Page 1 of 1

3'lü rekabet bitmiştir

Posted: Mon Dec 22, 2008 12:51 am
by Salih Bora
Sezon başında, Beşiktaş'a acıyorum demiştim. Çünkü acınacak haldeydiler.
Beşiktaşlılar, Mustafa Denizli'ye öfkeleniyor. Haklı oldukları yerler var. Ama Mustafa Denizli ne yapsın? Kadroyu o kurmadı ki.
Ona verilen kadroya bakın... Orta saha ve hücum blokuna iki yeni adam girmiş. Ekrem ve Uğur İnceman gibi iki vasat. Gerisi, sadece savunmaya adam alınmış. Mustafa Hoca, Zapo ve Sivok'a macera arattırıyor gerçi. Bugün ceza sahamız önünde Zapo'nun girdiği pozisyonlar var.
Beşiktaş'taki sorun başka.
Bir BJK taraftar sitesinde, son yıllardaki GS-BJK derbilerinde hep penaltı düdüğü çalındığından şikayet ediyorlardı.
Beşiktaşlılara göre, hem Fener'le hem de bizimle yaptıkları derbi maçlarda kendileri doğranıyorlar.
Ama biraz da, "neden Beşiktaş çok penaltı yapıyor ve çok kart görüyor" diye sorsalardı ya...
Çünkü küçük takım oldular. Derbilerde bir Anadolu takımı gibi oynuyorlar.
Kendi sahana kapan... 90 dakika rakibi faulle durdur... Kasap havası oyna...
Ondan sonra hakemden şikayet et.
Sen bu kadar Anadolu takımı şeklinde oynarsan, elbette bunlardan bir kısmı, aleyhine penaltı olarak çalınır. İçinden bir iki'si yanlış olabilir, ama geneli doğru.
Beşiktaş artık büyük filan değil. İşte esas sebep.
Bunu Yıldırım Demirören'e borçlu Türk Futbolu.
Futbolcu kadrosu, yönetim tarzı, kaybedince ağlamaları... Büyük takım değiller artık.
Son 13 yılın şampiyonluk dökümlerine bakın. Beşiktaş'ın 1 şampiyonluğu var. 100. yıl.
Son 5 yılda, ilk 2'yi görürse ne ala.
Onun içindir ki geçen hafta derbi konu başlığına son 15 yılın ASY'deki derbi istatistiklerini koydum ve bu sonuçlara bakarak Beşiktaş kazanamaz, biz kolay kazanırız dedim.
Lobileri, güçleri, gelirleri ile Galatasaray ile F.Bahçe'nin gerisindeler.
Bugün kazandık ve Beşiktaş'ı 3 Büyükler rekabeti'nden de, şampiyonluk yarışından da attık.
Onlar da her zamanki gibi enerjilerini hakem'e yönlendirerek, düştükleri çukurda daha fazla boğuldular.
Geçmiş olsun onlara.

Posted: Mon Dec 22, 2008 11:35 am
by Mehmet Gurdal Cetin
BJK'nin en buyuk handikapi baskanlari.Taraftar kitlesi bu kadar tutkulu baska bir grup bilmiyorum.Oyuncu uzerindeki baskilari korkunc.BJK li bir futbolcu olmak istemezdim.Her mac buyuk bir gerilim.

Ama asil sorun baska , klubun cok ciddi bir imaj problemi var.Ingiltere'de Everton ne ise Tottenham ne ise bunlarda burada oyleler.
Ayni sehrin kucuk takimi olmaya mahkumlar.

Hoca secimlerinde aslinda FB ve bizden cok kotu degiller, bugun SCALA, DEL BOSQUE, TOSCHAK, MILNE baska bir klupte basarili olabilecek hocalar...

Birde bunlarla bagdastirilan "kolej takimi" imaji vardir bizim basinda.Her bi donem gundeme gelir.Tesislesmede cok geriden geldiler.Alt yapilarindan cikardiklari degerler SERGEN haricinde yok ortada.Bir de ilginc bir FB li oyuncu hastaliklari var.Gecen donem oyunculara odedikleri paralar korkunc boyutta.Ali Gunes ve Mustafa Dogan ornekleri daha cok taze.

Bu durumdan cikmalari icin iyi bir "shuffle" gerekiyor oncelikle yonetim ve kalintilari gitmeli.

MD operasyondan bahsediyor, yazik , giden bu ulkenin paralari.PANA'dan ayrilan SERIC'i havaalanina kadar giderek gittigine emin olmak istemeleri fenomen degil bir gercek.

Posted: Fri Dec 26, 2008 5:20 pm
by Mehmet Gurdal Cetin
SAKA GIBI GERCEKTEN
BIZIM KONU BASLIGINI ADETA TEYIT EDIYOR

Demirören esti gürledi
26 Aralık 2008 Cuma 16:05

Demirören kamerların karşısına çıktı ve iddialarını maç görüntüleriyle destekledi. Sarvan'a ettiği küfür için de özür diledi.
Beşiktaş Başkanı Demirören, maç görüntüleriyle de desteklediği basın toplantısında hakem hatalarına tepki gösterdi. Demirören, Oğuz Sarvan’a yönelik sözleri için “Halkımızdan özür diliyorum” dedi. :lol: Oguz SARVAN'a ozur yok ama :D

Beşiktaş yönetimi, Ümraniye Nevzat Demir Tesislerinde, Turkcell Süper Ligin ilk yarısında yaşanan hakem hataları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Görüntülerle de desteklenen toplantıda, başkan Yıldırım Demirören sert açıklamalar yaptı.

SON 20 YILDIR OYUN OYNANIYOR

Beşiktaş üzerine son 20 yıldır oyun oynadığını iddia eden Demirören, “O yıllarda şampiyonluklar bu kadar değerli değildi. Gelirler arttı şampiyonluk daha değerli hale geldi. Beşiktaşın ulaşacağı güçlü yapı belli çevreleri rahatsız etti ve oyunun ikinci perdesi başladı. Samsunspor maçıyla başlayan ve bugüne kadar devam eden olaylar var. 2004’ten bu yana dikkat çekmeye çalıştığım 3 büyükler gerçeği gizlenmeye ve 2 büyük yalanı zihinlere yerleştirilmeye çalışılıyor. Camiamınız görmesi gereken budur. Bu oyunu bozacak olan da büyük Beşiktaş camiasıdır” dedi.

TEPKİNİNİN İÇİNDE BOĞULACAKLAR

Toplantının devamında sert ifadeler kullanan Demirören, “Bilinçli ve hain bir senaryo ile karşı karşıyayız. Ancak bunu gerçekleştiremeyecekler. Bugüne kadar Beşiktaşlılık duruşumuzu anlayamanyanlar, bugünden sonra vereceğimiz tepkinin içinde boğulacaktır. Bugüne kadarki sessizliğimiz acizlikten değil efendiğilmizdendi. :lol: Bundan sonra da başarı için her yol mübahtır anlayışına karşıyız. Ancak bizi kolay lokma sananlar, yutamayacaklarını anlayacaklar” diye konuştu.

FULYA PROJESİ

Saha içinde olduğu kadar saha dışında yıpratılmaya çalışıldıklarını belirten Yıldırım Demirören, “Beşiktaş bugün Türkiye’nin hiç bir kulübün sahip olmadığı Fulya projesine sahip. Ancak bunu engellemeye çalışıyorlar. Bu senaryoyu yazanlar Fulya’dan büyük rahatsızlık duyuyorlar. Yeni stat projemize neden başlayamadığımıza gelince. Trafikte yoğunluk olur gerekçesiyle proje bekletilmektedir. ‘Stadı başkaya yere yapın’ dediler. Ancak stadımız dünyanın en güzel yerindedir ve Beşiktaş’ın kalbindedir. Diğer kulüplerin stadı yapılırken yapılan yardımlar ise ortada” dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI

Camianın bu konuda birlik olması gerektiğinin altını çizen Demirören, “Bana hakaret etmeyi marifet sayabilrsiniz. Fakat bu noktada önemli olan Beşiktaş değerleridir. Bu değeri yıpratanlar bu senaryoda figürandır. Biz başkaları gibi federasyon binasına yürüyüp, 2 gün sonra maç kazanmayız. Bizim mücadelemiz maç kazanmak ya da şampiyon olmak değil Aynı ilkelerin arkasında şampiyon olduğumuzda da durmak. Beşiktaşı’ın lehine de olsa hakeme tepki gösteren yine büyük Beşiktaş taraftarıdır” şeklinde konuştu.

ÖZÜR DİLİYORUM

Demirören, Galatasaray derbisi sonrası MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a yönelik medyaya yansıyan sözleriyle ilgili olarak ise, “Galatasaray maçı sonrası MHK Başkanı Oğuz Sarvan hakkında sövme içermeyen, :D kaba ifadeler (Bkz CMYLMZ Almanca kaba bir dil) kullandım. Beşiktaş başkanına yakışmayan sözler nedeniyle halkımızdan özür diliorum. Ancak bunlar baştan beri anlattığım senaryoya olan bir tepkidir” dedi.

Demirören sözlerinin sonunda ise bundan sonraki MHK Başkanı’nın Kulüpler Birliği’nin ortak bir aday olarak federasyona sunulması teklifinde bulundu.

Posted: Wed Jan 07, 2009 10:21 pm
by Ufuk Asicioglu
Geçenlerde çok çarpıcı bir istatistiği bir arkadaşım hatırlattı.
Beşiktaş son 14 senede sadece bir kez şampiyon olmuş.
Maalesef sportif başarısızlık güngeçtikce sıradanlaşmalarına da nedne oluyor.
Tabi ki, koskoca camia köklerini daha sağlam atmıştır ancak beşiktaş da bu sıradanlaşma süreci , Süleyman Seba'nın farklı ellerce desteğiyle başkan olmasına kadar gider.

Posted: Thu Jan 08, 2009 6:04 pm
by Alpay Dedeoglu
Ayni seyi babasinin Haluk Ulusoya, dayisininda Aziz Yildirima soyledigi rivayet edilir.

BJK yuzyillik buyuk bir kluptur. Kim gelirse gelsin, ne kadar zarara ugratilirsa ugratilsin; kaynagi, taraftari, stadi, altyapisi ordadir. Elbette gunun birinde, tekrar bu gunleri atlatip adam gibi yonetilicektirler. Gene bir daha sampiyon olabilirler, 3 buyuklerdendirler ama 3. buyuk olarak , fakat GS ve FByi gecmeleri zor gozukuyor. Makas daha cok aciliyor. Eger boyle bir sira atlama planlari varsa hedeflemeleri FB olmalidir, GS degil.

Bir tane sampiyonluk adina Serdar Bilgilinin Seba'yi baskanliktan indirmesi terbiyesizliginin faturasidir bunlar hep . Koklerini, gelenegini, klup kulturunu, akilciligi birakip, populer gundelik manevralara kaptirirsan kendini olacagi budur.