Can Hocam,Can Baysan wrote:İşler çığrından çıktı bir kere; kitleler, adaleti tanzim edecek nesnel muhatabı bulamadıkları vakit, cezayı kendileri kesme yoluna gidiyor; eşyanın tabiatı bu...
...
Bugünkü basketbol müsabakasının ardından yaşananlara isim koymak gerekirse: Al sana taraftar muhtırası! Siz başka türlüsünden anlamazsınız.
Daha surdaki yazinda burasi icin "demokratik fikir platformu" deyip, hem de, simdi boyle kaba kuvvete dokulen hareketleri destekleyen, "demokrasi" yerine, "muhtira" isteyen yaklasimina bulabildigim tek aciklama, orda bizi bir nevi sucladigin umursamazligimizin test edilmesi. Oyle mi? Yukarda iki mudavimimiz, ve de yoneticimiz, tepkilerini gostermisler, ben de eklemek istedim. Burda hicbir zaman, bu tur fiziksel eylemi destekleyecek yorumlar olmayacak umidindeyim. Bunu destekledikten sonra, stadda futbolculara ana-avrat kufredenleri filan, hepten hepten hosgormemiz gerekecektir herhalde?!?
RTE parallelerini de cok dogru goremiyorum. Birlesmeleri, akillarini baslarina toparlamalari icin, milyonlarin yurumesi gerekti ama, en azindan, "muhalefet" denilebilecek birsey var politik arenamizda. Klup icinde, maalesef bunu goremiyorum, bir dolu onceki yazimda da soyledigim gibi. Bunca kotu sartlara ragmen olusmayan bir muhalefet, "hele bir istifa etsinler de" deyip ondan sonra olusacaksa, eksik kalabilirler bence!
Kitlelerin, esyanin tabiatina uymamasi durumuna "medeniyet" diyoruz genelde. Batiya acilan pencere olmaktan filan bagimsiz olarak, kendi kendimize, kendi icimizde, orman kanunlarini filan destekliyor olmayalim mumkunse.
Ayrica, evet, Mehmet'in de soyledigi gibi, gecen sene, ligden dustu dusecek diye korkulan bir takimin, hemen ertesi sene ilk dorde kalmasi basaridir bence. Zaten kurum takimlarinin hegamonyasi olan basketbolda, onceki sene sampiyonu degil miydi FB'nin devraldigi Ulker? Tutup da, bundan gaza gelen taraftar da, eksik kalabilir bu camiadan...