Valla Kerem seni seviyorum ama bazen kizmiyor da degilim.Kerem Tezic wrote:Ege gozumde tutuyor ama Turkiye artik benim kulturumun ulkesi degil bizleri yetistiren idealist insanlar yerlerini maymunlar cehennemine birakti. O yuzden Selanik'e yerlesmeyi kafamdan gecirmiyor degilim. Zaten koklerim orali. Kendimi evimde hissedecegime eminim.Alpay Dedeoglu wrote:
Gecen hafta is icin Selanike gittim. Adamlar bu balik isinde cok iyi kardesim onu bunu bilmem.
Kacip gitmek niye,
Selanik'te daha mi mutlu olacaksin ?
Oralari daha mi guzel ?
Guzellik sadece cayir bayir deniz degil kendin de biliyorsun
Haricten gazel okuyorsunuz
Sen de Ozan' da.
Oradan Turkiye soyle Turkiye boyle
Tu kaka
O zaman degistirmek icin bir seyler yapin
Oradan internetten yazarak olmuyor bu isler
Gel buraya bir olusuma katil o zaman
Toplantilar duzenle, gelin Turkiye'ye yerlesin
Bu takunyalilara kirolara maymunlara karsi birlesin
Savasin..
Insanlar meydanlarda toplandi bayraklari ile
Mitingler duzenledi
Realiteye katilin o zaman
CHP yada sizi fikrinizi ifade eden bir siyasi olusuma destek verin
Yani demek istedigim yilda bir ay ile Gokceada,Bozcaada Datca tatili ile istediginiz idealinizdeki Turkiye'ye kavusamazsiniz.Internetten bilinclendirme olmuyor.Artik hersey sokakta, manavda, okulda, tatilde macta oluyor.Cocuklarini olmasini istedigin ideal TC vatandasi gibi yetistirip ulkeni idealindeki ulke olmasi icin calismak icin burada olman gerekiyor.
Ben buraya kesin donus yapinca anladim.Yurtdisinde beyhude, sadece kendine calisiyorsun.Esas yer burasi.Seni yetistiren insanlar yerini maymunlar cehennemine birakti demissin.Sen kimleri yetistiriyorsun.
Nerdesin ? Niye ordasin ?
Ama Turkiye'de bazi dengeler degisti daha dogrusu bozuldu, iyiye gitmiyor.Resmen kamplasmalar var gunduz gozu ile goz gore gore.Mahalle baskisi dedikleri olay bu ..
Al sana kucuk bir ornek, Bodrum'da otelde acik bufe yemek sirasinda bekliyoruz hanimla.Otel musterilerinin %90'i Turk.Yabanci hic yok.Kuyrukta arkamiza basortulu bir kadin geldi tabagini aldi sira beklemeye basladi.
Hemen arkasinda soyle 50'li yaslarin sonunda bir bayan resmen YUKSEK sesle ben KULAKLARIMLA DUYDUM.
"Buralara da geldiler" dedi
Simdi bu basortulu kadin kendini bozmadi.Yemegini aldi ve masasina gitti.Ama ben cok bozuldum.O kadina iki kelime laf etmek istedim ama Cigdem musade etmedi.Karimi genelde dinlerim.
Simdi bazi gercekler
1-Oncelikle benim karim basortulu degil bikinili
2-Tatil koyune gidenler bilir restorana kadinlar alt taraflarini kapatmak icin pareo deyu bir sey baglarlar.Bu genelde tatil koyu otelin yazilmamis kurali gibidir.Yani Normal sekilde kimse direk bikini ile yemege gitmezler.Gidende vardir elbet, benim kaldigim otel de oldugu gibi..Neyse fazla uzatmayayim bu teyzenin gogusleri diz kapagina inecek buyuklukte idi ve yemek sirasinda bikini (EVET BIKINI) ile siradaydi.Kimse donup bakmadi.Kimse rahatsiz olmadi (ben biraz oldum ,yas dolayisi ile burus burus bir et yigini esliginde yemek yemek istemem) ne calisanlardan ne de misafirlerden bir tek kisi bile ses cikarmadi.
3-Neden basi kapali bir kadin bu bayani rahatsiz etti, beni etmedi karimi d etmedi.? Giydigim kiyafeti baskalarina sormak benim hayat tarzim degil.Karim basortusu takmaz ve takmayacaktir.Ama giydigi mini etek cok kisa gelirse gozume "git daha uzun bir sey giy" derim.Sebebi din iman degil ahlak boyutur."Elin adamlarinin ustune atlatma beni" der git degistir" derim.
Ben Cuma gunu cuma namazina giderim ama cuma aksami raki icerim bunun hesabini soracak Allah'tan baska bir varlik tanimam.
Bu insana diger bir insanin kiyafeti icin boyle bir yorum yapma hakkini kim veriyor ? Yoksa insanlar kendilerine bir gorev mi cikariyorlar ?
4-Tersi olsa ne olurdu ? Olay gazetelere kadar gidermiydi ? Kendi tabiri ile (yemegini alip donerken yanindaki baska bir kadina boyle diyordu) ATATURK KADINI boyle seylere tepki vermeli imis.
5-Allah biliyor ya, kadin kutsal varliktir dovulmez sovulmez, ama bu kadini esek sudan gelinceye kadar dovmek istedim icimde...Bunlar gibi binlerce var, muslumana islama karsi tiksinir gibi bakan..
LAIKLIK DINSIZLIK DEGIL VE
KEMALIZM DE BIR DIN DEGILDIR
BIRBIRIMIZE OCU GIBI BAKIYORUZ
Sonra kizdim kufrede kufrede masaya gittim
Hanima donup
"ATATURK KADINI KOY BI RAKI DA SENLENELIM " DEDIM
Durum budur