Page 1 of 3

Posted: Tue Jul 10, 2007 12:41 am
by Cengiz Akgun
Resmi sitede Car$amba gunu Kombine dedikleri kartli bilet sati$lari ba$layacakmi$. Ama fiyatlari hakkinda hicbir bilgi goremedim. Yahu bu ne bicim haberciliktir. Oraya kombine sati$i ba$liyor diye heber koy. Guzel. Ama yok kahvalti verilecektir oglenleyin sandovic var gibi teferruat dedikleri onemli olmayan bilgiye kadar verip kalkip biletler kaca oldugunu soyleme.

Turkiyede basin ve yayin i$inde cali$anlarin ayni futbolcular gibi temel egitimleri eksik. Bilet sati$i yapilcaktir diye haber ba$ligi atilinca okuyucunun ilk merak ettigi $ey kahvalti ve sandovicten once ulen kac para biletler acaba sorusudur. Bu montofonlarin aklina bu gelmedigi icin ya da bilet fiyati daha ilan edilmeden haber yapalim kaygisi ile bu oraya asiliyor. Hicbir haber degeri yok verilen bilginin. Ha belki de cin olmadan carpma olayi var eger fiyatlar yuksek ise. Boyle sandovicle filan yemleyip nasilsa gelirlerse alirlar dalgasi olabilir i$in icinde. Bu da aklima gelmedi degil. Ama olay cok carpik. Ayni mac var deyip gunu ve saatini bildirmeme olayi gibi bu olay.

Ben belki hakaret ediyorum ama ba$ka turlu anlayacaklari yok. Insanda biraz saygi olur be.

Posted: Tue Jul 10, 2007 1:16 am
by Ismail Gezer
Cengiz abi bende merak edip baktım, ama bulamadım tabi :D

Alacak değilim, ama tv'de % 100 zamlanmış diye bir haber duydum. TV muhabirinin "kapalı şu kadar eski açık bu kadar" demesi garip olurdu tabi. Bizde siteye baktık ama nanay..

Merak etmemin tek sebebi, aşırı ucuz fiyatlarla stada serseri doldurmama kabilinden laflar edilmesiydi. En ucuzu kaç diye bakayım dedim..

İLAVE:Aramaya devam ettik ve biryerde bulduk gibi..


PEŞİN VADELİ
NUMARALI GRUP I 3.800,00 4.000,00
NUMARALI GRUP 2 2.375,00 2.500,00

KAPALI A 1.520,00 1.600,00
KAPALI B 1.330,00 1.400,00

ESKİ AÇIK 760,00 800,00
ESKİ AÇIK ÖĞRENCİ 475,00 500,00

Posted: Tue Jul 10, 2007 2:57 am
by Ugur Sahin
Ismail Gezer wrote:

PEŞİN VADELİ
NUMARALI GRUP I 3.800,00 4.000,00
NUMARALI GRUP 2 2.375,00 2.500,00

KAPALI A 1.520,00 1.600,00
KAPALI B 1.330,00 1.400,00

ESKİ AÇIK 760,00 800,00
ESKİ AÇIK ÖĞRENCİ 475,00 500,00
şu fiyatlar tarihin en saçma sapan kombine fiyatlandırmaları listesine kafadan girer. fiyatlar %100 zamlanmış diye karşılaştırmadan, bu sene CL maçları olmayacağını ve de cezadan dolayı ligde sadece 12 maç ( o da başka ceza olmazsa ;)) olduğunu da hesaba katın.

şu transferlere, açıklamalara falan bakıp "lan bizim yönetimin başına güneş mi geçti, ne oldu" diye düşünüyordum, şu kombine olayı beni rahatlattı, hala aynı adamlar.

ne olacak, bu fiyatlarla kombine satılmayacak, bilet fiyatlarını ucuz yapacaklar, geçen sene olduğu gibi her maça bilet alıp gelmek sezon başında kombine almaktan daha ucuza gelecek. veyahut yöneticiler falan alıp "gerçek çapulcular"a dağıtacak.

bu adamlar da kulüp yönetmeyi biliyorsa ben de troleybüsüm, bu kadar da açık konuşuyorum.

ugur

Posted: Tue Jul 10, 2007 3:18 am
by Ozgur Huseyinoglu
Kombinelerle ilgili yazilanlari, ayirdim Linderoth basligindan. Cengiz Hocam, istersen degistirirsin basligi...

Baska yerde, millet, afedersiniz, ota-boka baslik aciyor diye, yasaklar getirir, biz extra promosyon duzenleyecegiz nerdeyse yeni baslik acmaktan cekinmeyin diye... :) Ilgili ilgisiz bilimum yaziyi ayni basliga doldurmak, ve bir basligi onlarca sayfaya kabartmak, aslinda forum performansi acisindan daha iyi degil yani, haberiniz olsun.

Hazir "admin-vari" yaziya baslamisken: Ugurcugum, senin kayitli e-mail adresine, bizim web server uzerinden mail gonderilemiyormus, (eger gecici bir sorun degilse bu ve) "ozel mesaj geldi" e-maillarini filan almak istiyorsan, degistirmek isteyebilirsin kayitli adresini...

Posted: Tue Jul 10, 2007 3:57 am
by Cengiz Akgun
Ozgur Huseyinoglu wrote:Kombinelerle ilgili yazilanlari, ayirdim Linderoth basligindan. Cengiz Hocam, istersen degistirirsin basligi...
...
Yok canim niye degi$tireyim ba$ligi. Gayet guzel. Ben senin tahmin ettigin gibi olayda asil amacim kombineden cok resmi siteye giydirmek oldugu icin resmi site ba$ligi altina yazmi$tim. Boylesi daha guzel elbette. Her knu kendi ba$ina bagimsiz.

Posted: Tue Jul 10, 2007 6:00 am
by Ozan Ersoy
Ugur Sahin wrote:
şu fiyatlar tarihin en saçma sapan kombine fiyatlandırmaları listesine kafadan girer. fiyatlar %100 zamlanmış diye karşılaştırmadan, bu sene CL maçları olmayacağını ve de cezadan dolayı ligde sadece 12 maç ( o da başka ceza olmazsa ;)) olduğunu da hesaba katın.
Herseyi anladim da, sunu anlamadim. Buradaki mantik nedir? Yani 12 mac diye indirim mi olacakti? Belki de ne bileyim, seneye sahaya girer futbolcu doverler, arbede cikar birileri olur, 10 mac ceza alir GS, o zaman geriye kalan 7 macin kombinesi mi olurmus denir, 100 lira falan olur kombineler. Yani kulube aldirilan ceza arttikca bilet fiyatlari azalir. Nasil bir mantik bu yahu?

"Ulen topu topu 12 mac izleyecegiz, kombineye zam olur mu? Hayvanoglu hayvanlar.. "

"Eee pardon ama ben mi aldirdim cezayi? "

"Heee.... haa dogru ya... hebele gubele.. "

Adnan Polat sozunu tutuyor. Alissinlar. Lincoln mincoln bedavaya gelmiyor. Elalemin transferlerine imrenirken iyiydi. Yeni stad dikilince, bu fiyatlar bile ucuz kalacak. Parasini bastirip girebilen de adam gibi oturup, adam gibi macini izleyecek.

Ne demisler?

"Nasihatla uslanmayanin hakki kotektir" Alin size guzel bir kotek.

Burada israr onemli. Kimseye bedava bilet verilmemeli, takim bin kisiye de oynasa taviz verilmemeli. Kombineler 1500 olur, mac biletleri 150 lira olur, bir sene bos gecer, bakmissiniz ikinci sene artmis, ucuncu sene full cekmissiniz. Haa 3 sene oncesinin taraftari mi almis biletleri? Hayir. Onlar kahvehane birahane koselerine mahkum olmus olurlar.

Ozan Ersoy

Posted: Tue Jul 10, 2007 7:11 am
by Mert Tokman
Ugur Sahin wrote:bu sene CL maçları olmayacağını ve de cezadan dolayı ligde sadece 12 maç ( o da başka ceza olmazsa ;)) olduğunu da hesaba katın.
CL yoksa UEFA var --- 12ye UEFA ve kupa maclarini da ekledinmi 20 mac ediyor en azindan --- o da mac basina kapali ve acik tribun fiyatlarini 80 ila 25 YTL (yada 50 ila 15 Avro) arasi bir yere getiriyor. Bu fiyatlari vermeyi goze alamiyorsaniz Lincoln'u, Linderoth'u istemeyeceksiniz - o zaman cikarsinlar PAF takimini onlar oynasin siz de 5 YTL'ye kapaliya gidersiniz.

Canaydin bosuna "musteri" dememis sizlere...

Posted: Tue Jul 10, 2007 7:22 am
by Ozgur Huseyinoglu
Ozan Ersoy wrote:
Ugur Sahin wrote:
şu fiyatlar tarihin en saçma sapan kombine fiyatlandırmaları listesine kafadan girer. fiyatlar %100 zamlanmış diye karşılaştırmadan, bu sene CL maçları olmayacağını ve de cezadan dolayı ligde sadece 12 maç ( o da başka ceza olmazsa ;)) olduğunu da hesaba katın.
Herseyi anladim da, sunu anlamadim. Buradaki mantik nedir? Yani 12 mac diye indirim mi olacakti?
Ozan'im,

Ordaki mantik soyle bir mantik (FB macindaki rezalete kizginligindan olaya basit bakmamissin): Direk mac-basi bilet fiyati karsilastirmasi vurgulaniyor bence sadece.

(Degisik taraftar profillerini gozonune alaraktan) Her maca tek tek bilet almayla, kombine almanin farklari nedir:
- Bir sefer kombine kuyrugu beklersin. Tek bilet de her sefer pesine dusmen gerekir, populer maclarda, erkenden yapmalisindir bunu.
- Kombine yer garantisi saglar (ki "hardcore/saglam" taraftar icin bunun onemi yuksek olur herhalde), ama tutup acil bir isin cikacak olursa filan, bilet gibi "parani kurtarma" sansin olmaz.
- (Bu sene tabii ki de ummuyoruz oyle birsey ama) Takim berbat giderse, hic heyecani kalmayacak maclara gitmeme secimi mac-basi-biletci lehinedir.
- Kombineyi bir seferde pesin (ya da vadeliyse en fazla 4 taksitle galiba) odersin, tek biletin hepsini ayri ayri.
- Pesin odedigin icin, kombine, tek tek bilet almaktan hayli ucuza gelir (gelmelidir ??).

Simdi yukardaki 12 lig maci hesabina, ortalama 3 kupa maci, 5 de UEFA maci eklesek yuvarlak olsun diye, 20 mac olur. Ismail'in buldugu fiyatlar dogruysa, gecen seneki FB maciyla karsilastiralim. Kapali fiyati, en populer macta 50-55 YTL civari imis. Ayni orani sezona yaysan, "tam" sezon hesabindan 25 mac icin 1,250, "cezali" sezonda 1,000 YTL gibi bir karsilastiracak rakam cikar (700 civari imis sanirim asli).

Veya tersten bakarsan, yukardaki 1,400 fiyatindan, ve 20 mactan, tek-mac bilet fiyatinin hicccc kombine indirimi olmadan 70 YTL'den az olmamasi lazim.

Yani Ugur'un ve senin dediklerini birlestirirsek, boyle fiyat belirlediyse yonetim kombineler icin, tek mac biletlerini de 80-85 YTL'ye satacak papazi gostermeleri lazim... O fiyata satiyor/satabiliyor olurlarsa, ikinizin de birbirine kizmasina, itiraz etmesine gerek kalmayacak bence... :)

Posted: Tue Jul 10, 2007 9:44 am
by Ali Gursel
Ben fiyatlarin mumkun oldugu kadar yuksek olmasi (yani ciddi bir miktarda satis yapilabilecek en yuksek nokta diyelim) taraftariyim.

Ugurcugum, benim tanidigim en az uc-dort insan var, yeter artik diyerek Canaydin ile bir noktada kombine almayi kesip bu sene ise tekrar almaya karar veren, yani bu kombine satilmayacak ongorunden emin degilim, bilakis cok iyi satis olabilir.

Butun bu dediklerimin bir istisnasi var tabii, Ugur gibi ogrenci olup henuz para kazanmayan ya da dar gelirli taraftar icin ucuz kombine alternatifleri de olmali, o da var gibi duruyor.

Bu dar gelirli grubu dusunmek disinda ben de Lincoln/Linderoth`lu takim ile Inamoto, Carrusca`li takima ayni bilet parasi istenemeyecegini dusunuyorum. Ceza bu durumu degistirmemeli. Ayrica CL/UEFA degisikligi ise fiyatin azalmasi degil artmasi icin sebep: bildigim kadariyla UEFA maclarini ASY`de oynuyoruz, CL maclari AOS`nda idi, ben sirf bu yuzden UEFA maclarina daha fazla para odenmesi gerektigini dusunurum.

Maddi durumu yeten her GS`li icin pamuk eller cebe zamani. Tek tek bilet almak isteyen de her zaman buyursun tabii, ama klubun kombine satisindan ciddi gelir elde edecegini umuyorum.

Ali

Posted: Tue Jul 10, 2007 10:51 am
by Celal Gürcüoglu
Gecen sene 1325 YTL olan numarali kenarin 1700 YTL civari olacagini dusunuyordum. Fiyatlar bence cok yuksek. Satin alacak miyim? Oyle gozukuyor ama elim cebime zor girerek...

Fiyatlarin sayfada yazilmamasini ilk once kulaktan kulaga duyulup ona gore genel tepkiye bakilip belki fiyatlarin dusurulme olasiligindan dolayi olabilecegini dusunuyorum... gerci resmi sayfa Lincoln'un isi bitti diye gecmisti bitmedigi halde. Fiyatlari yazsalar sonra yine degistirirler "Ozur dileriz yanlislik oldu." diye.

Posted: Tue Jul 10, 2007 11:19 am
by Tan Erten
Kapali icin bu fiyati verip kartimi almak isterim ancak yanibasimda bedava bilet almis bir suru psikopatla mac izleme ihtimalim oldugu icin tereddutlerim var. İki sezon onceki kombine tecrubem boyleydi.

Posted: Tue Jul 10, 2007 1:47 pm
by Celal Gürcüoglu
Bilet fiyatlari icin aradim, neden web sitesine fiyatlari yazmiyorsunuz dedim. Telefondaki bayan "Hic bir zaman yazmiyoruz, sadece telefonda soyluyoruz" dedi. Mantigini anlamis degilim ama fiyatlarin kesin bu sekil oldugunuda teyit etmis oldum. "Fiyatlar neden bu kadar yuksek dedigimde" bana "Yonetimin almis oldugu bir karar" dedi bayan. Tabii ki yonetimin aldigi kararda sesinin tonundan "Evet biliyorum bencede pahali ve herkes sikayetci" der gibiydi. Neyse artik alicaz herhalde, basa gelen (Canaydin) cekilir :)

Tan Erten'in dikkatine:

Gecen sene arkadasima "Keske kapalidan kombine alsaydim" dedigimde, "Ordakiler sana mac falan seyrettirmezler iyi ki almadin" demisti.

Posted: Tue Jul 10, 2007 2:08 pm
by Ismail Gezer
Celal Gürcüoglu wrote:Bilet fiyatlari icin aradim, neden web sitesine fiyatlari yazmiyorsunuz dedim. Telefondaki bayan "Hic bir zaman yazmiyoruz, sadece telefonda soyluyoruz" dedi.
Biraz yalan söylemiş gibi. 2 sene öncesinin bilet fiyatları asılmış idi..

http://www.galatasaray.org/detay.asp?PI ... rID=289347

Posted: Tue Jul 10, 2007 4:11 pm
by Celal Gürcüoglu
FİYAT BELİRSİZLİĞİ

Kombine kart satışlarının yarın başlayacak olmasına karşın, fiyatların henüz resmen açıklanmamış olması taraftar tepkisinden çekinildiği yorumlarına neden oldu.

http://www.ntvspor.net/Pages/12611.ASP

Posted: Tue Jul 10, 2007 4:23 pm
by Ozan Ersoy
Tan Erten wrote:Kapali icin bu fiyati verip kartimi almak isterim ancak yanibasimda bedava bilet almis bir suru psikopatla mac izleme ihtimalim oldugu icin tereddutlerim var. İki sezon onceki kombine tecrubem boyleydi.
Gecen sene arkadasima "Keske kapalidan kombine alsaydim" dedigimde, "Ordakiler sana mac falan seyrettirmezler iyi ki almadin" demisti.
Iste olayin ince noktasi burasi. Kulup yonetimi ilerde satilmayan biletleri bedavaya veya ucuza dagitmaya kalkarsa kombine almis adami cezalandiriyor. Bundan daha yanlis bir durum olamaz. Tek tek bilet fiyatlari toplamda daha pahali olmali (burasi Ozgur'e de yanit olsun, tek mac fiyati gecen seneki FB macindan pahali olmali ve kombineye gore ayarlanmali) ve kimseye bedava bilet verilmemeli. Son rakamlara baktiginiz zaman GS icin en ufak bir zarar olmaz. Hatta daha karli bile cikabilir cunku issiz gucsuz, hayta, sabikali, ogrenci kesiminin buyuk cogunlugu disarda birakildiktan sonra saha kapama olaylari, cezalar da azalacaktir.

Bu takim iyi, bu takim keyif veren futbol oynayacak, bu takim sonuclari da alacak. Cogu insan bu takimi canli izlemek istiyor ama asil sorun yukardaki arkadaslarimin belirttigi gibi bilet fiyatlari falan degil, mac izletmeyen serseriler.

Ozan Ersoy