Yaklasan Secimlerin Analizi

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply

Kimi baskan görmek isterdiniz?

Poll ended at Fri Mar 24, 2006 12:29 pm

Yılmaz Toksoz
0
No votes
Turgay Kiran
3
9%
Alp Yalman
3
9%
Özhan Canaydin
5
15%
Semih Haznedaroglu
3
9%
Yigit Sardan
16
47%
Baskasi olsun
4
12%
 
Total votes: 34

Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Post by Ercan Dumlupinar »

Bugun Orhan Yuce aciklama yapmis
" Selahattin Beyazıt ile İnan Kıraç'ın kendisine Özhan Canaydın'ı desteklediklerini açıklama görevi verdiklerini söyledi. "

Dunku Ergun Gursoy aciklamasi ise Galatasaray'in geldigi icinde bulundugu durumu gosteriyor; TARAFTAR Yiğit Şardan diye tezarat yapinca BASKANI UYELER SECER DEMIS" Hani su 400 - 500 tanesinin aidati bir gun evel Canaydin tarafindan yatirilanlar......

Taraftarin isteginin bir onemi yok, Musteri stati doldurmali kek gibi dergi forma almali, taraftar olarak 100 euro odeyip kart almali ki GALATASARAY'li oldugunu ispat etsin......

Ama; OYUNCUSUNUN PARASINI ODEMEYEN, OYUNCUSUNU DOVDUREN (NECATI), 150 BIN DOLLAR ICIN KLUBU 10-15 MILYON DOLLARDAN EDEN (RIBERY), BINBIR TURLU YALAN SOYLEYEN, OYUNCUSUNA (Petre) VE T.D (Hagi) KUFUR ETTIREN, TRIBUN LIDERLERINE KEBAB YEDIREN (BURSA'DA ), KREDI YALANLARI, STAT YALANLARI, 10 YILDA 7 SAMPIYONLUK YALANI, PIRES GELECEK HAVASI ILE ANCAK HEIZE, LUKUNKU, ILIC GIBI ADAMLARI TRANSFER ETDEBILEN BIR BASKANI ANCAK AIDATINI ODEMEKTEN ACIZ UYELER SECER.........
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Bugun Sardan konusmus ajansspora. Dedigi herseyi cope atmamak gerekir. Ozellikle stada neden seyircinin gelmedigi hakkinda dogru konusmus. Stat copluk, takim kotu, oyuncular 10 senedir ayni oyuncular olursa o stada kimse gelmez. Tespit dogru. En azindan digerleri gibi "bizim seyircimiz niye gelmiyor, gelsinler ki takim kuvvetlensin" diye aglamamis.

GS yonetimlerinin neden kotu oldugunu, hic bir sorumluluklarinin aslinda olmadigini iyi nitelendirmis. Dernek anlayisiyla 40 milyon dolarlik anlasmalara imza atilmaz, nasilsa iki sene sonra cekip gidecek, borca giren kulup. Ama asbaskani bu isin en buyuk suclusu. Jardel'i getirip, 3 kurusa satan o.

Cansun zamaninda borclarin deftere islenmedigi de ortaya cikti. Onu da yalan soyluyor. Borcumuz azdi ayagiyla.

Isin benim icin can alici noktasina gelelim. Parayi nereden bulacak? Halka acacak. Butun dusundugu bu. Peki bu isi yapilmasi gerektigi gibi yaparsa kim alir bu hisseleri. Yani takimin masraflari da bu futbol AS'ye aktarilirsa, her sene 20-30 milyon iceri giren sirketin hissesini kim alir? Nasil toplayacak 100 milyon dolari.

Nasil toplayacak... 1) Halka malka acmayacak, Unal Aysal catirt diye sirketleri banka kontaktlari araciligiyla GS'in hepsini alacak. Benim icin sorun yok, zaten GS'in satilmasi gerektigini soylemistim. Unal Aysal da is adami, alsin bu saklabanlardan 10 kere daha iyi yonetir. Zaten Fatih Altayli gibilerinin popolari bu yuzden uc bucuk atiyor.

Ya da

2) Halka acacak ama yine ilk yaptigi gibi sadece gelir kismini halka acacak. Ve GS bildiginiz sekilde hic cikamayacagi bir batagin icine girecek.

50 milyon geliri varsa, 50 milyon her sene sonunda temettu olarak dagitacak. Peki kim odeyecek transfer paralarini, borclarin faizlerini, takimin seyahat parasini, alt yapi masraflarini? 50 milyon gelir var ama 50 milyon her sene hissedarlara dagitiliyor, 5 kurus para kalmiyor, nereden cikacak o kadar para?

Sardan'dan degil herhalde.... Cunku o iki sene sonra ortadan toz olmus olacak zaten.

Ozan Ersoy
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Sn. Dogan Hasol un bugunku Cumhuriyet gazetesinde secim arifesinde uyelerin ve kulubun icinde bulundugu acmazı yorumlayan guzel bir yazısını okudum. Iki turlu secim sistemini oneren yazısı, altı aday ile baslayan 2006 secim yarısında, muhtemelen Sn. Canaydın ve Sn. Sardan ı son tura kalacak ikili olarak karsımıza cıkarıyor. Sn. Canaydın ı ve icraatını dort sene boyunca takip ettik. Sn. Sardan nın dusuncelerini ogrenmek icin bu aksam MKM de yaptıgı sunuma katıldım.

Cok acık goruluyor ki; secimleri hangi ekip kazanırsa kazansın, yeni donemde birbirine camur atma, sevgisizlik ortamı artarak devam edecek. Soylem ve bicim degisebilir, ama icerik bakii kalacak. GS kulup uyeleri bu secimi takiben daha da bolunecek gibiler. Hicbir ekibin full force uygulamaya koyacakları inandırıcı, guvenilir bir programı yok.


Secimde buyuk bir ihtimal ile beyaz oy kullanacagım. Secimi kim kazanır derseniz:
Toplam dort Riva tanıtım toplantısı ve lisedeki Riva oylamasında hazır bulundum. Bu bes toplantı ortamını yasayan ve goren GS Baskanının bu secime girmemesi gerekirdi. Gelin gorun ki, benim bu aksam edindigim izlenim Sn. Canaydın nın Sn. Sardan ı ciddi sekilde zorlayacagı ve hatta ucuncu kez zafer ile ayrılabilecegi yonunde.
Burak Fenercioglu
Posts: 217
Joined: Wed Jul 21, 2004 5:51 am
Location: Cary, NC

Post by Burak Fenercioglu »

Sardan’in ajansspor.com'daki roportajini bende okudum. Futbol AS fikri en hafif tabiriyle SACMALIK. Zaten mevcut bir Sportif A.S. var. Ne gerek var maceralara?

Abuk subuk sekilde kulubu sirketler toplulugu haline getirecegine Sportif AS’nin daha cok hissesini halka acmali. Bugun sadece %16’si halka acik. Bu hisselerin %16’sini daha halka acsan, bugun ki piyasa fiyatiyla $34M kaynak yaratirsin. Bununla kisa donem borclarini kapatirsin.

Daha sonra Galatasaray Gayrimenkul Yatirim Ortakligi kurarsin, buradaki REIT’ler gibi. Riva, Stat, Galatasaray City, GS Adasi (Aysal ile anlasip) projelerini bunlarin icine entegre edersin. Oradan da kafadan $20-25M baslangic geliri elde edersin. Bununla projelerini baslatirsin. Atla deve degil bu, bunlar koskoca is adami. Nasil bunlari dusunemiyorlar anlamiyorum.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Murat Biricik wrote:

Secimde buyuk bir ihtimal ile beyaz oy kullanacagım. Secimi kim kazanır derseniz:
Toplam dort Riva tanıtım toplantısı ve lisedeki Riva oylamasında hazır bulundum. Bu bes toplantı ortamını yasayan ve goren GS Baskanının bu secime girmemesi gerekirdi. Gelin gorun ki, benim bu aksam edindigim izlenim Sn. Canaydın nın Sn. Sardan ı ciddi sekilde zorlayacagı ve hatta ucuncu kez zafer ile ayrılabilecegi yonunde.
Sevgili Murat beyaz oy kimedir? Griyi falan biliyoruım da. Açıkçası moralimin içine ettin.:lol:
Bugün gazetelerde Beyazıt ve İnan Kıraç gibi duayenlerin de Canaydın denen kimseyi desteklyteceklerini okuyunca uzun boylu beceriksizlik kralı olan birisinin tekrar seçilmesi daha olası gibi.

Zaten bu kulüp batarsa bunun sorumlusu duayen denen ihtiyarlar grubudur. Oturup mezarlarında kına yakarlar.Canaydın onlara daha çok proje üretir.

Bence Canaydın seçilirse kulüpde yarım kalan projeler değil, yarım kalan akıllarda gidecek.

Bu adam değilmiydi ekim kasım aylarında yılsonuna kadar stadın temeli atılacak diye.Bence yalancının teki.

Yalancı değil diyen buyursun....
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ercan Dumlupinar wrote:Bugun Orhan Yuce aciklama yapmis
" Selahattin Beyazıt ile İnan Kıraç'ın kendisine Özhan Canaydın'ı desteklediklerini açıklama görevi verdiklerini söyledi. "
Daha once obur baslikta gecilen Vatan Gazetesi roportajinda, Unal Aysal'dan soyle ifadeleri vardi:
- Siz bu seçimde G.Saray'ın duayenleri diyebileceğimiz İnan Kıraç ve Selahattin Beyazıt'la birlikte mi hareket ediyorsunuz?
- "Katiyetle öyle... Aynı yere doğru bakıyoruz. Kendi aramızda görüş birliği sağlamaya, G.Saray'ın 2. yüzyıla hazırlanmasına, değişimin kurallara uygun olarak yapılmasına, 'G.Saray ekipleri harcanmadan G.Saray'ın yenilenmesi nasıl olur?'un şart ve koşullarını hazırlamaya çalışıyoruz."
Bu ifadelerinden onceki sorularin dordunde de Canaydin'i igneleyici ifadeler kullanmisti halbuki. Hala Beyazit ve Kirac'la ayni yere dogru bakiyor mu acaba, merak ediyorum... :)
Özgür
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Forum'da bundan daha once bahseden oldu mu bilmiyorum ama gecen gun Haberturk'te konusan Adnan Polat'a gore sezon basinda tribunlerden yonetim aleyhine yapilan protestolar Yigit Sardan ve ekibinin destegi ile olmus. Ayrica yardim kampanyasina "Canaydin'a destek vermis olmamak icin" katilmayan yoneticiler de yine bu gruptanmis. Ne kadar dogrudur bilmiyorum.

Yigit Sardan Lig Tv'de seyrettigim programda bedava bilet verebilecegini ima etmisti, taraftara goz kirpmisti. Fenerbahce macindaki taraftari gordukten sonra bedava bilet olayinin kesinlikle karsisindayim.
Selcuk Samli
Posts: 3563
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Murat, senin ve,Sn.Dogan Hasol'un yazdiklarina tamamen katiliyorum;her firsatta tuzugun bastan yazilmasini,gunumuze uygun hale getirilmesini dile getirir yazilarinda.

Ortalikta hicbir aday yokken ilk olarak Sayin Alp Yalman adayligini acikladi.Gerekli liderligi gosterdi,tek liste olusturulmasi icin bir firsat yaratti.Bu cok onemli 2 seneyi, onun gibi tecrubeli,ve uzlasmaci birinin baskanliginda gecirmemiz cok faydali olurdu.(Olurdu diyorum cunku secilme sansi az gozukuyor.)Sonuc:Karsisina 5 aday daha cikti,sonra Sn. Haznedaroglu cekildi.Ozet olarak ayikla pirincin tasini...

Alpay Dedeoglu'nun daha once uyelikle ilgili yazdigi seylere tamamen katiliyorum.Kombine bilet almak icin 40 derecede ayakta saatlerce beklersin(herkes bekliyor maalesef),Florya'ya giremezsin(Ali Uras zamaninda,Istanbul'a tatil icin geldigimde, toprak sahada Terimli,Sejdicli GS'in antremanlarina giderdik,on kapidan girip soyunma odasina giden kapinin orada oturur
seyrederdik.)...

Cekilmezse oyum Sn. Yalman'a;cekilirse ben de beyaz liste olusturabilirim.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Sevgili Murat beyaz oy kimedir? Griyi falan biliyoruım da. Açıkçası moralimin içine ettin.
Bugün gazetelerde Beyazıt ve İnan Kıraç gibi duayenlerin de Canaydın denen kimseyi desteklyteceklerini okuyunca uzun boylu beceriksizlik kralı olan birisinin tekrar seçilmesi daha olası gibi.

Zaten bu kulüp batarsa bunun sorumlusu duayen denen ihtiyarlar grubudur. Oturup mezarlarında kına yakarlar.Canaydın onlara daha çok proje üretir.
Sadece Sn. Canaydın ve Sn. Sardan nın cekistigi bir yarısta beyaz oy kendi listemi yapıp benim baskan adayım ve yonetim kurulum budur dememi saglayan aractır.

Sevgili Gorgen, moralinin icine ettigim icin uzgunum, bence cok cabuk toparlanman gerekiyor. Cunku onumuzdeki donem dibin dibini gorecegimiz bir surec olabilir. Dertlesecek akıl selim sahibi GS lılara ihtiyac olacak.

Bu aksam Alp Yalman 19:30 da cemiyette konusuyor. Gidip dinleyecegim. Bence yarıstan cekilmemeli!

Riva oylaması sırasında Sn. Beyazıt ın yaptıgı konusma oylamanın yonunu ve seklini degistirmisti. Bu secimde duayenler ve akıl selim sahibi GS lılar tarafından yapılacak bir dizi konusmalara ihtiyac var ki, tek aday uzerinde antlasma saglanabilsin.

Kulubumuz uyesi bulunan bizlerden buyuk abilerimize yapılan yakıstırmalara ve soylemlere katılmıyorum. Caresizlik ve buyuk bir acmaz icinde, gordugum kadarı ile de buyuk bir cogunluk, damage control arayısındalar. Sn. Canaydın nın dort senelik icraatı sonrası iyi bir program ile Sn. Sardan nın secimleri haftalar oncesi supurmesi gerekirdi. Secimlere 48 saatten az bir sure kala neleri tartısıyoruz.
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Ne mide bulandırıcı bir manzaradır bu yahu! Riva projesinde Canaydına güvenmeyenler şimdi Canaydını tekrar başkan mı seçecek?

Yiğit Şardan kıytırık bir bahaneyle Haberturkteki programa katılmaktan çekinmişti. Hangi pisliklerinin ortaya döküleceğinden korktu acaba?

Canaydının ne lüzumsuz bir insan olduğuda belli..

Eee ne olacak bu klubün hali?
Meczup
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Canaydin'in listesi...

Is bitmistir arkadaslar... Iki sene daha Canaydin'li gunlere hosgeldiniz diyorum.

Ozan Ersoy

Semih Haznedaroğlu

Cengiz Özyalçın

Şükrü Ergün

Adnan Polat

Işın Çelebi

Vedat Gürcan

Engin Akçakoca

Atilla Kınay

Ahmet Deda

Ali Gürsoy

Fatih Gökçen

Mehmet Helvacı

Celal Gürcan

Mahmut Dedehayır

Haldun Üstünel

Tuncay Hazinedaroğlu

Vedat İrdel

Baş Danışman: Refik Arkan
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ozan Ersoy wrote:Canaydin'in listesi...

Is bitmistir arkadaslar... Iki sene daha Canaydin'li gunlere hosgeldiniz diyorum.

Ozan Ersoy

Semih Haznedaroğlu

Cengiz Özyalçın

Şükrü Ergün

Adnan Polat

Işın Çelebi
Bence bu dakikadan itibaren Canaydin'a rakip olmak yerine onun etkin(siz)ligini azaltacak onlemler alinmali. Yonetimdekiler ona nasil kafa tutabilirim, dedigimi yaptirabilirim diye dusunmeli.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Neredeyse hicbirini tanimiyorum, yardimci olurmusunuz?
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Hasan Tezcan wrote:Neredeyse hicbirini tanimiyorum, yardimci olurmusunuz?
Benim bildiklerim Semih Haznedaroglu divan kurulu baskani. Ayrica baskan adaylarindan birsiydi. Unal Aysal ona maddi destek verecekti, ama sonradan vazgecti. Canaydin'a katilmasi ilginc.

Adnan Polat'i zaten biliyoruz. Bugun baskan adayi olsa secilebilir. Kredibilitesi cok yuksek. Ama kesinlikle yonetime katilmayacagim derken son anda Canaydin'a destek vermesi ve ustelik yonetime katilmasi da ilginc. Sanirim Canaydin gayrimenkullerle ilgili kulagina birseyler ufledi. Bakalim , gorelim.

Isin Celebi eski ekonomi bakani. Galatasaray'in mali yapisi hakkinda cok bilgi sahibi. Eger aktif olarak calisirsa iyi isler yapacagini dusunuyorum

Bu uc isim onemli. Ali Gursoy da Ergun Gursoy'un oglu.
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Yiğit Şardan NTV'de konuştu. Şimdi de Canaydın konuşacak. Arkadaşların hesaplamalarına göre bu 5. konuşması olacak :)
Kötü alıştı tv programlarına, kime ne anlatıyor anlamadım..
Meczup
Post Reply