Bu film bende var, Carrefour'da CD'sini 5.99 a satmislardi.Sans ya ben de bulmustum.Bazi yerleri abartili ama cogu yerler o gunlerde olan olaylar.Serkan Ercan wrote:Her ne kadar Leverkusen macından uzaklasmıs olsak da, konu İngiliz holiganlarından acılmısken bir filmden bahsetmek istiyorum. Muhtemelen birçoğunuz biliyorsunuzdur veya izlemişsinizdir fakat bilmeyenler için "The Football Factory" filmini tavsiye edebilirim. Chelsea taraftarının Tottenham ve West Ham taraftarlarına saldırmaları, Liverpool deplasmanı maceraları ve özellikle filmin sonunda (FA Cup ve Carling Cup ikisinden birinde) Millwall ile eşleşmeleri, maç gününü iple çekip, maçtan önceki dakikaları alabildiğince yaşamaları (!) anlatılmış. Diğer yandan, içeriğinde futbol holiganizminden baska konulara da yer verilmiş, kısacası bence güzel bir yapıt olmuş.
Asagıda imdb linki ve o sitedeki abstract ı yer almakta.
http://www.imdb.com/title/tt0385705/
"The Football Factory is more than just a study of the English obsession with football violence, its about men looking for armies to join, wars to fight and places to belong. A forgotten culture of Anglo Saxon males fed up with being told they're not good enough and using thier fists as a drug they describe as being more potent than sex and drugs put together. Shot in documentery style with the energy and vibrancy of handheld, The Football Factory is frightingly real yet full of painful humour as the four characters extreme thoughts and actions unfold before us."
Chelsea'li veletlerden birinin Milwall'in liderinin kiz kardesi ile bir gecelik iliski yasamasi (daha dogrusu yasayamamasi ) sonra baslarina buyuk bela aciyor.