Dun gece Canaydin

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ozgur Al
Posts: 193
Joined: Tue Oct 22, 2002 8:17 pm
Location: IZMIT

Dun gece Canaydin

Post by Ozgur Al »

Dun gece star spor da Serhat Ulueren in konugu idi Galatasaray Baskani. Buyuk bir hevesle sorulacak sorulara cevaplar beklerken, o karsisinda ki kisiyi resmen maymuna cevirdi ki Sehat Ulueren gibi yillarin muhabiri bile artik su soruyu sorarsam kizar mi acaba diye dusunmeye basladi. Hic bir aciklama yapmadi. Daha aday olacak mi olmayacak mi onu bile soylemedi. 10 gun once Aziz Yildirimida seyretmistim FB Tv de. En azindan akici konusmasiyla , her soruya bir sekilde verdigi cevaplarla tkdirimi kazanmisti. Dun aksam GS Baskani ni seyrederken utandim. Bes karis surat, her soruya kacamak cevaplar. Burasi aciklamak icin uygun yer degil sozleri. Madem hic bir sey soylemeyecektin neden cikarsin gecenin bir vakti canli yayina..Yazik hem de cok yazik. Mart taki kongrede oy verecekler dun aksam izlediyse eger ve buna ragmen vizyonsuz Canaydina oy vereceklerse cok yazik olacak..

Sevgiyle kalin
Last edited by Ozgur Al on Tue Jan 03, 2006 10:50 pm, edited 1 time in total.
SUPER MARIO JARDEL
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

bakalım başkanımız dün gece ne demiş:

Star TV'de dün akşam canlı yayınlanan Son Nokta programına katılan Özhan Canaydın, Spor Müdürü Serhat Ulueren'in sorularını cevapladı. Para krizinden, Ribery olayına, Seyrantepe'den Riva Projesi'ne kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Canaydın, yeniden aday olup olmayacağı konusunda ise ipucu vermedi...

Özhan Canaydın, Serhat Ulueren'in 'Ünal Aysan'dan 30 milyon dolar para istediğiniz yönünde haberler yapıldı. Bu haberler doğru mu?' şeklindeki soruya "Ünal Aysan devamlı para istenen adam olarak lanse ediliyor. O'na haksızlık yapılıyor. Öyle bir durum yok." diye cevap verdi.

ALACAKLAR NE ZAMAN ÖDENECEK

Alacaklarının ne zaman ödeneceği ve futbolcuların Antalya kampına gitmemesi gibi bir drumun yaşanıp yaşanmayacağı sorulan Canaydın, "Böyle bir şey Galatasaray'da olmaz. Futbolcuların bana olan güveni tamdır. Geçmiş dönemlerde alacakların 7 ay ödenmediği zamanda bile böyle bir şey olmadı. Bir kriz dönemi geçirdik, klasik bir laftır ama Galatasaray'da kimsenin parası kalmaz. Mali kongrenin ertlenenmesinden sonra bir durgunluk yaşadık. Futbolcularım kulübüne yönetimine saygılı insanlardır. Galatasaray'ı eleştirenler en iyi zamanında bile takarlar. Galatasaray'da oynamak istemeyenler olursa da gidebilir. Onalara da saygı duyarız" Serhat Ulueren'in 'Eric Gerets'in gelmemesi veya Schalke'ye gitmesi gibi bir durum olabilir mi?' sözleri üzerine Canaydın, "Yarın gelince cevabınızı alırsınız" diye konuştu.
Galatasaray'ın 150 milyon dolar borcu olduğunu belirten başkan, 'Kulübü ne kadar borçla almıştınız?' sorusuna ise "Bunları çok konuştuk artık önümüze bakmalıyız. Galatasaray bu krizden mutlaka çıkacak. İnşallah eski günlerimize döneceğiz" diye cevap verdi.

BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

'Seçimde başkanlığa aday olacak mısınız?' sorusuna "Galatasaray'ın menfaati neyi icap ettiriyorsa onu yapacağız. Şuan seçim ortamına girmenin zamanı değil" diyen Canaydın, Serhat Ulueren'in bu konuda bütün ısrarlarını, "Zamanı gelince göreceğiz" diye geçiştirdi.

RIBERY DAVASI NE OLACAK

Ribery'in elden kaçırılmasını yorumlayan Canaydın, "Çok üzüldüğüm bir konu. Çok entresan bir şekilde bize teklif edildi. Kimse tanımıyordu. Metz ile Marsilya arasında büyük itilaf vardı. Ribery ve Metz'in hocası Marilya'ya gitmişti ve Ribery'i de istiyordu. Metz ise Marsilya'ya vermek istemiyorlardı. Biz Ribery'i transfer ettik ve Metz'e parasını ödedik.
Ribery Türkiye'yi çok seviyordu ama entresan bir çocuktu. Çok iyi münmasebet çindeydik. Sezon sonunda ülkesine giderken el sıkıştık. Arabamı kulübe getirmedim, anahtarı kapıcıda dedi. Biz de O'na 15'inde paranız yatacak dedik.
Mukavelesini feshetmesi için ödemelerde oluşacak aksamanın 90 günü geçmemesi lazım yazıyordu. Geçerse ihbarda bulunacaktı. Ama bu süreyi geçen ödemesi olmadı. Biz de olayı FIFA'ya götürdük.
O dönecekmiş gibi konuşan Ribery, Fransa'ya giderken diş fırçası da dahil her şeyini alıp gitmişti. Bütün her şeyi önceden planlamış. Karısının ve ailesinin baskısıyla önceden planlanmış bir kaçış. Şimdi imrenerek seyrediyoruz. Çok iyi bir futbolcuyu kaçırdık.
Marsilya bize O'nun için ödedeğimiz pararyı teklif etti ama biz CAS'a başvurduk. Onlar 3.5 milyon dolara kadar çıktılar ama bizim davayı kazanmama ihtimalimiz yok. En büyük hatamız Fransa'ya geç gitmemiz oldu. Çıkan söylentilere inanmadık.
Mukavelesinde 200 bin dolar peşin ödemesi vardı. 50 bin doları geldiği zaman ödedik ve gerisini 1 hafta sonra vereceğimizi söyledik. 5 gün sonra 150 bin doları götürdüğümüz zaman, 'Ben ne yapacağım bu kadar parayı bu sizde kalsın' dedi. Biz de parayı evine yakınında bulunan bir banklaya yatırdık ve O'na bir hesap açtık. Ribery'i böyle ilginç biriydi.

GÜRSOY VE GÖKŞEN'LE SORUN VAR MI?

'Fatih Gökşen ve Ergun Gürso'yla aranızda zaman zaman kırgınlıklar yaşanıyor. Fatih Gökşen, Okan Koç'un transferinden haberi olmadığını söyledi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?' sözlerine başkan, "Biz futbol şubesini kaldırıyoruz. Bu konulardan sportif direktör sorumlu olacak, Gerets'le birlikte çalışacak ve başkana bağlı olacak dedik. Fatih bey takımla her zaman birlikte ve bir sorunumuz yok" diye cevap verdi.
Serhat Uluren'in Ergun Gürsoy'un Ajansspor.com'a yaptığı 'Fenerbahçe bizi her alanda geçti sözleri sizi zor durumda bıraktı mı?' sorusuna Canaydın, "Aramızda itilaf oluşturacak sözler kullanmam" dedi.

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI OLMASI VE HAKEM HATALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Kulüpler Birliği başkanı olmasını "Ben aday olmama rağmen, beni istediler. Benim görevden kaçmam doğru olmazdı" sözleriyle yorumlayan Canaydın, Fenerbahçe'nin kendi başkanlık döneminden önce birlikten ayrılmak istediğini belirterek, "Söylenecek bir şey yok ama Fenerbaçe'nin birliğin içinde olmasını isterdim. Sezon başında Aziz başkan bana en kıdemliniz sensin, senin bu görevi yapmanı isterim demişti" dedi.
Kulüpler Birliği Başkanı olduktan sonra hakem hataları ile ilgili yaptığı açıklamalar için "O konuşmam çok önceden planlanmıştı. Kulüpler Birliği başkanı olarak yapılmış sözler değildi" diyen Canaydın, 'Hakemlere tepkiniz sürüyor mu?' sorusuna "Orada gerekeni söyledim. Her hakem hata yapabilir. Hatasız yönetilmiş hiçbir maç yok. Biz neticeye çok etki eden kararlar olmasını istiyoruz" diye cevap verdi.
Canaydın, "Federasyon başkanı olmanız için size teklifler olmuş. Bunlar doğru mu? sorusuna "Teklif oldu ama ben teşekkür ettim ve kabul etmedim" cevabını verdi.

EN BÜYÜK HATASI NE OLDU?

"Görevimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum" diyen Özhan Canaydın, en büyük hatasının Ribery olayı olduğunu söyledi ve bunu ciddi bir hata olduğunu söyledi.
'Borç nasıl bu kadar yükseldi?' sorusuna "Mecburiyetler böyle geliştirdi, gelirlerimniz azalmıştı. Biz bunu ilk mali genel kurulda denk bütçe vermemiz icvap etmesine rağmen hakiki bütçeyiyi gösterdik. Çünkü camianın bunu bilmesi lazımdı. Önemli olan ekstra gelirler yaratmaktı ama bunu yapamadık. Ama önümüzdeki projeler Galatasaray'ı bir daha böyle duruma getirmeyecek" dedi.

RİVA PROJESİ

Canaydın, Riva projesine onay alamamalarının kendisini üzdüğünü söyledi ve şöyle devam etti:
"Mali kongrede alınan kararlardan dolayı isaynı gördüm. 2002 seçiminden beri bu isyanın peşindeydiler. Bu karar önümüzü tıkadı, yeni yönetimin önünü tıkadı zaman kaybedildi, bize el freni çektirildi. Bunun sonucunda krizi yaşıyoruz. Eğer kabul edilseydi bu kriz yaşanmazdı. Ama be genel kurula saygıyı öğrendim. Gayet demokratik bir biçimde yönetime olan tepkilerini gösterdiler. Biz de yönetim olarak gerginlik olmasın diye verilen önergeye evet dedik" dedi.
Canaydın, Serhat Uluren'in 'İhanet edenler oldu derken kimi kastettiniz sorusuna ise "Bu görüşüm şahsi bir görüş. Sana açıklamak zorunda değilim. Bu soruyu sormazsan mutlu olurum" diyerek kaçamak bir cevap verdi.
'TOKİ biz Riva arazisiyle ilgilenmiyoruz diye bir açıklama yaptı' bu konuda neler düşünüyor sunuz? denilen Canaydın, "Biz Emlak Yatırım Gayri Menkul'le görüşmelerimizi yapıyoruz. TOKİ ile ortaklığı olan bir grup. Biz kamu yararına bir şirket olduğumuz için bu projeyle ilgilendiler. Açıklama TOKİ'nin açıklaması ve bayram sonrası görüşmelerin devam edeceği kanaetindeyiz. Ayrıca bu projeyle ilgilenen 5-6 tane mütahit var ve yeni teklifleri kurul bulacak.
Riva daha önce konuşulmuyordu. Biz bu projeyi 2003 yılından beri takip ediyoruz. Şimdi ihtiyaç olduğu için ortaya atıldı. Aceleye getirildi zannediliyor ama hayata geçseydi rahatlayacaktık." '2 yıl daha başkanlık yapacak gücü kendinizde buluyor musunuz?' sorusuna "Galatasaray'da başkanlık yapmak için sağlık raporu istemezler' diye cevap veren Canaydın, Federasyon seçimi için yöneltilen soruya "Ben kulüpler birliği başkanıyım. Birliğin birlik olması lazım. O nedenle herkes fikrini söyşeyecek, adayları dinleyeceğiz ve oylama yapacağız. Cuma günü bir toplantı yapacağız ve herkes fikrini söyleyecek. Kulüpler Birliğini kulüpleri başkanlar temsil eder ama her kulübün federasyon seçimi için 5 tane üyesi vardır ve itilaflar olabilir.

SEYRANTEPE NE OLACAK

Şampiyonluk yarışı için "Biz 9 puan geriden gelerek şampiyon olan bir takımız. 11 puandan bir takımın şampiyonluğu kaybettiğini biliyoruz ve Fenerbahçe'yi yakından takibimizi sürdürüyoruz" yorumunu yapan Canaydın, bir türlü hayata geçirilemeyen Seyrante projesi için konuştu:
"Seyrantepe'nin 30 yıl boyunca üst kullanım hakkını aldık. Orada en kısa zamanda stat yapımına başlayacağız. Çözüme doğru gidiyor. Bizim ortalama seyircimiz 17 bin. UEFA şampiyonu olduğumuz zaman bu rakam. Daha sonra ortalama 7 bin kişiye oynadığımız zaman da oldu. Büyük bir statla seyircimizin artacağını düşünüyoruz ve stadı hayata geçireceğiz" dedi.
'Terim'i bugün de göreve getirir miydiniz?' sorusuna "Benin Fatih Term'le hiçbir problemim yok. En az benim kadar Galatasaray'lıdır. Ne zaman göreve çağırsanız her zaman seve seve göreve gelir" cevabını veren Canaydın, kendi görevde bulunduğu 4 yıllık dönemde 4 değişik hocanın görev yapmasının Galatasaray için çok olduğunu söyledi.
Ünal Aysal ile ilgili yöneltilen bir soru için "Ünal Aysal iyi bir Galatasaraylı, iyi bir arkadaşım. Galatasaray için bir şeyler yapmaya çalışan bir arkadaşım ve para babası olarak ve Galatasaray'ın kurtuluşu olarak görülmekten rahatsız olan bir kişi. Galatasaray için ondan ne istediysem yaptı. Kürek şubesinin 4 yıldır sponsorluğuınu yapıyor. Galatasaray için her şeyi yapıyor ama O'nu istemedikleri halde gündeme getiriyorlar. Ünal Aysal'ı çok rahatsız etmemek lazım daha büyük hizmetler pacak bir isim diyen Canaydın, Adnan Polat'ın 'Camianın önde gelenler Galatasaray için 100'er bin dolar yardım etsin' sözleri için "Adnan'ın teklifi güzel bir olay. Bu tür bir olay yapılabilir" dedi.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Isbitirici özelligi var sevgili baskanimizin ;) Verdigi aciklamalardan bunu
cikartiyorum. Bir daha baskan demec verecek diye gec saatlere kadar
kalmayin...
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bakin hala ne kadar aci ki belki bir $ey olur ya $a$ar gun doner filan diye umitli. O yuzden birakacagim aday olmayacagim diyemiyor bunca ba$arisizliga ragmen. Ben ba$arili olamadim lafi yok. Turkiyede politikada boyle. Partinin ba$ina corekleniyorlar siyarabilirsen a$k olsun. O yuzden Turkiyedekilere secim mecim filan bir demokrasi luksu. Adam ba$arili olsada olmasada ba$ka adam yok diye yine seciliyor. Boyle demokrasi i$ler mi? Secimin anlami kalmiyor ki. i$te federasyon secimleri geliyor. Adaylar ortada.

Serkan konusunun altinda yazdim bu du$uncemi. Yukardaki belirtigim olayi bugunku Hurriyet'de Bekir Coskun guzel bir $ekilde aciklami$"yazgi neden degi$miyor" ba$ligi altinda. Politik konulari buraya ta$imak dogru degil biliyorum ama madem insanin bocekle$mesinden bahsedildi bence olay ilgili. Her birey ustune du$eni yapmadigi surece bu yazgi degi$meyecek.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Dun futbolculara sozumu tutamadim ozur dilerim paraniz Antalyaya ben getirecegim demi$ yalanci $aban Ozhan efendi. Ama Ilic ile Tomas yemezler (cunku marketleri var) diyerek Antalyaya gitmemi$ler. Halbuki istifa ettim bundan sonra artik yokum dese o paralar $ip diye odenir. Kendisi yuzunden bu maddi zorluklarin cekildiginden bile haberi yok birader. Parasi olan biliyor verse kerameti kendinden bilecek ve kicini o koltuga iyice gomecek yine. Artik ahlaksizlik surecine girdi bu olay. Madem paran yok cekil kenara. Utanmadan Aysal benim iyi arkada$im ama kendisini para babasi olarak gorulmesi canini sIkIyor demi$. Adamin kendisi ile birlikte oluyormu$ gibi olmaktan yani senin gibi baceriksizleri destekliyor gibi sanilmaktan utandiginin farkinda bile degil ya da pi$kinlige veriyor. Aysal verdigi soyle$ide ben iki secimdede oyumu ona vermedim demi$ adam. Daha ne desin. Yok mu bunun ertrafinda bu gercekleri yuzune soyleyebilecek. Yeter artik bu GS'lilik bagliligi. Aptala aptal $ap$ala $ap$al denmesi icin arada GS lisesi kulturu olmasi gerekmiyor herhalde. Ozhan artik tadi varsa cikardin bu ba$kancilik oyunundan $oyle cekil kenara da artik zararin neresinden donulurse kardir diyelim karde$im diyebilecek yok herhalde.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Ilic Real Betis yolunda deniliyor. UEFA'ya basvuracakmis sanirim o da bedava gider. Ikinci Ribery vakasi kapida. Bana göre takimin en iyi oyuncusu ve son maclarda epey toparlamisti. Sirp milli takiminda buyuk hayranlikla izliyordum kendisini. Thomas da gelmezse (BJK'e gidiyor yolunda haberler var) sag beke Gerets gecer. Ilic'in yerine is Turgay 'Kibar' Kiran. Degisen bir sey olmaz enseyi karartmayalim Allah'in ipine sImsIkI sarilalim.
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Meğer ne kaliteli takımımız varmış :)
Meczup
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Ilic bugun cenaze törenine katildi diye duydum. Lig TV yalancisiyim.
Post Reply