Cengiz Akgun wrote:Mehmet Marsan wrote:
Ayrica acaba kimse sormusmu Isvecliye "kardesim top daha gelmeden, topa bile bakmadan niye $arj yapiyorsun?". Futbolda topsuz adama $arj yaparsan adina engelleme denir ve cezasi agir olabilir.
...
Yahu zurnanin zirt dedigi yer burasi. Bunu nasil es geciyorsunuz ben olsam penalti vermem diye. Ortada dupeduz kasit var. Top yokken gidin adama bindirin bakalim ne diyecek hakem. Bu ceza sahasi di$inda ise faul ceza sahasi icinde penalti. I$in icinde sari kart da var. Itiraz ederse ikinciden de kirmizi ustelik.
Bunu da aciklayalim. Defans oyuncusuna topa degil, marke ettigi adama yakin olmasi ogretilir. Bunu Ingiltere'de futbol okuluna gidin, orada da ogretirler, Almanya'da da, Italya'da da. Savunma futbolu uzerine kitaplari okursaniz, ayni seyi gorursunuz. Cunku sadece topa baka kalirsan, tuttugun adamin yaptigi deparlari kacirirsin, adam bir anda topla arana girer ve golunu yazar.
Bugun Song ve Tomas'i begenmenizin sebebi bu. Bugun Fenerbahce savunmasinin elestiri almasinin sebebi de bu. Savunma oyuncusu alan savunmasi oynuyorsa, kendi bolgesindeki rakip oyuncuya cok yakin olacak ve topa ondan once mudahale edecek. Adam markaji yapiyorsa zaten rakibe yapisik olmak zorunda. O yuzden oyuncular korner atislarinda guresiyorlar, topa mopa bakmiyorlar.
Temas var mi? Var o zaman penalti. Yahu o zaman gecen hafta Ankaragucu macinda da penalti var Nobre'ye de temas vardi. O zaman kosarken git carp rakibe birak kendini yere o da penalti.
Kimseye temas yok demedim ki ben. Futbol temas oyunu zaten, tenis oynanmiyor burada. Ama temasin bir sarti var. Omuz omuza mucadele denmis, shoulder check diye bir kavram yaratilmis. Bunun haricinde elinle kolunla ittiremezsin, celme takamazsin, omzunda kolundan tutamazsin, cekemezsin.
GB'li oyuncu yerinde olsam cok uzulurdum boyle bir penalti calindigi icin.
GS aleyhine olsaydi da sinirden herkes gibi cildirmistim. Kadikoy'deki macta boyle bir penalti verilse, "ulen Nobre oldugu icin penalti degil, caldiniz sampiyonlugumuzu" mu diyeceksiniz?
Duygusallikla yorum yapildigini dusunuyor ve bu konuyu kendi adima kapatiyorum. Son soz hakki sizin olsun. Soyleyecegimi soyledim zaten.
Ozan Ersoy