Hakan Unsal da Birakti

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Yucel F Genc
Posts: 151
Joined: Wed Jul 20, 2005 11:38 pm
Location: Miami/ABD

Hakan Unsal da Birakti

Post by Yucel F Genc »

Hakan Unsal bugun yaptigi aciklamada, ilk 11'de yer bulamadigi icin yonetimle konusup futbolu birak istedigini soylemis ve anlayisla karsilanmis ve bunu ustune futbola veda ettigini beyan etmis.

Her ne kadar cirkef futbolcu havasinda biri oldugu icin bazilari tarafindan sevilnmese de, bence CimBom'a ve Turkiye'ye gelmis en iyi ofansif beklerden biri olan, ve Cim Bom'un ve Milli Takimin basarili zamanlarinda devamli ilk 11 de oynamis birinin boylece sessizce gitmesi beni uzdu. Nedense, o sanli UEFA sampiyonu GS'nin futbolculari teker teker sessiz sedasiz futboldan kopuyor ve bu oyunculara hicbeir sekilde hakettikleri gibi iyi bir jubile yapilmiyor. 70 ve 80'lerdeben Turkiyede iken) biri futbolu biraksa, ille de gorkemli bir jubile olur ve yonetim ve taraftar bu oyuncuya son gorevlerini yerine saygiyla getirirdi. Hic mi amator ruhu kalmadi. Yazik.........
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Aslinda benim fikrim su: Bu futbolculara toplu halde cok gorkemli bir jubile yapilmasi.

Mesela o gunden beri futbolu birakan Hagi, POpescu, Bulent Korkmaz, Arif Erdem, Suat Kaya, Taffarel gibi oyuncularin Avrupa'nin cok iyi bir takimiyla mac yapmalari gibi bir sey olabilir.

Mesela 2000 senesinin Arsenal kadrosuyla 2000 senesinin Galatasaray kadrosu karsilasabilir. ILginc bir mac olur. Hem anlamli olur, hem de pek cok futbolcunun gonlunu almis oluruz.
Yucel F Genc
Posts: 151
Joined: Wed Jul 20, 2005 11:38 pm
Location: Miami/ABD

Post by Yucel F Genc »

Hic de fena bi fikir degil Tolga, ama dinleyen kim? Zira yonetim burada uretilen fikirlein, % 10'nu okuyup, sadece % 10'nu hayata gecirse, cok basarili bir yonetim olurdu. :(
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Seneye ergün ve hakan şükür de futbolu bırakırsa toptan jübile yapmak çok iyi olur.

Ne de olsa bizim kulüp futbolcularına jübile yapmayı unuttu.

Hagi gibi bir adamI bile jübile yapmadan göndermişlerdi.

Bu arada Ümit davala da futbolu bırakmayı düşünüyormuş.SAKATLIĞI DÜZELMEMİŞ.
Selcuk Samli
Posts: 3566
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Tolga Girici'nin jubile konusundaki fikrine katiliyorum.

Hakan Unsal,bence, son senelerde Turkiye'de yetisen en iyi bektir.Ozellikle,1999-00,00-01 sezonlarinda sergiledigi futbol unutulmaz.
Dizindeki sakatliklar basarili futbol kariyerini olumsuz yonde etkiledi; bu sakatliklar Ulusal Takim,ve Galatasaray icin buyuk bir sanssizliktir.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

PROFESYONEL FUTBOLCULARIN
JÜBİLE TÖRENİ TALİMATI

BİRİNCİ KISIM
AMAÇ :
Madde 1 – Bu talimatın amacı, Profesyonel futbol faaliyetini sona erdirecek futbolcular için yapılacak jübile törenlerinin düzenlenmesi ve bu törenlerin şartlarının belirlenmesini sağlamaktır.
KAPSAM :
Madde 2 – Bu Talimat Profesyonel Futbolcuları kapsar.
DAYANAK :
Madde 3 – Bu Talimat 3813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Ana Statü'nün (ve Futbol Müsabaka Talimatı'nın 41 inci maddesi hükmü'nün) verdiği yetkiye dayanılarak hazırlanmıştır.
TANIMLAR :
Madde 4 – Bu Talimatta:
Futbol Federasyonu : Türkiye Futbol Federasyonu'nu,
Profesyonel Futbol : Bu konudaki mevzuata uygun olarak faaliyette bulunmasına izin verilen spor dalı'nı,
Profesyonel Futbolcu : Kulübüne sözleşme ile bağlı olup, futbol faaliyetini, yüklenmiş olduğu sorumluluk ve ücretle yapan futbolcuyu ifade eder.
İKİNCİ KISIM
TÖRENE HAK KAZANMA :
Madde 5 – Jübile töreni düzenlenecek futbolcunun aşağıda belirtilen şartlardan en az birine sahip olması gerekir.

a) Genç, Amatör, Olimpik, Ümit, A ve Silâhlı Kuvvetler Milli takımlarında toplam olarak 25 müsabakaya katılmak, (Müsabakanın resmî zaman süresi içinde fiilen takımda yer almak yeterlidir, müsabakayı tamamlamak şartı aranmaz).

b) Aynı kulüpte profesyonel ve amatör olarak aralıksız 10 yıl fiilen futbol oynamak, (Profesyonel futbolcuların aynı kulüpte iken yaptıkları Geçici Transfer sözleşmelerindeki süreler hesaplamada nazara alınır.)
TÖRENİN ŞEKLİ :
Madde 6 – 5 nci maddede yazılı şartları haiz olan futbolcunun kayıtlı bulunduğu kulüp, geliri tamamen futbolcuya ait olmak üzere yalnız bir kez müsabaka tertip eder. Bu tören bir defaya mahsus olup, başka İl'lerde ve yerlerde tekrarlanamaz.
BAŞVURMA ŞEKLİ :
Madde 7– Jübile isteği futbolcu tarafından Futbol Federasyonuna hitaben yazılacak dilekçe, kulübü kanalı ile Futbol Federasyonuna intikal ettirilir.
Futbol Federasyonu şartları yerinde bulursa jübile için gerekli izni verir.
SAHA TAHSİSİ :
Madde 8– Jübile töreninin düzenleneceği sahanın tahsisi Futbol Federasyonunca yapılır.
HASILAT DAĞITIMI
Madde 9– Jübile Törenleri hasılatından;
Müsabaka hasılatının % 10 Futbol Federasyonu payı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Sportif Müsabaka ve Gösteri Hasılatının Dağıtımına Dair Yönetmelikte öngörülen bölge ve saha payları ile Spor Tesisleri İşletme Yönetmeliğinde öngörülen tahsis ücreti alınmaz.
ÖDÜL :
Madde 10– Jübile yapan futbolcuya Futbol Federasyonu ve kulübünce hazırlanmış ödüller verilebilir. Bunların dışında resmi ve özel kişi ve kuruluşlar dilerlerse kendi adlarına ödül verebilirler.

TÖREN HAKKININ KAYBI :
Madde 11– Aşağıda belirtilen cezalardan birini veya bir kaçını alan yada hak kazandığı halde (5) beş yıl içinde jübilesi yapılmayan profesyonel futbolcular, bu talimatta belirtilen şartları taşısalar dahi tören hakkını kaybederler.

a) Faal futbolculuk döneminde bir defada 6 aydan fazla veya toplam bir yılı geçen ceza alanlar.

b) Türk Ceza Yasası hükümlerine göre yüz kızartıcı bir suçtan mahkûm olanlar.


TALİMATTA BULUNMAYAN HÜKÜMLER
Madde 12– Bu Talimatta hükme bağlanmamış olan hususlar hakkında Futbol Federasyonu nihai karar vermeye yetkilidir.

ÜÇÜNCÜ KISIM
YÜRÜRLÜK :
Madde 13 – 3813 Sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Ana Statü ve Futbol Müsabaka Talimatı gereğince Yönetim Kurulunca hazırlanan bu talimat Resmî Gazete'de ilânı tarihinde yürürlüğe girer.
YÜRÜTME :
Madde 14 – Bu Talimatı Türkiye Futbol Federasyonu Yürütür.
Geçici Madde : Bu Talimatın ilânı ile bu konudaki uygulamalar sona ermiştir.
(Bu Talimat 18 Nisan 1990 tarih ve 20497 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.)
(Bu Talimatın 3 ve 9 uncu maddelerinin değişikliği 27 Ekim 1993 tarih ve 21741 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.)
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Mehmet Gorgen wrote:TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

PROFESYONEL FUTBOLCULARIN
JÜBİLE TÖRENİ TALİMATI
Burada cok ciddi kisitlamalar var, sebebini anlayamadigim. ayni kulupte 10 sene futbol oynamak zor is. arif erdem, bulent korkmaz buna uyuyor, hakan unsal ucundan yakaliyor sanirim. ama hagi, taffarel, popescu uymuyor. o zaman jubile degil gosteri maci olarak yapilabilir.
Post Reply