Page 1 of 1

Yeni Yarisma Ozelligi - Oto Tahmin - Ekleyelim mi?

Posted: Sat Aug 04, 2007 2:23 am
by Ozgur Huseyinoglu
Selamlar,

Oncelikle haberini vereyim, bir kisim yeniliklerle, yarismamiz yeni sezonu icin hazir sayilir. Bir yenilik daha eklemeden, bir fikir alayim istedim.

Yarismaya bir heves baslayip, sonra arada tahmin girmeyi unuttugu icin, "butun sene icin derece hakki gitti nasilsa" diye, birakanlar oluyor da, o aradaki bir haftacik tahmin girmeme tembelliklerini/unutkanliklarini/sartlarin elvermemesini (Hayirli Tezkereler Ismail! :) ) affedecek bir sistem ekleyeyim mi diye soruyorum.

Sekil 2-a: Gecen seneye baktim, hafta katiliminda 95 civari zirve yakalamisken, son haftalarda 70 civarinda kalmisiz. Butun 306 maci da giren kisi sayisi ise, sadece 26.

Herhangi bir hafta icin mac sonucu staff tarafindan girildiginde, eger onceki hafta herhangi bir maca tahmin yapmis olup da, bu maca bir tahmin girmeyen yarismacilar varsa, sistem onlar adina, sabit bir tahmin ekleyecek veritabanina. Ozeti bu. Ilk hafta tahmin girmis olmak cok onemli hale gelecek yani. Eger o hafta bir tahmin girmisseniz, siz sonraki 33 haftada tahmin girmeseniz bile, sistem sizin yerinize sabit skorla oynayabilir o haftalari bu ozellikle.

Tercihinizi yukardaki seceneklerden bildiriverin. Iki ayri anket yapmak yerine, eger "olumlu" kullananlarin toplami, olumsuzu gecerse, olumlularin arasindaki birinci, anketin de birincisi kabul edilecek.

(Sonuc popularitesi istatistiklerini TurkcellSuperLig.com.tr adresinden derledim)

Posted: Sat Aug 04, 2007 3:27 am
by Tolga Girici
Bence cok guzel fikir. Yarismaya devam etmek isteyenler icin guzel olur. Istemeyenler icin zaten problem olmaz.

Re: Yeni Yarisma Ozelligi - Oto Tahmin - Ekleyelim mi?

Posted: Mon Aug 06, 2007 3:05 pm
by Ufuk Sezekkaplan
Ozgur Huseyinoglu wrote:
Yarismaya bir heves baslayip, sonra arada tahmin girmeyi unuttugu icin, "butun sene icin derece hakki gitti nasilsa" diye, birakanlar oluyor da,
Birkanlarin cogu, puan farki cok acildigi icin birakiyor. O zaman su onerilebilir mi ? Maci tam skor bilenin puani daha yuksek olsun, bu sayede 1 hafta unutkanlik yapan veya cok geride kalan bir kisi tam puan yapmaya odaklanarak farki kapatabilecegini dusunsun (eski Formula 1 mantigi).

Veya haftanin 1 veya 2 onemli maci secilerek bundan elde edilecek tam skora digerlerine gore daha yuksek puan verilsin ?

Otomatik mesaj bence herkesi daha da tembellige iter ve haketmeden puan toplamasini saglar.

Posted: Mon Aug 06, 2007 4:26 pm
by Cengiz Akgun
Yari$mayi acsan artik. Son gunlere kalirsa oynama $ansimiz kaynayacak. Bence gecen seneki hali iyi.

Re: Yeni Yarisma Ozelligi - Oto Tahmin - Ekleyelim mi?

Posted: Tue Aug 07, 2007 5:44 am
by Ozgur Huseyinoglu
Ufuk Sezekkaplan wrote:Birkanlarin cogu, puan farki cok acildigi icin birakiyor. O zaman su onerilebilir mi ? Maci tam skor bilenin puani daha yuksek olsun, bu sayede 1 hafta unutkanlik yapan veya cok geride kalan bir kisi tam puan yapmaya odaklanarak farki kapatabilecegini dusunsun (eski Formula 1 mantigi).

Veya haftanin 1 veya 2 onemli maci secilerek bundan elde edilecek tam skora digerlerine gore daha yuksek puan verilsin ?

Otomatik mesaj bence herkesi daha da tembellige iter ve haketmeden puan toplamasini saglar.
Yarismanin puanlama sistemine, en ilk nasil karar verilmisti, isin dogrusu bilmiyorum. Hasan, Bahri, sizler kafa kafaya verip mi kararlastirmistiniz sistemi? :)

Ben de kendimce, 1 ve 2 puan arasindaki farki az buluyorum. Mesela 3-1 biten bir macta, 1-0 tahmininde bulunup da galibi dogru bilen birisi, 0-1 tahmininde bulunup da macin sonucunu ters tahmin eden birisinden sadece 1 puan fazla aliyor! O arada 1 puan fark varken, G/B/M (+ 1 takimin gol adedi, veya gol farkini) bilen kisiyle, tammmm bilen arasinda 3 (2) puan olmasi da bana ters gelmistir mesela.

O baglamda, ben de biraz seninkinin tersine bile dusunuyordum ("1 puanla 2 puanin arasi acilmazken, 2 puan alanla 5 puan alanin arasi o kadar acilmamali" gibisinden) ama, bu da, "geride kalanin yakalamasi" acisindan kayda deger bir dusunce aslinda. Bayagi bir dinamiklik/degisiklik getirecektir siralamalara tahminimce. Katilimcilar(in cogunlugu) hoslanir mi, hoslanmaz mi orasini kestiremiyorum. Ankete katilimdan goruldugu uzere, yarismacilarin bir kismi zaten forum uyesi bile degil, uye olanlarin buyuk kismi da duzenli takibetmiyor forumu herhalde. Yani, o turlu birseye nasil karar veririz bilemiyorum. Ama, su anki puanlamayi "klasik" diye tutup, "alternatif" puanlamalar/siralamalar da dusunulebilir yarismaya ilerde katilacak ozellikler arasinda...

***

Hazir yazmaya girismisken (aslinda zaten anketi de su siralar kapanacak sekilde ayarlamistim), gorunuse gore mevcut katilimda, degisikligi olumlu gorenler %73'e ulasmis, bu durumda onlarin arasindaki en favori sonuc olan 0-0'i tahminde bulunmayanlarin oto-tahmini olarak yarismaya ekliyor olacagim, 0-0'larin bolca oldugu bir haftada, tahmin yapmayanlardan birisi birinci cikmaz umaraktan!... :)

Posted: Tue Aug 07, 2007 10:27 pm
by Cengiz Akgun
Yari$ma acilmi$. $ansiniz bol olsun millet!

Posted: Wed Aug 08, 2007 12:40 pm
by Ali Erdogan
Hic bir yarismadan geri kalmak istemem 8) ..

Nasil katilabilecegim konusunda yardimci olursaniz sevinirim..

Edit: Buldum...