2006 Fortis Kupasi BJK'in

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ercan Dumlupinar wrote:Cihan ve Tomas konusunda sana katilmamak elde degil; Gerets'in bir oyuncu degistirme hakki vardi, ikisi zorunlu degisiklik, onuda Ilic icin kullandi. Ilis ve Hasan Sas oyundan kopmaya baslamisti ikisinden birinin cikacagi belli idi. Hasan oyunda kaldi 3. golun pasini verdi. Niye Volkan degilde Cihan ? kondisyonla ilgili olabilir Cihan ayagi top yapmayan ama kondisyonu fizigi iyi.

2-1 sonra maci uzatmaya goturmeye calissa iyi olurdu ama yapmadi....

Fener'in duran toplari cok etkili ligde hicbir takimda dordurmayi basaramiyor, Alex'in ortalari Servet, Deniz, Tuncay gibi komik oyunculari bile yildiz yapiyor.
Evet bizim ilk bakista goremedigimiz Cihan'in olumlu ozelligi sanirim kondusyonu. Volkan'i begeniyorum ama biraz lakayitlik yapabiliyor. Avantajli bir skor yakalasaydik Volkan'i alabilirdik Ilic yerine, fizigini kullanirdi. Cihan son haftalarda iyi bir performans yakalamisti.
Yucel F Genc
Posts: 151
Joined: Wed Jul 20, 2005 11:38 pm
Location: Miami/ABD

Post by Yucel F Genc »

Ya arkadaslar, gozunuzu seveyim. Uzatmalarda Servet'in eline carpan topu bir ben mi gordum, yoksa yaslanmaya mi basladim? Erman Hoca mactan sonra tartismali pozisyonlara bile sokmadi bunu ki: top Servet'in vucudundan tamamen acik olan eline carpip yon degistiriyor. Bundan daha acik penalti olmaz ki????
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Post by Ercan Dumlupinar »

Tekrarda bana penalti gibi geldi Servetin hareketi; bizim Song'ta Fener'in 2. golunde eliyle pas verdi gibi.....
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Goller:

GS:0-FB:1

GS:1-FB:1

GS:2-FB:1

GS:2-FB:2

GS:3-FB:2


Artik ligTV'deki hatalari da duzeltir olduk.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ozan Ersoy wrote: Umit'in sakatligi ACL olarak gecmiyor haberlerde, yan bag diyor. ACL olsaydi carpraz bag derlerdi, ACL olani on carpraz bag. Yan baglardaki yirtik yirtigin cesidine bagli. Eger tamamen kopmamissa 2-3 ayda iyilesir yine bu sezona yetisemez. Eger tamamen kopmussa ameliyat gerekebilir ve 3-4 ay uzak kalir. ACLse Eylul iyimser bir tahmin olur.

...
resmi siteye gore capraz baglar kopmu$.

http://www.galatasaray.org/detay.asp?PI ... rID=292944

Ben tip doktoru degilim bilemem ama Umit icin durum kotu. Ben uzuldum cok. Cok iyi bir sezon geciriyordu. Kursaginda kaldi cocugun.
Kabze oglum goster kendini demekten ba$ka soylenecek bir soz yok.

Not: bu siteye gelen genc arkada$lar. Luzumsuz yere konu acip durmayin. yazdiginizin okunup okunmadiginizi merak ediyorsunuz biliyorum. Ama mac konusunda burada konu varken cocukluk edip ayri yerde yorum filan yapmanin ne alemi var bilemiyorum. Okunmaya deger bir yazi yazdiginiz da nerede olursa okunur. Bu $ekilde devam ederseniz okunmayacagini garanti edeyim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Selcuk Samli
Posts: 3563
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Oncelikle Umit Karan ve Orhan Ak'a gecmis olsun.Umarim en kisa surede iyilesirler.

Guzel bir mac oldu,elendik ama maci kazanmamiz onemliydi. Futbolcularimizi, gosterdikleri mucadeleden ve oynadiklari guzel futboldan dolayi tebrik ederim.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Cengiz Akgun wrote:
resmi siteye gore capraz baglar kopmu$.

http://www.galatasaray.org/detay.asp?PI ... rID=292944
basima geldigi icin biliyorum, cok feci bir sakatlik. ameliyattan baska caresi yok aktif sporcular icin. daha once de dedigim gibi, hersey iyi giderse eylulden once donemez sahalara.

buyuk gecmis olsun.
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Kupayi kazaninca alinan odule, ve karsimizda Fener olmasina ragmen kupadan elenmemize hic uzulmedim. Kupada oynanacak bir kac mac daha var, ve zorlu lig maratonunda bu maclar dar kadromuz icin buyuk yuktu zaten.

Ama beni kahreden kupadaki son macta belki de en onemli oyuncumuzun sakatlanmasi. Bizim icin en buyuk hedef ligdir. Keske tum kupa maclarina a takimdaki yedekler + paf takimi agirlikli bir kadroyla ciksaydik da takimin uzerine yuk bindirmeseydik. Fenerliler, bu mac icin bir tasla iki kus vurduk diye, zil takip oynuyorlardir bence.

Umit butun kritik maclarda gol atmis bir oyuncuydu. Acikcasi sampiyonluk sansimizin cok azaldigini dusunuyorum. Ilerde Necati + Hakan ikilisi verimliligini artirir, Saidou da bir an once takima katilirsa, belki bir sansimiz olabilir sampiyonlukta.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Mactan evvel Ozani yanitlayayim. Benim kizdigim antrenmana cikmamalariydi cunku vucutlari onlarin sermayeleri. Az da olsa duzenli
antrenman yapmalari gerekir. Bir yuklen, bir yapma, ondan sonra buyrun sakatlik.

*Maca girdigimde 1-1'di. Gec kaldim.Su maci 21:00'e alin be kardesim. Hafta icinde yetismek cile. Acayipte trafik vardi.

*Bu arada maca gec girerken birde yankesici yakalattim.
Numaralinin icinde, korumali koridorda, önümde biri ,birben , birde bu adam. Tam turnikeye girecegim, kolum carpti,bir baktim bir el anorak cebimde.
Hemen cekti, gormedim zannetti. Elindeki muhtemelen eski karti gösterip
yeri burasi mi falan diyor? sanki yanlismigeldim numarasiyla. Bende turnikeden cabuk gecip arama yapan polislerin kulagina caktirmadan soyledim. Polisler adami yakalarlarken, ben maca girmistim. Yalniz herifin cesareti enteresan. Yani kalabalik degil, 2-3 kisi var. Cep telefonum vardi,gitseydi yanmistim. 3-4 yil once gene cep telefonumu kapaliya girerken calinmisti.. Alpay :1 Yankesiciler : 1 :(

*Tuncay'in bir baba hindisinden sonra, soyunma tribünlerine giderken
gene kollarindan daireler cevirerek GS tribunlerine yaptigi hareketler var.
Kendisini tebrik ederim, kufur siralamasinda Aziz Yildirimin onune gecti. Artik Azizden paratoner primide alir.

*FB'ye ''Karsi takim savunmacilari sabit duracak. Hadi en az 5 pasta gol atin, Size sabaha kadar süre'' deyin, organize atakla sabaha kadar gol atamazlar.
Takim degil, Ali Sami Yene her gelen takim az da olsa cokta olsa, organize atak yapti, adamlarda hicbir sey yok.

*Kapali ve Yeni acik herhalde atacaklarini kamyonla falan tasimislar.
Tamam pet sise bufede satiliyor ama her mac icilen sayi bellidir. Sayidan hic mi uyanmadiniz?
Bu kadarda atilmaz. Bence bu isin cozumu tribün tribün cezalandirmak.
Toptan saha kapatma ve seyircisizlik o kadar etkili degil. Futbolun heyecanini olduruyor. Bu is tribun otokontrolu ile olur.
Bir tribun maca girerken , öbürünün bos olmasi koyar. Oto kontrol saglanir. Sukrun Saracoglunun maratonundan mi geldi. Butun Maratona yasak.
İnönüde Eski acik atti, eski acigi kapat. SamiYende kapali, ve yeni acik mi atti? Bir dahaki mac bos kapali ve yeni acik.

*Tezahüratin %60'i koro halinde kufur. Yani ne olurdu ''Sevmeyen olsun'' hizli remix yapsaydiniz? Daha etkili olmazmiydi? Dün GS'li seyirciler (ve de FB'liler),
hayatindaki bütün olumsuzluklari FB nezdinde cezalandirdi, desarj oldu.
Ama futbol zevkine ne oldu? Ustelik hakemin ustunde etkinizi kaybettiniz


*GS sakatlik sonucu 2 degisiklik yapmak zorunda kaldi. Kotu oldu.
Kayiplar onemli. Mactan evvel yazdigim gibi, en öenmli nokta Anelkasiz FB'de tek hücum gücü Tuncayin iceri drivelarini onlemekti. Sabri sag bekte kotu ama dun bence o oynamaliydi.
Yani Tuncaya ozel. Biliyoruz ki Tuncaydan daha hizli ve diri tek oyuncu.
Sol bektede Orhani Ferhat'a kafa hakimiyeti icin tercih etmis fakat o yerin adami Ferhat. Ayhani ve Songu begendim dün. Bir ara GS minyatür saha mac yapar gibi bol pasla FB kalesinin dibine cok geldi.. Diri Necati ve kuvvetli İlic ve Hakanla o mac 5-6 olurdu.

İlici mecburen sahada tuttu cunku sakatliktan oturu hakki azalmisti.
Ilicin 2. yari basinda tukendi. Kabze diri,en azindan saglam sutlar cikartir diye dusunuyorum GS onumuzdeki maclara ilk 11'de onun ile cikmali.


Yenile yenile ilk once FB'yi yenmeyi ogrendiler diye umut ediyorum. Gerets olasi butun yanlislari bitirdi. 2. macta cok yipranmis FB'yi adil bir hakemle Saracoglunda yenerler.

*FB'de de zorlanmalar ve yorgunluk var. Ekonomik oynuyorlar. Onderin sakatliginden sonra orta sahada 2 dinamo Aurelio ve Appiahta seke seke oyunu bitirdiler. Volkan iyi bir kaleci degil. En basta vucut posturu yanlis.
ordek gibi yuruyor. Boyle sporcu atletik bir yapi degil. Gerci guzel hava topu aliyor, guzel esniyor, fakat tanimlayamadigim bir acayipligi var.
Alex Dunya Kupasi moduna girmis. Serkan kirmiziyi her an yiyebilir. Appiah ayak kirip, kirmizi karti ve dayagi yiyebilir.

Su hava topu ve serbest vurus silahlarina önlem alabilen uzun ve gobegi kuvvetli takimlar FB'den puan alabilir.
NO ADNANS, NO CRY !!
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Ümitin sakatlanmasına çok üzüldüm, elenmekten çok daha acı verici bir sonuç bu... Şansız çocuk! Bir sezonu sakatlanmadan geçirdiği çok nadirdir heralde, en son şampiyonluğumuzu saymazsak..
Meczup
Ahmet Emre Nazli
Posts: 26
Joined: Fri Aug 20, 2004 10:27 am
Location: istanbul / fatih
Contact:

Post by Ahmet Emre Nazli »

ümitin sakatlanmasına ben de çok üzüldüm, umarım eskisinden daha iyi olur, kendini olabildiğince çabuk toparlar.
futbolcularımızın birbirlerine çarpa çarpa sakatlanmaları çok saçma.aşırı motivasyon pek fayda etmedi. şükrü saraçoğluna 3 puan için gidersek işimiz çok zor. ola ki puana onların ihtiyaçları olursa onların da işi çok zor.
uğur ve ferhat dan bahsetmek istiyorum.ikisi de defansta oynuyorlar ve çok gençler. hata yapmadılar; belki tabi yediğimiz ikinci golde ferhat apiah ın yanında olmalıydı. onları kutlamak ve yüreklendirmek lazım.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Tuncay haksiz degil akilsiz. Yazik. Iyi bir futbolcu. Dun attigi golde onu gosteriyor. % ki$inin arasindan kalenin tavanina mihlami$. mactan sonra babahindi hikayesine gelince. Siz adamin anasini avrdini 2 ssat durmadan kalaylayin Tuncay sineye ceksin. ba$ka yerde olsa profesyonellik adina yaparlar. Ama Turkiyede degil. Tuncay'a bu konuda kizmak yersiz. Ama Tuncay artik aklini kulanmali (ne kadar varsa elbette). Boyle taraftarlar arasi iti$ kaki$larda profesyonel futbolcunun rol almasi tamamen $ap$allik. Gun ola devran done demi$ler. Onunde bir suru ornekler var fatih Akyel, Balic, TanJu, Yula, Bolic, saymakla bitmez. Yarin Tomas gibi kapinin onune koyduklarinda kuzu gibi meler ve tukurduklerini yalar sonra.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Oltunc Özgür
Posts: 211
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:46 pm
Location: DUBAI

Post by Oltunc Özgür »

Necati'nin yapamadiklarina alistik ama kenardan Gerets'in Mehmet Yozgatli degisimine hamle yapmamasina sasirdim, Onun gibi ünlü bir defans oyuncusunun Yozgatli girdikten sonra oyunun FB lehine gelistigini ve onemli bir gol firsatini kacirilmasininda uyari oldugunu gormemesi, onun sadece takim yapan belirli dakikalarda belirli adamlari degistiren bir TD oldugunun gostergesi oldugunu soylemek yanlis olmaz.

Yillar once sampiyonlar liginde Barcelona deplasmanında Kubilay Turkyilmaz- Hakan Sukur rakip takimi bozup birde gol bulmustu, uyari gol olarak geldigi halde Cruyff, aninda Koeman ile ismini hatirlamadigim bir oyuncunun yerlerini degistierek bu 2 liyi bozmuslar ve maci rahat almislardi. Bunun gibi oyun ici hamleler artik cok sik gorulmuyor...

Onun disinda mac GS acisindan bir umut oldu 3 adet genci bangir bangir geliyor, oysaki fenerin umudu milyon dolarlik huzursuz yildizlarda.. Bu takim kuculerek buyuyecekse kendi alt yapisi ile kurtulacaktir, belki bu tur kaybedilmistir ama hirs inanc ve gelecege umutla bakmak yeniden geri gelmistir. Bu asamada Necati'nin, Cihan'in Orhan Ak'in gercekte GS oyuncusu olup olmadiklarini tartismak yerine, gelecek seneye mucadeleci genc bir GS nasil olabilir onu dusunerek vakit harcayabiliriz.

Saygilar
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Hakan'in attigi gole iyice baktimda. Volkan biraz daha cevik olsa ve defans oyuncusu Erciyesteki gibi sallanmasi o golu yemezlerdi. Hakan o pozisyonda topu kaleye mihlamasi lazim. Plase filan degil. Zamanlamasi topu durdurmasi guzel/ Ama golcu o noktada o yle bir son vuru$la golu riske atmamali. Hakan gibi uzun boylu ve bacaklari uzun birinden cok sert $utlar cikmasi gerekirken bu adamdan cikmiyor. Hani buldunda ariyorsun denecek belki. Onca senedir onca gol atti adam. gerci bu attigida yetmedi.

Bu arada Appiah attigi gol cde ok pisi pisine yenelerden. Hani GS yemi$te FB yedikleri ne filan denecek. Beni ilgilendirmiyor FB. Ke$ke hic duzeltmeden boyle oynamaya devam etseler. Ben GS yedigi gole attigi gole bakiyorum. Tuncay'a onca adamin arasindan oyle bir $ut cektirmek hakikaten aci. Tuncay oradan oyle vururken Hakan'in 3. golunde o noktada o vuru$u ile kar$ila$tirinca arada ne soylemek istedigim
in$allah.

GS sadece kupayi degil epey $eyler yitirdi bu macta. Orhan Aki geciniz de Umit Karan buyuk kayip. $imdi bir degerlendirmede burada yapilmali. Senelerdir boga gibi kendine bakan bir Hakan ve GS geldiginden beri biraz duzeldiginde sakatlanan bir Umit Karan. Yok yan bastida bilmem ne de. Kulahima anlatin. Umit'in vaktiyle yedigi hurmalarin tirmalamasi bunlar. Ortada tekme yok ko$arken arkadan yandan itme yok. Evet sokakta yururken bile olabilir. Ama kimin icin olabilir? Benim gibi hayatinda spor yapmami$ a$iri kilolu hantal adam icin cok normaldir de Umit Karan gibi hayatini bu vucudu ve ayaklari ile kazanan adam icin normal olmaz boyle korneri beklerken yan basip bag koparma olayi. Boyle sporcuda celik gibi o bag adami bastirmaz bile o bag kendini koparacak kadar. Yay gibi onu geriye atmasi lazimdi gibi. Biraz esner mesner kurtarirdi sanki. Ha ASY stadinin zemini bilmem ne filan diye guldurmeyin beni. Eskiden camurun icinde zemin Ay'in zemininden beter yamru yumru sahada oynarlardi bu mereti. 70'lerin ba$inda Inounu (ya da Dolmamabahce'de) cimen denen olay kalelerin icinde ve saha cizgisinin di$inda kalirdi dorduncu be$inci haftadan sonra. Eskiler kalkipta bir konu$sunlar. BJK $eref stadi denen bataklikta antreman yapardi. Egri oturup dogru konu$mak lazim. Bunu da buraya not edelim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Önce Vestel, ardından Sivas, sonra K.Erciyes ve en son Fenerbahçe maçları...

Sahamızda oynadığımız son 4 maçta da ağlarımızın çifter kez havalanması birer tesadüf mü?

Eric Gerets'in, takımın savunma kombinasyonu konusunda derin derin düşünmesi ve gittikçe sıklaşan gol yemelere bir çare bulması gerektiğini söylüyoruz/söyleniyor. Belçikalı teknik adamın oyun mentalitesi kısaca şu cümleyle özetlenebilir: "Yediğimizin 1 fazlasını atarsak sorun yoktur".

Dünkü maçta, yediğimizin bir gol fazlasını atmış olmamıza rağmen, turu yitiren taraf olduk. Gerets'in taktiği şeklen tutmuş olsa da, fiilen tutmadı.

Futbol 11 kişiyle oynanır. Bir takımda, saha içindeki 11 kişinin 11'inin de görevini iyi yapması gerekir ki o takım başarı basamaklarını tırmansın.

"Nasıl olsa forvet hattımız gol bulmada sıkıntı çekmiyor... Yesek de bolca atarız!.." kafa yapısıyla; sen 11 oyuncunun 5'ini Allah'a emanet ("Onlar kötü oynasa da, ilerdekiler çalışırsa kazanırız" demek, bu demektir!) ediyorsun, bütün 3 puan umudunu Ümit Karan, Necati, Hasan, varsa Hakan; toplasan 3-5 oyuncunun sırtına yüklüyorsun.

Hayatını maçları 1-0'a bağlamakla heba etmiş antrenörler (başta Mourinho) enayiler mi Bay Gerets? Onlar senin kadar futbolu bilmiyorlar mı? Kimse bana "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır" demesin...

1-0'ın yarı final kapısını açacağı maçta savunma hattını/organizasyonunu iyi kurmaz, kaderini forvetlerinin ayak güçlerine emanet edip direksiyonu onlara teslim edersen; Necati'nin kaçırdığı her golde sen de yamulursun!

* * *

2 gol yedik. Nasıl yedik? Hangi hatalardan ötürü yedik?

1. gol

Image
Image
Image

----------------------------------------------------

2. gol

Image
Image
Liseli vardı ya ah o liseli...
Post Reply