Liverpool- G.SARAY 3-2 (Umit(59,65))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Liverpool- G.SARAY 3-2 (Umit(59,65))

Post by Deniz Selman »

Amerikadakilerin haberi olsun, Liverpool macini TV'de canli olarak Setanta USA kanali gosteriyormus. (edit ediyorum) Bu kanali alamayanlar, barlarda maci cover charge odemeden izleyebilirler.

http://setanta.com/portal/systemcontent ... teadjust=5&

Ayrica, artik hep olacagi gibi uefa.com'dan maci satin almak mumkun. Canli $10, arsiv olarak $2. Macin skorunu gormeden arsiv olarak izlemek bu sene gecen seneye gore daha kolay, uefa'ya tesekkur ediyorum bu tur detaylari dusundukleri icin.

Merak edenler varsa, espn2 27'sinde canli mac vermiyor, espn classic saat 5 (edt)'de Barcelona macini veriyor, deportes canli olarak Inter macini, aksam ise saat 12'de bantdan espn2 Chelsea macini veriyor. Ayin 26'sinda espn2 bir maci canli, espn classic ise gene saat 5'de bir mac veriyor. CL izleme imkanlari baya artti burada, sanirim Turkiye'de bile bu kadar mac yoktur.

http://www.soccertv.com/europe.cfm

DFH'in artik hic bir zaman CL maci verecegeni sanmiyorum. ESPN ve Setanta'nin ilgisinden oturu artik fiyatlar cok artmis, DFH'i asan bir hale gelmisdir maalesef. Ama zaten internet yayini simdiden baya iyi, ilerde dahada kaliteli olur, TV'yi hic aramayiz bile...

Deniz
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Su anda benim hissettigim endisenin yarisini hissediyorsa, Gerets'in bu maca cok iyi hazirlanmasi lazim. Oncelikle 5li orta saha. Eger Gerets Trabzon macina ciktigi sistemle bu maca cikarsa mac sonunda kovmak lazim.Hic mi gormuyor takimin durumunu?

Savunmada umarim Song iyilesir ve oynar. O oynamazsa Emre oynar, en azindan kafa toplarinda iyi, Crouch'la mucadele edebilmesini umuyorum.

Bir musibet bin nasihatten iyiymis derler. Trabzon macindan daha guzel musibet olamaz. Ne guzel denk gelmis aynen Crouch gibi uzun boylu bir Ersen Martin. Yedigimiz iki gol cok onur kiriciydi. Orada iki adam var ama ikisi de Ersen'i bombos birakiyor, resmen ampul gibi asti. Onlara ve Gerets'e ders olsun. Gerci oradan ortayi yaptiranda kabahat, o da ayri konu. Butun yollar yine orta sahaya cikiyor. Ingiltere'de oynamaya alisik Inomoto'nun yanina Mehmet Topal rakibe kene gibi yapismalari lazim.

Sagbekte Cihan'a geri donmeliyiz, hava topu acisindan daha faydali olur. Sabri yedek baslayip sonra girebilir ortasahaya.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

1,95'lik leylek gibi Ersen Martin'in onunde 1,70 kusurluk Sabri var savunmaci diye. Insan gotu ile guler be. Emre varken sagbek yaratmak icin bu zorlama niye? Sabri orta sahada hizli depar atabilen bir adam. Madem Cihan'i oynatmayacaksin cik Emre ile maca. Sabri'den Arda'dan savunmaci yaratma sevdasi niye? Zoraki i$lere ne luzum var? Kumarbaz sahtekar Gokdeniz'le senelerdir orda burda surten Ersen Martin'i kahraman yap.

$ansizlik TS Lazaroni'de iken orada oynayamamakta. Ziya Dogan bugun sahada GS'yi hallac pamugu gibi atan TS icin daha hazir degiller fizik guclerinin yuzde kirkindalar dedi. Inamotto fizik gucunun kacinda acaba? Adam sahada bayildi birader. Ayakta duracak hali olmayan adam nasil oyun kuracak burasini anlayan beri gelsin.

Bu arada GS begenmeyenler 6 haftadir neredeydiler bilmem. Sanki bugun boylelermi$ gibi ustelik. Ilk hafanin sonunda belli idi bugunler. Ma$allah bazilarina anca dank etti galiba. Bir tanesi artik ugramiyor bile. Ozetleri seyrettim bir penaltisi verilmemi$ iki topta direkten donmu$ ne var diyen Fatih Mutlu bugun maci seyretmedi herhalde. Bana Ceklerle oynan mactan sonra nanik yapiyordu.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Emre'yi sağ-bek'e mi terfi ettirdin Cengiz abi?

Evet, kaç yiyecez, tahminleri alalım :D

Liverpool, şu an avrupa'nın en formdan ilk 5 takımı arasında rahat girer çıkar.

Benden bi 7-0 :D
Cengiz Akgun wrote: Emre varken sagbek yaratmak icin bu zorlama niye? Sabri orta sahada hizli depar atabilen bir adam. Madem Cihan'i oynatmayacaksin cik Emre ile maca.
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Sağlık Raporu: Rigobert Song

Trabzonspor karşılaşmasının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Rigobert Song'un bugün çekilen MR'i sonrasında Galatasaray Profesyonel Futbol Şuebsi Doktoru Murat Çevik resmi sitemize bir açıklamada bulundu.

Dr. Murat Çevik, Song'un çekilen MR'ı sonrasında sağ arka uyluk adalesinde zorlanma tespit edildiğini ve oyuncunun Liverpool maçına yetiştirilmesi için gerekli tüm tedavilere başlanıldığını ifade etti.

www.galatasaray.org
25-2025

nefvakfi.org
Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

2-1 alırız maçı
Evet, kaç yiyecez, tahminleri alalım Very Happy

Liverpool, şu an avrupa'nın en formdan ilk 5 takımı arasında rahat girer çıkar.

Benden bi 7-0 Very Happy
Image
Cem Yılmaz
Posts: 15
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:37 pm
Location: İstanbul

Post by Cem Yılmaz »

ben berabere biteceği inancıyındayım 0-0 veya 1-1
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Cengiz Akgun wrote: Bu arada GS begenmeyenler 6 haftadir neredeydiler bilmem. Sanki bugun boylelermi$ gibi ustelik. Ilk hafanin sonunda belli idi bugunler. Ma$allah bazilarina anca dank etti galiba. Bir tanesi artik ugramiyor bile. Ozetleri seyrettim bir penaltisi verilmemi$ iki topta direkten donmu$ ne var diyen Fatih Mutlu bugun maci seyretmedi herhalde. Bana Ceklerle oynan mactan sonra nanik yapiyordu.
diger taraftan haber ettiler, beni ariyormussun Cengiz Abi fellik fellik. geldim geldim, buradayim :) bir yere kactigim yok :)

hakikaten cok kotu oynadik dun. denizli macinda da kotuyduk, besiktas macinda da. epeydir de kotu oynuyoruz. antep macindan sonra, pozisyon ureten, oyuna hukmeden galatasaray'i goremedim. son iki mactir hadi biraz defansif anlamda daha guven veriyorduk diyecegim ama dun o da yoktu. her topta ceza sahamiza girdiler.
Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Defansimiz Ersen Martin'e cok zaman ve alan vermis adamda kaleye baka baka goller atmis. Umarim ayni mantik Liverpool'un o uzun boylusuna gosterilmez.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Fatih Mutlu wrote: ...
diger taraftan haber ettiler, beni ariyormussun Cengiz Abi fellik fellik. geldim geldim, buradayim :) bir yere kactigim yok :)
.
Aferin. Diger taraf neresi? Ama Iyi olmu$ haber verdikleri. Her mactan sonra burada yorumlaman lazim. GS iyi de kotu de olsa fikrini belirtecen burada da oteki taraftaki gibi.

Edit: $imdi Omuza baktigimda adinin Zinedine oldugu ip ucunu aldim Hasan'dan. Herhalde Fransizlarin Zizou'sundan esinlendin. Aman dikkat et Fatih. Bu gidi$le Gerets sana da saga sola kafa attirmaz in$allah. Latife ediyorum nazimin gectigince.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
BarisCakan
Posts: 207
Joined: Fri Oct 17, 2003 10:19 pm
Location: istanbul, türkiye

Post by BarisCakan »

Fatih Mutlu wrote: antep macindan sonra, pozisyon ureten, oyuna hukmeden galatasaray'i goremedim.
O macin ikinci yarisindan itibaren diyebilir miyiz mesela? Hani 4411 ciktigimiz, gayet yerden tek toplarla, yer degistirmelerle, atak varyasyonlariyla tek kale oynadigimiz ama bir korner golu yuzunden 1-1 bitirdigimiz ilk yari. Hani son maclarda oynadigimiz bu sistemle iyi oynarken ikinci devre basinda Ayhan'in yerine Umit Karan'i koydugu, Okan'i ortada tek basina caresiz ve etkisiz biraktigi ikinci yari. Hani hep futbolu iyi analiz edenlerin gecen sene biz kazanirken dahi boyle bir taktik olmaz dedikleri taktige donusu yasadigimiz (ustelik de Saidou'suz takimla) ikinci yari...

Tabi sahaya dizilisin yaninda oyuncularin inis cikislari da ayni derecede onemli. Fakat hocanin kadronun ne yapip ne yapamadigini analiz edip ona gore alternatifler, degisiklikler uretmesini beklemek de hakkimiz olsa gerek.

Bakalim Anfield Road'da ne edecegiz. Fizik olarak pek iyi gormuyorum bizim takimi, Liverpool hem guclu, hem teknik, hem de cok tempolu bir takim. Song da yok. Normal sartlarda fark olur. Benim onerim 5-4-1 oynamak. Ferhat'i kadroya almamis ama alsaydi ben Orhan-Tomas-Emre uclusu yanlarinda 4'lu defanstaki konum ve gorevleriyle iki bek Sabri-Ferhat (ortayi ucledigimden kisa beklerden vazgecmedim). Orta sahanin ortasinda Inamoto-M. Topal, solda Arda, sagda Hasan, ileride Hakan. Ilic oynayacak gibiyse orta ikili yine elmasa donebilir, zaten oyunun cogunlugunu kendi yarimizda gecirecegimizden Ilic onde de olsa top bizde degilken orta sahaya destek vermek zorunda kalacaktir.
Gerisi, alan daraltan, tempoyu dusuren, Hakan'a fazla top sisirmeden duvar olarak kullanip rakibin uyudugu anlarda Arda ve Hasan'la tehlike yaratan bir sistem. Tabi bir gol de yesen bozmayacaksin, cunku ikinciyi atmak isteyeceklerdir mutlaka. Son 20 dakikaya kadar 1 farkli maglup girersek o zaman puan icin ofansif manipulasyonlara gideriz...
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Trabzon macini seyredemedim dun... Alabama-Arkansas amerikan futbol maci vardi -- malum Alabama'da yasayip Arkansas taraftari oldugumuzdan bircok davet aldik maci beraber seyretmek icin buralarda ki dostlardan --- zannediyorlardi ki kolayca yenecekler bizi, beni de yanlarinda dalga gecicek adam olsun diye davet etmislerdi ama tabii olay oyle sonuclanmadi - Razorbacks yuzumu kara cikarmadi :D nasil kazandigimizi sormayin tabii... :wink:

FB ye zor durumlarin da nasil GS maclari yardim ederse, GS'a zor gunlerin de hep Avrupa kupasi maclari yardim etmistir... Lig de alinan kotu bir sonuctan sonra GS Avrupa'da hep beklenmedik basarili sonuclar alir... Gerets kadro da yine suprizler yapacaktir --- mesela M. Topal'i ilk onbir de gorebiliriz... veya Carrusca'yi... Hasan'in dedigi gibi Mustafa Denizli tarzi hareketler... Bulent Kormaz'in 17 yasinda Neuchatel macina ilk onbir cikmasi gibi... Sahaya kim cikarsa ciksin supriz bir sonuc bekliyorum... hatta daha acik konusmak gerekirse galibiyetin kacirildigi bir beraberlik bekliyorum... klasik GS Avrupa maci... Italya'da daha evvel oynadigimiz Juventus ve Milan maclari gibi - hic umit yokken bir kontra gol atariz - rakip sinirlenir bir kirmizi yer, bu sefer biz umitleniriz yoksa bu mactan uc puan mi alacagiz diye, skora oynamaya baslariz ve rakip 10 kisi ile bir gol bulur son dakikalarda ve biz o beraberlige sevinsek mi uzulsek mi bilemeyiz...
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Cengiz Akgun wrote: Aferin. Diger taraf neresi? Ama Iyi olmu$ haber verdikleri. Her mactan sonra burada yorumlaman lazim. GS iyi de kotu de olsa fikrini belirtecen burada da oteki taraftaki gibi.
Ben yolladım onu..Yazmış oraya Türkiye'de futbol yokmuş da soğumuş gibisinden,sanki olmadığını yeni farketmiş gibi.. :D

Liverpool maçıyla ilgili görüşlerimi de yazdım,savaşcı bir takım istiyorum,nasıl oluşabileceğini de anlatıyorum anlamıyorlar..Bir de burda insanlarla papaz olmak istemediğimden ayrıca yazmıyorum..
Neyseki Gerets'deki deveyi götüren şans belki bir umut ışığı olabilir,yoksa bugünden vaziyet pek parlak değil yani..
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Mert Tokman wrote:..Hasan'in dedigi gibi Mustafa Denizli tarzi hareketler... Bulent Kormaz'in 17 yasinda Neuchatel macina ilk onbir cikmasi gibi... Sahaya kim cikarsa ciksin supriz bir sonuc bekliyorum... hatta daha acik konusmak gerekirse galibiyetin kacirildigi bir beraberlik bekliyorum... klasik GS Avrupa maci... Italya'da daha evvel oynadigimiz Juventus ve Milan maclari gibi - hic umit yokken bir kontra gol atariz - rakip sinirlenir bir kirmizi yer, bu sefer biz umitleniriz yoksa bu mactan uc puan mi alacagiz diye, skora oynamaya baslariz ve rakip 10 kisi ile bir gol bulur son dakikalarda ve biz o beraberlige sevinsek mi uzulsek mi bilemeyiz...
Bundan 13 sene once oynadigimiz Manchester macini hatirlamak lazim. O zaman da karsimizda cok formda bir ingiliz takimi vardi. Maca 2-0 yenik basladigimiz halde genc oyuncularin hirsi ve Alman stoperlerimizin tecrubesiyle nasil da 3 gol birden atmistik. Gecen sene o macin videosunu bir yerlerde rastlayip izlemistim. Hakan, Suat, Bulent, Arif'in hirslari gorulmeye degerdi. Aynen Baris Cakan'in dedigi gibi Hakan mukemmel duvar vazifesi gormustu, zaten Arif'in doksandan attigi gol Hakan'in indirdigi bir topla olmustu. Aslinda ben Gerets'i de Feldkamp'a benzetirdim ama Ferhat'a yaptiklarindan sonra ondan umudumu kestim. Ondan tek istedigim bu maca 5-4-1, 4-5-1 gibi bir taktikle cikmasi. Mert Abi'nin dedigi Tomas-Emre-Song uclusu de dusunmeye deger bir fikir ama Gerets'in boyle bir sey yapacagina hic ihtimal vermiyorum. ferhat'i da goturmeyeceklermis dedi Sansal Buyuka. Bu da inanilmaz bir yanlis. Song oynayamazsa, veya sakatlanirsa onun yerine Orhan oynayip, solbekte yine Ferhat olabilirdi.

Takim ne taktikle cikarsa ciksin, olay oyuncularin hirsinda bitiyor. Gol goruntulerinde izledigimiz gibi Orhan, Tomas, Inamoto rakibe mudahale etmek yerine yanindan takip ederlerse olmaz. Herkesin gerekirse yerlerde surunmesi lazim. Topun oldugu yerde uc kisi olmasi lazim.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Liverpool macinin yazilarini yeni bir sabit basliga ayirmis oldum. Burdan devam edelim lutfen, eski baslik Bordeaux macina ait kalsin.
Özgür
Post Reply