Murat Gokcigdem wrote:
Ilk yarida deplasmanda benim gozlemledigim olay Bursa Eskisehir ve bunlar gibi takimalrin bize asiri motivasyon olmalari. Bence Skibbe asiri motivasyon olmus bu takimlara karsi takimimizin "intensity" derecesini yukari cikaramiyor.
Hos Bursa Eskisehir bizi yendikten sonra ondan bundan 4 yiyip yerinde kaliyor ama...
Murat abicim bu uc takimin da sahasi rezalet. Bu bir benzer nokta. Ikincisi ucu de kasap havasi oynuyor. GS'in bunlarin oyununa ayak uydurmaya calismasi sacma olur. GS Avrupa'da basari istiyorsa, teknik olarak oyun seviyesini asagiya degil yukariya cekmek zorunda. Hizli atak yapma, topu kaldirmama, tek top, pasa dayali oyun, topu dolastirma, rakibi kosturarak yorma, oyuncularin teknigini daha da gelistirme vs.
Skibbe "arkadaslar unutun butun sene basindan beri size anlattiklarimi. Sivas'la oynuyoruz. Topu kaldiracagiz, sisirecegiz, dan dun oynayacagiz, tekme atacagiz, sert oynayacagiz, yerde mudahaleleri fazlalastiracagiz" deyip antrenmanda bu yonde calisma yaptiramaz ki butun hafta boyunca. Bu GS takiminin su andaki bunyesine ters duser. Yapamazlar zaten. Sivas mac boyunca cayir cuyur yerde mudahale, tekme tokat, hersey var bir tane sari kart yoi. Bizimkiler ikinci yari sinirlenip "bir iki tane biz de yapalim" dediler hemen sari kartlari yediler. Doldur takima Ismail Gulduren, Tjikuzu, El Saka, Huseyin Cimsir gibi adamlari, o zaman "intensity" artar ama GS'in amaci karda buzda Sivas'i yenmek mi?
Bir de sunu da dusunelim. Bu takimda Lincoln yok, Kewell yok, Meira yok, Topal-Baris-Balta-Emre-Sabri-Ayhan hepsi var. Daha kimi sokacak Skibbe fiziksel oyunu arttirmak icin ben bilmiyorum. Kim var kenarda Makalele mi, Essien mi, Emerson mu?
Sivas sampiyon olsa ne olacak? Avrupa puanlari 0'a yakin. Dorduncu torbadan girecekler. Orada boyle suya tekme savurdun falan diye cart kirmizi karti gosterecek hakem de yok. Her mac 3'er 4'er tane yiyip rezil olup gelecekler. Belki 2-3 sene onceki Canaydin'in kurdugu limenotali takimlar da boyleydi ama bu son takim oyle degil. Bu takim Barcelona'ya da gider oynar, Milan'a da belki gidecek oynayacak. Belki yenemeyecek ama iyi top oynayacak.
Ozan Ersoy