Kesin birşey söylemek zor! Aziz Yıldırımın kafasında kesin birşey var mı o bile tartışılır! Ama şu iki nedende hiçde akla uzak ihtimaller değil:
1) Galatasarayın şampiyonluğunu gündemden düşürmek! Ki bunu fazlasıyla başardığını medyayı takip eden herkes rahatlıkla görebilir! Son bir haftanın spor manşetlerine tek tek bakabiliriz...
2) Güven tazelemek, kaybedilen kupaların acısını unutturmak, 'ben olmassam işler daha kötüye gider' hissi vermek.. Ki bütün fener camiasının şu anki hissiyatı bu yönde.. Kadrolu muhalif Aziz Yılmaz bile Yıldırımı geri döndürmek için çabalar görüntüsü içinde..
..........
1) FB'den rant saglamak ve baskanligin gucunu kendi menfaatleri icin kullanmak isteyenleri engellemek
Bu nedeni tam olarak anlamadım desem yalan olmaz
AY'a rağmen FB'den rant sağlamaya ve başkanlığın gücünden yararlanmaya çalışan kim? Hadi gerçekten istifa ederse (anlamasamda) kabul ederim ama istifa etmiş gibi yaparak FB'ye nasıl bir fayda sağlayacak?
2) Su andaki YK yipranmasi ve 100. Yil'da olasi zorluklara karsi daha guclu bir YK basa gelmesini saglamak ama onla ama onsuz.
Bu yönetim kurulu 3 aydamı yıprandı? Yani kupa ve şampiyonluk gidince mi yıprandı? Psikolojik olarak mı yıprandılar yoksa taraftarın nazarında itibar kaybına mı uğradılar? Zaten FB yönetiminden kamuoyunun ismini bildiği 4 kişi var. Geri kalanların tanındığını bile sanmıyorum.. 3 ay önce 'ben seninle çalışmak istemiyorum diyerek' Kutlualpi şutladı
Rahatsız olduğu başka isimler olduğunu sanmam! Uyumla çalışacağı bir yönetim oluşturdu netice itibariyle, neden bunu riske atıp yeni isimlerle çalışmak istesin ki? Gerçi Aziz Yıldırımın Ulu Önder muamelesi gördüğü şu ortamda kimse minicik muhalif bir seste çıkaramaz.. Yeni başkan ve yeni yönetim kurulu gibisinden bir düşüncede 100. yılda girilecek bir macera değil bence..
Kendi söylediği sebeplerin doğru olduğunu varsayarsak: yani AY üzerinden FB'ye zarar veriliyorsa, Yıldırımın geri dönmesi halinde kendisine duyulan antipati azalmaz aksine istifasının tam bir düzmece olduğu şeklinde bir düşünce oluşacaktır diğer takımların taraftarları arasında.. Netekim 2001'de de sağlık sorunlarım var demişti yanlış hatırlamıyorsam, ama 5 yıldır maşallahı var, hiç sağlık sorunu yaşadığını duymadık
Söylemeyi unuttum, FB'nin gelirleri 51 kat artmış falan dendi sanırım. Borçlarıda 52 kat arttı diyenler var.. Bilemiyorum yani
Kayıtları görmek isteyen olursa gösteririz ama gizli kalmak şartıyla demişti AY.....
Aziz Yıldırımın sevmediği sorular sormasıyla meşhur babadan fenerli Gürcan Bilgiçin şu yazısınıda ilave edeyim:
Belge savaşları
Saracoğlu'nda oynanan herhangi bir maçtan sonra seyirci sayısını öğrenemezsiniz. Bu rakam sorulsa da açıklanmaz. Ama F.Bahçe, Sadettin Saran'ın ciro ettiği çeki ödemediği için düştüğü durumu ve yaptığı protokolu belgeleri ile birlikte basına sızdırdı. Bir gazeteci refleksi göstererek, bu haberin neden benim elime geçmediğine kızdım. Arkadaşlarımız güzel bir atlatma yapmışlar. Bu haberi ben de yapmak isterdim. Ama Sadettin Saran'ın başkan adayı olacağını açıkladığı bir dönemde, bu belgelerin kulüpçe sızdırılmasındaki amacın Saran'ın önünü kesmek olduğunu açıkça ortaya çıktı. F.Bahçe Başkanı ile ters düşen, peşi sıra Aziz Yıldırım tarafından Haysiyet Divanı'na verilen ve iki yıl ceza alan Sadettin Saran şu anda seçime giremeyecek. Fakat bu süreçte, bu gidişle, biz çok belge görürüz. Hazır olun.
Konuyla direk alakası yok ama yinede ilginç!