TSL 06: Bursa-Galatasaray 2-1 (Arda 56')

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Omer K. KOCAOGLU
Posts: 373
Joined: Sun Feb 27, 2005 7:07 pm
Location: Pittsburgh,PA--Bursa

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Super Lig,Turkiye Kupasi,UEFA ve Dunya Kupasi grup maclari.

Bu mac trafiginde acikcasi TAM KADRO degil mac, antreman bile yapamayiz.

Tablo boyle oluncada Skibbe'nin elestrilmesi de ortadan kalkiyor mu dogal olarak?

O yuzden "Ati alan Uskudar'i gecmeden" dogrular, yanlislar belirlenip,gereken yapilmali.

Eger biz bu kadar sakatlarin arkasina saklanirsak, Skibbe'de ayni kozu oynar.

Her mactan sonra dinleyin futbolcu,yonetici roportajlarini hepsi soze ayni cumle ile basliyorlar."Sakatlarimiz cok.Birarada idman yapamiyoruz."Cikis yolu hazir.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Bugun sahaya cikan kadro, Bursa'dan daha mi kalitesiz? Santcis, Meira, Lincoln, Arda, Baros, Nonda, Sabri, Servet, Balta, Ayhan ilk 11 oyuncusu degil mi?

Ilk yari 1 pozisyonumuzun olmamasi ve verilen net pozisyonlar, sakatlik durumuyla aciklanamaz bana gore.
Selcuk Samli
Posts: 3568
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Bugun sahaya cikan kadro, Bursa'dan daha mi kalitesiz? Santcis, Meira, Lincoln, Arda, Baros, Nonda, Sabri, Servet, Balta, Ayhan ilk 11 oyuncusu degil mi?

Ilk yari 1 pozisyonumuzun olmamasi ve verilen net pozisyonlar, sakatlik durumuyla aciklanamaz bana gore.
Ufuk,

Arda,Sabri ve Nonda sakatliktan yeni cikti,Balta'da da bir sakatlik varmis.Kadron tabii ki iyi,ama tam olarak hazir degil.Bu da tamamen Skibbe'nin sucu degil.Omer Bey de Skibbe elestirilmesin mi gibi bir sey yazmis.Tabii ki elestirilecek,ama ilk haftadan beri gonderilmesi konusuluyor, bu normal degil bence.Bizim ulkeye gelip gonderilen td'leri dusun bir kere.
25-2025

nefvakfi.org
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Bugun sahaya cikan kadro, Bursa'dan daha mi kalitesiz? Santcis, Meira, Lincoln, Arda, Baros, Nonda, Sabri, Servet, Balta, Ayhan ilk 11 oyuncusu degil mi?

Ilk yari 1 pozisyonumuzun olmamasi ve verilen net pozisyonlar, sakatlik durumuyla aciklanamaz bana gore.
Su Yusuf senelerdir top oynar. Hakikaten uc tane Lincoln ettigini gorduk. Ne diye milli takima almiyorlar. Ayhan agladi aldilar. Ha simdi soylediler almis milli takima.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ugur Sahin
Posts: 397
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:00 pm
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ugur Sahin »

Galatasaray'ın sağlık ekibini mutlaka değiştirmesi gerekiyor. Baba'da Don Corleone'nin lafıydı "oğluma yıldırıp çarpıp ölse suçu bu odadaki birinde göreceğim" diye; ben de takımda biri Allah korusun kanser olsa suçu şu an sağlık ekibinde göreceğim sanırım.

Takımın yerlisi, yabancısı 1.5 senedir Balkan Harbi'ndeymiş gibi istikrarlı olarak sakat; artık futbolcular kendilerine başka doktor aramaya başlamışlar. Hala bu adamları bu görevde tutmanın bir manası var mıdır?

***

Maça gelince, Bursa gayet iyi takım; çok daha rahat da alabilirlerdi maçı. Daha defansif oynamamız gereken bir maçtı ama Skibbe'ye de çok hata bulamıyorum; bu 11 bile zar zor bir araya geldi.

Orta saha pamuk gibi hakkaten defansif açıdan ama o bölgenin 2 has defansif adamı da sakat; o yüzden bütün yük Ayhan'a biniyor haliyle. (Hakan Balta'yı saymıyorum bile. Altyapıya nasıl girdiğini de, altyapıdan çıkıp bizim A takıma nasıl yükseldiğini de anlamadığım Mehmet Güven futbolcu olsa, tam lazım olduğu zamandı aslında.) Belki Meira'yı ön liberoya alabilirdik; o zaman da sanırım stoper olarak Emre Aşık'tan başka opsiyonumuz yok şu an.

Kazansak çok iyi olacak bir maçtı; ancak çok da enseyi karartmayıp Trabzonspor maçına konsantre olmak lazım. Ligin en kritik maçı olarak sanırım bizim için; yenmemiz lazım. Yenilirsek lig için bizim de diğer büyüklerle beraber tadımız çok kaçar. Tabii sakatların en azından bir kısmı iyileşmezse, taraftar da "kimi ıslıklayayım, kimi yuhalayayım" derdine düşerse; yenmemizi çok da olası görmüyorum.

3 sene önceydi sanırım; Tromso maçı sonrası Sami Yen'de Trabzon maçı var; Ekim başı olması laızmMaç izlemekten ziyade, takımın yanında olmak; meydanı tam da Tromso maçı sonrası puslu havada çapulculara, ıslıkçılara bırakmamak için, ilerde başarılara sevinecek yüzümüz olsun diye maça gitmiştim; 4-1 kazandık o maçı. Deli gibi yağmur yağdı, sırılsıklam oldum ama o sezon sonunda şampiyon olunca; o maça gitmişti direkt aklım.

Şimdi yine bir Trabzon maçı, yine Ekim ayı. Yine gideceğim. Ve yine maç izlemekten ziyade takımı desteklemeye gidiyoruz. İnşallah sonu da o sezona benzer.

***

Son sözüm Uğur Uçar'a. Artık sabah akşam yatır yatır gezer misin; 40 hocaya okutulmuş su mu içersin bilmiyorum; ne olur çabuk iyileş. Sağ bekte Sabri Sarıoğlu'nu bir süre daha görmeye yüreğim daha fazla dayanabilir mi bilmiyorum. Sebebim olma Uğur, adaşına acı.

Ugur
Ugur Sahin
Posts: 397
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:00 pm
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ugur Sahin »

Cengiz Akgun wrote: Su Yusuf senelerdir top oynar. Hakikaten uc tane Lincoln ettigini gorduk. Ne diye milli takima almiyorlar. Ayhan agladi aldilar. Ha simdi soylediler almis milli takima.
Cengiz abi, şu Yusuf Galatasaray'da olsa demediğin laf kalmaz, onlardan burdan New Jersey'e transatlantik yol olur :) Hayır bunu sen de biliyorsun, ben de biliyorum, ama hala yazmaktan da geri kalmıyorsun; o tuhaf geliyor insana.

Yusuf Fener'de ne oynadı da Galatasaray'da ne oynayacak yahu?

Ugur
Omer K. KOCAOGLU
Posts: 373
Joined: Sun Feb 27, 2005 7:07 pm
Location: Pittsburgh,PA--Bursa

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Skibbe'nin Galatasaray'a gelisi , Fenerbahce'nin eski transfer politikasina benziyor.

Eskiden Fener'e gol atan , bir daha ki sezon Fener'e transfer olurdu.

Bu baslikta bir arkadas bunu yazmis.Bu sene Galatasaray'a 5 atan takimin Teknik Direktor'u seneye Galatasaray'a gelir.

Skibbe'nin Galatasaray teknik direktoru olamayacagini anlamak icin, sampiyonluk yarisindan kopmasimi gerekiyor.Sampiyonlar Lig'ine giremedik.UEFA'da gruplara kil payi kaldik.Oda ne oldugu belli olmayan bir rakibi zorla eleyerek.Skibbe'de "Gruplara kaldigimiz icin sevinmeliyiz"diye aciklama yapiyor mac sonrasinda.Neyine sevinecegim UEFA'da gruplara kalmanin?Oynanan futbola bakarim.Allah'tan Isvicre'de yedigimizden cok atmasini bildikte bugun gruplari konusuyoruz.

5.torbadaki Besiktas'i eleyen takimi (Metalik midir nedir) gorunce diger torbadan gelecek rakipleri dusunmek bile istemiyorum.


Not:Selcuk,yanlis anlama ama, bey demesen.Hic sevmedigim bir tarz.O yuzden. :D Hele hele boyle ortamlarda.Simdi stadda olsak,bunlari konussak "bey"mi diyecegiz birbirimize. :D
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

:D:D

Hic bir sey degismiyor anti-skibbe'ciler hemen ortaya cikiyor hemen ilk yenilgide hemen ayni teraneler...

Izlemedim, mactan sonra havadir civadir sordu mu "hocam bundan sonra herkes istifanizi isteyecek, tehlikede oldugunuzu dusunuyor musunuz, kovulma tehlikesi yasiyor musunuz?" diye...

Ilk Steaua maci Meira orta sahada oynuyor... OooaAarrrggh cumle alem boyle kusaraktan "ulan biz o adami stoper aldik, popescu falan filan fismekan", Adnan Sezgin cikiyor "biz hocaya karismayiz ama tabii GS'in menfaatlerini dusunuruz, hocayla konustuk" diyor... O gun bu gun Meira sanki yemin edilmis gibi orta sahada oynatilmiyor. Halbuki gozle gorebilen adam goruyor ki Meira su sakatliklarla bogusuldugu zamanlarda, takimdaki herkesden iyi on libero oynar. Meira yarim saglam bile olsa orta sahada cok faydali olur, Topal'dan da Guven'den de iyi oynar.

Kayseri deplasmani hoca cift on libero oynuyor. Son dakikalara kadar forvetleri ciftlemiyor. Yine cumle alem "ulan korkak Skibbe... GS ulan bu, Kayseri kim ulan, cikip yeneceksin, saldiracaksin cart curt, kaba kagiit". Halbuki Kayseri PSG'ye kok sokturebilen, Sivas'la 10 kisi deplasmanda berabere kalabilen, FB'ye 4 tane atabilen takim. Mactan sonra soruyorlar "hoca hocaaaa, ne zaman cift forvet oynayacaksin, GS buyuk takim, Kayseri kim ya GS kimseden korkmaaaz hocaaaa"... Skibbe "bazen gelir oynariz, elbet sakatlar iyilesince oynariz" diyor. Sanki o gunden beri yemin etmis gibi kadroda iki tane ayakta durabilen, topallamayan forvet varsa, her maca cift forvet cikiyoruz. Bursa da kim tabi degil mi ya?

Cikti Servet dedi, dayanamadi cocuk... "Boyle orta sahayla isimiz is" dedi. "Hosst isine bak sen deve" dediler oturdu asagiya. "Benim haddime degil, ozur dilerim" dedi.

Bu durumda belki Skibbe uzatmalari oynuyor. Belki durumu gordu, belki bu boktan ulkede calismanin imkani yok, ne yapsa kimseye yaranamiyor, kimse dinlemiyor, bir seyi oturtmanin, strateji yapmanin, rakibe gore taktik vermenin mumkunu mumkunati yok, ne derlerse onu yapiyor. Adnan birsey diyor tamam diyor, falanca bastiriyor tabii diyor. Hucum hucum, he hee, o orada oynamaz burada oynar.. HEe heee... Versinler tazminati gideyim.. He heee..

Isin garibi ne biliyor musunuz? Bu guruh var ya bu guruh, hic bir halttan anlamiyor.. Anladiniz siz, anladiniz size diyorum... 70 milyon... 70'i 70 miyon ayri telden calar, 70'i bir araya gelse bir tane ise yarar adam cikmaz.

Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Mon Oct 06, 2008 3:00 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ugur Sahin wrote:
Cengiz Akgun wrote: Su Yusuf senelerdir top oynar. Hakikaten uc tane Lincoln ettigini gorduk. Ne diye milli takima almiyorlar. Ayhan agladi aldilar. Ha simdi soylediler almis milli takima.
Cengiz abi, şu Yusuf Galatasaray'da olsa demediğin laf kalmaz, onlardan burdan New Jersey'e transatlantik yol olur :) Hayır bunu sen de biliyorsun, ben de biliyorum, ama hala yazmaktan da geri kalmıyorsun; o tuhaf geliyor insana.

Yusuf Fener'de ne oynadı da Galatasaray'da ne oynayacak yahu?

Ugur
Sergen'i bile almadik mi biz? Yusuf ta yetenekli adam. Bunu inkar eden yoktur sanirim. Ama Istanbulda oynamaz herhalde. Olay bugunku Lincoln ile Yusuf'un karsilastirilmasi idi. Ozetlerde devamli Yusuf'u cekmedilerse adam tek basina yetmis. GS'yi cope atmis. Simdi bunu kalkip inkar mi edeyim yani Yusuf eskiden soyleydi diye? Bugun uzaydan gelen birine hangisine 2.5M avro verirsin deseler Lincol dermiydi dersin?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Sevme cok zor. Canimiz yaninda gercekleri goremiyoruz bazen. Maci seyretmeden yorum yapanlarin yorumlarini bir yere kadar anliyorum ama maci seyredip bu kadar sakata ragmen bu kadar sert elestirileri anlamiyorum.

Takimin fundementali artik bir cizgide gidiyorum. arda 4 1 2 1 2 nin 2 sinde gercek ortasaha gibi oynadi, sakat oldugu halde. Takim topsuz sahaya iyi yayildi. Bunlar artilar...

Cok kotu durumda degiliz. Tek kotu olan cok sakat olmasi. Yonetim onuda cozmeye calsiyor.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Murat Gokcigdem wrote:
Ayhan tek basina cok calisti bana kalirsa. Kendisini begenmem ama Allah icin cok yanliz kaldi.

...

Ben Hasan'nin aksine Meira'nin paslarini ozellikle derinleme paslarini begendim. Hakan balta'yi yerine koyup Emre Asik mi Emre Gungor'umu bilmem artik Servetin yanina koyup Meira'yi Ayhanin hafif arkasindaki bolgeye orta sahaya yakin denesek mi acaba?
Murat abi ah keske su istatistiklere oyuncularin kostugu mesafeleri de ekleseler CL'de yaptiklari gibi. Eminim Ayhan bugun sahanin en fazla kosan oyuncusuydu, 11-12 km kosmustur. Butun toplar ondan gecti. Bursa'lilar islikliyordu her topu ayagina aldiginda, stat isliktan yikildi mac boyunca. Bu da ne kadar topla bulustugunu gosteriyor. O kadar cok alan var ki kapatmasi gereken, yapabildigini yapti.

Su Meira hakkinda senin dedigini ben haftalardir diyorum. Benimle birlikte Kerem Gulec arkadasimiz da diyor. Simdi Skibbe Meira'yi orta sahaya alsa, arkada da Emre Asik, mazallah Emre Asik Servet'in hatayi yapsa yenilsek ya da birak yenilmeyi -GS cok buyuk takim ya her maci kazanmali, deplasmanda berabere kalamaz- berabere kalsa, yine dunya yikilirdi dunya. Adami dogduguna pisman ettiler, Meira'yi Steaua macinda orta sahada oynatti diye. Ilk resmi maci, hasta hasta igneyle oynadi zorlandi. Ama kafa hep yukarda oynuyor, cok ender pas hatasi yapiyor, ara toplari mukemmel, savunmadan kanatlara topu acisi mukemmel, oyun okumasi iyi, birebir mucadelelerde de iyi. Mantik diyor ki GS cift DM (Ayhan-Meira), tek forvet (Baros) oynasa, Lincoln'u en ucta Baros'a yakin serbest oynatsa GS hem kalesinde daha az gol gorecek hem de kaybettigi topu daha cabuk geri alabilecegi icin oyunu karsi tarafa yikabilecek. Bugun Yusuf'u Ayhan ve Meira daha orta sahada kapatabilecekti, Yusuf'un ara paslarina mudahale edebilecek arkada iki stoperin olacakti.

Ama ya bir hata gol yedin, puan kaybettin ne olacak?

Amerika'da "too many fingers in the cookie jar" dersiniz siz. Turkiye'de her kafadan bir ses cikiyor derler. Herkes adamin isine karisiyor. Surekli bir elestiri, surekli bir burun sokma. Cikmazi, ikilemi gorebiliyor musun? Adam da eninde sonunda maasli eleman, 1,5 milyona imza atmis, elinde kapi gibi sozlesmesi var. Kovulsa ne olacak? Bu sacma salak, hoca oguten, aptal torki$ zzupperrr ligde kovulmus olmasi onun kariyerini mi etkileyecek? En ufak olumsuz etkisi olmaz. Dunya alem biliyor ne halt oldugunu Turkiye liginin. Eee? eeesi biz daha cok cekeriz.

Pres istiyoruz simdi de... Senelerdir soylerim "pres pres bikmadiniz, elin yabancisi geliyor 3 pasta kiriyor senin presini. GS tarihinde Lucescu haricinde bir kere bile CL'de gruplardan cikamadi. O da presin yakinindan uzagindan gecmedi. Ne presi?" Ama yok tabii... Topu aldiginda ne yapacagini bilemeden, oraya buraya kosustur, tam saha pres...

Futbolu buz hokeyi sananlarin ulkesi bu ulke. Gercekten Toschaaak geciyor eloglu oynanan futbolu gorunce.

Ozan Ersoy
Selcuk Samli
Posts: 3568
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Omer K. KOCAOGLU wrote:Skibbe'nin Galatasaray'a gelisi , Fenerbahce'nin eski transfer politikasina benziyor.

Eskiden Fener'e gol atan , bir daha ki sezon Fener'e transfer olurdu.

Bu baslikta bir arkadas bunu yazmis.Bu sene Galatasaray'a 5 atan takimin Teknik Direktor'u seneye Galatasaray'a gelir.

Skibbe'nin Galatasaray teknik direktoru olamayacagini anlamak icin, sampiyonluk yarisindan kopmasimi gerekiyor.Sampiyonlar Lig'ine giremedik.UEFA'da gruplara kil payi kaldik.Oda ne oldugu belli olmayan bir rakibi zorla eleyerek.Skibbe'de "Gruplara kaldigimiz icin sevinmeliyiz"diye aciklama yapiyor mac sonrasinda.Neyine sevinecegim UEFA'da gruplara kalmanin?Oynanan futbola bakarim.Allah'tan Isvicre'de yedigimizden cok atmasini bildikte bugun gruplari konusuyoruz.

5.torbadaki Besiktas'i eleyen takimi (Metalik midir nedir) gorunce diger torbadan gelecek rakipleri dusunmek bile istemiyorum.


Not:Selcuk,yanlis anlama ama, bey demesen.Hic sevmedigim bir tarz.O yuzden. :D Hele hele boyle ortamlarda.Simdi stadda olsak,bunlari konussak "bey"mi diyecegiz birbirimize. :D
Omer,Skibbe'nin boyle bir sebepten geldigine hakikaten inanmiyorum.Gelirken Boekamp'i da goreve getirdi;genc takimlar icin akademi'de olumlu calismalar yapabileceklerini dusunuyorum.Almanya'da ulusal takim ve iyi kuluplerde gorev yapmis bir hoca.

Bir takimda td olmak icin illa super basarilar elde etmis olman gerekmiyor bence.Fatih Terim ilk goreve geldiginde buyuk basarilar elde etmemisti ama 4 sene sampiyon olduk,bir de UEFA'yi aldik.Ikinci gelisinde ise neredeyse futbol bilgisi sorgulanir oldu.Lucescu da ayni sekilde,GS'a geldiginde buyuk basarilari olmayan Inter'den gonderilmis bir td'du ama gelip basarili oldu.

Skibbe'nin oynatmak istedigi futbolu cok begeniyorum,seneler sonra topu yere indirdik pas yapip futbol oynamaya calisiyoruz.Sakatlarin cogu iyilessin,3-4 mac arka arkaya oynama sansi bulsunlar o zaman Skibbe hakkinda daha rahat yorum yapabiliriz bence.

Umarim o zamana kadar, gonderilen 1 milyon td'un arasina katilmamis olur.
25-2025

nefvakfi.org
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Benim evde Show TV var ama cok nadir bakarim TV'e dun uzun zaman sonra gece yapilan spor programina baktim (hani su Cakar Cakmaz Ahmet Cakar ve Gurcan Bilgic'in oldugu program). Yahu bu ulkeye dunyanin en iyi futbol ekollerinin belirli yerlere gelmis, ulusal takimlarini calistirmis (hem A milli hem U-17 duzey ki adama bosuna görev vermezler) hocalari gelir ve hic tutunamazlar daha dogrusu isler biraz kötu gitsin hakaret boyu elestiriler girla gider. Acaba kac kisi neden diye dusunur, niye Hiddink, Löw, Aragones, Skippe, Zico, Del Bosque ve daha niceleri bu ulkede tutunamaz. Derwall'e bile neler dendi yasli bunak koskoca GS'da isi ne, Hidddiiiiinnnk Hidddink koskoca FB bu sistemle oynamaz vesaire diye. Bu Avrupa'da yeni is degisitiren birine bile en az bir sene alisma suresi verilir. Ortada bir suru faktör var islemeyebilecek olan. Mesela GS icin iki tanesi son derece acik: milli takimdan gelen futbolcularin formsuzlugu ve sakatliklar. Milli takimlarda basarili oynayan oyuncularin lig basi performansi hep kötu olur basta. Bunu dusunen yok. Sakatlar zaten ortada. Skippe'nin kondisyon vermedigi falan komik laflar. Adamin kariyerine bakin futbol alt yapisinin en guclu oldugu ulkeden geliyor. Bu ne aceleciliktir anlasilir gibi degil. Biraz beklense ne kaybedilecek.Butun bunlar nedensel iliskide sadece tek bir faktöru (bizim durumuzda hocanin kabahati(!)) dikkate almanin yarattigi yanilgilar. Ayni sey Aragones'e yapiliyor. Adama 'I love you Zico' diye gönderme yapiyor taraftar. Sanki Zico'yu cok severmis gibi. Oysa Zico'ya basta neler dendi. Bu insanlarin sevdikleri tek sey basari, 'biz bugun yendik' dedirten tatmin duygusu, aradiklari bu, kimseyi sevmezler zaten 70 milyonluk toplumun icinde sevgi denen kavram erezyona ugramis. Ayrica 70 milyonun yuzde 99.99'u spor yapmaz, evinin yanindaki bakkala arabasi ile patinaj cekerek gider, futbol disinda ilgi duydugu spor da yok, tek tatmin duygusu futbol takiminin 'gecirmesi'. Ama konusmaya gelince hepsi TD, kadro kurarlar. Dun Gurcan Bilgic diyordu ki 'koskoca FB'e Aragones cok yasli, ben olsam getiririm Sivas'taki Bulent (hani su asker selami cakan tarikatci dallama) veya Oguz Cetin veya Zico'nun yardimcisi Önder bilmemkimi veya Durulululu Denizli'yi ne gerek var Aragones'e diyordu. Iste bu sakat bu sig kafa sayesinde FB gecen sene disinda yerlerde surundu. Ben gecen sene basarilari tesaduf deyince bana kiskaniyorsssuuunn diyenler oldu. Hadi bakalim simdi o kisiler nerdeler. Ben ne kiskanacagim su an takim bile tutmuyorum Turkiye'de adina futbol denen gugusu izlemiyorum bile fakat yapilan yorumlar gercekten son derece sagliksiz son derece derinliksiz.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Skibbe'nin isine kim karisiyor, kim burnunu sokuyor ben anlayamadim. Gerets veya Hagi elestirilirken herkes nasil iyi kötü bir gerekçe bulup eleştirme hakkına sahipse, Skibbe niye bundan muaf olsun? Bundesliga'dan geldigi icin mi?

Galatasaray dun rezil bir futbol oynadi ama bunun skor ile alakasi yok (iyi ki de yok zaten, fark olmasi lazimdi cunku). Hoca takima bir disiplin ve sistem getirir, eyvallah denir butun arizalara hosgoru ile bakilir.

Dun Bursa'nin ilk golunde, kaleci Ivankov'un topu eliyle Yusuf'a atmasindan sonra golu yeme suremiz 12 saniye. Toplam 3 pas. 7 oyuncu o sirada Bursa ceza sahasinin icinden cikamadi.

Ikinci golde Servet top surme meraki ile ota sahada top kaptirdiktan sonra yine 10 kusur saniyede 3'e 3 gol yedik. Yusuf'un bu macta star olması, oyun sırasında orta saha baskisi yapmamak yuzundendir; pres yapmayi cok kucumserken, gecen sene ayni Yusuf'un İstanbul'da Denizli macinda ayagina top alamadigini hatirlayalim. Kalli'nin sisteminde 7 kisi merada otlamaya cikmazdi cunku.

Bu forumda yazanlarin bilincsiz oldugunu dusunmuyorum, adam gibi kadroyla cikarsin, orta saha yapisini uygun kurarsin, takimin kosar, pres yapar, sahada yuruyen adamlari vakti zamanında degistirirsin, elestirilmezsin. Aksi halde her iyiniyetli ve ciddi elestirinin önünü "Turkiye'de herkes futbol antrenoru zaten" diye kesip atmak, daha baska bir kolayciliktir. Yanina, "Turkiye'de spor kulturu yok" diye bir de sos dokelim hatta.

Ne de olsa Bundesliga'dan hoca geldi basimiza, Deutschland, Deutschland, über alles.


Selçuk Samli wrote: Ufuk,

Arda,Sabri ve Nonda sakatliktan yeni cikti,Balta'da da bir sakatlik varmis.Kadron tabii ki iyi,ama tam olarak hazir degil.Bu da tamamen Skibbe'nin sucu degil.Omer Bey de Skibbe elestirilmesin mi gibi bir sey yazmis.Tabii ki elestirilecek,ama ilk haftadan beri gonderilmesi konusuluyor, bu normal degil bence.Bizim ulkeye gelip gonderilen td'leri dusun bir kere.
Selcuk, hocalık bir butundur. Antreman teknigi olusturma, yardımcı kadro iliskileri, sezon basi hazirliklari, takim ici rotasyon da hocanin temel isleri arasindadir. Takimda surekli ve istikrar gosteren bir sakatlik durumu varsa, bunda hocanin ve ekibinin de payi vardır. Skibbe'nin elinde genci, deneyimlisi cok genis bir kadro var, dunku mac kadro zaafiyetinden gitmedi. Ben bunda israrliyim. Yedigimiz 2 gol ve birbirinin aynisi en az 5 pozisyon durumu ortaya koyuyor. Dun takim kosmadi. Disiplinsizdi. Kurgusu yanlisti. Mudahale edilmedi. Bursaspor calisilmamisti. Tipki Steau Bukres calisilmadigi gibi.

Bardagin bir tarafi, "sezon basindan bu yana her ilk devre eziliyoruz" diyor. Sen, "zamana ihtiyac var" diyorsun. Senin kadar iyimser degilim, ama senin hakli cikmani cani gonulden isterim, umarim hakli cikarsin.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Murat abi Meira'nin uzun paslarini begeniyorum diyorsun, iyi ki konuyu actin,
macin "kaseti" olsada göstersem. Attigi paslarin kacta kaci yerini buldu acaba.

Meira'yi nereye koyarsan koy is yapmaz. Sahada kendinden buyuk islere
kalkisiyor. Macin son dakikalarinda ileriye cikis yapayim derken, bilmem
kac topu rakip takima hibe etti. Kademe zaten yok adamda. Bu durumda
butun yuk Servet'in ustunde. Adi Meira degil Ömer olsaydi farkli yorumlar
okurduk her yerde.

GS'da denge diye birsey kalmamis, giden gelmiyor, defans savurgan,
sakatlar bahanesi. Skibbe'de öyle super degil yani. Cikardigi kadro yanlis.
Arda ilk yari bebatti, cocuk sakat. Yedekleri "havalandirmasi" gereken bir
macti aslinda. Ayhan yanliz kaldi, oyunu yavaslatti...Lincoln kayboldu
gitti, oyuna agirligini bir turlu koyamadi, cunku destek veren yoktu.

Sakatlar konusuna gelince. Saglik ekibi ile alakali birsey degil bu. Yanlis ve
bilincsiz yuklenme yapildigindan oyuncular hazir degiller. Sezon boyunca
o gelecek bu gidecek olacak. Gecen senede yazmistim hatirlarsaniz.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Post Reply