Amma yolladınız, yakında bizde de Türkçe konuşan adam bırakmayacaksınız.
Hasan Şaş ve Ümit Karan takımdan yollansa ben de pozitif bulurum.
Necati ise hiç bir zaman GS'ın as oyuncusu olarak göremediğim ve geçen seneki bir dönem formu dışında beni haklı çıkaran bir oyuncu, o da gidebilir.
Ama Ozan'ın da yazdığı gibi bu transfer işini fazla abartmamak lazım. Bunların üçü de yollanırsa ben mi forvet oynayacağım? Bu yükü Hakan ve Hasan'a bırakamazsınız, bu saatten sonra yabancı forvet alınmasına da karşıyım. Yönetim bir senelik değil çok senelik düşünüyorsa bugünkü kadroyu bu sene konsolide edip seneye iyi bir santrfor aramalı (bunun tek istisnası iyi bir sağ bek, o bulunursa ben hala alınsın derim).
Bir de ben bir sene içinde çehresi çok değişen takım sevmiyorum, geçen seneden iki oyuncu artı dokuz yeni oyuncusuyla sahada GS fikri hoşuma gitmiyor. Biraz fazla FBvari.
Bu yüzden benim de oyuncu olarak hiç mi hiç sevmediğim Karan kalmalı, ama Amerikalıların deyimiyle tasması kısa tutularak (burada köpek benzetmesi yok sadece kontrol altında demek olan bir deyim).
Bu sene iyi senaryo Lincoln ve Linderoth aşılarının tutup (ve Lincoln'ün orta saha değil tek striker arkasında, yani ileri ikilide oynayıp) defansımızım da uyum saglayıp takımın başarılı olması.
Her hoca oyunu biraz kadrosuna göre planlar. Geçen sene bizi şampiyon yapan çok formda dört forvet idi (Ümit, Necati, Hakan, Hasan), bu sezon ise bu mevki yumuşak karınlarımızdan biri oldu.
Ben bu sene oyun planımı bu mevkiye az ağırlık vererek kurarım. Orta sahada alternatif ve kalite çok. Orta sahası ve defansı rakiplerinden çok çalışan rakiplerine az hücum şansı veren bir takım olursun, bedeli az gol atmak olur, varsın öyle olsun (tabii kadronda Barca'nın oyuncuları olursa taktiğin bu olmaz, rakibi defansın ve orta sahanla değil hücumunla boğarsın ama bizde o yok). Defans çatlamaz ise böyle bir kadro ve futbolla golcüler çok iyi olmasa dahi UEFA'da gruptan çıkıp turlar geçmek mümkün olabilir.
Ondan sonra iş seneye Hakan ve Karan'a veda edip, Necati ve Kabze'den iyi olan varsa tutup, iyi bir pivot striker almaya (hala gerekliyse de sağ bek) kalır. O zaman CL'de gruptan çıkma hesabı falan yapabiliriz tekrar.
Ezcümle, bu sene eldeki forvetlerle idare. Ben kolay kolay Ümit takımda kalsın demem ama şu anda doğrusu o gibi.
Ali