Ozan Ersoy wrote:Baris Tokat wrote:Ümit'in bonservis bedeli 3 milyon Euro'ymus. Ümit mukavelesinde böyle bir madde varmis. Ümit'in gitmek istedigi takim 3 milyonu getirirse Ümit serbest kaliyormus.
Kaynak: Sabah
http://sabah.com.tr/haber,074BF27BFF284 ... DD0DA.html
Valla Ümit giderse, o zaman iki forvete ihtiyacimiz olacak. Necati'nin sagi solu belli olmaz. Hakan zaten emekli. Hasan Kabze'nin satilicagi söyleniyor, zira o da GS icin cok yetersiz bir futbolcu. Geriye ne kaliyor? Özgürcan mi santrafor oynayacak?
Ben bu isi begenmedim. Yönetim bu saatten sonra kaliteli santrafor transfer edebilir mi artik?
Benim gönlümde gol makinesi Makaay vardi (Bundesliga'da 129 macta 78 gol, SL'de 17 gol). Maalesef Feyenoord'la anlasmis. Söylentilere göre bonservisine 5 milyon euro ödenmis. Sanirim GS 32 yasinda bir santrafora bu parayi veremezdi. Ama bana sorsaydiniz, ben 5 milyona da alirdim. Adam Türkiye liginde cok rahat 25 golünü atardi.
Baska aklima gelen santraforlar Serhat Akin ve Tomasson, ama onlarin isimleri de su ana kadar GS'la hic anilmadi ki.
Ilginc. Ilk once Ozan Kaya kardesimizden ozur dilerim. Ilk gectiginde bu haberi uydurma oldugunu dusunmustum. Bu Umit FB hakkinda ileri geri konusmaktan cekinmeyen bir topcuydu. Oraya gitmek isteyecegini dusunmedim.
Umit 31 yasinda bundan sozlesmesi bittiginde 33-34 yasinda olacak. Yani son transfer sansi. GS'dan bu vakitten sonra kazanacagi para 1.6 milyon Euro. Bu yukarda yazilanlara gore, FB'den 5-6 milyon Euro civarinda para alacak. Aradaki fark cok buyuk. Gitmek istemesi normal.
Umit takimda beyligi, abiligi olan bir oyuncu. Yeni kurulan genclestirilen kadroda sorun yapabilir ve gecen seneki gecirdigi ciddi sakatligin etkisinden kurtulabildigini dusunmuyorum. Senede 20 golun ustunde de gol atamadi. Ama Turkiye'de en fazla gol atan ikinci oyuncu. Gol vurusu iyi, bitiriciligi iyi.
Alinacak para da 3 milyon Euro ise....
Yapilacak en iyi sey, ilk once Gokhan'la konusmak. "Bak kocum eger gelirsen, ilk 11'de oynaman garanti. Yarisacagin oyuncular 37 yasinda Hakan Sukur, 19 yasinda Ozgurcan ve fazla sans bulamamis aslinda ilk 11 oyuncusu olmayan Hasan Kabze. Bu senin icin buyuk firsat. Firsat ayagina kadar geldi. Kulubune restini cekmen gerekiyor. "
Sonra da Kayserispor'la ciddi sekilde masaya oturmak. "Bu is boyle, bakin bizim basimiza da geldi. Kizacaksaniz FB'ye kizin. Ya satarsin ya satarsin" demek.
Boylece sakat 31 yasindaki adamin yerine 25 yasinda, iki sene oncesinin gol krali, milli takimda santrafor olarak oynamaya baslamis, Turkiye'nin adam eksiltemede ve pozisyona girmede en iyi forvetini almis oluruz. Son vurusu Umit kadar iyi degil ama Umit o noktaya gelene kadar kac sene calisti. Gokhan'in kendini gelistirmesi icin onunde uzun seneler var.
Ozan Ersoy
Ozan,
Bence bu iş bize yansıdığı kadar basit değil.
Birincisi FB'nın cidden Ümit'e 5-6 milyon Euro (bunu yıllık demiyorsun umarım) artı üstüne de GS'a bilmem kaç milyon Euro vereceğini sanıyor musun?
Farzet ki verecekler, Kayseri kimseyi satmaya niyetli olmayabilir (yani adamlar belki de cidden söylediklerini demek istiyorlar, they really mean what they say anlamında). Bu konuda benim en büyük endişem, Kayseri Gökhan'ı bırakacak olsa FB gider bizden önce Kayseri'ye, bizden de çok para verir. Yani FB memnun edemez ise Kayseri'yi para açısından biz nasıl edeceğiz? Belki Gökhan GS'ı istiyor denebilir ama Kayseri onu dinler mi işin içine para girince?
Bir de, 40 yıllık bildiğimiz FB bu, Terim'e, Hakan'a, Emre'ye kanca atmadılar mı vaktiyle, tipik politikaları, alabilirsen al, alamazsan da kafalar karışmış olur. GS çok iyi olma şansına sahip, geçen sene değildi ama bu sene var bu şans. Hadi bir çomak sokalım, ya tutarsa peşinde olabilir bu adamlar.
Bence burada öenmli olan GS yönetiminin alacağı tavır. Ümit benim beğenmediğim ama bu sene bence GS'a faydalı (elzem değil ama faydalı) bir oyuncu. Cidden böyle bir teklif olsa dahi birileri (Adnanlardan biri) oturup bak bu teklifin ciddiyetini bilemezsin bir, FBye giden yerli forvetlere ne olduğuna bak son yıllarda, kariyerin biter iki, GS'da bu sene çok ciddi şansın var üç deyip bırakmalı.
Onun ötesinde baktın adam dinlemiyor, o zaman iş ticaret, bana bu sene gelip sözleşme uzatan adam böyle triplere giriyorsa ben de ben seni 800.000den kenarda oturtayım bir sene de bak bakalım seneye FB'den ne teklif geliyor dersin (ama tabii buraya gelmeden adamı anlayıp dinlemek, mümkünse kazanmak lazım).
Kalli bence bu antremana almama işini "vay, sene nasıl FB ile konuşursun çık dışarı" şeklinde yaptıysa büyük hatadır ama bugün kafan karışık istersen idmanı boş ver, git biraz düşün dediyse gayet iyi etmiş. Ben birinci ihtimalin doğru olduğunu hiç sanmam.
GS belli bazı zaaflara rağmen iyi yolda. Klübün bu bu kadar çabuk problem varmış havasına girmemesi lazım.
Çok ciddi bir hata riskimiz var, GS bu sene üzerinde çalışıp, ödevini yapıp strikerını seneye almalı. Artık mümkünse Carew falan gibi bir adam ne yapıp edilip seneye alınmalı. Yoksa Haziran sonunda dedikodu çıktı aman Temmuz'da Avrupa'da batan geminin malı ne var diye oyuncu almamalı. Bu sene Ümit'in gitmesi (hele bir de Gökhan alınamaz ise) hazırlıksız ve de geçen yıllarda yaptığımız gibi son günlerde kötü transfere yol açar. Gökhan cidden GS'a gelmek istiyorsa bak seneye Kayseri eşşek gibi nasıl satıyor seney alırız. Kaliteli bir yabancı için ise saat bu sene çok geç artık.
Ümit mümkünse kalsın, ama takımın huzurunu bozmadan. Takımın huzurunu kaçırma yoluna giderse de 800.000 dolara bütün sene TV'dan futbol maçı seyretsin. Bence alınacak tavır bu olmalı. Ha, arada FB eşşek yüküyler bonservis verirse tabii satalım ama hiç zannetmem FB'nin bize ciddi para vereceğini.
Ali