Mehmet Gurdal Cetin wrote:Galatasaray Sportif A.Ş. (GSRAY.IS) 2003-04 Yılı 6 Aylık Dönemde Enflasyona Göre Düzeltilmiş Mali Tablolarında TL 25.9 trn ( 17.8mn ABD Doları) Net Kar Açıkladı. ???????
Konuya hakim olan arkadaslar asagida resmi sitede cikan basin aciklamasinda ismi zikredilen gelir gider dengesi (yada dengesizligi) hakkinda bir yorum yapabilirler mi ?
Memedim, konuya hakim oldugum iddiasinda bulunmayacagim, ama, zamaninda Bahricigim de yazmisti ya, "Galatasaray Sportif A.Ş.", klubun sadece gelirlerini ustune almis durumda gibisinden birseyler... Yani maas odemeleri, ivir zivir baska turlu giderler bile sanirim, bu sirketin defterlerinde islenmiyor, dolayisiyle "net kar" yapmasinda sasirilacak bir yan yok... Verdigin linkte de yazmislar aslinda:
Galatasaray Futbol Takımının tüm medya yayın, reklam, sponsorluk ve isim haklarını yöneten Galatasaray Sportifin bünyesinde diğer halka açık futbol kulüplerinden farklı olarak gişe gelirleri, futbolcu transfer gelir/giderleri ve maaşları gibi gelirler ve giderler yer almamaktadır.
Obur taraftan klubun borsada olmayan kismi da, (gise ve satilan futbolcular(??) haric) hic gelirsiz, sadece giderler uzerine calisan bir durumda saniyorum... Pek mantikli gelmiyor insana isin dogrusu boyle yazinca, ve arada bir para aktarimi var mi, (yani AIG alacagini aldiktan sonra, Sportif'in kar'i nereye nasil devrediliyor) cok emin oldugumu soyleyemeyecegim ama, uzun lafin kisasi, "Galatasaray Sportif A.Ş." kuruldugundan bu yana, aman aman degisik olan bir durum yok benim bildigim, "hersey iyi gidiyor" diye dusunulecek (eskiden oyle dusunmuyor idiysen eger)...
Hoscakalin,