G.SARAY - A.GUCU 1-0 (dk 22 LINCOLN)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Mert Tokman'ın analizine katılıyorum.
Topsuz alanda ne yaptığın, top ayağındayken yaptıklarından çok daha önemli bugünün futbolunda.
Hakan geçtiğimiz sezonlara göre daha bilinçli, daha ne yaptığının farkında.
Belli bir sistematiğe dahil olmuş. Çarkın sağlam dişlisi gibi kendine verilen görevi eksiksiz yerine getiriyor.
Son vuruşları başından beri hep faciaydı.
Bugün kaçırdıkları ise her futbolcunun başına gelecek cinstendi.
Zor pozisyonlara zor vuruşlar yaptı. Kaçabilir. Doğal.
Ümit'te onu da göremiyoruz.
Niye Hakan pozisyon üstüne pozisyona giriyor da Ümit neredeyse ayağını topa sürmeden maçı bitiriyor?
...
Bir de Lincoln'e dikkat çekmek istiyorum.
Attığı gol şahane.
Ama maçın geri kalanında müthiş etkisiz.
Bence en büyük sorunu, takım atağa çıkarken durması gereken yeri bilmiyor. Atağı başlatan oyuncunun yakınına gelip pas istiyor. Olması gereken yerden çok uzakta olduğu için de o noktadan sonra sihirbazlık yaparak, çalımları sıralayarak kaleye gitmesi imkansız.
Üstelik topu aldıktan sonra yüzünü kaleye dönüp dikine paslarla atağı sürdürmek yerine çoğu zaman yanı veya geriyi tercih ediyor.
Acaba Kalli ona "serbest oyna" dedi de o yüzden mi Beşiktaşlı Nobre gibi sahanın her yerinde dolanıp, olması gereken yeri boş bırakıyor?
Aurelio tipinde oyun kuruculuk yapamaz. Ön libero değil ki.
Hünerlerini ceza sahası civarında sergilemeli.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mert Tokman wrote:Umit ceza sahasi icinde kacirdigi pozisyonlara da bakin --- Hakan uzerine iki stoper cekmis ve Umit oyle bos kalmis...
Ben Maraton'da baktim hic oyle birsey goremedim. Umit'in bombos kafa vurdugu toplarda Hakan'in yaninda 2 tane AG'li yoktu. Hatta bir tanesinde Hakan'in yaninda da kimse yoktu. AG'liler sadece adam kacirmakla, kotu savunmayla mesgulduler. Umit'in kaleciyle karsi karsiya kalip atamadigi topta ne Hakan ne savunma topa dokunamadi, arkaya sekti.

Bu bir sehir efsanesi. Biri uydurdu, herkes inanir oldu.

Ust duzey formda ve kosan her hangi bir forvet ama herhangi bir forvet arkadasinda Lincoln Arda oldugunda buna benzer pozisyonlar bulacaktir. Hele iki forvet oynandiginda. Cok buyuk bir olay degil bu. Mesela Gokhan Unal, mesela Fatih Tekke, mesala Bobo, mesela Umut, mesela Mehmet Yildiz. Is bitirmeye kaliyor. O da son derece kotu.

Ozan Ersoy
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Aslinda bir haftadir bu maci seyretmek icin sartlandirdim ama malum saat farkindan dolayi ancak ikinci yariyi uykulu gozlerle seyrettim.Halbuki ilk yari cok daha iyi bir futbol varmis okuduklarima gore.

Once Lincoln...her yaniyla futbolcuyum diye bagiriyor.Oyunda gozukmesede, cok fazla ikili mucadelelere girmesede bu onun isi degil.Tek topu seviyor, gereksiz calima girmiyor.Istedigi yere istedigi gibi sanki eliyle top atiyor.

Attigi golde cok guzelmis.Lincoln tam isabet olmus GS'da.

GS'in artisi savunmayi iyi yapmasi bu aslinda eksikligi beraberinde getiriyor.Bekler hic ileri cikmiyor, ne Ugur'un ne Volkan'in bindirmesini gordum.Ayhan orta sahadaki defansi tek basina ustlenmis.Gene defans ile hucum arasi tek kopru.

GS'in hatlari kopuk.Servet-Song ile Hakan Sukur-Umit Karan arasinda cok mesafe var.

A.Gucu kaleye rahat geliyordu ancak ne zaman ki Umit cikip Baris girdi o zaman orta saha daha kalabalik oldu ve Ayhan rahatladi.Bu sure icersinde GS'da tehlikeli geldi.

Kacan goller icin benim tezim farkli.Seyircisiz mac oldugundan dolayi bu kadar kacmis olabilir.Seyircili bir oyunda onlar golle sonuclanabilirdi.Sessiz ortamda konsantrasyon eksikligi oluyor ister istemez.

Benim merak ettigim Linderoth kimin yerine oynayacak?

Ayhan'in yerine gecip, Ayhan'i Arda'nin yerinde oynatip Hakan'i mi kesecek yoksa Umit'i mi? Yoksa Arda ilk 11'de olmayacak mi?

Servet cok iyidi.Song her zaman ki gibi.Volkan pek gozume batmadi.Orkun'da bu takimin su anda ilk kalecisidir.Zamanla da guveni yerine geldikce,alistikca iyice oturur.

A.Gucu tas gibi takim olmus.Kalecilerini begendim bayagi.Cok kosuyorlar.Geriye cabuk donuyorlar.Macin sonlarinda dogal olarak biraz disiplinden kopar gibi oldular ama bu zaten kaybedecek bir seyleri olmadigindan idi.

Uc buyukler icinde su anda ben bariz bir fark gormuyorum.Hepsi birbirine yakin performans gosteriyor.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Gökhan Özçelik
Posts: 80
Joined: Tue Dec 07, 2004 6:04 pm

Post by Gökhan Özçelik »

Bu maçta gördük ki forvete ihtiyacımız var acilen. 10-0 bitmesi gereken maç 1-0 bitti. Az kalsın beraberlik golünü de atabilirdi Ankaragücü. Defans ve orta sahamız iyi. Sistem olarak da 4-5-1 oynamak çok daha mantıklı geliyor. 2 forvetle oynayınca daha çok gol atarız yanlış bir düşünce. Dün Milan Tek forvet Gilardino ile oynadı, arkasında da 5 tane orta saha oyuncusu vardı forvetin. 3-0 kazandılar. Sonuçta biz 2 forvet ile oynayınca onlardan daha fazla gol atamadık.
Ercan Arslan
Posts: 368
Joined: Sun Jul 29, 2007 5:46 pm

Post by Ercan Arslan »

Şehir dışında olmam nedeniyle macı izleymedim... yorumlardan anladıgım kadarıyla cok gol kacmıs... Lincoln yine aynı golu atmıs.... 3 macta 3 galibiyet sevindirici... forvetlerimiz bu macta da istenilen golleri atamamis...ancak Hakan cok calışmış... galibiyet yine de cok guzel..umarim boyle devam eder..
Last edited by Ercan Arslan on Mon Aug 27, 2007 10:58 am, edited 1 time in total.
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Dun sahiden son dakikalara sayin Hakan Sukur ve birazda Umit Karan yuzunden stres icinde girdim. 3 tane cok net pozisyona girdi Sukur, yine sifir elde var sifir. Lincoln yine sahane bir gol atti ama yine tam iyi degil. Biraz mac oynasin, birde seyircili maclara ciksin, iste o zaman super olacak kanimca :)

Zor maci yine gol yemeden bitirdik. Takim her gecen gun iyiye gidiyor olmasida biraz hayalcilik olsa bile beni ACABA UEFA kupasi olur mu diye dusundur muyor degil, ne kadar cok zor oldugunu bilsemde.... (yonetimin iyi bir forvet alacagini varsayiyorum tabii ki)
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Orkun herhalde uyarildi, bu macta klasik deli hareketlerini biraz daha az yapti, asagida guzel bir kurtarisi var.

http://www.galatasaray.org/images/2007/ ... 007_10.jpg
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Tolga Girici wrote:Orkun herhalde uyarildi, bu macta klasik deli hareketlerini biraz daha az yapti, asagida guzel bir kurtarisi var.

http://www.galatasaray.org/images/2007/ ... 007_10.jpg
Evet o benimde dikkatimi cekti. Acaba uyarildi mi yoksa seyircisiz macta hersey duyuluyor diye mi az yapti o hareketleri. Gerci Rize macinda da delilik yapti galiba. Neyse oyle yada boyle, iyi kaleci, daha da iyi olacak. Biraz daha kendine guveni gelip ustundeki "Hata yaparsam yandim" stresini atsin bi. Gerci benim kalecim Fevzi idi ama.... keske onun yerine Aykut gitseydi.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ozan Ersoy wrote:Ben Maraton'da baktim hic oyle birsey goremedim. Umit'in bombos kafa vurdugu toplarda Hakan'in yaninda 2 tane AG'li yoktu. Hatta bir tanesinde Hakan'in yaninda da kimse yoktu. AG'liler sadece adam kacirmakla, kotu savunmayla mesgulduler. Umit'in kaleciyle karsi karsiya kalip atamadigi topta ne Hakan ne savunma topa dokunamadi, arkaya sekti.

Bu bir sehir efsanesi. Biri uydurdu, herkes inanir oldu.
O zaman bir daha bakiver Ozan - ozellikle de Umit'in karsi karsiya pozisyonun da nasil olmusta Umit orada bombos kalmis ona iyi bak... Sadece gormek istdegin sekilde bakma lutfen :)
Ozan Ersoy wrote:Ust duzey formda ve kosan her hangi bir forvet ama herhangi bir forvet arkadasinda Lincoln Arda oldugunda buna benzer pozisyonlar bulacaktir. Hele iki forvet oynandiginda. Cok buyuk bir olay degil bu.
Umit niye ayni pozisyonlara giremiyor o zaman... herhangi bir forvetmis... yok artik... Hakan'i bu kadar da hor gormeyin - kredibilitenizi kaybediyorsunuz... simdi diyeceksin ki Umit form da ve kosan bir forvet degil de ondan... hazirlik maclarin da Necati'yi de gorduk - ona da o pozisyonlar gelmedi... Ozgurcan oynadigi zaman hucumu besleyemiyoruz dedik... Hakan oynayinca Arda ve Lincoln'e sihirli bir degnek degiyor herhalde - yada Hakan'in muskalari ise yaramaya basliyor - Muska topun Hakan'a gelmesin de ise yariyor da Hakan topa vurunca gozunu kapiyor herhalde :)
Ozan Ersoy wrote:Mesela Gokhan Unal, mesela Fatih Tekke, mesala Bobo, mesela Umut, mesela Mehmet Yildiz. Is bitirmeye kaliyor. O da son derece kotu.
Bobo'ya ve Gokhan'a bir nebze katiliyorum ---- digerlerin de buna Tekke de dahil o oyun zekasini ben gormuyorum acikcasi... GS'in da Bobo veya Gokhan'i transfer edecek durumu olmadigina gore...
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mert Tokman wrote:
O zaman bir daha bakiver Ozan - ozellikle de Umit'in karsi karsiya pozisyonun da nasil olmusta Umit orada bombos kalmis ona iyi bak... Sadece gormek istdegin sekilde bakma lutfen :)
Yukarda yazdim. Hakan'la stoper kafa topuna ciktilar ikisi de vuramadi top arkaya sekti. Umit defans cizgisinin arkasindan biraz da sag carprazdan depar yapti. Orada iki stoperin de Hakan'i tuttugu falan yok. Iki stoper ve Hakan kafaya cikmadilar. Benim hatirladigim oyle. Umit'in bombos kafa vurduklari toplarda Hakan'i tutmuyorlar. Bir tanesinde iki stoper de alti pasin icinde, Umit iki metre gerisinde, Hakan da ceza sahasi cizgisine yakin bir yerde bekliyor.
Umit niye ayni pozisyonlara giremiyor o zaman... herhangi bir forvetmis... yok artik... Hakan'i bu kadar da hor gormeyin - kredibilitenizi kaybediyorsunuz... simdi diyeceksin ki Umit form da ve kosan bir forvet degil de ondan... hazirlik maclarin da Necati'yi de gorduk - ona da o pozisyonlar gelmedi... Ozgurcan oynadigi zaman hucumu besleyemiyoruz dedik... Hakan oynayinca Arda ve Lincoln'e sihirli bir degnek degiyor herhalde - yada Hakan'in muskalari ise yaramaya basliyor - Muska topun Hakan'a gelmesin de ise yariyor da Hakan topa vurunca gozunu kapiyor herhalde :)
Umit daginik oynuyor. Kafa yerinde degil. Pozisyonlara odaklanamiyor. Gol atma bolgesinden uzakta oynuyor. Geri donen toplarda yok. FB ve maas durumu herifi bozdu, kabul etmek lazim. Simdi forvet transferi de iyice stres yaratmis durumda. Gecen senelerde daha fazla pozisyona girerdi. Sakatligindan sonra zaten eski seviyesine gelemedi. Ama hala, hala gol vurusu Hakan'dan iyi. Necati formda degil, yavas, topu kontrol edemiyor, kaleye yuzunu donene kadar is isten geciyor. Daha iki gun once bana Necati'nin 3,5 milyon etmeyecegini iddia ediyordun.
Bobo'ya ve Gokhan'a bir nebze katiliyorum ---- digerlerin de buna Tekke de dahil o oyun zekasini ben gormuyorum acikcasi... GS'in da Bobo veya Gokhan'i transfer edecek durumu olmadigina gore...
Bobo bir kac milyona geldi, cocuk Hakan'in yarisini kazaniyor. Besiktas gidip 10 milyon Euroya almadi Bobo'yu.

Bir kere bu Ankaragucu defansi rezalet otesiydi. Bunu nasil gormezsiniz? Bu pozisyonlari kime karsi yakalarsiniz? Yani Hakan kisisel becerisiyle giriyor olsa bu pozisyonlara hadi neyse diyecegim. Uyduruk Hirvat takimina karsi kac pozisyon buldu Hakan? Yine orta sahamiz gol atti o
macta da.

Girdigi bir pozisyonda Lincoln milimetrik pas atiyor 30 metre oteden, tam ayagina, sicip sivadi sonrasini. Otekisinde Lincoln sut cekiyor, geri donen yerdeki kalecinin uzerinden topu direge nisanliyor. Birinde Arda'nin mukemmel ara pasi onunden geciyor, kaleci cikip aliyor. Diger ara paslarina kotu vuruslar yapiyor.

Artik iyi bir santrafora para ve zaman harcama vakti geldi. Hakan'la vakit harciyoruz. Aslinda o vakit 3-4 sene once gelmisti ama neyse... GS'a soyle uzaktan vurabilen, senede 20 gol atan bir yabanci forvet gelse, kimse Hakan'in suratina bile bakmayacak.

Bu da benim efsanem.... Bence her soyunma odasinda hoca ve savunma oyunculari konusurken soyle bir seyler deniyor.

"Aman arkadaslar Umit'e dikkat edelim. Eger kaciracaksiniz Hakan'i kacirin. Herifin atacagi yok cunku. 10 tane bulup 1 tane belki atiyor. Umit daha tehlikeli, buldu mu yazabilir. Dikkat edin pozisyon vermeyin. "

Buyrun... Hakan'in iki stoperi mesgul ettigi efsanesine antidote sizler icin. Belki de bu yuzden Hakan daha cok pozisyona giriyor.

Ozan Ersoy
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Hakan icin biraz acimasiz olmus Ozanin yazdiklari. Her ne kadar diger arkadaslarin methiyelerine katilamayacaksamda, Ozan anlattigi kadarda
degil.

Hakanin derdi , rekorun baskisinin ustune, hala komple bir forvet gibi oynamak istemesi. Bunda kendi iyiniyeti kadar, Umitin tek yonlu oyuncu oldugundan kaptan olarak fazla yuk almayi istemesi var. Ama artik fizik guc elvermiyor, yapamaz. Hakan son yarim saatlerde girip sadece gol
vurusuna yonlenmeli,forvete akil getirmeli, skor getirmeli. Birak kosturmayi gencler yapsin, 10 numara bilekosuyor artik.

Umit Karanin gol vuruslarina inanmiyorum, geldimi aban. Yahu sen forvetsin, bir kere ustunden
asirma gorelimkoseye plase gorelim, ic-dis falsolu gol gorelim.
Topuk DENEMESİ, ROVESATA DENEMESİ, kafayla abanma (yere vurdurma yok tabiiki)
VEDE VARSA YOKSA kaleciye, aciya, topun yuksekliginebakmadan aban.
Berlin gettosu kizginligi artik yumusadi, yas ilerledi,
guc azaldi, coluk cocuk oldu.
Pantelicin yerine Necati ile ikisini takasta kullanip Hertha Berline
yollasinlar.

Futbolda diger mevkiler degerlendirmesi icin kendimi her zaman yeterli
hissetmem
ama santrafor ve tandem degerlendirmesinde gozlemime guvenirim cunku oynadigim, sevdigim ve takip ettigim mevkilerdi gencken.

Ama Ozan gol vurusu eksikligine katiliyorum. Bu takimi etkiler. Galatasarayda ekonomik kullanilmasigereken
4oyuncu var: Lincoln, Linderoth, Song, Ayhan.
Galatasaraya kolay golatabilen 1 oyuncu gelse,
2. yarilarda yukaridaki 4 adam oyundan alinip,
gucleri butun yila yayilabilir. Hatta bazi kolay maclarda sokmazsin bile.
en kolay macta
bile 4'unusahada tutmaya mecbur kaliyorsun.
Adamlari yipratiyorsun daha onemli maclara gelmeden.
Kadro rotasyonunu etkileyen en onemli sebep.

Birde su GS'nin almak istedigi adamlarin videolarina bakiyorsun.
Gol pozisyonu yokken adamlar gol atiyorlar. GS'de ise
gol pozisyonu bolken skor problemi var. Yillardir Avrupa takimlari arasinda
cok ortalamaustu eziyet cekiyor takim.

Benim anlamadigim noktai ise su:Dun BarisSerkan olsa forvette
en az 3 tane atardi GS. Bunu Kallide goruyor ama neden yapamiyor anlamiyorum. Bu anlamda Zaman Gazetesi ve Adnan baskilarinin oldugunu zannediyorum. YoksaKalli gibi bir hoca daha ilk macta gormustur bunu.
NO ADNANS, NO CRY !!
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

takim olarak ya da bireysel olarak ne kadar iyi oynadik, kim iyi kim kotuydu, bunlar tartisilir ancak tartisilmayacak birsey varsa o da bu yilki galatasaray'i izlemenin gecen yilki galatasaray'i izlemekten cok daha zevkli oldugu. (gerci, insan nisyanla mupteladir, gecen sezon da ilk haftalar iyi top oynuyorduk ama bu kadar sansli degildik. lige iki penalti atamayip berabere kaldigimiz bir macla baslamistik. ilerleyen haftalarda puan kayiplarina kotu oyun da eklenmisti.)

lincoln gibi bir yildizin oynadigi takimi tutmak ve onun macini seyretmek muthis zevkli birsey. her an sapkadan tavsan cikarir gibi muthis bir hareketle golu bulabiliyor ve en umutsuz anda insani sevinc cigligiyla havaya firlatiyor. ozlemisiz.

bu mac icinde hem ilk hem de ikinci devrenin ortalarinda oyundan dustuk, rakibe cok sayida pozisyon olmasa da oyun hakimiyetini verdik. bu anlarda rakibin bulacagi bir gol maci zora sokabilirdi. ama gerek gecen hafta gerek bu hafta talihli olan taraftik. bunun yaninda yaptigimiz hucum girisimleri, sutlarimiz, ileride rakibe cok adamla basmamiz, kanatlari daha iyi kullanmamizla maci daha cok hakeden taraftik. iste boyle ustun oldugumuz maclarda kaza golleriyle puan yitirmemek icin 1- pozisyona girip bunu gole cevirme becerisi gosterebilecek en az bir forvete 2- zamaninda oyuncu degisiklikleri yapmaya ihtiyacimiz var.

hakan sukur, kim ne derse desin, dun cok iyi oynadi. kacirdigi goller klasik hakan imzasini tasiyordu. ama hem pivot gorevini iyi yapti, hem de o kadar pozisyona girdi. partneri umit karan rakip defansin bosluklarina yaptigi capraz kosularda ancak bir kez pozisyona girerken hakan'in boyle uc-dort pozisyonu var. ama iki forvetin yakaladigi toplam 6-7 pozisyonun hicbirini gole cevirememesi buyuk verimsizlik. en azindan hakan'in yanina alinacak iyi bir forvetle bunun onune gecilmeli. dun cem can'in kacirdigini yarin bir baska rakip oyuncu kacirmayabilir. (orkun'un guzel kurtarisina prim vermiyorum sanilmasin; ama cem can o sutu biraz daha sert ve biraz daha koseye atabilse, ya da bir saniye daha erken vurabilse orkun'un o topa yetismesi mumkun olmayabilirdi.)

oyuncu degisikliklerinde maalesef kalli cok gec kaldi. baris'i umit sakatlanmadan cok once degisiklik icin hazirlamisti belki orada hatasi yok denilebilir. boylesine savruk bir umitle koskoca bir doksan dakikayi iki forvet oynamanin luks oldugunu o da gordu ve barisla gobegi ciftledi. fakat obur tarafta hasan sas'i oyuna almakta cok cok gec kaldi. takim orta sahada aksarken, ileri top cikaramazken, yakaladigi kontra firsatlarini oyuncularin yorgunluktan ileri hizla cikamamalari nedeniyle set oyuna donusturmek zorunda kalirken, hasan 60.dakikadan sonra ilac gibi gelirdi orta sahaya. ama o neredeyse mac sonunu bekledi. aslinda hasan'i arda yerine sabri ile de degistirebilirdi. cunku sabri iyi kosup iyi mucadele etse de, mac boyu ofansif verimliligi cok dusuktu. ikinci yari dort-bes kez sag cizgide iyi deplase olup guzel toplar almasina ragmen, topu aldiginda suratle ileri hareketlenip atagi hizlandirmak yerine geriden gelen rakibini bekledi. birkac sefer de bombos pozisyonda cok cok kotu ortalar yapti. hazir orta gobegi baris-ayhan'la ciftlemisken, ayhan'i biraz daha sola arda'nin bolgesine tampon olarak kaydirip, hucumda iki kanatta arda ve hasan'i tehdit unsuru olarak kullanabilirdi.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Alpay Dedeoglu wrote:
Birde su GS'nin almak istedigi adamlarin videolarina bakiyorsun.
Gol pozisyonu yokken adamlar gol atiyorlar. GS'de ise
gol pozisyonu bolken skor problemi var. Yillardir Avrupa takimlari arasinda
cok ortalamaustu eziyet cekiyor takim.

Benim anlamadigim noktai ise su:Dun BarisSerkan olsa forvette
en az 3 tane atardi GS. Bunu Kallide goruyor ama neden yapamiyor anlamiyorum. Bu anlamda Zaman Gazetesi ve Adnan baskilarinin oldugunu zannediyorum. YoksaKalli gibi bir hoca daha ilk macta gormustur bunu.
Alpay Pantelic'in videolarini izlemissin anlasilan. Adam 20-25 demeden vuruyor, asirtma, plase, kafa hersey var. Peeh dedim. Hangisini en son ne zaman atmis Hakan acaba.

Benim dedigim agir kacabilir ama su iki paragrafindan farkli bir sey demiyorum. Yillardir takimin anasi agladi. Hasan'a el freni falan derler, bu Hakan'in kisirligi yuzunden GS uretemiyor. Gol olmayinca mac kazanilmiyor, mac kazanilmayinca, Avrupa'da tur olmuyor, tur olmayinca, para olmuyor, puan olmuyor.

Ben diyorum ki herhangi kosu yapan, durarak oynamayan, depar atabilen bir oyuncu dunku pozisyonlara girerdi, belki 10 yerine 5-6 girilirdi ama girilirdi. Sen diyorsun Serkan-Baris olsa ilerde 3-0 yenerdik. Bu isimler dogru mu yanlis mi bilmem ama neden benimki agir oluyor, sacma oluyor, guvenirliligimden kaybediyorum da bu laflar farkli etki yaratmiyor?

Hala bu ikisi cikmis ahkam kesiyorlar "gelecekse iyisi gelsin, orta sinif oyuncu bizde de var." Len sana mi kalmis kimin gelecegi takima? Kapinin onune konma zamani yakindir.

Ozan Ersoy
Hakan Bakircioglu
Posts: 494
Joined: Wed Oct 23, 2002 9:08 pm
Location: PA, USA

Post by Hakan Bakircioglu »

Sanirim Hakan'in rekor golunu atip rahatlamasi herkes icin iyi olacak. Yeni forvet gelip kadroya girene kadar bu isi halletse fena olmaz, yoksa sonradan Umit mi oynasin Hakan mi oynasin diye birsuru tartisma yapilacak. Su penalti verilse belki de olay bitmis olacakti :(

Maci kardeslerimle seyrederken Hakan'in rekorunun baska bir Turk oyuncu tarafindan kirildigini gorup goremeyecegimizi konusuyorduk. Sanirim rekor 'Turkiye Liglerinde en cok gol atan kisi' olarak tanimlandigi icin bundan sonra kirilmasi oldukca zor. Akla ilk gelen Batuhan gibi cok genc yasta A takimin forvetinde oynamaya baslayan kisiler oluyor. 16 yasinda baslasa, 36 yasinda emekli olsa, Turkiye'den hic ayrilmadan senede 12 gol ortalamasi tutturmasi lazim. Son zamanlarda sivrilen oyuncularimizin Avrupa'ya transfer olduklarini dusunecek olursak, gol ortalamasi yuksek olan genc bir forvet oyuncusu da cok buyuk ihtimalle kariyerine disarida devam etmek isteyecektir ve Hakan Sukur'un rekoru cok uzun bir sure kirilamayabilecektir.

Bir bakima iki rekor sahibi forveti de canli seyredebilmis bir kusak olarak kendimizi sansli saymaliyiz :)
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Alpay Dedeoglu wrote: Bunu Kallide goruyor ama neden yapamiyor anlamiyorum. Bu anlamda Zaman Gazetesi ve Adnan baskilarinin oldugunu zannediyorum. YoksaKalli gibi bir hoca daha ilk macta gormustur bunu.
Hakan Sukur'u degerlendirirken dikkat etmek gereken 2 faktor var, biri teknik. Bu adam 2000 UEFA'sindan bu yana top oynamiyor, gittigi yabanci takimlarda hicbirsey yapmadi, futbolundan kaybetti. Onu Turkiye'de ancak Galatasaray kabul edebilirdi, ona dondu. Futbolcu olarak bir ozelligi kaldigindan degil, Galatasaray'dan baska gidecek yeri olmadigindan.

Dondukten sonra takima hem ekonomik anlamda, hem de ilkeler bazinda cok sey kaybettirdi. Bugun Fethullah Hoca ile ilgili herhangi bir gazetede bir yazi dizisi ciksa, ilk cumle cemaatin Hakan Sukur uzerinden Galatasaray'da sagladigi etki.

Futboluna donersek, bir forvetin degerini -Ozan beyin dedigi gibi- efsaneler belirlemez; bu adami piyasaya salin bakin kac taliplisi var ?

Nitekim bir baska misalde gorduk, Necati 3 aydir elinde bonservisi dolasiyor, yurtdisini birakin iceride kim talip oldu, hatta takas teklif etti ?

Hakan'in surekli pesine adam taktigi, forveti oyaladigi, pres yaptigi efsanesi sona ermeli. Omer Urundul'un Turk futboluna hediye ettigi o igrenc kliselerden biri olarak tarihteki yerini almali.

Golcu ama yillardir gol atamiyor, attigi goller ya kaleden donen toplara altipas icinde karambol vuruslar ya da doldur bosalt yapildiginda -oyun onun ustune kurulursa- kafayla attigi goller. Ona bu sekilde gol attirmaya calismak ise bir takima sistemsel olarak yapilabilecek en buyuk ihanet ve futbol iskencesi. Caresizligin ifadesi.

Dun Ankaragucu, maci 1-2 kazanabilir miydi? Bizim icin bu bir tehlike midir ? Ekonomik risk midir ? Giden para midir ? Tehlikeye atilan UEFA turnuvasi midir ? Ben ona bakarim.

Galatasaray bir profesyonel futbol kulubudur, duskunler yurdu degil. Onun hala bir futbol degeri kaldigini soyleyenlere, Bulent'in, Suat'ın, hatta Hagi'nin ne kabahati vardi da futbolu Hakan'dan once biraktilar derler.

Hakan'in ayrica takim icindeki hizbine, agbilik kisvesi altinda tarikatcilik oynamasina ozellikle karsi durmak gerekiyor.

Agbilik feodal bir kurumdur. Saglikli bir isletmede agbilik olmaz.

Yillik butcesi ceyrek milyar dolar olan profesyonel bir kulupte de Hakan'in veya Hasan Sas'in falanla filana agbilik yapip yol gostermesi dusunulemez. Bunun icin her saglikli kulupte idari yapilanmalar olur, psikolog, menecer, futbol subesi sorumlusu, her kimse. Ama 19 yasindaki Arda'nin yonu, 36 yasindaki bir maasli futbolcu tarafindan belirlenir hale gelemez.

Hakan'in sadece bu sene Catalca'da verdigi yemek bile onun kovulmasi icin basli basina bir sebeptir. Bu davet, bazi oyunculara yemek vermek icin degil, bazilarina gozdagi vermek icin duzenlenmisti; yemege cagirilanlar degil, cagrilmayanlar amacti. Serkan'in, Baris'in, Arda'nin cagrilmamasi asil mesajdi. Kimsenin boyle bir boluculuge hakki yoktur. Boyle bir gucu de olmamalidir.

Sezon basinda Oray Egin Aksam gazetesinde Feldkamp, Hakan Sukur, Fethullah Cemaati ve Zaman gazetesi ekseninde bir yazi yazmisti. Feldkamp'in Alzheimer tedavisi gordugu sacmaliklarini da barindiran bu yazida bir olcude ciddiye alinabilecek iddialar da vardi. Onlarin en onemlisi, Fethullah Gulen'in Galatasaray'a maddi destek verdigi idi.

Bu sene gozle gorulur hicbir kaynak olmamasina ragmen, takimda parasal hicbir problemin konusulmamasi; Hakan Sukur'un gun gectikce gucunu arttirmasi bunu destekliyor.

Eskiler "suyuu vukuundan beter" derler. "Soylentisi, olmasindan kotu" anlaminda. Galatasaray'in Hakan Sukur uzerinden Fethullah Gulen cemaati ile ilgisi artik sagir sultanin bile bildigi bir vaka. O yuzden hoca kim olursa olsun, ona dokunamiyor.

O yuzden ve bu gaflet icindeki yonetim oldugu surece, bence Hakan Sukur Galatasaray'dan hic gitmeyecek, goreceksiniz. Kone gelsin, Umit Karan gider, Hakan onunla cift santfor oynar. Sonra onu yemege goturur ve namaza davet eder. Hakan gelecek sene de futbola devam eder, sonra hocalik kapilari acilir ona.

Ozan bey, siz kapinin onune konmasi yakindir diyorsunuz ama bence mesele Hakan'in futbolculuk degerleri ile ilgili degil artik. Yoksa, futboldan bu kadar uzak bir adamin bu kadar desteklenmesi hicbir futbol ici sebeple aciklamaz bana gore. Galatasaray, bir cemaat icin cok onemli bir kale ve bence bu cemaat, yuzu batiya donuk Galatasaray'i esir almis durumda.

Bu sene rekor bahanesi ile idare ediyorlar. Gorursunuz, rekor kirilsa da "O HEP BURADA OLACAK".
Post Reply