TSL 9. Galatasaray-Trabzon 4-3 (Kewell,Servet,Arda,Baros)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman

Re: TSL 9. Galatasaray-Trabzon 4-3 (Kewell,Servet,Arda,Baros)

Post by Mert Tokman »

Maci kazandik di mi?

2-2 olunca kizip oglanin altini degistirmeye gittim - geri geldigimde 4-2 ondeydik :)

Macin sonunda attigimiz golleri gordum tekrardan ve begendim.

Yorumlara bakinca sanki puan kaybetmisiz gibi bir hava var.

Trabzon ezeli rakiplerden biri ve maci tuttugunuz takim kazandi yahu biraz kutlayin :lol:
Murat Tekin

Post by Murat Tekin »

Macin gollerini simdi TRT de seyrettim.
Iyi uydurma yapmis bizim yöneticilerde :D

Kewell golü attiktan sonra ASYde Boney M in
"daddy cool" sarkisini caldilar.

Yani sehirci:
Daddy daddy cool - Harry Harry Kewell
diye kutlama yapti :D
Kerem Gulec

Post by Kerem Gulec »

Bence maci kendimiz zora soktuk. Trabzon'un tesadufen attigi ilk gol, ondan sonra uzaktan sutla attigi ikinci gol takimi atesledi. Ilk yarida bence bu sene oynadigimiz en iyi futbolu oynadik. Hatta ilk yari 3-4 rahat olurdu.

Ayhan hakkinda yazilanlara katilmiyorum, Ayhan iyiydi bana gore. Orta sahaya yakin kaptirdigi topu adam 25 metreden kaleye asmis, sucu Ayhan'a yuklemek ne kadar dogru tartisilir. O zaman Ayhan'a arkasinda iki adam varken pasi atani da tartisalim isterseniz. Onun disinda ilk yarida Trabzon orta sahasinin kac kere ters calimlarla gecti, bir tane pas hatasi yapmadan topu kenarlara super tasidi. Savunma da yapti bir dolu top kapti. Inanilmaz da kostu. Ayhan sakatlandigindan beri boyle bir futbol oynamamistik. Fakat Trabzon'un iki sans golu oyunu komplike hale getirdi. Ondan sonra oyun disiplininden koptuk. Esas bence bunu tartismak lazim. Neden bir anda makine gibi isleyen (bence oyleydi ilk yari) takim dagiliveriyor?

Macin tek kotusu bana gore Arda. Bu kadar tempolu bir macta, 83. dakikada oyundan cikarken kostugu mesafe 7200 m. Onun disinda kaptirdigi bir dolu top var, oyuna etkisi attigi gol disinda cok azdi. Hicbir sey yapmasa adam eksiltirdi onu da goremedik bu mac. Bence Arda surekli rotasyonda olmali. Foruma katildigimdan beri tekrar ettigim bir sey var, Arda'nin fizigini gelistirmesi, kilo vermesi gobegi eritmesi lazim. Baros'u, Keita'yi ornek alabilir ornegin kendine. Bu yastan sonra ne kadar olursa artik. O zaman Barselona'da da oynar nerede isterse oynar.

Hakem genelde iyiydi bence. Ancak Serkan'in pozisyonu acik penalti. Her omuz omuza mucadele legal degil. Topu takip ediyor olman lazim, Mustafa yonuyle topun yonunun ilgisi yoktu. Onu da gectim, yan yana da gitsen kontrolsuz omuz atamazsin rakip futbolcuya. Amerikan futbolunda serbest o kural.

Son olarak Sabri'ye tebrikler. Cok iyiydi yine. En buyuk eksiklerinden kademe olayini da bayagi kivirmis gibi. Son yedigimiz golde de kademediydi yine ama yetisemedi cok iyi pas atti Gokhan.
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Murat Tekin wrote:Macin gollerini simdi TRT de seyrettim.
Iyi uydurma yapmis bizim yöneticilerde :D

Kewell golü attiktan sonra ASYde Boney M in
"daddy cool" sarkisini caldilar.

Yani sehirci:
Daddy daddy cool - Harry Harry Kewell
diye kutlama yapti :D
Japonlar da Pearl Harbor'u bombaladi sevgili Murat haberin var degil mi? :D saka lutfen ciddiye alma...
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Mert klup seviniyor ya sen ona bak. Her golden sonra Deli Ibrahim gibi havai fisek atip duruyorlardi. Zaten borc pacalardan akiyor klup sokagindaki lades tavukcusuna bile borclari var bir de ha babam de babam havai fisek atiyorlardi sanki Avrupa sampiyonu olmuslar gibi. Elano FB macina lazim bu mac olmazsa ne zaman hazirlanacak?
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Murat Gökcigdem wrote: ......
Hakemlerin bence kotu niyetleri yok Kaliteleri bu kadar....
Seni burada ortada bir komplo var GS dusmanlik son haddine girdi onumuzu kesiyorlar yaygarasina inandiran ve sagdan soldan toplanan "pea brain" urunlerine kanman beni uzuyordu. Cunku olan bugun sana yarin bana olanin otesinde degil. Bagnaz olmadikca eninde sonunda gorunuyor bu. Memnun oldum.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Pozisyon sayısı olarak durum 8-5. Buna gollerde dahil.

Bu pozisyonların 5 tanesinide 2-0'a kadar bulduk.

Tuttuğumuz takımı kutluyoruzda, haftayada böyle oynarsak kutlayacak takım olmayacak ortada :D Fenere bu kadar kolay pozisyon bulamayız, ama bu kadar pozisyon verirsek 6-0'ı özlemle yad ederiz :D

Daddy Cool uzun zamandır Kewell için çalınıyor ve syleniyor :)
Burak Ayyildiz

Post by Burak Ayyildiz »

Tipki benim Kewell'a taktigim gibi, bir cok kisi Ayhan'a takmis durumda. Ayhan bu macta bir sürü hata yapti, bunlardan biri de gol oldu ama Ayhan'in kötü olduguna asla katilamiyorum. Her topla bulusmak istiyor, öne cikip top aliyor. Bir kere inanilmaz mücade ediyor, ileri-geri sürekli aksiyon halinde. Bu kadar insanin kulaklarimi cinlatmasi pahasina, "keske bir Ayhan daha olsa da yan yana oynasalar" diyorum :)

Macin genelinde sanslı oldugumuzu düsünmüyorum. Tam maci alip götürecekken ve Trabzon'un hic oyunda olmadigi kirilma dakikalarinda inanilmaz goller yedik. Yapamadigimiz seylerden biri de skora oynamak, stratejik oynamak. Oyunu rölantiye almayi bilmiyoruz, sürekli taarruz halindeyiz ama fizik gücümüz ve dayanikliligimiz bunu 90 dk boyunca yapacak düzeyde degil. Kalitesine ragmen Kewell 30 dakikalik adam. Keita adami büyülüyor ama onun da devamliligi yok. Arda enerjisinin yarisini haybeye harciyor, kendini bitiriyor.

Devamli atak halinde olan genc, yetenekli ama acemi boksörlere benzetiyorum takimi. Yumruklari saydirirken, öyle kontralar aliyoruz ki knockout'a giderken hakem bize saymak zorunda kaliyor.

Tek ihtiyacimiz oyun icinde biraz daha fiziksel direnc koymak ve biraz daha stratejik oynamak.

Bizim takim aynen bir ucak gibi. Havada kalmasi icin sürekli yüksek hizda ucamasi gerekiyor. Yavaslarsa stall olur düser. Ama bizim jetin özellikle transatlantik ucuslarda motor performansi maalesef ayni kalmiyor.
Bizimkilerin 30-40 dk yaptiklari tempoyu, 60 dk yaptiklari zaman CL'de kafaya oynayabilecek düzeye gelmisiz demektir. Ama bu tempo asla 90 dk olmayacaktir. Cünkü bu insan üstü birsey. O nedenle de zaman zaman skora ve rakibe göre oynamak; tempoyu oyunun gidisatina göre yükseltip azaltmak gerek.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Kafam bozuldu kablodaki butun soccer kanallarini actirdim. Sonra guney Amerika ligleri bu heriflerin kisisel oyuna prim vermeleri yuzunden biraktim. Sadece ingiliz, Alman, ispamyol. Ve Italyan liglerini izliyorum.

Roma-Milan macinin hakemi Turk hakeminden hicbir farki yok. Penalti uydurma mi istersin olmayan faul mu. Hepsi var.
Onlarda da Doberman var mi sanmiyorum. Herifin adi Rosetti. Bence Biunyamin Gezer den ustun degil.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Salih Bora

Post by Salih Bora »

Böylesine iki şaşkın takımın oynadığı maça da böyle bir skor uygun düşerdi zaten.
İki takımın savunmaları bir facia.
Galatasaray'da Hakan ve Servet başta olmak üzere herkes pozisyon hatası yapıyor, arkaya sarkan adamları kaçırıyor, üstüne gelen adama basıp durdurmuyor. Tıpkı refakatçi.
Yenilen goller şans golleri değil... Birinci golde savunma 3 tane TS'liyi unuttu. İkincide hücuma çıkarken top kaybedildi, Colman 10 metre rahat rahat sürdü ve gol yaptı. Üçüncüde hem Gökhan Ünal'ı kaçırdılar, hem de şut anında Colman'ı.
Arda-Elano-Baros-Keita hücum dörtlüsü'nü G.Saray'ın takım savunmasının kaldıramadığını söylemiştik.
Elano'nun yerine Kewell takıma girdi ve değişen birşey yok. Yine dört oyuncu defansa minimum katkı yapıyor ve bütün yük Ayhan ile Sarp'ın üstüne kalıyor.
Ayhan bugün müthiş bir efor sarfetti, koştu, pres yaptı, top dağıttı. Ayhan'sız orta sahanın geriden oyun kurmakta çektiği sıkıntıları bugün çekmedi takım.
Öte yandan Keita'nın laubalilikleri de kabak tadı verdi. Bu adam öyle bir oyuncu ki, atılan gollerin neredeyse hepsinde bir biçimde pozisyonu yaratıyor, öbür taraftan ciddiyetsizlikten ve şov merakından dolayı sürüyle pozisyonu da doğmadan öldürüyor.
Hakeme gelirsek... Arda'nın ve Tayfun Cora'nın kırmızı kartlarını atladı... Mustafa Sarp'ın pozisyonunda, ben penaltı olduğu kanısında değilim. Vücudunu ölçülü bir biçimde koydu.
AYRILMAZ İKİLİ
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Kendi sahanda 2-0'dan 2-2 ,sonra 4-2 den 4-3 nerdeyse 4-4 ve hatta imkan dahilinde maglubiyet skorlari ...

Bizim oynayacagimiz her mac boyle olur. 4 yada 5 sifir one gecmeden rahata eremeyiz.
Bir iki ilginc pozisyon disinda son derece kalitesiz bir macti. Penaltisiz 7 gol gorduk daha ne olsun diyenlere lafim yok.

Boyle kolay gol yemeye devam edersek bize cok buyuk ceza keserler.
Ayhan'i begenmeyen kardeslerime de sunu sorayim. Yerine kimi koyalim birader ? Kuzeyli SSK magduru LINDEROTH'u mu yoksa ne yaptigini bilmeyen TOPAL'i mi?
Ayhan iyi oynar kotu oynar ama essek gibi kosar mucadele eder, topa ayagini tekmeye kafasini sokar. Sizi duyan da Ayhan'in bugune kadar takimina otuz gol yedirttigini sanir. Oynamadigi maclari bulun cikarin. Ne hallerdeymisiz gorelim.

Takimin hepsi kotu, kisileri on plana cikarmayin, Arda neredeyse tum mac gezdi. Balta rezildi etliye sutluye girmedi, Keita bayiltiyor, Ayhan kotuydu ,Leo hatali gol yedi derken bir bakiyoruz 11'i saymisiz.

Daha once bize bir galibiyet lazim demistim. Trabzon maci ile bu oldu ama FB macinin hemen arkasinda olmasi buyuk talihsizlik.
Yine de FB ile puan farkinin kapatilabilir bir seviyeye inmesi mutluluk verici bir sey.

Allah Askina sistem kuruyoruz gelecege yatirim yapiyoruz laflarini gecelim lutfen, lig esastir, ligi kazanamazsan ne CL'e nede diger hedeflerine gidebilisin.

Once FB maclarini kazanmayi ogreneceksin sistem kuruyorsan.
TRUST GALATASARAY
MGC
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:Ayhan'i begenmeyen kardeslerime de sunu sorayim. Yerine kimi koyalim birader ? Kuzeyli SSK magduru LINDEROTH'u mu yoksa ne yaptigini bilmeyen TOPAL'i mi?
Ayhan iyi oynar kotu oynar ama essek gibi kosar mucadele eder, topa ayagini tekmeye kafasini sokar. Sizi duyan da Ayhan'in bugune kadar takimina otuz gol yedirttigini sanir. Oynamadigi maclari bulun cikarin. Ne hallerdeymisiz gorelim
Surpriz bir cikis bu, begendim :-D Ayhan'in yerine cekinmeden Topal'i oynatirim...Baris da olabilir (o yerin adami degiller ama Ayhan'dan kötu olmaz herhalde). 2. golun mimari kendisidir (Ayhan) Mehmet. Gökhan'in ona topu uzatmasi, onu da suclu duruma sokuyor bir bakima....TS attigi 2. golden bahsediyorum. Ayhan tum söylenimlere ragmen agir bir oyuncu, Tugay'dan agir, ama onun kadar teknik degil...bir baska degim ile "pirpir". Ayhan'in topu ayaginda tutusu, bocalamasi, bazilariniza göre yetenek.

Mehmet formsuz, veya kafasini baska yerlere cekmisler cocugun. Oynaya oynaya kendine gelecek. Onun neler yapabilecegini bildigim icin ona guveniyorum.

Mac baslarken ve ilk yari bitimine dogru ne yazmisim okuyun arkadaslar. Neticede dusus devam ediyor, TS maci sizleri kandirmasin. Bu anlayis ile takimin isi zor. Bu is biraz emek ve akil istiyor.

Frank ya görmuyor, ya da bilerek öyle davraniyor. Verdigi son demecler gercek ile alakasi yok. Ilk yari iyi oynadik dedi dun mesela, karsi takimin haline bakmadan. TS'da ruh kalmamis, yetenek yok, sahada amacsiz dolasip duran topcu surusu. TS'lu kardeslerim kusuruma bakmasinlar.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Mehmet isterse topa kafasini uzatsin isterse sahada mastika oynasin, Ayhan bilincli oynamiyor ustelik o pozisyondaki adam topu en cabuk zamanda ayagindan cikarmak durumunda. Sen kendi kalenin onunde lagar gibi agiz acik topu bekletirsen rakip basar ve kalene ya gol ya tehlike olarak döner. Yedigimiz 2. gol bunun tipik örnegi idi.

Hasan sen sakinlestiricileri hazirla bu hafta sonu Ayhan'i izlerken ihtiyacimiz olacak. FB macina Elano'yu gormek iyi olurdu. Bu adam bu hafta oynamazsa niye alindi, tursusunu mu kuracaklar? FB maclari GS'da hep cökuntulere neden olur, bu hafta kaybederlerse Rijkaard icin kazani kaynatirlar ki benim korkum bu. Ondan sonra o begenmedikleri adam Milan'a gider, Hincal da karganin agzindaki peyniri gören tilki gibi Durlululu veya Terim cimbom'a tamtamlarini caldirir.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Hasan Tezcan wrote:
Mehmet Gurdal Cetin wrote:Ayhan'i begenmeyen kardeslerime de sunu sorayim. Yerine kimi koyalim birader ? Kuzeyli SSK magduru LINDEROTH'u mu yoksa ne yaptigini bilmeyen TOPAL'i mi?
Ayhan iyi oynar kotu oynar ama essek gibi kosar mucadele eder, topa ayagini tekmeye kafasini sokar. Sizi duyan da Ayhan'in bugune kadar takimina otuz gol yedirttigini sanir. Oynamadigi maclari bulun cikarin. Ne hallerdeymisiz gorelim
Surpriz bir cikis bu, begendim :-D Ayhan'in yerine cekinmeden Topal'i oynatirim...Baris da olabilir (o yerin adami degiller ama Ayhan'dan kötu olmaz herhalde). 2. golun mimari kendisidir (Ayhan) Mehmet. Gökhan'in ona topu uzatmasi, onu da suclu duruma sokuyor bir bakima....TS attigi 2. golden bahsediyorum. Ayhan tum söylenimlere ragmen agir bir oyuncu, Tugay'dan agir, ama onun kadar teknik degil...bir baska degim ile "pirpir". Ayhan'in topu ayaginda tutusu, bocalamasi, bazilariniza göre yetenek.

Mehmet formsuz, veya kafasini baska yerlere cekmisler cocugun. Oynaya oynaya kendine gelecek. Onun neler yapabilecegini bildigim icin ona guveniyorum.

Mac baslarken ve ilk yari bitimine dogru ne yazmisim okuyun arkadaslar. Neticede dusus devam ediyor, TS maci sizleri kandirmasin. Bu anlayis ile takimin isi zor. Bu is biraz emek ve akil istiyor.

Frank ya görmuyor, ya da bilerek öyle davraniyor. Verdigi son demecler gercek ile alakasi yok. Ilk yari iyi oynadik dedi dun mesela, karsi takimin haline bakmadan. TS'da ruh kalmamis, yetenek yok, sahada amacsiz dolasip duran topcu surusu. TS'lu kardeslerim kusuruma bakmasinlar.
Yok be surpriz felan degil :)

Hasancim Ayhan'in kaptirdigi top gol oldu tamam da bugune kadar kaptirilip yenilen goller offf offf karayolu gibi olur.

Yani sonunda hepimizin anlasacagi yer surasi olacaktir. Ayhan iyidir kotudur ama yerine adam koyamiyoruz iste.

Alternatif diye takima giren adamlar hep yanina geliyor yada klubeye gidiyor.
1.bolgeyi hizli gecmesi gereken adam Ayhan'dir ama gecememektedir. Takimda uc adamda dusus olsun zaten takim komple dusuyor. Ayhan hem ileriyi hem arkasini dusunecek ustelik 40-50 metrede oynayacak.

Hadi canim sizde :D
Zaten bunun yapabilecek capta bir adam olsa benim takimimda niye oynasin...

Elimizdeki mal bu arkadaslar
Begensekte begenmesekte hem tecrubesinden hem oyuna bakisindan dolayi (ben buna hirs diyorum) Ayhan bu takimda oynar.

TOPAL konusunda benim bir komplo teorim var. Cocuk gecen sezon sonunda gidiyordu ayni SERVET gibi transferi bile ayarlanmisti."RIJKAARD gelecek takimin yildizi olacan hayt huyt" diyerek bunu kandirdilar. Isi bozuldu.Cocuk hala kendine gelemedi. Sakatlik felan araya girince zaten kafasini bir turlu bu ise veremedi. Yedege dustu.

Ayhan Iyi oynar kotu oynar, gol yedirttirir bazen attirir.
Ama maca % 100 unu vereceginden eminim.

Allah askina dun aksam takim kime karsi ve nasil oynadi.?
Hasan'a katiliyorum, Trabzon'da bir sey yoktu. Hasta-cezali - mac eksigi olan herneyse YATTARA-ALANZINHO-UMUT BULUT-GOKHAN UNAL beraber oynasa bizim defansi delik desik ederdi.

Mac 10-10 mu biterdi o bilinmez.Keza onlarin defansi da bir facia.

(Bu arada yazilarda bir SIKINTI var durmadan yukari dogru cikiyor beni hasta ediyor.Sanki klavyem takilmis gibi ) :evil:
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Kerem Tezic wrote:Hasan sen sakinlestiricileri hazirla bu hafta sonu Ayhan'i izlerken ihtiyacimiz olacak. FB macina Elano'yu gormek iyi olurdu...
Elano Lincoln gibi dislanmaz insallah, ama gidisat bunu gösteriyor. Gazeteciler ile baslayan, sonra yöneticilere bulasan bu hastalik, oyuncularin Elano'ya mesafeli kalmasini sagliyacak. Tipki Lincoln de oldugu gibi. Elano Elano olarak kabul etmek lazim. Bu adam Brezilya milli takiminda oynuyor, ve konusarak, oynatarak "adam" edilir. Bu Lincoln icinde gecerliydi, ama taraftarlarimiz, yöneticilerimiz gibi bu hastaliga kapilip tepki gösterdiler.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Post Reply