Ozan Ersoy wrote:Ali Gursel wrote:
Ozan, Trabzon sampiyon falan olursa (sanmam ama), bizim Song-Meira isi de konusulur. Forumun Meira dusmanlarindan degilim, Meira'nin futbolculugunu begeniyorum (GS'daki performansi henuz futbolculugunu yansitmasa da) ama Song Trabzon'a iyi oturdu ve faydali oluyor. Song cok onemli oldugundan degil ama Trabzon muhtemelen Song tecrubesinde adam bulamazdi, yeni kurulmus takimlar/defanslar icin onemlidir bu isler, futbolculugunun otesinde faydasi oldu Song'un Trabzon'a, biz de dolayli olarak sorumluyuz bundan (FB de TOmas'i yollamisti hatirlarsaniz).
Ali
Ali tartisan tartissin. Ben bu konuda sadece bu sene degil gecen senelerde de hic yazmadiysam 20 kez yazmisimdir. Song Ingiltere'de tutunamadi Fransa'da tutunamadi. Biz de ya bedavaya aldik ya da cok az bir bonservisle aldik. Simdi bellekte 1,5 milyon gibi bir rakam kalmis, yaniliyor olabilirim.
Song savunma konusunda 10 uzerinden 8'lik bir oyuncuysa top kullanimi, savunmadan olumlu pas yapabilme konusunda 4'luk bir oyuncu. Savunmada birebirde iyi ama topu ayagina aldiginda savruk, yana veya 60 metre ileriye sisirme. Iyi liglerde takimlarda tutunamamasinin nedeni bu.
GS'in bu sene oynadigi futbolu Song'la oynamasina olanak ucundan yakinindan bile yoktu. Song'dan kurtulmamiz gerektigini gecen senelerde cok yazmisimdir.
Meira ise savunmada 10 uzerinden 6 ise top kullanimi konusunda 8. Benim tahminim ikinci yarida daha da iyi olacak. Daha ilk senesi. Ligi sahalari, oyunculari yeni yeni taniyor. Ailesini Portekiz'de birakti. Yanliz. Sessiz, icine kapanik bir adam. Ulke Portekiz'e gore garip bir ulke. Uyum saglamasi biraz zaman aliyor.
Ozan Ersoy
Ben zaten Song GS'da ne yapardiyi degil de Song'un Trabzon'a faydasini vurguluyordum. Song'un top kullanamadigi konusuna tamamen katiliyorum, Meira'nin ikinici yari daha iyi olacagini da dusunuyorum, sadece Song'un gecmisine biraz haksizlik etmissin sanki, bu iki ligde cok uzun yillar futbol oynadi Song, uc sezon Liverpool falan var burada. Ne bileyim adam ucer ayda Ingiltere ve Fransa'dan atilmis falan degil.
Ozer Hurmaci kuvvvetlenmis, daha ozguvenli sanki.
Kadrosunu birak ilk 11inde Huseyin Cimsir olan bir takim sampiyon olmamali.
Gokhan bir de karsi karsiya kacirdi, dedim ya, garip bu adam, senin benim atacagimi atamayip o ilk golu atti.
Meye'yi ben de anlamadim ama belki cok yeni oldugundandir sorunu. De Nigris ve Neca ikisi de yumusak forvetler, belki biraz daha sert bir forvet istemistir Aykut, kimbilir.
Neyse, simsi Bulent hocamizdan puan kaybi ardindan aglamalari, sahadan sikayet etmis, ilginc, kendi buzlu sahasinda kazaninca ne onemli isler yaptiklarini anlatiyordu. Yalniz adamda terbiyesizlik hakikaten diz boyu, takimi bu kadar kasapca oynayip sonra cikip hakem ve sertlikten sikayeti harika olmus.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Adana 5 Ocak Stadı'nda Kayserispor ile 0-0 berabere kaldıkları karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada hakemden yakındı.
Uygun maç sonrası düzenlendiği basın toplantısında, yağmur nedeniyle zeminin kötü olduğunu ve bu nedenle iki takımın da istediği futbolu sahaya yansıtamadığını belirterek, ''Mücadele anlamında iki tarafın da futbolcularını tebrik ediyorum'' dedi.
Futbolcuların iyi işler yapmaya çalıştığını belirten Uygun, şöyle konuştu:
''Ancak hakemimiz 15 tane faul yapan Cangele'ye sarı kart göstermezken, oyuna girer girmez topu çalmak isterken faul yapan Balili'ye sarı kart gösterdi. Bu ne lahana bu ne turşu. Hadi bundan vazgeçtim, adamın ayağını kıracak şekilde tabanla giren futbolcuya, kardeşim koşarken göster kırmızı kartını.
Niye benim futbolcum, 3 dakika sonra sana 'Sarı kart göstermeyecekmisin?' diyor. Sen bunları çözebileceksin, o avantajı çözebileceksin, sen bunları okuyacaksın ki belki UEFA'da final yönetirsin. Şiş yansın kebap yanmasın, Adana kebabı yandı. Adanalılar futbol izleyemedi. Böyle şey mi olur?''
Uygun, oyundan atılan oyuncusunu alnından öpen Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ı da eleştirerek, ''Tebrik ediyorum seni Tolunay hoca'' ifadesini kullandı
Bülent Uygun bir soru üzerine 3 gün önce zorlu Galatasaray maçından çıktıklarını, yüksek tempoda iki maç oynayınca futbolcularının ister istemez zorlandığını söyledi.
Futbolcularının zorlanmasında kötü saha şartlarının da etkisi olduğunu bildiren Uygun, ''Ancak deplasmanda aldığımız 1 puan iyidir'' dedi.
Uygun, hakemle ilgili bir başka soru üzerine de bir pozisyonda futbolcusunun topun önüne geçmek isterken sarı kart gördüğünü anımsatarak, ''Tartışılacak bir pozisyon, futbolcum topun önüne geçmeye çalışıyor sarı kart veriyor. Hakeme ne diyeyim. Allah sonlarını hayır etsin'' şeklinde yanıt verdi.
Ali
Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions.--Thomas Jefferson