CL 3.Tur: M.Boleslav-GS 1-1 (hasan şaş 72)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Sirf Cihan inadi yuzunden GS maclari izlemiyorum. Guzelim maci kacirmisim bu yuzden uzgunum. Ama 5 gol gorsem bile su bizim trafo diregi sag bekin o bön bakislasrini gördugumde Clouseau'yu görmus mufettis Dreyfus gibi oluyorum. Ki bugun anlatilan farki onlemis, gene sicmis sivamis.

Birazcik tecrubem varsa bunda sonra olacaklar:

1) CL'de harika oynariz Cihan'in ve Ergun'un yapacagi hatalar ile ahlar vahlar arasinda grupta takiliriz. Genclerimize yazik olur.

2) Yonetim Arda'yi bedava kacirir. Görun bakin. Bunlar bu islerin ustasi. Kim iyi ve tribunleri ayaga kaldiriyor bizim yonetim kukuletalari ile devereye girip adami kaciriyorlar.


Yahu Gerets guzel bir ekibin var, genclere guveniyorsun ama AMA ERGUN ve CIHAN'da bu ISRAR NEDENNNN?

Yonetimde birazcik akil izan olsa bir sag bek bir de DM ile GS CL'de cok isler yapar. Ama onlar VHS kasetten bir kapuskaya bilmem kac milyon sayarlar. Taraftarin kluple iliskisi bunlar yuzunden ask-nefret iliskisine dondu. Gencleri ve Gerets'in ekibini sanirim herkes seviyor ama Cihan, Ergun, Necati ve yönetim faktörleri insanlari sogutuyor.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mehmet Sönmez
Posts: 176
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:30 pm
Location: Almanya

Post by Mehmet Sönmez »

Gerets neler söylemis neler!!! Muhatap olacagi sadece Canaydin olduguna inaniyorum ama Adnan Polat bunu yanina koyar mi, o baska bie konu?
-Adnan Polat neden pot kirdi Ankaraspor macinda, bilinmez...
-yada "maceralar ülkesi Türkiye" de Adnan Polat Ankarada macerami mi yapti ters konusarak?


Neyse suanda Gerets den iyi bir TD bulacagimizi sanmiyorum ve bunu Adnan Polat in da bildigi halde, bindigi dali kesmekle mesgul....bence birlik beraberlik olunsa ve bir beraberlikle isin suyunu cikarmasa Adnan Polat olmaz mi? Bu tabiki baska bir soru...


Yani arkadaslar insan düsünüyorki GS sizce böyle mi yönetilsin???
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Gecen gun penaltinin nasil atilmasini tarif etmege celi$tim. Bizimkiler titriyerek yerden ko$eye atmaya cali$iyorlar. Ayni Ilic gibi top kaleye vardiginda adam boyunu gececek ve zink diye kaleye girecek. Ilic ko$e mo$e dinlemedi ortadan topu 2m kaldirip cakti kaleye.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Evet abi, bende uzun yıllardır aynı şeyi söylüyorum :)
Sağ üst yada sol üst köşeye yakın giden topu kimse çıkaramaz. Bu vesileyle bir adet penaltıcımızda var artık :)
Cengiz Akgun wrote:Gecen gun penaltinin nasil atilmasini tarif etmege celi$tim. Bizimkiler titriyerek yerden ko$eye atmaya cali$iyorlar. Ayni Ilic gibi top kaleye vardiginda adam boyunu gececek ve zink diye kaleye girecek. Ilic ko$e mo$e dinlemedi ortadan topu 2m kaldirip cakti kaleye.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

25 Temmuz da astıgım yazıyı tekrar dikkatinize gecmek istedim.
2005 - 2006 sezon sonu Selcuk Samlı nın basının etini yemistim aman kombine bilet alma diye. Kombineye verecegin parayı PAF takımını izlemek icin harca, begendigin oyuncuya bir I Pod al, dizustu hediye et, ceyrek altın ver.

PAF takımı oyuncularımızın hemen hepsi bize yar olmak icin calısıyor cabalıyor. Gel gor ki transfer politikamız sayesinde elleri havada kalıyor. Bu oyunculara yapılan haksızlıga aklım ermiyor.

Ne Carrusca ne Gago beni zerre kadar ilgilendiriyor, heyecanlandırıyor.

Arda yı koy sag acıga ve israr et, ASY i ayaga kaldırmaz ise ben esegim! Ugur Ucar/Ugur Akdemir bu takımda sırıtmaz. Hata yapacaklar, hatalarından goller de yiyecegiz. Ama adım gibi eminim, hicbiri sırıtmaz. PAF taki Volkan nın ofansı iyi, defans eksikti. O da 2005-2006 ikinci devrede toparladı. Cafercan/Volkan bu sene mutlaka denenmeli idi.
Bu takıma sag bek alın diye feryat eden forumdaslara onerim. Istanbul da iseniz lutfen gelin bu pazar gunu PAF ta oynayan Ugur Akdemir i seyredin.
Ugur Ucar/Ugur Akdemir ve onlerinde Arda sag kanadımızı ucurur. Rakip kanadın sol kanadını dogduguna pisman eder. Arda nın onumuzdeki uc sene icerisinde Avrupa ya transfer oldugunu gorecegimiz icin, mumkun oldugunca sık izlemenizi tavsiye ederim. Onu takiben Ugur Akdemir in Ingiltere ye bir takıma gidecegini dusunuyorum. Cok da basarılı olacaklar!

Macı Selcuk Samlı ile seyir ederken ogrendim ki Karsıyaka Kulubu Stoper Ugur, Ugur Akdemir ve diger bir futbolcu ile Oguz u kiralamak istiyor. Eger devamlı oynayacaklar ise hemen kiralayın.

Transfer ile ilgili son soz ise; GS dergisinin Temmuz 2006 sayısında gelecegimiz diye lanse edilen bir kareye sıgmıs 10 PAF futbolcumuz var. Kaleci haric takımımızın iskeleti. O kare icerisine, Cafercan, Zafer, Ugur Akdemir, Volkan Bekci ve digerlerini de ekleyin, transfer politikasını tekrar gozden gecirin. Bugune kadar olan oldu, yapılan yanlıslar ortada. Bugunu milad kabul edip, PAF takımındaki eksiklere gore transfer yapılmalı.

PAF takim iskeletimiz ve Carussca transferi dusunuldugunde bu sefer dogru secim yaptıgımızı soyleyebilirim. Kısa vadede degil orta vadede Volkan Bekci Carussca yı ya Avrupa da bir baska takıma ya da yedege zorlayacaktır.

Bana gore bundan sonra transfer politikasi oncelik ile genc, fizik yapısı guclu bir stoper e odaklanmalı, ve bulunur ise transferi yapılmalı. Eger yeterli kaynak ve yetenekli bir genc bulunursa Cafercan, Ozgurcan ve Ugur dan olusan hucum gucune ek bir forvet yada santrafor PAF takımı bunyesine eklenmeli.

Hakan Sukur e bugune kadar hep pozitif yazı yazdım; zaman zaman elestirdigim de olmustur. 36 sına merdiven dayamıs bir oyuncu insana tukurdugunu ancak bu kadar yalatır.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Mehmet Sönmez
Posts: 176
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:30 pm
Location: Almanya

Post by Mehmet Sönmez »

Ya bence bu Ankaraspor maci unutulmasi lazim ve penalticilarda...

Ilic penalti atsin yada Ilic olmayinca penalticiyi Teknik Heyet belirlesin bu kadar basit...
Hasan ve Necatinin böyle tartismasi akil alici birsey degil....
Cocuklar bile yapmiyor böyle seyleri!
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Gerets fitili almi$ ama haksiz oldugunu bugun gordu. Son iki golu neden yenildigini de ona buna degil kendine sorsun.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Murat Biricik wrote: Arda nın onumuzdeki uc sene icerisinde Avrupa ya transfer oldugunu gorecegimiz icin, mumkun oldugunca sık izlemenizi tavsiye ederim. Onu takiben Ugur Akdemir in Ingiltere ye bir takıma gidecegini dusunuyorum. Cok da basarılı olacaklar!
.
Gitmesinler! Otursunlar oturduklari yerde ! :)
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Cengiz Akgun wrote:Gerets fitili almi$ ama haksiz oldugunu bugun gordu. Son iki golu neden yenildigini de ona buna degil kendine sorsun.
Yonetime meydan okumus, "bize birisi karistigi anda bu ekip kaybolur" diye. Maci kazanmanin verdigi gazla yapmis herhalde bu aciklamayi. Neyse bu turu gecersek bu gerginlik son bulur diye umuyorum.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Tolga Girici wrote:
Cengiz Akgun wrote:Gerets fitili almi$ ama haksiz oldugunu bugun gordu. Son iki golu neden yenildigini de ona buna degil kendine sorsun.
Yonetime meydan okumus, "bize birisi karistigi anda bu ekip kaybolur" diye. Maci kazanmanin verdigi gazla yapmis herhalde bu aciklamayi. Neyse bu turu gecersek bu gerginlik son bulur diye umuyorum.
"Karisirsa" deyince, biraz daha genis anlam cikabilir. Asil dedigi, Mehmet'in yukarda vurguladigi ilk cumle gibi (Yani, Erdal Keser'in cevirdigi sekli oyleydi en azindan): "'Şu oyuncuyu oynat' diye birşey olursa..."

Pazartesi, artik Bulent Tulun'un konuk olacagi LigTV programinda, Ankara maciyla ilgili Adnan Polat yorumlari icin, BT, "sizdirma" filan gibisinden yorumlar yapiyordu (ve AP ile ayrilmalarinin hic de mutluca olmadigi da anlasildi o programda). Buyuk olasilik, Gerets bir gazetecinin fisteklemesi uzerine bu yorumu yapmistir ama, sonucta o da restini cekip, AP'in benzer "sizdirmalarina" tepkisini pesin pesin vermis olmus herhalde...

Neyse, bunlar degil bu aksamin konusu... Galatasaray'imizin bir Avrupa gecesinden yine bizleri mutlu eden bir sonucla ayrilmis olmasi. Yahu, ne guzel bir mutlulukmus bu boyle, unutmusum vallahi. Kolay da degil, Tromso faciasi, onceki sene hic Avrupa'siz derken, sakasi bir yana, bundan bir onceki galibiyetimize baktim simdi (2003 Grup D - UEFA 3. Tur - Villareal), taa 2 Aralik 2003'te imis. 2.5 yili askin zaman gecmis ustunden. "Avrupa" bu takimin, havasi, suyu, kisiligi yahu, uzaklasmayalim bu kadar bu sahnelerden gozunuzu seveyim Aslanlar!

Hazir uefa.com linkleri vermisken, bugunki macin raporunu da gecmis olayim:
uefa.com wrote:Third qualifying round - 09 August 2006 20:30 (local time) - Ali Sami Yen - Istanbul

Galatasaray 5 - 2 Mladá Boleslav

Goals galore as Galatasaray cruise

Wednesday, 9 August 2006

Galatasaray SK could hardly have asked for a better start in their bid to reach the UEFA Champions League, although two late away goals have offered FK Mladá Boleslav hope for the second leg of this third qualifying round encounter.

Double blow
The tie looked as good as over after the Turkish side roared into a four-goal lead within the space of an hour, but with the clock running down, two strikes in the space of a minute by Miloš Brezinsky and Marek Kulič brought the Czech team back into contention. Galatasaray must have been kicking themselves for allowing their huge advantage to slip but they at least restored a three-goal cushion when Sabrı Sarıoğlu made it 5-2 with a last-minute effort.

Good start
Earlier, Galatasaray had taken just seven minutes to go in front when Saša Ilić converted a penalty after being fouled by goalkeeper Pavel Kučera and, before the break, the outstanding Arda Turan got the first of his two goals following a defensive error. Veteran striker Hakan Şükür also hit the target for the hosts with a strong shot, though there may be life left in the fixture when the sides meet again on 23 August.
Bu da FB maci linki: Dynamo fight off Fenerbahçe

Hoscakalin,
Özgür
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Gerets'in ezeli dusmani Bahri Havadir bomba gibi bir donus yapmis. Duydugu ufuruklere gore Gerets'e birisi mactan once hangi oyunculari oynatmasi gerektigini ve taktigi soylemis. Ama kimin soyledigini soylemiyor. Bence bu forumdan biri siyah bond cantasiyla Florya'ya gidip soylemis olabilir.
Bahri Havadir wrote:
Eric Gerets’i hep eleştirecek değiliz ya; bu kez tebrik ediyorum. “Neden” diyeceksiniz!.

Hasan Şaş ve Necati gibi iki ustayı, yedek kulübesinde oturtup, Arda gibi yeni bir yeteneğe, yeni bir süper stara yer açtığı için.

Bir tebrik de; 34 yaşındaki Hakan Şükür için. Gerçekten takımı toparlayan Arda kadar mücadele etti.

Bir maçta Gerets’i tebrik ettik ama, bu Gerets’i eleştirmeyeceğim anlamına gelmez.

Daha önce Ankara’da 18 kişilik kadroda Okan yoktu.

Ayhan, o gün sadece saha kenarında ısındı. Ama üç gün sonra, sahada Sabrisiyle, Ayhanıyla, Okanıyla orta sahada yardımlaşan, rakibe nefes aldırmayan birileri vardı.

Gerets, her halde o gün uyudu. Ama onu uykudan “Necati ile Hasan Şaş’ın kavgası” uyandırdı.

İyi ki tartışmışlar. Yoksa, Gerets’in böyle bir radikal karar alması mümkün olamazdı.

Üç gün içinde Gerets, abartmıyorum; beyin travması geçirdi. Yerine gelecek “antrenör arayışları” dedikodusu, “yöneticilerle arasındaki gergirlik”, “futbolcularla arasındaki soğukluk” onu Florya’da hayata küstürdü.

Ama birileri çıkıp “Hoca, bu takıma Arda’yı al, Okan’ı al, Ayhan’ı al” önerisinde bulundu. “Tek ön liberoyu bırak, çift ön liberoyla oyna” dedi.

“Kim dedi” onu söylemem.

Daha sezon başında “gitsin mi”, “kalsın mı” diye tartışılan Arda, arkadaşlarının üzerindeki stresi, Gerets’in üzerindeki yükü, yöneticilerin güvensizliğini alıp götürdü.

Arda ve Hakan başta olmak üzere herkes Ali Sami Yen’i dolduranları mutlu etti.

Ben, şunu merak ediyorum: Gerets bu kadroyla devam edecek mi, yoksa bozacak mı! Ama şu bir gerçek ki; iki dakika içerisinde rakipten iki gol yemek, çok acemice. 11 tane Marek Heinz tarzındaki oyunculardan kurulu takımdan iki gol yemek; Galatasaray’a yakışmadı. Onlar umutlandı, ama Galatasaray bu takımı her koşulda yenebilir.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Tolga Girici wrote:Gerets'in ezeli dusmani Bahri Havadir bomba gibi bir donus yapmis.
Bahadir soyadi gibi havadir. Herifin suratindan bir aptallik akiyor gormuyor musun?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Tolga Girici wrote:. Duydugu ufuruklere gore Gerets'e birisi mactan once hangi oyunculari oynatmasi gerektigini ve taktigi soylemis. Ama kimin soyledigini soylemiyor. Bence bu forumdan biri siyah bond cantasiyla Florya'ya gidip soylemis olabilir.
Bahri de uydurmuş anlaşılan.

Ulan buraya maç sabahı kadroyu astım ya. Gerets efendi de benim yazdığım 11'i çıkardı.Gerets buraya bakıp kadroyu öyle çıkarıyor. Kimsenin Florya'ya gidip liste verdiği yok.İnternet denen olay var. :lol:

Bak göreceksiniz deplasmandaki maçın kadrosunu da buraya asacağım Gerets de aynı kadroyu çıkaracak.

Bahse giren var mı?
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Mehmet Gorgen wrote:
Tolga Girici wrote:. Duydugu ufuruklere gore Gerets'e birisi mactan once hangi oyunculari oynatmasi gerektigini ve taktigi soylemis. Ama kimin soyledigini soylemiyor. Bence bu forumdan biri siyah bond cantasiyla Florya'ya gidip soylemis olabilir.
Bak göreceksiniz deplasmandaki maçın kadrosunu da buraya asacağım Gerets de aynı kadroyu çıkaracak.

Bahse giren var mı?
Abi o zaman Ulker GS'a para yerine akil sponsorlugu vermis ve seni gorevlendirmis diyebilir miyiz?

Stad konusunda da akil verebilirsen cok seviniriz. :)
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Mehmet Gorgen wrote:
Bahri de uydurmuş anlaşılan.

Ulan buraya maç sabahı kadroyu astım ya. Gerets efendi de benim yazdığım 11'i çıkardı.Gerets buraya bakıp kadroyu öyle çıkarıyor. Kimsenin Florya'ya gidip liste verdiği yok.İnternet denen olay var. :lol:

Bak göreceksiniz deplasmandaki maçın kadrosunu da buraya asacağım Gerets de aynı kadroyu çıkaracak.

Bahse giren var mı?
Deplasmani degil de bir sonraki lig macinin kadrosunu bilebilirsen o zaman sapka cikaririm sevgili adasim :)

Al sana challenge :)
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Post Reply