STSL 6.Hafta:Orduspor 2-0 Galatasaray

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman

Re: STSL 6.Hafta:Orduspor 2-0 Galatasaray

Post by Mert Tokman »

Benim Ordu maci ile ilgili takintim ilk yari sonunda TV ekraninda gordugum kosu mesafesi istatistigiydi...

Bu istatistige gore Orduspor 45 dakikada GS'dan toplam 5000 metre fazla kosmustu. Her iki takiminda kaleci ve iki stoperlerinin ileri geri fazla oynamadigi ve hemen hemen ayni oranda kostuklari dusunulurse - ileri-geri devamli gidip-gelmesi gereken sekizer futbolcu var her iki takimdada. 5000'i 8'e bol --- adam basi yaklasik 600 kusur metre... ileri-geri deparlarin tanesini yaklasik 60 metre olarak kabul edersek --- Ordu'lu sekiz futbolcu adambasi yaklasik ortalama 10 depar daha fazla atmislar GS'a oranla --- bu sadece ilk yari... mac sonu istatistiklerini gormedim.

Maclar ustundeki formanin rengi ve armasi yada arkada yazan isimlerle kazanilmiyor. Takimin kafasinin Braga macinda oldugunu umit ediyorum.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Kosma mesafesi etken olsaydi ingiliz milli takimlari her firsatta sampiyon olurdu Mert :-D GS kosmadi, beklenen mucadeleyi vermedi diyorsan o baska. Dedigin gibi forma ile mac kazanamiyor insan biraz özveri, gayret ve ciddiyet göstermen gerekiyor. Oyuncularda ki ruh halini begenmedim, umarim bu Braga macina yansimaz.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Kabze'nin Terim tarafindan yollanmadigini ben de biliyorum. Caner'e uygulanan tarife uygulanip begenilmedigi icin bir sampiyonluk sonu Kazandibine dehlendi. Boyle GS'dan buruk ayrilanlar (bu her taking icin gecerli) eski takimlarina karsi bir baska oynuyorlar babinda verdigim bir ornekti. Nitekim gecen sene Culio ve Stancu da aynisini yapti.

Stancu dan buyuk kazik yenildigi icin elden cikarildi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Yuksel Gunal

Post by Yuksel Gunal »

Gonul isterdi ki, Fatih Terim Hz Isa alcakgonullulugunde, yuruyusu Prens Charles zerafetinde olsun, saclari Brad Pitt'inkiler gibi gur ve kullandigi otomobil cevreyi kirletmeyen mutevazi bir elektrikli arac olsun. Ama 17 Mayis 2000'nin hatiri var bende, kiyamam.

70lerin basinda taraftar olup 13 sene sampiyonluk gorememekten midir bilinmez, bir kac mac yenilmeyi ben sindirebiliyorum. Elbette temennimiz bundan sonra maglubiyet gormemek. Ama yeryuzune geri donecek olursak, Trabzon, Kadikoy, Bursa, Eskisehir, Gaziantep ve belki Mersin (bugun Trabzon ile oynadiklari macin ozetine bakin) deplasmanlarinda puanlar kaybetmek yuksek olasilikli. 3-4 maglubiyet ve 5-6 beraberlik sampiyonluga goturur. Bu da ic sahada fire vermemek ve deplasmanda en az 7-8 galibiyet demek.
Mehmet Gurdal Cetin wrote:
Yuksel Gunal wrote: Bir maglubiyetle teknik direktoru ya da takimi yerden yere vurmayi hakikaten anlamiyorum. Ben bu takima ve teknik direktore guveniyorum. Ligin diger takimlarini bu kadar kucumsemeyi de anlamiyorum (Akhisar haric). Dun Kasimpasa'da Adem ve Huseyin adli iki genc 100 kusur milyon Euro'luk Fener'i dagitti ornegin. Daha once adlarini bile duymamistim.
Ben 1996 dan beri FT nin ise yaramaz bir adam oldugunu, icinin bos oldugunu , gazla takim oynattigini felan soyluyorum.

Sene 2012 olmus. Uefa kupasina kadar ve kupanin alinisi sirasindaki katkilarini silip, atmiyorum.Hagi,Taffarel, Popescu, Emre, Okan, Suat, Ergun, Hakan Sukur, Arif ve kalan diger 13 futbolcu kadardir en azindan.

Ama ikinci gelisinde bu klubu en az 50 M Euro zarara sokturmus bir adamdir. Ucuncu gelisinde de bu hatayi yapmak uzereydi.

Gecen sene FB nin sike tesvik sohbetine boyle bir kadro ile zor zar sampiyon oldu.

Ortadaki bazi gercekleri de unutmayalim.

Megaloman , hep benci, kendisinden baska otoriteyi tanimayan bir kisilikten bahsediyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=LqQaAkqZ ... ults_video :D

Boyle bir kadroyu oynatacak yada oynatamayacak adam Fatih Terim dir, Tek sorumludur. Aykut Kocaman gibi patronun agzina bakarak yasayan bir adam degildir.

Yukaridaki video da dedigi gibi benim icin de

RESULTANTE IMPORTANTE :D
200 TL ye mac bileti
100 TL ye forma

Kazanacaklar kardesim
Hemde bu ligin kalitesini dusundugunde
Ciktigi gibi bitirecek
Eline bu is icin yeterli kadro verilmis.

Sol bek mi yok, bu onun sorunu
Hakan Balta kac senedir var
Alternatif bulamadiysa ben mi dusunecegim..

Bu ligde Galatasaray bir daha yenilmemeli...
Iste o kadar :D
Yuksel Gunal
Yuksel Gunal

Post by Yuksel Gunal »

Cengiz Akgun wrote:Hasan Kabze'nin Terim tarafindan yollanmadigini ben de biliyorum. Caner'e uygulanan tarife uygulanip begenilmedigi icin bir sampiyonluk sonu Kazandibine dehlendi. Boyle GS'dan buruk ayrilanlar (bu her taking icin gecerli) eski takimlarina karsi bir baska oynuyorlar babinda verdigim bir ornekti. Nitekim gecen sene Culio ve Stancu da aynisini yapti.

Stancu dan buyuk kazik yenildigi icin elden cikarildi.
Gecen sene Culio ile Stancu ne yapti? Yanlis mi hatirliyorum diye baktim, hem deplasmanda hem de kendi sahamizda 2-0 yenmisiz Ordu'yu. Ikinci macta Culio ettigi bir laf yuzunden kadro disi kalip oynamamisti bile.

Yazdigin cumleyi Hasan Kabze'yi Fatih Terim yolladi gibi okudum, demek yanlis anlamisim, kusura kalma.
Yuksel Gunal
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ben de gecen seneki Culio'nun oynamamasi rezaltinden bahsediyorum. Mactan birkac hafta evvel gunahi boynuna sanki heriften cekinircesine Culio GS 'in oyuncusudur yuvasina donecektir gibi bir cikista bulundugunu unuttaniniz varsa hatirlasin. Orta saha zafiyetini soranlara ben Arda 'in satilacagini bilseydim Culio'yu asla yollamazdim ama geri alacagiz diye ortaligi zehirleyince. Ordu biz Culio'yu alma opsiyonu ile kiraladik bu ne demek simdi demesine ragmen. Kulagina kar suyu kacan Culio yan cizip yalpalayinca herifi takimdan kesmek zorunda kaldilar. Boylece bir baska uygunsuzluga. Imza atti. Artik gunahi boynuna bu sacmaligi neden yaptigi. Culio sezonu boylece erken kapadi.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

[quote="Yuksel Gunal"]Gonul isterdi ki, Fatih Terim Hz Isa alcakgonullulugunde, yuruyusu Prens Charles zerafetinde olsun, saclari Brad Pitt'inkiler gibi gur ve kullandigi otomobil cevreyi kirletmeyen mutevazi bir elektrikli arac olsun. Ama 17 Mayis 2000'nin hatiri var bende, kiyamam.

70lerin basinda taraftar olup 13 sene sampiyonluk gorememekten midir bilinmez, bir kac mac yenilmeyi ben sindirebiliyorum. Elbette temennimiz bundan sonra maglubiyet gormemek. Ama yeryuzune geri donecek olursak, Trabzon, Kadikoy, Bursa, Eskisehir, Gaziantep ve belki Mersin (bugun Trabzon ile oynadiklari macin ozetine bakin) deplasmanlarinda puanlar kaybetmek yuksek olasilikli. 3-4 maglubiyet ve 5-6 beraberlik sampiyonluga goturur. Bu da ic sahada fire vermemek ve deplasmanda en az 7-8 galibiyet demek.[quote="Yuksel Gunal"]

Sir Alex Ferguson , alcakgonullu, zarif degil saclari lepiska hic degil arabasida bence en az 6 silindirli bir SUV falandir.

Konu iyi TD olmak ve olmamak. Ingiltere liginde (yillar once burada yazilmisti ve direk SAF'dan alinti yapilmisti) MANU TD sinin mac kaybetme hakki , deplasmanda alinan 1 puana iyi puan deme hakki vardir. Cunku orada Liverpool, Chelsea, Arsenal,Manchester City, Tottenham, Everton, Aston Villa vardir. TD lerinin hepsi degerli hocalardir. SAF'in rekabet etmesi gereken futbol bilgi becerisi yuksek seviyede olan en az 7 TD vardir.Takimlarin kadrolari hemen hemen birbirine denk kadrolardir.

Bizim ligimizde kadrolarin denk olduguna inaniyormusunuz ?Kadrolara bakalim, benim icin iyi kadro sureklilik arzeden kadrodur.

Neyse konuyu uzatmayacagim, sonuclar basarinin tabelasidir.

Hep beraber gorecegiz.
TRUST GALATASARAY
MGC
Yuksel Gunal

Post by Yuksel Gunal »

Ferguson guzel ornek. Gecen yil Manchester City'den kendi sahalarinda 6 yediklerinde taraftar en ufak kotu sonucta bizim verdigimiz tepkiye benzer bir seyler yapti mi? Sampiyonlar liginde ikinci tura cikamayinca hakaretler yagdirdilar mi Ferguson'a?

Ben Fatih Terim'in kendini yeterince ispat ettigini dusunuyorum. Bir kac kotu sonuc, sampiyonlar liginde bu sene basarisizlik filan destegimi degistirmeyecek.
Mehmet Gurdal Cetin wrote:
Yuksel Gunal wrote:Gonul isterdi ki, Fatih Terim Hz Isa alcakgonullulugunde, yuruyusu Prens Charles zerafetinde olsun, saclari Brad Pitt'inkiler gibi gur ve kullandigi otomobil cevreyi kirletmeyen mutevazi bir elektrikli arac olsun. Ama 17 Mayis 2000'nin hatiri var bende, kiyamam.

70lerin basinda taraftar olup 13 sene sampiyonluk gorememekten midir bilinmez, bir kac mac yenilmeyi ben sindirebiliyorum. Elbette temennimiz bundan sonra maglubiyet gormemek. Ama yeryuzune geri donecek olursak, Trabzon, Kadikoy, Bursa, Eskisehir, Gaziantep ve belki Mersin (bugun Trabzon ile oynadiklari macin ozetine bakin) deplasmanlarinda puanlar kaybetmek yuksek olasilikli. 3-4 maglubiyet ve 5-6 beraberlik sampiyonluga goturur. Bu da ic sahada fire vermemek ve deplasmanda en az 7-8 galibiyet demek.[/quote="Yuksel Gunal"]

Sir Alex Ferguson , alcakgonullu, zarif degil saclari lepiska hic degil arabasida bence en az 6 silindirli bir SUV falandir.

Konu iyi TD olmak ve olmamak. Ingiltere liginde (yillar once burada yazilmisti ve direk SAF'dan alinti yapilmisti) MANU TD sinin mac kaybetme hakki , deplasmanda alinan 1 puana iyi puan deme hakki vardir. Cunku orada Liverpool, Chelsea, Arsenal,Manchester City, Tottenham, Everton, Aston Villa vardir. TD lerinin hepsi degerli hocalardir. SAF'in rekabet etmesi gereken futbol bilgi becerisi yuksek seviyede olan en az 7 TD vardir.Takimlarin kadrolari hemen hemen birbirine denk kadrolardir.

Bizim ligimizde kadrolarin denk olduguna inaniyormusunuz ?Kadrolara bakalim, benim icin iyi kadro sureklilik arzeden kadrodur.

Neyse konuyu uzatmayacagim, sonuclar basarinin tabelasidir.

Hep beraber gorecegiz.
Yuksel Gunal
Mehmet Gurdal Cetin

1985-86 sezonundan beri kac kere 6 yemisler bilmiyorum :D
Yada Avrupa'ya kac sene ustuste kac kere katilamamislar onunda farkinda degilim.

Hatta asagidaki linke konu olan

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... nited.html

sadece 10 kisi midir onuda bilmiyorum.

6 Federasyon Kupasi (2 si double)
12 Lig Sampiyonlugu (2 si double, Hem CL hem Lig)
4 Lig Kupasi
2 Sampiyonlar Ligi
1 Avrupa Kupa Galipleri Kupasi
1 Super Kupa
1 Intercontinantel Cup
1 Fifa Dunya Klubu Kupasi
10 Charity Shield (Lig sampiyonu ve kupa galibi oynuyor)
Bu arada bunlardan 1 tanesi Hem lig, hem kupa hem avrupa kupasi triple)

FT boyle bir karne yapsin yiyecegi 6 lardan AJDAR sarkisi esliginde klip ceker oynarim :lol:

Farkindayim FT yi Sir Alex ile kiyaslamak geri zekalilik oldu, ozur dilerim.

Alex Ferguson once ayakkabisinin topuguna basmayi ogrensin bakalim :wink:
TRUST GALATASARAY
MGC
Yuksel Gunal

Post by Yuksel Gunal »

Saniyorum ben kendimi pek ifade edemedim. Ferguson 1993'de taraftarin ve basinin "kagittan kaplanlar" diye niteledigi bir takima elenmis, ama kovulmamis. Gecen sene milyar dolarlik kadroya girip ikinci tura cikamamis, ama kovulmamis. Fatih Terim ya da herhangi biriyle kiyaslama yapmak, ayni sabri ve ayni kadro zenginligini kiyaslanan kisinin eline verip zamani geri alip tekrar oynatmakla olur ki, bu mumkun degil.

Hadi bir dusunce deneyi yapalim: Sir Ferguson bu kariyerle GS'ye gelsin, Arena'da Fener'den 6 yesin ve elindeki 1 milyar dolarlik kadroyla ikinci tura cikamasin. Tribunlerin tepkisini gectim, herhalde arabasini taslarlar, ama daha sampiyonlar liginde ikinci maci oynamadan Fatih Terim'in suyunu isitan bu uygar forumun hali nice olurdu? Herhalde Sir'un agzindaki sakizdan girip kariyerinden cikar, Manchester'in kadrosunu cocugun eline versen o da bu basarilari kazanir diye girerdi birileri.
Mehmet Gurdal Cetin wrote:1985-86 sezonundan beri kac kere 6 yemisler bilmiyorum :D
Yada Avrupa'ya kac sene ustuste kac kere katilamamislar onunda farkinda degilim.

Hatta asagidaki linke konu olan

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... nited.html

sadece 10 kisi midir onuda bilmiyorum.

6 Federasyon Kupasi (2 si double)
12 Lig Sampiyonlugu (2 si double, Hem CL hem Lig)
4 Lig Kupasi
2 Sampiyonlar Ligi
1 Avrupa Kupa Galipleri Kupasi
1 Super Kupa
1 Intercontinantel Cup
1 Fifa Dunya Klubu Kupasi
10 Charity Shield (Lig sampiyonu ve kupa galibi oynuyor)
Bu arada bunlardan 1 tanesi Hem lig, hem kupa hem avrupa kupasi triple)

FT boyle bir karne yapsin yiyecegi 6 lardan AJDAR sarkisi esliginde klip ceker oynarim :lol:

Farkindayim FT yi Sir Alex ile kiyaslamak geri zekalilik oldu, ozur dilerim.

Alex Ferguson once ayakkabisinin topuguna basmayi ogrensin bakalim :wink:
Yuksel Gunal
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Terim'i sevenler var. Karizmatik biri. Italya da Milan taraftari da sevdi. Fiorantinadan bahsetmiyorum bile. Ama hala bir yontulamadi. Icindeki hamlik ve ciglik oldugu gibi duruyor. Cokta sansli. Su ligin haline bak. Hersey toz duman. Aman buna da cok sukur deniyor. Korkarim Avrupada yine sifir cekecegiz. Sonunculuk garanti de bari bu olmasa.

Ferguson ile karsilastirma Yugo ile Mercedes karsilastirmasina benzemis. Ikisinin de arada bir lastigi patlar. Yugo sahibi iseniz yahu bari bu olmasa idi dersiniz.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Mehmet Gurdal Cetin

Yukselcim ben zaten SAF ile FT yi kiyaslayarak olaya 1-0 maglup basladim :D

Turkiye tarihinde zaten 26 sene birak TD yi iktidar bile yok. Dolayisi ile beraber yaptigimiz beyin jimnastigi daha ilk saniyesinde beyin ustu cakiliyor.

Emekli olunca gelir diyemiyorum cunku adam zaten emekli..
Ama gelseydi, sonu Yenikoy kasabindan, Alman Koylusunden ve diger tum kariyerli hocalardan farkli olmazdi buna eminim.

Bizde 70 milyon teknik direktor ve binlerce dansoz var :lol:
TRUST GALATASARAY
MGC
Post Reply