Hakan Sukur

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Hakan Sukur

Post by Cengiz Akgun »

Bu adami konu yapmak geregini $u $ekilde duydum. Aslinda milli mac konusuna bu gozlemimi yapardim. Ama kaybolup giderdi. Hakan $ukur'un bugun Dunyada en cok taninan futbolcu oldugunu soyleyenler vardi. Benim ve benim gibi du$unenlerin Hakan'in bu konumda oldugunu gormeleri pek mumkun degil. Cunku adamda bir suru kusur buluyoruz.

Kaliforniya Amerikada bizim bildigimiz futbolun en cok sevildigi ve izlendigi bir yer. Diger eyalaetlerde kozmopolit $ehirleri di$inda futbolla ilgilenenerin bu oyunu anlayarak sevenlerin sayisi okdukca sInIrlI. Bugu ymek molsainda omuzumun uzerinden bakan iki ki$I (biri Cinli. Tyvan ya da Hng Kong'tan okma ihtinali var. Ingilizcesi duzgun ama hala hafif aksani var. Kimin yok ki burada dogmami$ iseniz diyenlerde olacaktir. Digeri tipik Amerikali) bu sayfaya girdigimi ve mac konusunu actigimi gorduler. Turk filan oldugmu sormadan ooo Avrupa Kupasi Malta ile Turkiye dediler. Sonra sonucun 2-0 oldugunu soyledim ikiside daha artar, Malta Turkiyenin dengi degil dediler. Arkasindan golu kim atmi$ diye sordular. Soyledim. Ne Nihati ne de Tume taniyorlardi. Ilk sorduklari Hakan $ukur oynuyor mu oldu. Evet dedim. Cinli olani o da atar bir iki tane dedi. $a$kinlikla galiba Hakan'i takip ediyorsun dedim. Amerikali da o da. "Elbette. Dunya klasinda futbolcu dediler. Ke$ke Turkiye Dunya kupasina kalsaydi da kendisini son birkac kere daha seyredebilseydik" dediklerinde birilerinin beni i$letigini sanmaya ba$lamadim degil hani.

Hakan $ukur kendin ordasin ama namin San Diego'da. Belki o da farkinda bu olayin. Spor cok $eye kadir. Ayni sanat gibi belli bir kaliteyi tutturanlarn unu sadece kendi ulkelerinde degil butun Dunya'ya yayiliyor. GS sadece Avrupada da degil Amerikada da yazin Tura ciksa para kazanacak vaziyette Hakan'la. Adama $aban diyen be de dahil mosmor olsunlar. Var mi ba$ka unu Dunya'ya bu $ekilde yayilan bir Turk futbolcusu? Belki Nihat'i Emre'yi Avrupada taniyorlar. Kuzey ve Guney Amerikada, Avusturalyada, Asyada bu adamlari taniyan var mi?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Oyle mantik olur mu Cengiz agbi. O zaman ben de sana Dunya'da en cok taninan Turk'u soyleyeyim. Mehmet Ali Agca. Huseyin Baybasin de muhtemelen 3.siradadir. Yani cok taniniyor diye degeri mi artacak ? O zaman Turkiye'de Mahsun dinleyenler sayisi Vivaldi'den fazla, Mahsun Vivaldi'den daha cok dinleniyor diye daha degerli mi ?

Hakan iyi futbolcuydu, hala taniniyor baska birsey, Galatasaray icin bugun bir fayda ve deger arz etmesi baska birsey. Taninmislik nicelikle, sagladigi deger nitelikle ilgilidir cunku.

Selamlar;
Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Oyle mantik olur mu Cengiz agbi. O zaman ben de sana Dunya'da en cok taninan Turk'u soyleyeyim. Mehmet Ali Agca. Huseyin Baybasin de muhtemelen 3.siradadir. Yani cok taniniyor diye degeri mi artacak ? O zaman Turkiye'de Mahsun dinleyenler sayisi Vivaldi'den fazla, Mahsun Vivaldi'den daha cok dinleniyor diye daha degerli mi ?

Hakan iyi futbolcuydu, hala taniniyor baska birsey, Galatasaray icin bugun bir fayda ve deger arz etmesi baska birsey. Taninmislik nicelikle, sagladigi deger nitelikle ilgilidir cunku.

Selamlar;
Verdiginiz ornek duruma uygun degil. M.Ali Agca yaptigi suikast sayesinde taniniyor, yani kotu ornek olmasiyla. Hakan Sukur de ise boyle bir durum yok. Yurtdisinda kendisi basarilariyla taniniyor. "Galatasaray icin bugun fayda ve deger arz etmiyor" iddiasini ise kendisi gecen sezon yaptigi katkilarla herhalde coktan curutmustur.

Hakan Sukur gelmis gecmis en basarili Turk futbolcudur. Kariyerindeki istatistikler zaten bunu ortaya koyuyor. Kazandirdigi sayisiz maclar, puanlar ve turlar olmasina ragmen uzun boyu sebebiyle bazi pozisyonlarda sakar gibi gozukmesi ve rakip taraftarlarin karalamasi sonucunda kendisine "Saban" lakabi takilmis olmasi bu gercegi degistirmez. Buna ek olarak profesyonelligi ile de her zaman, ozellikle Turkiye'de ornek alinmasi gereken bir sporcu olmustur. Kendisine bu sezon da cok ihtiyacimiz var.
Tan Erten
Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Hakan'in dunku macta iki golde de payi buyuktu. Ben sadece golleri izledim tum maci goremedim onun icin oyun genelinde yorum yapamayacagim. Hatta her milli macta ilk onbirde baslamasina karsiyim, kapanan rakiplere karsi yararli olur ama Norvec ve Yunanistan gibi takimlara belki de degisik tur forvet daha iyi olur.

Cengiz Abinin dedigi dogru, Kuzey Amerika'da futbolla ilgilenip de Hakan Sukur'u tanimayan yok, en cok bilinen Turk futbolcusu.
Onur Eksi
Posts: 3
Joined: Tue Aug 29, 2006 11:50 pm
Location: Bingen Germany

Post by Onur Eksi »

hakan sükür yasli ama genede iyi adamdir bence :wink:
------------------------------------------------------
100 yil Galatasaray ve hala karnim ac doyamadim o güzel tadina 1905-2005
-------------------------------------------------------
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Hakan Sukur'den sonra en cok taninanlar:

1 - Hasan Sas
2 - Umit Davala

2002 dunya kupasindaki basarili oyunlarindan sonra...
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Mehmet Cirak wrote:Hakan Sukur'den sonra en cok taninanlar:

1 - Hasan Sas
2 - Umit Davala

2002 dunya kupasindaki basarili oyunlarindan sonra...
Dunya Kupasinda Hakan'in farki oraya zaten unlu olarak gitmesiydi. Kotu oynayip gol atamadigi her mactan sonra spikerler onun hakkinda yorumlar yaptilar. Siradan oyuncu olsa boyle yorumlar yapamazlardi.

Sonra ikinci Brezilya macindaki gol olabilecek volesi ve Kore macindaki rekor golu sayesinde ununun bos olmadigini gosterince, elbette hafizalara iyice kazindi adam.

Hasan ve digerleri orada pof diye parlayip, saman alevine donenlerden. Arkalarinda yillardir biriktirdikleri istatistikler yok. Hakan ise istikrar abidesi. Hem kotu yanlarindaki istikrar ile hem de iyi yanlarindaki istikrar ile.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Oyle mantik olur mu Cengiz agbi. O zaman ben de sana Dunya'da en cok taninan Turk'u soyleyeyim. Mehmet Ali Agca. H
Selamlar;
Hakan sansasyonel hareketleri ile degil, futboluyla tanindigi icin Agca ornegi pek dogru olmuyor. Hakan 15 sene suren istikrari sayesinde dunya capinda belli bir taninirliga ulasti. Kisiliginden dogan bazi handikaplar (duygusallik vs.) olmasa cok daha iyisini yapardi. Cunku butun beceriksizligine ragmen Hakan ozel bir futbolcu. En cok da fizigi, sicramasi ve caliskanligi bunda etken. Malta macinda yine kafayla topu indirdi bir golde. Digerinde de atagi baslatan pasi atti. ILeriye atilan uzun paslari duzeltip ataklari olgunlastirdigi icin teknik direktorlerin isini kolaylastiriyor. Yalniz bir gol atamadi mi haftalar suren bir sikinti cekiyor. Kacirdigi goller ve penaltilar yuzunden GS bu sene erken havlu atacak gibi.
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Hakan Sukur' Brezilya macindaki gol olabilecek volesi gercekten cok klasti. 88 avrupa kupasi finalinde Van Basten'in yaptigi gol vurusuna benzer bir vurustu. Tabii Van Basten'inkisi caprazdan gol olmustu ama.... Hakan'in atisinda kaleci cok iyi yer tutmustu, hakan hizli donemedi, ve malesef fazla koseye gitmedi top. Top kaleye giderken Turkiye'nin Brezilya'yi penaltilarda eledigi ve finalde almanyayi yenip dunya sampiyonu oldugu film seridi gibi gozumun onunden gecmisti. Hey gidi gunler hey, bakalim bir daha gelecek mi oyle bir firsat ayagimiza.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Re: Hakan Sukur

Post by Mehmet Gorgen »

Cengiz Akgun wrote:Bu adami konu yapmak geregini $u $ekilde duydum. Aslinda milli mac konusuna bu gozlemimi yapardim. Ama kaybolup giderdi. Hakan $ukur'un bugun Dunyada en cok taninan futbolcu oldugunu soyleyenler vardi. Benim ve benim gibi du$unenlerin Hakan'in bu konumda oldugunu gormeleri pek mumkun degil. Cunku adamda bir suru kusur buluyoruz.

Kaliforniya Amerikada bizim bildigimiz futbolun en cok sevildigi ve izlendigi bir yer. Diger eyalaetlerde kozmopolit $ehirleri di$inda futbolla ilgilenenerin bu oyunu anlayarak sevenlerin sayisi okdukca sInIrlI. Bugu ymek molsainda omuzumun uzerinden bakan iki ki$I (biri Cinli. Tyvan ya da Hng Kong'tan okma ihtinali var. Ingilizcesi duzgun ama hala hafif aksani var. Kimin yok ki burada dogmami$ iseniz diyenlerde olacaktir. Digeri tipik Amerikali) bu sayfaya girdigimi ve mac konusunu actigimi gorduler. Turk filan oldugmu sormadan ooo Avrupa Kupasi Malta ile Turkiye dediler. Sonra sonucun 2-0 oldugunu soyledim ikiside daha artar, Malta Turkiyenin dengi degil dediler. Arkasindan golu kim atmi$ diye sordular. Soyledim. Ne Nihati ne de Tume taniyorlardi. Ilk sorduklari Hakan $ukur oynuyor mu oldu. Evet dedim. Cinli olani o da atar bir iki tane dedi. $a$kinlikla galiba Hakan'i takip ediyorsun dedim. Amerikali da o da. "Elbette. Dunya klasinda futbolcu dediler. Ke$ke Turkiye Dunya kupasina kalsaydi da kendisini son birkac kere daha seyredebilseydik" dediklerinde birilerinin beni i$letigini sanmaya ba$lamadim degil hani.

Hakan $ukur kendin ordasin ama namin San Diego'da. Belki o da farkinda bu olayin. Spor cok $eye kadir. Ayni sanat gibi belli bir kaliteyi tutturanlarn unu sadece kendi ulkelerinde degil butun Dunya'ya yayiliyor. GS sadece Avrupada da degil Amerikada da yazin Tura ciksa para kazanacak vaziyette Hakan'la. Adama $aban diyen be de dahil mosmor olsunlar. Var mi ba$ka unu Dunya'ya bu $ekilde yayilan bir Turk futbolcusu? Belki Nihat'i Emre'yi Avrupada taniyorlar. Kuzey ve Guney Amerikada, Avusturalyada, Asyada bu adamlari taniyan var mi?
Cengiz abi, ben de özellikle arabistanda ve eski doğu bloku ülkelerindeki ziyaretlerimden öğrendiğim en çok tanınan 1. futbolcumuz Hakan Şükür 2. sırada Hasan şaş var. Hele araplar Hasan şaş'ı çok daha fazla tanıyorlar.3. sırada bilinen bir isme rastlamadım.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Hakan Sukur

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote: ...
Hele araplar Hasan şaş'ı çok daha fazla tanıyorlar.3. sırada bilinen bir isme rastlamadım.
Ah transfer etseler ya $oyle yukluce bir paraya bizde kurtulsak Hasan da kurtulsa bu azaptan.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Hakikatperestlik diye birşey yok bizde! Herşeye takım tutar gibi sahipleniyoruz. İnsanlara, siyasi partilere, ideolojlere... Şusu doğru busu yanlış yok! Herşey, herkes ya ak ya kara! Sevdiğimize laf ettirmeyiz, kusurları bas bas bağırsada medyadır, komplodur vs.. Sevmediğimiz bir tarafıyla kuş tutsa düşüncemiz zırnık değişmez, pusuya yatar ilk hatasını dört gözle bekleriz!
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Milliyet'de yazan Ercan Guven'i severim. Bugun Hakan hakkinda yazmi$:

http://www.milliyet.com.tr/2006/10/05/spor/yguven.html

Bir de spor icin futbol oynamayan Emre efendinin soyle$isi var.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Hakan Sukur hakkinda bir yazi:

http://www.verkac.org/?p=1802
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Hakan Sukur tartismasina donen suradaki tartismayi buraya tasiyorum. Asagidaki yanit oradakilere yanit yani.

---------------------------------------------------
Ali Gursel wrote:Al benden de o kadar. Ama sanirim sevgili Murat Hakan karalamayi sevenlerden, cunku profesyonel bir oyuncunun kosup calismasina tepkisel demek ve de yoksa yatmaya devam ederdi demek falan icin adama bayagi antipati duyup objektif yaklasamiyor olmaniz lazim. Yani yatarsa yatiyor, calisiyorsa tepkisel oldugu icin.
Yahu ne alakasi var simdi Hakan'in basarilari ile son zamanlardaki form dusuklugunun. Herkes bu dususu yasina baglayip kenara cekiliyor. Ben de Tugay'in haberlerini firsat olarak kullanip bunun ille de yasla ilgili olmasi gerekmiyor diyorum. Benim isaret ettigim Hakan'in hayata yaklasimindaki tavri ve bunun performansi uzerindeki etkileri. Bunun Hakan'i kucuk dusurmesi mi gerekiyor illa? Ayrica burada kalbur ustu futbolculardan bahsediyoruz. Necati ve Umit'in ne alakasi var ki, karsilastirmak bile abes.

Iste gorduk bir kac ay oncesine kadar Hakan cok formsuzdu. Simdi birden bire idare ediyor hale geldi. Hem de bir kac ay oncesine gore daha yasli. Demek ki bir seyler degisti. Ne degisti? Muhtemelen tepkilere alinip hirslandi ve daha fazla calismaya basladi son bir kac aydir. Dikkatini topladi, konsantre oldu, vs,vs. Yani daha once biraz gevsemis belli ki. Sana ne kardesim gevser gevser adam o kadar yil bizi ihya etti denebilir ama o zaman Hakan belli etmemeye calissa da kiziyor bu duruma, tepkiler veriyor. Kizmasin, Tugay'i ornek alsin! Kriket deyimiyle topu elinden dusurmesin ve sonra da cocuk gibi aglamasin.

Simdi bunlari deyince Hakan'in hic calismayan, tembel birisi oldugu sonucu nasil cikiyor hayret. Nasil Hakan karalanmis oluyor?

Ote yandan benim birseyi sevdigim yada nefret ettigim filan yok. Ne gorursem soyluyorum. Hakan, Gerets vs babamin oglu degil. Hakan'i begendigim donemler de oldu, begenmedigim donemler de. Ikinci Leeds macindaki Hakan'i begenmemek mumkun mu?

Hakan'i sevenler/sevmeyenler diye kategoriler yaratip icini insanlarla doldurmaya calismak eglenceli bir is. Ama bir gun kendinizi o torbalardan birinde bulma olasiliginizi arttiran bir eglence bu.

Elbette bu torbalara girmeden de taraftar olunabilir. Mesela gorunen koyun taraftari olmak gibi.
Post Reply