TFF, MHK, ve hakemler

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

TFF, MHK, ve hakemler

Post by Cengiz Akgun »

Gecenlerde de bu yazida yazilanlara benzer seyleri bir yer de daha okudum. Vedat Yuksel hakem seminerine adi hakem oldugu ve davet edilmedigi halde geliyor ve kapida durduruluyor. Iceriye soruldugunda salin girsin diyorlar. Arkasinda seminerde katilanlara kahve verilen seminer salonun disindaki yerde bir fincan kahve almak istiyor. Kahvenin basindaki davetli olduguna dair bir belgesi olmamasi yuzunden kahve vermek istemiyor. Oradan gecen birinin sayesinde hakem oldugu soylenince kahve alabiliyor. Asagidaki yazi bu okuduklarimi dogruluyor.

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?a ... maz&ver=13

Bunlari yapanlar MHK'de olanlar ve orayi yoneten davarlar. TFF adi altindaki ayilar ise bu duruma seyirci kaldiktan sonra sizler burada Turk hakemlerinin kalitesizliginden bahsedemezsiniz. Bunlar onur kirici olaylar. Nitekim yukardaki yazida bu taninan isimlerden biri seminerde soz isteyip verilmeyince digerlerine "bugun bize yarin size ona gore" diyor. Salonda cit cikmiyor. Bu davranislarindan dolayi bu hakemlere 2 ay men cezasi veriliyor. Uc ya olsa hakemlikleri dusecekmis o yuzden iki deniyor.

Onun icin hakemlerden fazla seyler beklemeyin. Bu benim gorusum elbette. Deda, Yuksel. Demirlenk ne yaptik da bu hale geldik eger sucumuz varsa neden hala bizi hakem olarak tutuklari halde niye mac vermiyorlar diyerek bunun cevabini soruyorlar. Cevap verilmiyor.

Ortada klupler birligi denilen bir kurum da var ustelik. Isleri gucleri bize yanlis yapildi diyerek TFF uzerinde nufuz sahibi olmak. Buna AP de dahil daha gecen federasyon baskani ile konustum goruslerimi bildirdim ve adaletli bir sezon istedim dedi. Ortada bir kiyim var. Neden ve nicin yapildigi aciklanmayan icerde donen dolaplarin yuzunden olan. Serefli insanlar boyle bir serefsizlige sessiz kalmamalilar. Sucu olanin isten el cektirilir. Sucu olmayan ksissel hesaplar yuzunden boyle surum surum surundurelemez; birileri bu adamlari istemiyor deniyor. Elbette isin icinde bir capan oglu var. Ben bu hakemler sutten cikmis ak kasiktir demiyorum cunku olayi bilmiyorum. Ama hak ve hukukun oldugu bir yerde hicbir kurum bu sekilde davranamaz. Davranirsa hakem rezaletini her sene goruruz. Cunku birlerinin adami olmak icin seref ve haysiyetinden taviz verenlerden durustluk beklenemez. Bunu orada hakemlik yapan herkesin bilmesi gerekmez mi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply