Galatasaray 2024-2025

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Selcuk Samli

Re: Galatasaray 2024-2025

Post by Selcuk Samli »

Hafta sonu yine sahane hakem performanslari izledik. Bizim macta, rakibin elle oynamasindan sonra Metehan, tecrubesizligi sonucu kirmizi kart gordu ve 10 kisi kaldik. Halbuki topun GS'da kalmasi gerekiyordu. Ondan sonra Mertens'e tabanla girildi, Sallai tokat yedi, Baris'in dizden asagisi imha edildi ve rakip 11 kisi devam etti. Baris'i bilerek sakatlayan Manaj'dan tutun goruntuleri seyredip kirmizi kart vermeyen hakem tam bir skandaldi.

Sonra TFF baskani demis ki bana operasyon cekiyorlar. Sen MHK'yi ve hakemleri yonetimiyorsan hemen istifa et. GS Kulubu ve taraftarlari istifa et diyor zaten ve haklilar. Sonra MHK baskani Umit Karan'in oldugu YouTube yayinina cikti. Dedi ki: hakem son olaya kadar iyi mac yonetti. Alay etti bizimle herhalde.

Yayinci kurulus baska bir skandal.

Elle tutulur hicbir sey yok.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Guzel bir mac oldu, temposundan memnun kaldim. Defansta cok hata yapiyoruz, ve gereksiz sayida gol yiyoruz. Bu hatalara cozum bulanmazsak Avrupa'da erken havlu atariz, benden dost uyarisi.

Hakemler ve VAR yine kotu bir mac yonettiler. Bir suru hata yaptilar. TS'un golu oncesi topun disaridan cevrilmesi ve VAR'in bunu es gecmesi skandaldi. Hakem kotu yonettigi icin GS kazandi diye bir grup yorumcu var, cok komigime gittiler hakikaten. Kizma asamasini gectim guluyorum artik.

nefvakfi.org
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Transfer sezonu acildi, klasik olarak bir suru oyuncu gelip gidiyor.

Temel konulari unutmamak lazim:

-Sayet Mertens gibi bir oyuncu gelmeyecekse, kariyerinin sonuna gelmis ve son transferini yapacak bir oyuncuyu transfer etmeyelim.
-Zirt pirt sakatlanan oyunculari transfer etmeyelim.
-Turkiye'de ve akademimizde yetismis oyuncular cok onemli. O yuzden Abdulkerim, Yunus, Baris gibi oyunculari elimizde tutmaya fazlaca gayret edelim. Hamza Hocayi dinledim, "alt ligleri izliyorum GS ve Super Lig seviyesinde oyuncu goremiyorum" dedi. Durum vahim anlayacaginiz. Bu tip oyunculari para kazanacagiz diye gonderirsek hem Turkiye'de hem de Avrupa'da guc kaybederiz.

nefvakfi.org
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Galatasaray'li genc yorumculardan Eray Can Gencer. Uzun bir yayin ama tavsiye ederim:

https://www.youtube.com/watch?v=__My3phznTM&t=2205s

nefvakfi.org
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

GS-Goztepe macini Sinan Yilmaz yorumlamis, tavsiye ederim. Iyi mucadele ettik ama bazi oyuncularimizin arada dinlendikten sonra daha zinde donecegini dusunmustum olmadi. Ozellikle Torreira, Baris ve Yunus'u daha hazir bekliyordum. Mertens'i cok hazir beklemiyordum, cunku tatil yapinca ritmini kaybediyor. Neyse zor bir maci kazandik. Baris'in hakeme verdigi reaksiyonlarda dikkatli olmasi lazim, sari kart yemedigi icin sansliydi. Bunun bir kotu tarafi var, rakiplere yok yere malzeme veriyoruz. Hakemi tehdit ederler, rakip kulubeye artistlik yaparlar kart gormezler ama biz gormeyince car car konusurlar.

Devre arasi transferi icin Nelsson icin de bir iki satir yazmak istedim. Bildigim kadariyla daha once uclu savunmada oynamis. En azindan bu sezon sonuna kadar kalsa ve sure bulsa hem kulup icin hem de Nelsson icin iyi olur. Bu durumu gozden gecirmekte fayda var. Boylelikle Kaan'i da orta sahada kullanip, Torreira ve Sara'ya biraz nefes aldirabiliriz.

Sehrimin takimi Goztepe'ye de bir tavsiyem var. Iyi bir takim kurmuslar, iyi yoldalar. Fakat bu maci hakem yuzunden kaybetmediler, iki tarafin da lehine hatali kararlar verildi. Hocalari cok guzel konustu mactan sonra, sahaya konsantre olup yollarina boyle devam etsinler. Bu sene kulubun 100. yili, umarim Avrupa kupalarina katilirlar.

https://www.youtube.com/watch?v=gRcnYfnNj8k&t=927s

nefvakfi.org
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Koca bir ilk yariyi bosa attiktan sonra bir suru gol kacirip berabere kaldik. VAR'in ilk yaridaki bariz penaltiyi gormemesi de skandaldi yani, bizim varlari solladilar bayagi.

Bu futbol konusunda her sezon yeni bir seye sahit oluyorum. Futbolcular hep sezon basi kampinin cok onemli oldugunu soyler. Bu sezon basi kampina Ziyech, Zaha, Icardi, Bats falan katilinca bu sezon daha iyi olurlar artik demistim. O ara bir sakatlik falan da olmamisti. Ziyech ve Zaha bu sezon ortalikta yoklar henuz, Icardi sakatlandi maalesef, Bats da gecen sezonun cok gerisinde. Demirbay da oyle, dubloru var sanki sahada. Nelsson'u da hic kullanmadik, degerini dusurduk desek yalan olmaz. Kerem de gitti. 12-13 oyuncu takimi sirtlamis vaziyette.

Sansimizi fazla zorluyoruz diye dusunuyorum. Orta sahaya, kenar beklere, Nelsson giderse stopere, kanatlara ve forvete takviye yapmamiz lazim. Bunu sadece bu sezon icin dusunmemeliyiz. Gecen gun Eray Can ile Alper'in programini izledim. Lemina'dan bahsettiler. 6-8, uclunun sag stoperi, ve zorda kalirsan 4'lunun kenar bekini oynayabilir diye. Yasini aldi, sakatlik sorunu olabiliyor diyorlarsa o zaman daha genc bir alternatifini alsinlar. Ayni sey diger mevkiler icin de gecerli. Ilk 11'miz iyi, ama ikinci yari ve gelecek sezon icin alternatifi arttirmamiz sart.

nefvakfi.org
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Normalde Avrupa kupasi maclarimiz oldugu gun keyifli olurum, fakat Bolu'daki otel faciasi nedeniyle cok keyfim kacti. Olenlere rahmet yaralilara acil sifalar.

Dunku maca gelince yine klasik olarak one gecip ve sonrasinda bir suru gol yiyip maci berabere bitirdik. Ozellikle yedigimiz ikinci ve ucuncu gollerdeki savunma hatalari inanilmaz. Savunma oyuncularimiz surekli orada olmalarina ragmen ilk hamleyi rakibin yapmasina musade ediyorlar ve gol yiyoruz. Anlamadigim baska bir sey, Dao ve Apo'nun ofansif olarak hava toplarinda cok etkili olmalarina ragmen neden savunmadaki toplari karsilamakta etkisiz oldugu. 4'lu savunmayi cok etkili oynayabilecek sag bekimiz olmamasina ragmen neden israrla 4'lu oynuyoruz onu da anlamiyorum.

Gelelim Nando'nun isliklanma olayina. Defalarca, mac oynanirken oyuncuyu isliklamayin , tepki gostermeyin diye hem td'u hem de oyuncusu soyledi, ama bir kisim taraftar bunu anlamak istemiyor. Sosyal medyada da, gorece medeni, okumus insanlar da taraftar bu kardesim isliklar diyorlar. Bir tanesi bana "duygusal bakiyorsun olaya" dedi. Ben mi duygusal bakiyorum sen mi? Ben cok mantikli bakiyorum. 13 senedir senin kalende oynayan, bir cok kupa kazanmanda katkisi olmus kalecini , zor bir mac sirasinda isliklayip, tepki gostermezsin. Gosteriyorsan duygularini ve mantigini kontrol edemiyorsun demektir. Dolayisiyla ben hic duygusal bakmiyorum.

Kariyerinin sonuna gelmis bir oyuncuyu FB deli gibi para harcayip almis diye ortalik ayaga kalkti bugun. Biz bu tip oyuncularla neden ilgileniyoruz onu hic anlamiyorum? Olmadigina hic uzulmedim.

Kaybedilmis bir sey yok. Bu hafta sonu macimizi kazanip yolumuza devam edelim.

nefvakfi.org
Post Reply