Galatasaray 2024-2025

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Klasik basligi actim.Her acidan zor bir sezon oldu, sampiyonlukta emegi olan herkesi tebrik ederim. Yanlis hatirlamiyorsam ilk defa bir GS hocasi sampiyonlugun kazanildigi gun gelecek sezonki hedefi belirledi. Bu da iyi bir sey, simdiden gelecek sezona konsantre olmus Okan Hoca.

Youtube yayinlarini izliyorum, ona teklif var, o gidecek bu gidecek haberleri basladi. SL’nde 25 oyunculuk liste verebiliyoruz, bunlarin 8 tanesinin Turkiye’de yetismis olmasi sart, ya da eksik oyuncu ile katiliyorsun. Ben hangi oyuncu gitmek istiyor, hoca, yonetim ne dusunuyor bilmiyorum. Ama Turkiye’de yetismis oyuncular cok onemli. O yuzden Kerem, Baris, Abdulkerim gibi oyuncularin kalmasi ve Emir ile Yunus’un takima katilmasi bir gereklilik. Umarim bu cocuklari yerin dibine sokan taraftarlar da yakinda bunun farkina varir.

24-25 sezonunda 12 yabanciya izin verilecek denmisti. Keske iki tane daha 21 yas alti oyuncuya izin verseler. Muslera, Kohn, Sanchez, Torreira, Mertens ve Icardi’yi tutmamiz lazim. Gecen sezon oynadigimiz SL maclarini dusunerek iki tane tempolu, iyi savunma yapan, az pas hatasi ile oynayan orta saha ile oynamamizin mantiklli olacagini dusunuyorum. Torreira, Berkan, Kaan ve yeni gelecek oyuncu ile bu isi cozebiliriz. Ikinci bir forvet, ve sol bek, ofansif orta saha,ve sag bek de diger bilinen eksikler. Hoca Kerem Demirbay’i ofansif orta saha olarak hic kullanmadi, denenmesinde fayda var bence. Geri kalan oyuncularin hangisi kalir hangisi gider bilmiyorum, hoca ve oyuncular bir karar verecektir.
Sans bulamayan genc oyuncularin kiralanmasinda fayda var. Takip ettim, maalesef kiralik olarak gittikleri kuluplerde cok az sure olan oyuncular var. Takim secerken belki biraz daha dikkatli olmaliyiz. Akademiden profesyonel oyunculuga gecis cok zor bir surec, bunun hakkinda daha cok kafa patlatmamiz lazim. Bu “feeder club” konusunda da bir calisma yok anladigim kadariyla. Akademiye daha fazla yatirim yapmamiz gerekiyor. Ozan Kabak’tan sonra ilk 11’e kalici bir oyuncu koyamadik maalesef. Iyice saldik.

Devam edecegim…
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Erden Bey'in ayrilacagi bircok kisi tarafindan soyleniyor. O ayrilirsa transfer komitesi de degisir buyuk ihtimalle. Nelsson, Sanchez, Baris ve Akturkoglu'nun satilacagi konusuluyor. Takim icin onemli olan bu oyuncularin hepsinin satilmasi ve yapinin bozulmasi mantikli olmaz. Yonetim degisikligini de eklerseniz riskleri artirirsiniz.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Bugun Suleyman Rodop ve Kadir Cetincali'nin yayinini izledim, bu sezonki muhtemel kadro yapilanmasindan bahsettiler (buyuk cogunlukla soyledikleri gerceklesiyor), Dubois'nin hem sag hem de sol bekte oynayabilme ozelliginden dolayi takima katilacagini soylediler ki mantikli. Sanchez kalacak dediler, umarim kalir. 2 forvet alinmasi dusunuluyormus, biri Turk biri yabanci. Forvetin birinin hem Mertens gibi forvet arkasi (veya ikinci forvet) hem de santrfor olmasi faydali olur. Bruno Petkovic, Tim Kleindienst gibi oyunculardan bahsediyorum. Gerektiginde Icardi ile birlikte, gerektiginde de tek forvet olarak oynayabilecek isimler yani. Ozellikle SL'de kanat oyuncularinin takim savunmasina yardim etmesi cok onemli. Kerem ve Baris'in kalmasi bu yuzden onemli. Maalesef Kerem gidecek gibi. Oguz Aydin transferinden bahsediliyor, iyi bir oyuncu. Ama GS'da neler yapar gelip oynamadan bilmek zor. O yuzden Kerem ve Baris cok onemli GS icin. Orta saha icin genc, enerjik bir oyuncu transfer etmek daha iyi olur. Fiorentina Zaniolo'yu istiyor diye haberler cikiyor. Onlarda da benim cok begendigim Mandragora var mesela. Konusulur mu konusulur yani :D
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Youtube yayinlarini izliyorum, x'deki yorumlari okuyorum da "gecen sezon yapilan transfer hatalari" muhabbeti bitmek bilmiyor. Bir de, "Erden Timur'un transferleri" lafi cok meshur. Iki muhabbete de hic katilmiyorum. Gecen sezon transfer donemi basladiginda onceligimiz Icard'nin bonservisini almakti, ve Erden Bey bunu uygun bir fiyata halletti. Daha sonra, hocanin istedigi Angelino'yu da satin alma opsiyonlu kiraladi. O donem aciklayamadigi, sonradan ogrendigimiz, FFP mevzusundan dolayi bonservis ile oyuncu transfer edemedik, Rashica bu yuzden BJK'ye gitti. 22-23 sezonu bittiginde Baris bugunku durumunda degildi. Sezonu cok iyi geciren bir Kerem vardi, Yunus da sezonu cok iyi gecirmemisti. Butun bu sebeplerden dolayi Zaha ve Tete transfer edildi. Maaslari yuksekti belki ama oyuncu kalitesi acisindan iyi transferlerdi. Bir de ustune cok uygun sartlarda Ziyech geldi. Yerli statusunde oynayabilecek Demirbay geldi. Turkiye'de ender gorebileceginiz kalitede bir stoper olan Davinson geldi. Buraya kadar bence hersey cok iyi gitti.

Tek hata yabanci orta saha transferinde cok oyalanmamiz oldu. Bazi isimlere iyi niyetli olarak cok takildik kaldik. Bu kadar iyi scoutlara sahipken bir-iki oyuncuda takili kalmamaliydik. Ondan sonra da Ndombele kumarini oynamak durumunda kaldik. Ikinci forvet olarak Bakambu da iyi bir transferdi. Sonra bir cok kisinin burun kivirdigi Angelino Roma'ya, Bakambu da Betis'e gitti (hem de bayagi bir paraya). Esas hatalari devre arasinda yaptik. Kohn gec geldi, yanlis bir sag bek transfer ettik, forvet de Bakambu'dan iyi degildi. Devre arasinda yapilan hatalar butce ayrilmadigi icin yapildi, o da Erden Bey'in gunahi degildi. Zaten Erden Bey, hocayi ve diger insanlari pas gecip transfer yapacak biri degil bence. Transferde basari ve hata ortaktir.
Tabii Erden Bey'e sallamak en kolay yol oldugu icin cogunluk o yolu seciyor. Bu arada Boey'un rekor satisindaki rolunu unutmamak lazim.

Zaha deplasmandaki Man U macina tutunmamizda, ve Istanbul'daki Kopenhag macini berabere bitirmemizde, Ziyech Istanbul'daki Man U macini berabere bitirmemizde, Tete Kopenhag macini berabere bitirmemizde onemli rol oynadi. Laf sallarken dusunerek sallamak lazim. Insanlari bosu bosuna kirmayin.

Bu arada bazi istatistikler:
-Zaha: 10 gol, 5 asist
-Demirbay: 7 gol, 7 asist
-Ziyech: 8 gol, 4 asist
-Tete: 3 gol, 6 asist

Bu oyuncular, Demirbay haric, sakatlik ve diger sebepler yuzunden sezon oncesi hazirlik kampini kacirdilar. Zaha ve Ziyech'in sezon icinde de sakatliklari oldu. Ziyech oynanan maclarin yarisinda bu istatistige ulasti. Bugun menacerleri takim baksin hepsinin talibi cikar. Fakat Tete ve Ndombele sezonu en kotu geciren oyuncular(yeni gelenler arasinda) oldular.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Baskan'in aciklamalarini dinledim de surekli Erden Bey'in elestirilere alismasi gerektigini soyledi. Duzeltme yapmak lazim: sorun elestiriler degil, atilan iftiralar ve hakkinda soylenen yalanlar. Bu konuyu da fazla uzatmak iyi degil, bu da ayri bir sey.

Servet Yardimci TFF baskan adayi olmus, bizim kulupten hicbir aciklama yok. Ben dahil bir cok GS'li baskan olmasini istemiyor, umarim Dursun Baskan bizleri kaale alir.

Futbol disi subeler konusunda her sene yazdiklarimdan farkli bir sey yazacagim, ama gerceklesecegini hic sanmiyorum. Bence futbol disi subelerde daha cok yetistirici daha az rekabetci olmaliyiz. Borclari kapatalim, antreman tesislerini yenileyelim, ve/veya finansman bulabilirsek yenisini yapalim. Ozellikle basketbol ve voleybolda surekli ust duzeyde yarisabilmek icin cok buyuk bir parasal kaynaga ihtiyac var. Bu kaynagi her sezon bulabilmek de bir o kadar zor. Bana gore bu basariyi satin almak. Onun yerine Turkiye genelinde spor okullari acalim, yetenekli oyunculari ulusal takimlar icin yetistirelim. Spor kuluplerinin yapmasi gereken de bu esasinda. Suheyl Batum'un secim surecinde soyledigi bir sey dikkatimi cekti. Kazanirsak 30 milyon TL (yanlis hatirlamiyorsam) futbol disi subelere bagislayacagiz demisti. Madem bagislamak gibi bir amaclari var, neden secimi kazanirsak kosulu koydular? Sonucta bagis GS'a yapilmiyor mu?
Neyse, mantigimin almadigi bir cok sey var zaten...
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Transferde Assignon ve Amrabat isimleri geciyor. Ikisi de iyi oyuncular. Maaslari ve/veya bonservisleri cok yuksek olan, Turkiye'yi son opsiyon olarak goren oyuncularla vakit kaybetmemek lazim. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak gerekir. Elimizdeki kadro 102 puan topladi, SL'ndeki gruptan son macta elendi. Buyuk bir hata yapmazsak, yeni gelen oyuncular takim kalitesini daha da yukari cekecek. Son olarak Gronbaek icin istenen bonservis rakami cok yuksek. Bu oyuncuyu transfer etmeyi dusunen iki Brugge-B. Glimt maclarini iyi seyretsin.

Akintiya karsi kurek cekmeyelim Sosyal medya icin degil, takim icin transfer yapalim.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

https://www.youtube.com/watch?v=WDV7OsDxgLA

Sinan Yilmaz gecenlerde burada yazdigim benzer seyleri anlatan bir video hazirlamis, ve guzel olmus. Umarim Oguz Aydin’in transferi gerceklesir. Bonservis rakamina cok takilmamak lazim. Iyi bir oyuncu, ve GS’da cok buyuk ihtimalle daha da gelisebilir. Yine Turkiye’de yetismis Yusuf Yazici’yi da dusunmeliyiz bence.

Bazi Youtube kanallarinda Gronbaek ismini cok duyuyorum ve istenilen rakamin yuksekligi de eklenince insan ister istemez tirsiyor. 23 yasinda 5 buyuk lige gitmemis, ve ulusal takimina cagrilmamis bir oyuncunun bir super star gibi anlatilmasi cok garip geliyor. Tabii ki belli yetenekleri var ama 5 milyon Euro’nun altinda bir rakama transfer edilirse mantikli olabilecek bir transfer. Onu sabirla gelistirecek bir takima gitmesinde fayda var, ve bence o takim GS degil. Umarim soylentidir.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

"Turnuva'da son 16 takim arasina katilan, Fransa,Ingiltere, Italya, Almanya, ve Portekiz disindaki ulkelerin nufuslarina baktim ve ilginc bir sonucla karsilastim: Bu ulkelerin nufuslarinin toplami Turkiye'nin nufusuyla neredeyse esit. Ve bu ulkelerin Turkiye'ye nazaran daha yasli bir nufusu var. Turkiye'nin bu gibi turnuvalarda favori olmasi, ve kaybettigi zaman surpriz olmasi gerekir. Tabii ki bugunku sartlarda degil. Kulupler ve Federasyon'un ortak calisarak, ortak bir akilla, akademileri iyilestirmesi lazim. Daha fazla sayida, ve dunya capinda oyuncu yetistirmemiz gerekli.

Bu iyilestirmeyi ,hemen, ulke genelinde yapmak zor olur. O yuzden pilot projeler yapmak daha mantikli olur. Mesela, U14 sampiyonu Antalya DSI Spor ile baslanabilir.Neden?Daha genc takimlar ile baslamanin daha iyi sonuclar getirecegini dusunuyorum."

Bunlari 8 sene once Euro 2016'da yazmisim. Ayni seyleri simdi de yazabilirim, ve tuhaf olmaz. Bu sene de simdilik Avusturya, Isvicre, ve Danimarka gruplarindan ciktilar, Belcika da muhtemelen cikar. Bu 4 ulkenin toplam nufusu Turkiye'nin nufusunun yarisindan az.8 sene icinde ben de biraz okuyarak, biraz da konuyu bilenleri dinleyerek bilgimi az da olsa artirdim. Simdi diyorum ki Marmara Bolgesi'nde bir pilot proje yapilsin. Devlet, ozel sektor ve kulupler ortak olarak tesis, sporcu egitimi,ve hoca egitimine yatirim yapsinlar. Bu oyuncularin rekabet edip kendini gosterebilecegi bir bolgesel lig kurulsun. Profesyonel futbola gecis asamasini kolaylastirmak icin bir 'Bolgesel Gelisim Ligi" kurulsun mesela, Hikaye tabii, biz 8 sene sonra da saatlerce antremandaki yelek hikayesini, veya bir oyuncunun sakat olup olmadigini konusuruz.

Su Kazan Dairesi yayinini izleyin. Allahtan bunlari konusanlar da var:

https://www.youtube.com/watch?v=zYtbRdXrDFo
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

6 Temmuz'da kongre var, benim kafamda da cevap bulamadigim sorular. Once Agustos 2023, sonra da Aralik 2023'de bitecek denilen Kemerburgaz tesis insaati neden hala bitmedi (1. etabi)? Florya'dan ne zaman temelli cikilacak? Florya'dan cikilinca genc takimlar nerede calisacak? Mecidiyekoy'deki binada hicbir gelisme yok deniyor, neden? Ne zaman yapilip bitecek? Riva'da kulube ait kac tane bitmis ev var, market raicleri nedir?
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Yeni ortaya cikan ve surekli yatirimlarini artiran ligler, gozu doymayan menajerler, ve yetersiz akademiler sayesinde futbolun sonu yakinda gelecek gibi gozukuyor. Her sezon kulupler icin yeni kabuslarla basliyor.

Yonetime tavsiyem bonservisi yuksek oyunculara gitmemeleri yonunde. Bu tip oyuncularla zaman kaybetmeyin. Bonservis bedeli 10 milyon Euro'nun altinda, potansiyelli genc oyunculara yonelin.Menajerlerin tutumu degismeyecek, FIFA kontrol etmedikce daha da kotuye gidecek. BIzde zaten bir suru tecrubeli ,star var. 25 yasin altinda oyuncular transfer edin.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Iyi bir oyuncu daha transfer ettik, Jelert'i de begenmeyenler cikacaktir ama cok iyi bir transfer bence. Takima genc ve mucadeleci oyuncular lazim, Jelert bunlardan biri olacak. Umarim hep saglikli kalir ve bizim lige cabuk alisir.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Yeni bir TFF baskaninin secilmesiyle hissettigim iyimserlik yine yerini bir karamsarliga devretmege basladi. Yabanci VAR hakemlerinin devreden cikarilmasi, yabanci sayisinin serbest birakilmasi yonunde yapilan baskan aciklamasina ragmen sayinin 14'e cikarilip 2'sinin mac listesine yazilamayacak olmasi, verilen mavi kart hakkinin Kerem Demirbay gibi oyunculardan geri alinmasi bu kisa surede karamsar olmak icin yeter ve artar bile.
Kurullarin istifasinin istenmesinin ardindan gelen tarafsiz kurullarin gorev yapacagi beklentisi de tahkim kurulu baskanligina Ali Gunay'in atanmasi ile son buldu. Kulup nasil bir tepki verecek merakla bekliyorum.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Bugun garipsedigim seyler oldu. Oyuncular maca tam olarak konsantre olmamislar, sanki hazirlik macinda oynuyormus gibiydiler. Bireysel hatalar, pas hatalari gosterdi bunu. Ben Nelsson'un hicbir macta iki tane cok onemli hata yaptigini gormedim, bugune denk geldi. Abdulkerim'in Gedson'a mudahelesi neydi oyle? Ne gerek var o kadar riskli bir mudaheleye? Ikinci golde Svenson iceride bombos bekliyor, en yakin olan Berkan tepkisiz sekilde seyrediyor ve komik bir sekilde gole isyan ediyor.

Ilk 11'e laf soylemek sacma olur. Ama, Hakim ve Mertens iyi degillerdi. Mertens cikti Hakim oyunda kaldi. Michy neden oyuna girdi? Orta sahayi iyice rakibe teslim etmis olmadik mi? Neden Demirbay;i orada denemedik mesela? Bir ara Kaan'i orta sahada oynatmiyorduk ya, Demirbay'i da ofansif orta saha olarak denemiyoruz. Akturkoglu ciktiysa kampta cok iyi calisan Zaha neden dusunulmedi?

Bence, Jelert'in sol bekte de oynayacagini dusunursek, bir sag bek daha alalim. Kaan'i en iyi oynadigi yerde, orta saha da kullanalim.

Her serde bir hayir vardir. Erken maglubiyetler insani uyandirir.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Bizim ulkede cok garip bir futbol ortami var. Ya asiri seviniyoruz ya da asiri uzuluyoruz, ortasi yok. Bir grup taraftar (troller de var tabii), Okan Hoca gitsin diyor. BJK macini kazansaydik dunyanin en iyi td'u olacakti muhtemelen. Koskoca Bayern aylarca hoca aradi, bazi td'ler Bayern'i reddettiler. Uyumlu ve basarili bir hocan varsa cabuk vazgecmemelisin. Surekli Premier League soyle, boyle konusuluyor. Biraz da PL'i ornek alin, gunluk dusunmeyin.

Bircok kisinin aksine kadromuzun iyi oldugunu dusunuyorum. Sag ve sol bek alternatifleri lazim simdilik. Motive olunacak cok sey var. 3 sene ust uste sampiyonluk, Turkiye Kupasi, SL'nde gruptan cikmak. Lige son sampiyon olarak baslayacagiz. SL on eleme maclari var. Umarim taraftar Cuma gunu takimi aslanlar gibi destekler. Iyi hazirlanalim, konsantre olalim.
Her zaman ki gibi en onemli sey: "Konsantrasyon".
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3588
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Bugun Davinson'in sakatlik haberini okudum, ve cok uzuldum. Allahtan cok ciddi bir sakatlik degilmis, ve 3-4 haftada tekrar oynar deniyor.

Faydali oyuncularini uzun sure kadroda tutabilen kuluplere imreniyorum. Turkiye'de yetisen kaliteli oyuncularin mumla arandigi ortamda Kerem'in ayrilma olasiligi cok sacma geliyor bana. Umarim ayrilmaz.

Mourinho bugun GS'i hedef almis. Hocam senin yaptiklarini yapan td'ler kirmizi kart gordu bu hafta. Bahsettigin kirmizi kart pozisyonunun kirmizi kartla alakasi yok. Sana soylememislerdir. Ac gecen sezon sizin sahanizda oynanan GS macini seyret. Djiku'nun Icardi'ye yumruk attigini kirmizi kart gormedigini ve penalti calinmadigini goreceksin. Daha gecen hafta Immobile Baris'la basedemedigi icin sinirlenip yumrukladi,ne oldu? Kirmizi kart verildi mi hayir? Iluzyondan uzak durmak lazim.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Post Reply