Celal Gürcüoglu wrote:
Bu arada biz yendikce "kotu takim zaten bunlar" laflarini bakalim Bordo macindan sonrada duyacak miyiz? Ben duymaya raziyim. Yeter ki yenelim.
Hayir Celal bu sefer duymayacagiz cunku yediden yetmis, medyasindan forumuna herkes "Bordo cok iyi bir takim, cok gucluler, bunlari elerlerse finale kadar giderler" gibisinden hukumlerde bulunuyor. Artik bu noktadan sonra "Bordo da uyduruk takimdi" ancak Hincal gibi hiyarlar diyebilir.
Bu seferki hikaye su olacak "GS mac seciyor. Avrupa'da varlar, Turkiye'de yoklar". GS'i hazirlik maci, lig, Fortis, Avrupa demeyip bir mac sektirmeden izleyen benim gibiler, GS'in mac secmedigini cok iyi biliyor olmamiza ragmen anlatmak mumkun olmayacak. Gecen seneki Fener mac seciyordu. Deplasmana gidince yuruyorlardi. Baskanlarinin da dedigi gibi yuruyerek mac kazanilacagini saniyorlardi. Bu GS ile gecen seneki Fener arasinda daglar kadar fark var.
Tabii butun bunlar GS iyi bir sonuc alirsa konusulacak konular olacak.
Ben de Davut gibi Bordo macinin Berlin ve Benfica maclarina benzeyecegini dusunuyorum. Bordo'yla son 3 senede 3. oynayisimiz. Takimin cekindigi yok. Gecen sene orada 4 tane atmamis olmamiz Nonda ve Umit Karan'in kazmaligi yuzunden. Bordo da bizi yenebilmis olmamin rahatligi ile saldiracak. Ama bu sefer karsilarindaki takim farkli ve oyun da farkli. Ilk 20 dakikada saldiracaklar. Bir iki pozisyon da bulacaklar. Ama Lincoln ve Arda bir atak yapacagiz bir anda afallayacaklar. Ya yiyecekler ya yemediklerine dua edecekler. Ondan sonra GS maci kontrolune alacak. Bordo acik oynayan ve gol yiyen bir takim. Elemeli maclarda kendi sahanda gol yedin mi isler sarpa sariyor.
Takimin tek forvet oynamasini istiyorum ama Kewell'in yoklugunda Lincoln - Arda'nin yanina bir ucuncu ofansif orta saha oyuncusunu bulamadik. Aydin buyuk hayal kirikligi yaratti. Yaser cok top kaybi yapiyor ve deneyimsiz. Orta sahada handikap oluyor. Bu durumda dusunursek Nonda - Baros oynamak mantikli gibi gozukuyor. O zaman da isler karisiyor. Lincoln gelecegi icin Topal-Baris'dan biri kesilecek demektir. Baris Antalya macinda rezaletti. Bir kac mactir epey kotu oynuyor zaten. Baris'i kesersen kim sag acik oynayacak? Sabri'yi one ceksen kim sag bek oynayacak?
Linderoth Antalya maci kadrosundan cikarilmis yine sakatlanmis. Serkan Kurtulus'u oynatamaz. Emre Gungor Sivas macinda korkunctu bana gore. Yine bu macta risk alinabilir mi, antrenmanlarda duzelme goruluyor mu ona gore karar verebilirler. Eger Emre G. sag bek oynarsa sag aciga Sabri cekilebilir.
Tabii en guzeli Kewell'in geri donmus olmasi olur.
Diger secenek de Davut'un yazdigi kadro tabii ama o zaman da ofansif acidan oyunu karsiya yikamayacagiz demektir. O kadroda kilit oyuncu Ayhan olur. Eger orta saha savunmasini Baris ve Topal'a birakir, oyunu ileriye tasiyan, Lincoln ve Arda'yi ataga kaldirabilen rolu olumlu paslarla yapabilirse (ki bu sene defalarca yapti bunu) basarili olabiliriz.
Balta'nin durumu da soru isareti. Volkan bayagi kotu bir durumda. Parmagi da cikti. Iyi bir sol bek degil zaten Antalya'da da sol bek oynamiyordu.
Ozan Ersoy