Gelelim mustakbel Baskan namzetininin listesine ,
FARUK BIL , Once Sultani sonra Istanbul Universitesi İktisat, "Doğrudan Yabancı Sermaye ve Politik Risk" teziyle University of North Texas’dan Master derecesiyle mezun olmus.Macka'da bir reklam ajansi var KANGAROO.Ama bir onceki isi ilginc, TOKI Yonetim kurulu baskan danismanligi.Muhasebeci tipli biri. (Sozum meclisten disari
)
MEHMET HELVACI, Canaydin tarafindan listeye sokturuldugu iddia edilen ve hatta "2.Baskan o olacak" diye Polat!a dayatildigi konusulan isim.Hukukcu, Istanbul Universitesi Ticari Hukuk Bolum Baskani.
ISIN CELEBI, Ve karsinizda ISIN KILICIIIIIIII, Cem Yilmaz'in makarasi ilk aklima gelen, cok degerli adam, OZAL'in prenslerindendi.Bir zamanlarin en gozde devlet kurulusu Devlet Planlama Teskilatindan gelme, aslinda ODTU'lu muhendis ancak sonradan ekonomi doktora yapmis bir abi.Son zamanlarda vari yogu Morgan Stanley ve Galatasaray'di.Ikisininde durumu ortada.
SINAN KILIC, Mide ve Kalin bagirsakci doktor, hastalari iyi doktor diyor ama yoneticiligini bilmiyoruz.
HALDUN USTUNEL, Aysegul pazarda kitaplarini andiran sac sekli ile, Berlin Panterini erken yaslandiran, Senbenuali, Ultraslani kuranlardan, ha bir de yaka alti ve terlik telasi satiyor, asagilamayalim Istanbul Tela San.AS'nin yonetim kurulu uyesi.
YIGIT SARDAN, Gercek Mehmet Yigit bu, Orta okulda Sultaniden lisede Rabirtkolllej'e gecmesi soru isareti getirdi aklima, Saatchi & Saatchi denince akla gelen isim.Bir sonraki baskan olma ihtimali yuksek.Polat 2 donem daha gidebilir ama bana gore ellerine yuzlerine bulatirmazlar sa bir sonraki bu adam.
ALI HASHAS, ismi ilginc Extensa diye bir insaat yatirim sirketi var , sosyetede boy gostermis, dodo beachler felan, Polat'in 25 M Dolari cikaracaği kisilerden biri.
MUMTAZ TAHINCIOGLU, Ingiltere'de ayni okuldan mezun musuz ?Turkiye'ye Formula 1 !i getiren adam diye biliniyor, motorsportlari tutkunu, karisi oglu kizi kendi hepsi yarisci, oglu Jason (Analari ingiliz ) ilk Turk F1 pilotu olmak istiyor su siralar petrol ofisi ile yarisiyor.
MURAT YALCINDAG, Nakliyeci deniyor ama oyle boyle degil, NAKTAS Grup bunlarin tankerleri var, kamyon degil yani..Yigit Sardan'in Canaydin'a karsi yaristigi ve kaybettigi secimde listesinde idi.
Cemal OZGORKEY, Size eski BAY COCA-COLA TURKIYE desem yeter mi, para yuzunden birbirlerine girdiler aile parcalandi, abi HOT ROD
gelene gidene hemde, kolleksiyonunda Eski sipiker Julide ATES, SIKI DURUN Ajda PEKKAN (abi gergin bir iliskiden hoslaniyormus
) ,Cem OZER'in eski karisi Esin MARASLIOGLU,Deniz SEKI, Pelin AKAT (BBG evinin yapimcisi),The Halil "ben vergi verecek kadar salakmiyim" Bezmen'in eski karisi Selma TURKES (bkz, Turkiyenin siyasal-magazinel yapisi) var.
AHMET DEDEHAYIR, Profesyonel yonetici, borsaci ,spekulator, evlenmeden bir gece once Rus hatunlarla bekarliga veda patisi adi altinda alem yaparken mustakbel esi patiye basinca dugun iptal oldu
(bak bunun adi suzme salaklik) Bu arada evlenecegi kiside Istanbul Milletvekili Cavit KAVAK'in yegeni.Yani kalin yere damat oluyormus yan,.Eski yonetici, Bogazicili.
METIN KARAKAYA, Derici, hakkinda cok fazla bir sey bilmiyorum, yine para koyan gruba dahil biri sanirim.
NEJAT UYGUR, Bu komik olmayan degil (Komedyen Nejat Uygur ve Ogullari bana hic komik gelmemistir, acik yesil takim elbise giyen bir oglu var Allah Acisin) Neyse bu abi kimya sektorunden insaat, gida herseyin icinde , aslinda gencten biri 36 yasinda Newyork civari bir yerde okudugunu duymustum.
TUNCA HAZINEDAROGLU, Ruslarin GASPROM'una su ana kadar 750 M Dolarlik is yapmis basarili bir isadami, Ankarali, Ben onu Canaydin!a yakin bilirdim, dunyanin 134.sirasindaki insaat sirketinin sahibinin oglu.Rusya Sochi'de 2014'te duzenlenecek kis olimpiyatlarinin insaatlarini yapacak.Is dunyasinda siyasi rengini belli edenlerden, 2 sene CHP istanbul il yonetim kurulunda uyelik yapmis.
ADIL EMECAN, Goreleli ama pideci degil, bu doktor olmus.
Houston'da ingilizce ogrenmis,Zeytinburnu Belediye Baskanligi yapmis, Avrasya hastanesini kuranlardan ancak "Zerre kadar iliskisi olmadigi" ni iddia eder.Dini butun bir adamdir.Zentinburnuspor Baskanligi da yapmistir.Seveni coktur, sevmeyeni de ...