33. hafta: Sivasspor-GS 3-5 (Song(KK),Arda(3), Ayhan, Hakan)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Maç nasıl biter?

Poll ended at Tue Apr 29, 2008 10:53 pm

Sivas kazanır
3
8%
Berabere biter
9
23%
Galatasaray kazanır
27
69%
 
Total votes: 39

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Yahu Tolga hiç sesin çıkmıyor :)

Sivas'ın balon olmadığı konusuna katılıyorum. Balon olduğunu iddia edenler "3-3 ile 3-5" arasında 3,5 atmadıysalar bende fenerli olayım :D
Tolga Girici wrote:
Mert Tokman wrote:Kendi aptalliklarimiz/sanssizliklarimiz yuzunden kolay gecmesi gereken mac stresli oldu ama neyse...

Sivas tam bir balon - Kayseri cok daha iyi bir takim bunlardan... Besiktas gecsinde bunlari UEFA'da balon bir daha patlamasin.
Evet bence de cok kolay olabilirdi bu mac. Defans hatalarimiz ve Aykut Sivas'i israrla ayakta tuttu. Ilk gol bence her macta yenebilecek bir gol. Bence Songun sagbek olmasi dogru karardi. Ikinci golde savunmadaki -sanirim- Hakan Balta'nin da buyuk hatasi var. Ucuncu golde ise Emre yetisemedi topa. Aykut'a o golde cok suc bulamiyorum. Ama bunlarin disinda koca macta bir tane bile duzgun yan topa cikamadi. Genel olarak kalesinden cikmakta zorlaniyor. Boyle buyuk takim kalecisi olmaz. Iyi bir kaleciye ihtiyac var.

Ama onun disinda uzun sure macta mutlak hakimiyet kurduk, goller cok guzeldi. Sabri daha once oldugu gibi ligin son maclarinda kendine geldi. Servet cok iyiydi. Ayhan, Arda superdi. Mehmet Topal harikaydi. Orta sahamizla aldik bu maci. Arda'ya iceri girmesini soyleyen Hakanmis bu arada. Ben de o anda Hakana kizmistim, haddini bilmiyor diye ama onun sayesinde goller gelmis olabilir.

Sivas'in uzun bir sure Mehmet Yildiz'a uzun top atmak disinda bir numarasi yoktu ama ikinci yari 3-5 olana kadar o kadar da bos bir takim olmadigini gosterdiler. Yedigimiz gollere aninda cevap vermemiz cok iyiydi. Orta sahada Mehmet Topal , Ayhan ikilisi cok iyiydi.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ridvan az once Maldonado, Kezman, Appiah ve Roberto Carlos'u gonderdi takimdan. Oftas'i da yenelim de eglence baslasin artik :)
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Ismail Gezer wrote:Yahu Tolga hiç sesin çıkmıyor :)

Sivas'ın balon olmadığı konusuna katılıyorum. Balon olduğunu iddia edenler "3-3 ile 3-5" arasında 3,5 atmadıysalar bende fenerli olayım :D
Kazandık ama maç beni öldürdü.
Tek kelimeyle, öldüm.
Sivas'ın fizik gücü + Mehmet Yıldız ve Mohamed Ali'den öte varlığı olmadığını biliyorduk. Buna rağmen dünya tarihine geçecek goller yiyerek adamları umutlandırdık. Birbirinden güzel atarak da onların ve Fenerlilerin heveslerini kursaklarına dizdik.
Arda, Ayhan, Barış, Sabri, Mehmet Topal... Bu adamlara ne desek azdır. Ölümüne oynuyorlar, herşeylerini ortaya koyuyorlar. Böyle bir orta saha çok az görülmüştür herhalde Türk futbol tarihinde.
Rakibin işi uzun toplara kalınca Servet-Emre ikilisi zaman zaman bocaladı. Özellikle duran toplarda kalbimiz üç buçuk attı.
Nonda çok önemli transfer. Top saklamayı ve uygun durumdaki adama vermeyi çok iyi biliyor. Deplasman forveti.
Barış çok dağınık, hani ayıp olöasa budala diyeceğim. Ama iyi niyetli çocuk.
Yediğimiz ikinci golde topun çizgiyi geçip geçmediği çok tartışılacaktır.
Lehimize verilmeyen bir penaltı var, Arda düşürülmüştü.
5. golümüz ofsayt. Ama birşeyi değiştirmez.
Sonuçta, Feldkamp'ın zamanında gönderilmesi sayesinde camia ayağa kalktı ve müthiş bir ruha büründü. Feldkamp'ın takımı bu mücadeleyi sahaya koyamazdı.
Şampiyonuz. Çok az kaldı.
Rakiplere tokat ata ata şampiyonluğa gitmek öyle güzel ki...
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Salih Bora wrote:Rakiplere tokat ata ata şampiyonluğa gitmek öyle güzel ki...
bu cok onemli. gs uzun yillardir boyle bir cizgide olmamisti. son iki haftada sampiyonluktaki iki rakibimizi de yenip finishe yaklastik.

haftaya samiyen bayram yeri olacak insallah
Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Bu gece sanki talihimizle bir hesaplaşma içindeymiş ve Sivastan daha çok talihimizi ya da talihsizliğimizle maç yapmış ve yenmişiz gibi geldi bana. Sivas ben top oynama istemiyorum dedikçe adamlara gol attırarak, zorla havaya soktuk adamları ve sonunda kendi göbeğimizi yine kendimiz kestik.

Sivas'ın akılla mantıkla açıklanmaz sertliklerine bir akıl erdiremedim açıkçası...Ardaya arkadan vurulan kasıtlı tekmeler, Mehmet Yıldız'ın hemen her pozisyonda attığı dirsekler. Sanki futbol oynamaktan çok önceki hafta başkanlarının takımı olan Fenerbahçeyi yenmiş Galatasarayı tekmek tokat dövmeye çalışan bir takım gibiydi Sivasspor.

Şimdi artık bir maç ve şimdikilere oranla daha kolay bir maç kaldı, rakibinde bir derdi olmadığına göre bizi çok zorlayacağını sanmam, umarım da öyle olur.
Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

Salih Bora wrote:
Rakiplere tokat ata ata şampiyonluğa gitmek öyle güzel ki...

Sanırım gecenin özeti bu,

Bu maç kaleci ihtiyacımızı göstermesi açısından son derece önemliydi. Eğer 1-0 yada 2-0 bitseydi kaleci açığımız konuşulmayacaktı. Aykutu ben anlayamıyorum. Ya kardeşim hiç konuşmuyormusun sen defansınla. Bir kere konuştu sarıyı yedi. 17 cm içeri girmiş top. Neyine itiraz ediyorsun.

Bana göre şamp... getiren futbolcuların başında servet ile arda var. Buna ek bu gece aydan ve barış çok iyiydi.

Yönetimin artık şampiyonlar ligi için ciddi yatırım yapması lazım. Kaleci+ sağ ve sol beke taş gibi adam lazım şampiyonlar liginde. Linderoth umarım seneye toparlamış şekilde dönüş yapar.

PS. Görgen bayrak süper olmuş. Yalnız 3 e 4,5 çok büyük ebatlarda haberin ola.

Çıldırın çıldırın cimbom için çıldırın..
Harun
Emre Girici
Posts: 59
Joined: Sun Feb 24, 2008 7:07 pm
Location: Amsterdam

Post by Emre Girici »

golü erken yememiz takimi atesleyen ana etkendi sanirim. ilk yari golsüz berabere bitse, macin temposu düşse galatasaray golü atmakta zorlanabilirdi.

maç 3-3'ken 75. dakikada mehmet yildiz'in o diregi siyiran sutu girse onu da çıkarabilir miydik bilemiyorum :)

yenen 3 gole illaki bir suçlu aramaya gerek yok, hele şampiyonluk kupasinin bir kulbundan tuttuktan sonra... ama 2 golde aykut'un topa çıkıp çıkmama tereddütü bariz bir hataydi.

artik haftaya oftaş maçında şampiyonluk turu atmamiza kesin gözüyle bakıyorum. ancak, fenerbahce macinda yapilan kötü tezahürat sebebiyle gs ve fb'nin birer maç saha kapatma cezasi almasi gibi bir ihtimalden bahsediliyor, ve federasyon sali günü bu durumu karara bağlayacak. ola ki korktugumuz bir durum başimiza gelirse, dünya üzerinde ilk defa bir takim boş tribünler önünde şampiyonluk turu atacak.
Emre Girici
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Medyada estirilen ve birazda şişirilecek hava tutarda son maçı seyircisiz oynarsak bizim ne derece aleyhimize olur bilinmez!

Öyle yada böyle son maçı kazanacağımızdan eminim. Ama maç seyircisiz olursa, işte o zaman bu sezon tarihi bir sezon olur!

Seyircisiz cezası gelsede çok üzüleceğimi sanmıyorum. Ortada makul bir sebep yokken bu ceza verilirse, GS şampiyonluğu çok daha fazla konuşulur. AY da artık istifa etsede buna mani olamaz :D
....................

Ve Gool programını izliyorum: 2 fenerli 1 bjk'lı var yorumcu olarak :D

Spiker FB'nin elle gol attığını söylüyor ısrarla..
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

gecen hafta GS FB maci ve bu hafta Sivas FB maci Cafe de adeta Ali Sami Yen de mac izliyormu$uz gibi gecti. Almanya da yapilan bircok istatistik sonucunda belirlendigi gibiAlmanya Galatasaray li. Iki haftadir Cafe nin 2/3'ü GS li. Maclar oynanirken tezahüratlar yapiliyor, e tabi kazaninca daha bir güzel oluyor.
Song'un kendi kalesine attigi gol, oglumun oynadigi 10-11 ya$ grubunda dahi görmedigim türden. Yedigimiz ikinci gol 10-11 ya$ grubunda oluyor bazen. Galatasaray'i ate$leyen Sabri nin direkten dönen $utuydu sanki. Ayhan maci kazandiran oyuncuydu bu ak$am. Ayhan müthi$ oynadi , Ayhan bu performansi bircok macta gösterse Lincoln'e falangerek yok, satilsin derim. $ampiyonluk ASY ye kaldi, belki daha iyi oldu. Ah istanbul'da vardi gelecek cumartesi aksami.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Gokcigdem ve Tolga ya katiliyorum. Macin yildizi iki assist, bir koseye plase ve auta giden top, ve muhtesem bir gol atan Ayhan. Bu macta ona ihtiyacimiz olacagi belliydi ve gerektigi zamanda sorumluluk aldi. BRAVO! Arda ile Ayhan maci kotardilar.

Baris cok mucadele ediyor, her yere kosuyor ama oyle hatalar yapiyor ki bir cuval inciri berbat ediyor. Yedigimiz ilk golde rakip ceza sahasinda gereksiz ve laubali bir topuk pasi ile topu kaptirdi. Pozisyonun devaminda Sivas korner kazandi ve kendi kalemize attik. Bu seferki hatasi golun baslangici oldu, ama daha onceki maclarda cezayi kesemeyen takimlar yuzunden dikkat cekmedi. Eger mumkunse Baris i antremanda olsun antreman disi olsun Okan ile eslestirmemiz lazim. Etkili pres nasil yapilir, topu kaptirdigin zaman hemen nasil taktik faul yapman gerekir Okan bu elemana yol gostermeli, deneyim kazandirmali. Gereksiz ve asiri derecede kendini yere atmalar ile hakemlerin gozunde daha da antipatik oldu, bundan sonra isimiz var.

GB nin SS de beraberlik alip, ligin bu hafta bitmesini cok istemistim. Belki de son civiyi Trabzonlular cakmak isteyecektir. Umarim bir kazaya ugramadan zirvede ligi bitiririz.

07-08 sezonunun sonuna bir hafta kala hem lig ve hem Avrupa seruvenimizi degerlendirip, eksilerimiz ve artilarimiz neler 08-09 a hazirlanacagiz. Sampiyonluk bize CL de tek on eleme oynamayi oradan elensek dahi UEFA dan devam etme sansini sunuyor.

08-09 icin benim ilk ve tek maliyeti yuksek tercihim iyi bir kaleci. Orta sinif/vasat bir kaleci alacaksak `yildiz alinmaz yildiz yetistirilir` sozune uyup bu ikili ile devam edecegiz. Linderoth oynayabilecek mi, Lincoln nun durumu nedir. Song kaliyor mu, gidiyor mu? Bunlar da onemli konular. Emre ve Servet nin yaninda mutlaka yabanci ve iyi bir stoper e ihtiyac var. Song bu isi ne kadar yapiyor, verdigimiz paraya deger mi bunlari dusunup, irdeleyip karar vermeliyiz.

Iyi bir striker alabilecegimizi tahmin etmiyorum. Aldigimiz zaman ise aldigi yuksek ucret yuzunden takimda huzursuzluk da bas gosterebilir. Bence her ne kadar yetenekli olursa olsun, ve Gorgen nin en iyiler listesinde yer alsin bir Lincoln problemimiz var. Iyi ve maliyeti yuksek bir striker bu isi icinden cikmaz hale getirebilir. Sag bek icin Orduspor da oynayan Ates e kadroda sans verilmesi gerektigini dusunuyorum. Ugur Ucar ile yeni sezonda o mevkiyi dolduracaklardir.

Sukur buyuk ihtimal yeni sezonda takimda olmayacak, kendisine bir iki satir ile degil ayri bir baslikta tesekkur etmek isterim. Sabri nin ise Avrupa da talibi varsa degerlendirelim. Nonda nin onumuzdeki sezon fiziki acidan daha guclenecegini ve takima daha yararli olacagini bekliyorum.

Sistem acisindan bakildiginda dortlu defans, iki yonlu kalabalik orta saha ve tek forvet bizim hedef takimlarimiz icin (GS, FB, BJK, TS, ve Kayseri) en uygun sistem. Bu sistemi iyi oynatacak bir TD bulmamiz lazim. Genclere daha onem verecek yeni bir Lucescu ariyoruz.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Murat Biricik wrote: Genclere daha onem verecek yeni bir Lucescu ariyoruz.
Aradığımız hocayla ilgili en güzel tarif bu! Gençlere önem veren bir Lucascu aramalıyız. Tabi varsa :)
Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Post by Eray Tunç »

Murat Biricik wrote:...Sag bek icin Orduspor da oynayan Ates e kadroda sans verilmesi gerektigini dusunuyorum. Ugur Ucar ile yeni sezonda o mevkiyi dolduracaklardir.
Erkan Ferin'in durumu nedir? Ateş Erkan'dan daha mı iyi?
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

GALATASARAY ÇILDIRDI!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Image

Image

Image

Image
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Nasıl kuduruyorlar nasıl...
En büyük palavralardan biri, Fenerbahçe'nin her yönden Real Madrid düzeyinde bir kulüp olduğu, Türkiye Ligi'ni her sene domine etmesi gerektiği, bu sene Avrupa'yı fethettiğinden dolayı başarılı sayılabileceği saçmalığı. (Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalmasa ligde şampiyon olurmuş)
Bunlara kalsa F.Bahçe, Olimpik Lyon gibi yıllarca şampiyon olmalı ama G.Saray'a ikram ediyor işte.
Peh... Sevsinler sizi.
Kendinizi kandırıyorsunuz oğlum.
Uzay Takımı'na bakın: Ön liberosu Maldonado, forveti ununu elemiş Kezman, sağ kanat C.Kazım.
Aziz Yıldırım'ın yaptığı takım bu.
Kimin bahsettiğini hatırlamıyorum ama birisi dedi ki G.Saray'ın altyapıdan beş altı futbolcu çıkartıp oynatması, G.Saray Ruhu denen şeyi var ediyor.
İşte tek gerçek yorum bu.
Laf ola beri gele toplanmış bir araba dolusu boş adamı aynı takıma topla. Sonra sağda solda "Fener isterse Etoo'yu alır" geyiği yap. Hadi alsanıza.
Alıp alabileceğiniz Kezman. Maldonado. Anelka.
Gelir yaratma konusunda stad kapasitesini çıkar, bizden ne farkı kalır?
Çok başarılısınız ha... Ama başarı ölçünüz G.Saray çeyrek finale kaldığı sene şampiyonluğu kaybettiğinde nedense çalışmadı. Yerden yere vurdunuz.
Tıpkı şimdi son maç Ali Sami Yen'i kapatıp, bir umutla mucizeye oynama hevesiniz gibi.
Karşılaşmanın özet görüntülerine Arda'ya yapılan penaltıyı koymayıp, Emre'nin ilk yarıda yaptığı bir hareketi mal bulmuş mağribi gibi atlayaraktan koymanız gibi.
Medyasını da, federasyonunu da, rakibini de ezerek şampiyon oluyorsun.
6 maçın seyircisiz. 6 maçın hocasız.
Bundan daha güzel ne olabilir?
Her sene şampiyon olabiliriz. Buna inanıyorum. Çünkü futbolun tek gerçeği, Servet'in, Emre'nin, Arda'nın, Ayhan'ın, Barış'ın, Hakan'ın tekmeye kafa koymalarıdır.
Ve son sözüm, şu "çıldırın" melodisini bize değil onlara uyarlamalı... Çıldırsınlar.
Post Reply