Ismail Gezer wrote:Şu yöneticileride başarılarına göre ödüllendirme yada cezalandırma imkanı olsa ne hoş olur!
Yeni Yonetim Kurulu olusturuldugunda kar/zarar hedefi belirtilir. Bu hedefi asan zararlarda Yonetim Kurulu'nun sahsi malvarligi ile sorumlu olacagi tuzuge konulur. Bunu garantiye almak amaciyla YK uyelerinden adam basi 1.5 milyon Euro nakit alinir.
Bu nakit bedel, YK uyelerinin gorevde bulunduklari sure icinde Galatasaray isminden faydalanmalarinin bedelidir. Adnan Polat 1 yil icinde GS sayesinde televizyona kac dakika cikiyor, GS olmasaydi boyle bir tanitim icin kac lira oderdi ?
Bilanco donemi sonunda zarar artmissa, YK uyeleri sermaye arttirma sorumlulugu altina girerler. Bunun tuzukte oranlari belirtilir. Yerine getirmeyenin uyeligi duser ve mevcut zararin isabet eden bolumunu sahsen karsilamasi istenir.
Yeni YK uyesi ayni sartlarla secilir (1.5 milyon Euro trink ve sahsi malvarligindan sorumluluk). Denetim profesyonel bir dis denetim sirketi tarafindan halka acik olarak yapilir. Asil ibrayi bu denetim sirketi verir, Galatasaray Lisesinde toplanan 65 pinpon degil.
O zaman Heinz'i Galatasaray'a alacak YK uyesi, ileride ucunun kendisine girecegini bilecegi icin adam gibi is yapar.
2003 yilinda Laporta ile buna bir yakin bir formulle Barcelona'nin belini dogrulttu. Bugun Barcelona'da YK uyesi olmanin parasal bedeli buyuktur.