13. Hafta: Trabzon - G.S 0-1 (serkan 89')

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Tan Erten

13. Hafta: Trabzon - G.S 0-1 (serkan 89')

Post by Tan Erten »

Bu sefer de ben açayım konu başlığını.

3 puan bizim olur...
Tan Erten
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Trabzon'nun yerel gazetelerinde yer alan haberlere gore Ersun bey bize karsi oyuncularini 5. konu uzerinde hazirliyormus.

1) Rakibin etkili olduğu kanat akınlarına dikkat

2) Lincoln koşmuyor; ama duran toplarda etkili

3) Defansları uzun; ama derin toplarda çok hata yapıyor

4) Dikine ve çabuk oynarsak rakibin dengesini bozarız

5) Pres yapın şut atın önde basın; ancak geriye hızlı dönün

Trabzon'u uzun zamandir izlemedim ama o kadar kosan takim degiller galiba.

Bizim kadar kondusyonlu bir takim olduklarini hic zannetmiyorum. Insallah bu zorlu deplasmani aliriz..
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Murat Gokcigdem wrote: 5) Pres yapın şut atın önde basın; ancak geriye hızlı dönün

Ben bunu cok begendim, TD olmaya karar verdim. Ilk taktigim su:

1) Herkes defansa yardim etsin, orta sahada kalabalik olun, hucumda cogalalim. Ileri geri cok hizli gidip gelelim.

Eger bu bes numara gibi laflarla TD olunuyorsa wallahi denemek isterim, iyi para da var.

Aha bir tane daha:

2) Defansta rakiplerimizi cok sIkI marke edip kacirmayalim, ileride ise bos alanlara kacip rahat pozisyonlar bulalim.

Bu is gayet iyiymis yahu :D Kendimi tutamiyorum, ayaga isabetli paslar atarsak rakip totosh olur.

Gazeteci uydurmasi oldugunu tahmin ediyorum, cogu spor haberi gibi.

Ali
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Ali Gursel wrote:
Murat Gokcigdem wrote: 5) Pres yapın şut atın önde basın; ancak geriye hızlı dönün

Ben bunu cok begendim, TD olmaya karar verdim.
TD degil, gazeteci olmaya karar vermek lazim Ali.

Bu adamlar kullandiklari yontemleri birbirinden kopyalayinca boyle musfettenin musfettesi bir suru zirva cikiyor ortaya. Kopyalayacaklarina acsinlar bir universitede bolum, "fason haber bolumu" diye mesela, sonra oradan cikan mezunlari havada kapissinlar, biz de hic olmazsa tahmin etmesi zor olan kaliteli fason okuyalim.

Boyle cok yavan oluyor...
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

5. analizin bu http://www.takagazete.com/haber.php?id=5682 kaynaktan alinti oldugunu hemen gecmek istedim :D

Sitede kimsenin dusunemedigi diger kilit analizler de yazilmis.....
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

Trabzon'un sezon basindan beri -avrupa maclari dahil- orta sahasi cokuk durumda. Bu zaaflarini kullanabilirsek, 3 puani almamiz zor olmaz.
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Bugun cuma ve ofiste biraz bos vaktim oldu.Forumla ilgilenebildim ve yazilari okudum.

TRABZON macini cok kolay kazanabilecegimizi dusunmuyorum.Hatta LINCOLN'un deplesmanlarda iyi performans gosteremedigini de dusunuyorum.

Bence sahaya cok kosacak bir kadro cikmali ve kontraya hazir olmaliyiz.

Bu mac az golle bitmez
Umarim biz daha fazla atariz.
TRUST GALATASARAY
MGC
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

Haklisin Mehmet hic kolay olmayacak. Ornegin Ayhan + Linderoth'la birlikte oynadigi zaman Lincoln cok daha etkili oldu. Lincoln'u orta sahada bogusmaya biraktigimizda 60. dakikaya kadar pili bitiyor. Gazetelerden okudugum kadariyla su anda yine sakatlar ordusuna donmusuz. Tabii ki oynama firsati bulamayan oyuncular icin bu iyi firsat. Umarim degerlendirebilirler.
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Kalli nin cuma gunu yaptıgı basın toplantısından alıntı:

Karl Heinz Feldkamp, takımda artan sakat futbolcu sayısının kendileri için sıkıntı olduğunu, fakat hiç bir zaman bahane olmayacağını kaydetti. Forvette Hakan Şükür ile Nonda’nın sakatlıklarının devam ediyor olmasıyla ilgili olarak, "Bu tip şeylerin zaten hesabını yapmak zorundayız. Özgürcan, Serkan ve Ümit gibi forvetlerimiz var. Bunlar hesaplarımızın içinde" derken, şunları söyledi:

"Aslında sakatlıklar konusunda tam sınıra vardık. Linderoth olsun, Hakan Şükür olsun, böyle giderse altyapıdan bazı futbolcuları çağırma durumumuz olabilir. Bazı sakatlıklardan ise hiç bahsetmiyorum. Sabri Milli Takım’da sakatlanması sonrası 7 hafta oynayamadı. Ayhan önemli bir ameliyat geçirdi. Yine Okan’ın sakatlığı. Asıl sorun sakatlıkların olması değil, çok yoğun bir maç trafiği içinde olmamız. Hafta içi ve hafta sonu maçlar yapmamız bunu etkiliyor. Maçlarla alakası olmayan şanssız sakatlıklarımız da oldu. Linderoth’un kasığında sakatlığı çıktı. Biliyorsunuz, Hakan Şükür ile Lincoln antrenmanda çarpıştılar. Fakat Lincoln’ün bu hafta oynayabilecek duruma gelmesi bizim için sevindirici bir durum. Sakatlıklar işin bir parçası."

TS ile zorluktan ziyade bir hayli sert mac oynayacagımızı tahmin ediyorum. EY bize karsı hep sert futbola prim verdi. TS da yonetim bu macı yeni kadro ve teknik heyet ile bir cıkıs macı olarak degerlendiriyor. Gectigimiz sene Trobzon da oynadıgımız mac oncesi boyle bir hava vardı ve 3-1 macı kaybetmistik. Onemli UEFA Kupa macı oncesi bu karsılasmada agır sakat vermek buyuk dezavantıgımız.

Milli Takım icin verilen ara sureclerden biliyoruz ki, Milli Takımın basarısı ile biten surecin devamında uc buyukler lige moralli donuyor ve iyi top oynuyor. Basarısızlık ile biten ara surecin sonunda ise ligde istikrarsız sonuclar alınıyor.

EURO 2008 e katılmamızın her iki takım uzerinde pozitif etki yapacagını, kaliteli ve guzel bir mac seyredecegimizi dusunuyorum. Nonda nın sakatlıgı endiselendiriyor. TS a karsı oynar ve sakatlıgı nuksederse Persembe gunu bayagı sıkıntıya duseriz. TS orta sahası Lincoln e karsı faullu oynayacaktır. Hakemin bu tur ikili mucadeleye prim tanıyan Dereli oldugunu dusunursek yuregimiz agzımızda mac seyredecegiz.

Ben son Gencler macındaki ilk 11 ile sahaya cıkacagımızı tahmin ediyorum.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

TS buyuk ihtimal cift on libero Aymar-Huseyin, onlerinde Gokdeniz-Ceyhun-Yattara ve ileride Umut duzeninde oynayacak. Yattara, Ceyhun, Umut un defansif yonu bizim forvet hattı + Lincoln den az gibi duruyor. Pozisyonları iyi degerlendiren skoru surukler gibi geliyor. Kanat defans oyuncularımız iyi kademe yapar, Gokdeniz ve Yattara yı pasifize ederse oyunun bize donecegini ve pozisyon ustunlugu saglayacagını dusunuyorum.

Gokdeniz GS maclarına iyi motive oluyor ve bize karsı bayagı etkili oynuyor. GS, Gencler macında sahaya cıktıgı 11 ile mucadele edecek gibi. Kadroda bir tek Arda uzerinde suphem var. Milli Takım daki her iki macta bayagı stress altında oynadı. Norvec macında sahayı aglayarak terk etti. Bosna macında bayagı stress yasadılar. Iki onemli Milli mac, ardından TS ve ustune Panionis macını bence kaldıramayacak. Arda yı dinlendirip, en azından tek bir 45 dk oynatıp, Volkan - Hakan Balta yada Volkan –Sas ikilisine gorev verebiliriz. Volkan nın bu macta gorev alması gerektigini dusunuyorum. Uzun zamandır mac yapmıyor, onumuzdeki Persembe aksamı sol kanada mumkun oldugu kadar mac oynamıs, formda cıkmasında fayda var.

Nonda nın oynaması durumunda isimiz biraz daha kolaylasır. Hem ayagında top tutup takımı karsı alana yerlestiriyor, hem hava topu hakimiyeti iyi, hem fizik gucu ve cabuklugu Karan dan daha iyi.

Karan oynarsa, bence Serkan etkisiz kalacak. Top rakipteyken Karan gostermelik saga sola bir iki kosu yapıyor, o kadar. Serkan sag kanat savunmasına destek verecektir. Topu kaptıgımızda ise hızlı hucum etme sansımız hemen hemen yok gibi. İleride bir tek Lincoln ve Karan kalıyor. Rakip onliberolardan biri mutlaka Lincoln e faul yapacaktır. Karan nın rakip stoperler arasında kendini yere atıp ellerini havaya kaldırmasını izleyebiliriz. Bana gore macı bize cevirecek yada TS a verecek bizim sag ve sol beklerin onunde oynayacak kanat oyuncularının verimliligi ve bugunku formları.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

Tek forvet cikiyoruz maca.
84 Orkun
33 Uğur
4 Song
76 Servet
22 Hakan Balta
8 Barış
14 Mehmet Topal
11 Hasan Şaş
66 Arda
10 Lincoln
61 Serkan

yedekler:
1 Aykut
16 Carrusca
27 Özgürcan
55 Sabri
74 Volkan
87 Mehmet Güven
99 Ümit Karan
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Forumda sessizlik hakim. Ben kendim yazıp kendim okumaga devam edeyim. :D

TS beklendigi kadro ile sahada iki on libero kanatta Yattar ve Gokdeniz, ileride Ceyhun ve Umut.

GS kadrosu
Orkun
UgurxxSongxxServetxxH. Balta
SasxxBarısxxM.TopalxxArda
LincolnxxSerkan

O kadar sakat varki kim formda kim degil bilemiyoruz. Volkan insallah ciddi sakat degildir. Persembeye solbekte kim oynayacak?
İleride U. Karan ı oynatacagına orta sahayı kalabalık tutup Sas ı almıs. Bence dogru karar. GS da Barıs ve Topal on libero, Sas ve Arda kanat oyuncuları, Lincoln ve Serkan ileri ucta gozukuyor.

TS ve GS aynı format ile sahada, TD lerimiz yumurtalarını tokusturan iki kisi huviyetinde.

yedeklerde kimler var goremedim.

Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Ilk yarı boyunca TS kalemizde bir tek Umut un vurdugu kafa vurusu ve Ceyhun nun vurdugu sut ile tehlike yarattı. Ilk 15 dk. icinde Serkan nın vuramadıgı bir kafa ve devamında topu kaleye gondermemesi, ceza sahası dısından ve yay uzerinden attıgımız uc sut var.

Servet oyuna pek konsantre degil. Barıs ın sakatlıgı oldugu soyleniyordu, ilk yarı sonunda yerini Sabri ye birakti. Sabri kac haftadan beri oynamıyor, umarım basit ve hatasız oynar.Sahada oynayan futbolculardan Arda, Servet, Hakan mac yorgunu. 2. yarı dusus olacaktır.
Sas idare diyor, Lincoln daha gayretli. Song ve Topal iyi oynuyorlar.

2. yarı ilk golu biz bulursak macı alma olasılıgımız bence yuksek. Yersek Sas ı yada yorulan Arda yı Karan ile degistirebilir.

Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Murat Biricik wrote: İleride U. Karan ı oynatacagına orta sahayı kalabalık tutup Sas ı almıs. Bence dogru karar
Ilk yari bence de bunu dogruladi.

Yalniz benim anladigim kadariyla 4-5-1 gibi hatta 4-6-0 gibi oynuyoruz, bu sayede defansta pozisyon vermedik ve macin genelinde kontratak goruntu verdik. Bence TS deplasmani icin gayet yerinde ama genel manada FB gibi bir kontratak takimi olmadigimiz icin 4'e 3 yakaladigimiz pozisyonlarda bile Ardanin ve ozellikle Hasan Sas'in top tutmasi nedenile adamlarin geriye gelmesine cok vakit tanidik.

Umit'in bu yoklukta bile ilk 11 cikmamasi artik onun GS kariyerinin bittigini gosteriyor. Ben bu gidisatta 2.yari icin en az 1 gol atariz diye tahmin ediyorum. Bir tahminim de Ardanin yerine Ozgurcan'in girebilecegi.

Defansta Hakan Balta Yattara'yi iyi kontrol etti, Servet de Umut'a yakin oynadiginda top gostermedi.

Ayman belki kirmizi gorebilir. Song'un 3 sari karti varmis acaba o da dun Alex'in yaptigi gibi palavradan bir kart gorup FB macina saklanir mi ?

Iyi seyirler.
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Trabzon klasigi basladi. 52.dakikada Lincoln korner atarken o noktaya konfeti topu gibi yabanci madde yagdi. Oyun 2-3 dakika durdu. Bunlar golu yerse, yine sahaya inebilirler.
Post Reply