Adnan Ozturk - baskan adayi

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Mert Tokman »

Alpay ve kendisini taniyan diger arkadaslar Adnan Beyi bizlere tanitirlarsa sevinirim.

Asagiya yaptigi resmi aciklamayi ve vaadlerini kopyaliyorum (kaynak: turkspor.net)
Galatasaraylı eski yönetici Adnan Öztürk, sarı-kırmızılı kulübün mart ayında yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısında başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Balmumcu'daki Point Otel'de basın toplantısı düzenleyen Adnan Öztürk, hedeflerinin, müzelerinde tek eksik kupa olan Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmak olduğunu söyledi.

Kongre üyelerinin de adaylığını açıkladığı toplantıya katılarak destek verdiği Öztürk, ''Galatasaray, dünyanın en büyük camialarından bir tanesidir. Hatta ısrarla söyleyebilirim, dünyada tektir'' dedi.

Öztürk, Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu unutmayacaklarını kaydederek, ''Galatasaray'ı sportif rekabette bir adım bile geri düşürmeyeceğiz. Biz Galatasaray'ın kurumsal yapısını oluşturmak istiyoruz. Şeffaf, denetlenebilir ve sürdürülebilir bir yapı oluşturacağız. Bunları yaparken sportif açıdan hedefimiz; eksik olan Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzemize götürmektir'' diye konuştu.

Galatasaray'da seçim yarışının 3 senedir devam ettiğini öne süren Öztürk, ''Ama resmi olarak bugün başlamıştır. Galatasaray'ın ilkeleri, ahlakı, prensipleri çerçevesinde kendimizi anlatacağız, sonucu genel kurul belirleyecektir. Bize de saygı duymak gerekir, saygımız sonsuzdur'' dedi.


-''3. DÖNEMİ AÇACAĞIZ''-


Adnan Öztürk, artık Galatasaray'ın bir dünya kulübü haline gelmesinin gerektiğini belirterek, ''Kalıcı başarılara yelken açma zamanı gelmiştir. Kalıcı bir sportif başarı, sürekli bir mali başarıdan geçmektedir'' ifadesini kullandı.

105 yıllık Galatasaray Kulübü'nün tarihini 3 bölüme ayırdığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

''1. dönem, Ali Sami Yen ile başlayan, binbir zorlukla ulusal başarı kazanıp milyonların gönlünü kazanan bir Galatasaray. Bu dönem 1995-96 yılına kadar sürdü. Bu dönem sonrasında biraz borçlanarak Avrupa'da önemli başarılar elde etmiş, dünya markası haline gelmiş, hepimizin gururu haline geldiği dönem yaşandı. Ben yaptığımız bu hareketi 3. dönem olarak adlandırıyorum.''

Arkadaşlarıyla birlikte uzun süredir çalışmalar yaptıklarını anlatan Adnan Öztürk, ''Bu 3. dönem olarak adlandırdığım bölüm içinde, 2 sene içinde banka borçlarını tamamını kapatmış, diğer borçlarını dünyadaki başarılı kulüp ve şirketlerin kabul edilebilir seviyesine çekmiş, hiçbir mal varlığını satmadan bunları yapmış hale gelmeyi hedefliyoruz. Bunu yapmak çok büyük bir sır gerektirmiyor. Şeffaf ve paylaşılan bir yönetim anlayışını ortaya koymak gerekiyor. Son derece hazırlıklı olarak çıktık'' ifadelerini kullandı.

Şu anda Galatasaray'ın 300 milyon dolara yakın bir borcunun bulunduğunu dile getiren başkan adayı Öztürk, ''İki sene üste 100'er milyon liradan, toplam 200 milyon liralık zarar var. Ne yazık ki üzülerek bunu belirtmek istiyorum; bu döngüden çıkmak için en önemli gayrimenkullerinden bir tanesi, adı ne olursa olsun, proje olsun satılma durumuna gelmiştir'' dedi.

Adnan Öztürk, tanınmadığı şeklinde eleştiriler gelebileceğini de vurgularken, kendisinin 34 senedir bu camianın içinde olduğunu kaydetti.


-''GALATASARAY'IN KAPILARINI AÇACAĞIZ''-


25 milyon taraftarı olan bir kulübün, en önemli meselelerinden birinin iletişim olduğunu kaydeden Öztürk, Galatasaray'ın kapılarını tüm Galatasaraylılara açacaklarını söyledi.

Öztürk, basın mensupları, genel kurul üyeleri, Futbol Federasyonu ve diğer kulüplerle iyi ilişkiler kurmayı istediklerini anlatarak, ''Ayrıca, Galatasaray Televizyonu, internet sitesi, dergisi, tüm genel kurul üyelerine, taraftarlarına, dostlarına açılacak. Galatasaray Televizyonu'nun şifresini açacağız'' dedi.

Tüm amatör şubelerin bütçelerini 3-4 katına çıkartacaklarını belirten Öztürk, Galatasaray Adası'nı geri alacaklarını ve kulüp üyelerinin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Galatasaraylı olduğu için her gün şükrettiğini anlatan Adnan Öztürk, şöyle devam etti:

''Galatasaray sevgidir, saygıdır, kardeşliktir. Ama her şeyden önce vefadır. Galatasaray'da bu duyguların, bu özelliklerin en üst seviyeye çıkartılması için elimizden geleni yapacağız. Galatasaray'ın kapıları her Galatasaraylı'ya sonuna kadar açılacak. Galatasaray'ın değerlerinin en büyük hazinesi, sahip olduğu tecrübeli başkanları, yöneticileri, sporcularıdır. Bizi başarıya götürecek yol, bu tecrübelerinden faydalanmak geçer. Eğer başkan olursam, Galatasaray'a hizmet etmiş yöneticiler ve sporculardan görev almaları için davette bulunacağım.''

Öztürk, son olarak, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Atletico Madrid maçı öncesi futbol takımına bol şans ve güç dileyerek, ''Galatasaray'da seçim zamanı gelmiştir, Galatasaray'ı daha iyi yerlere taşımak için bir yarış vardır. Kendilerinin bu yarış ile değil, sadece sportif aktiviteleriyle ilgilenmelerini istiyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Cengiz Akgun »

Adnan Ozturk'un yapacagiz dedikleri birer hulyadan ote degil. Kendi bile inanamiyordur su yukarda soylediklerine. Yapacagiz dedikleri ise bugunlu sartlar altinda yapilacak seyler degil. 300M dolar borcu nasil asagi cekecekmis? GS'i tum GS'lilara acarak mi? Evet aslinda muhalefet iken yapacaklarini en detayi ile anlatmak riskli. Ozturk'un soyledikleri AKP'ye alternatif olma konusunda CHP'nin soyledikleri gibi.

Su anda AP'yi devirecek sivri bir fikir goremedim. Gerci bu adami bana Mert sormamis ama Mert'in kendisi de bu aciklamalara bir yorum getirecek durumda muhakkak. Bu adamin bu sozlerine inanip kendisi bir kongre uyesi olsa oy verir mi idi diye sorayim bakalim?

Ha belki karakteri saglam midir degil midir diye icerden bir bilgi alayim diyorsaniz orasi baska. Ben bir lider olmak isteyenden ne yapacagindan cok o neyi nasil yapacagini ogrenmek isterim. Ama su ana kadar baskan olarak gorduklerimiz icinde ahlaki konuda sorunu olanini pek gormedik. Belki Cansun'un bir ceki ben GS'a borc verdim diye kendi adina bozdurmaya kalkmasi mide bulandirici idi. Gerisini ipleri Fatih Altay'linin eline verip onun kendisini kaz gibi gudulmesi gereken biri oldugunu ilan edisini signeye cekmesi olarak biliyoruz. Yani kapasitesi o kadardi. Hic Lucescu takimi sampiyonluga gotururken Terim'in kapisini calip onun bile yahu olur mu adamcagizla sene sonunu getirsin demesine filan girmiyorum.

Suren ise ahlaksizliktan cok bir miras yedi haramzade gibi GS'in ucuruma gitmesinde bu sirketlesme adi altinda ne idugu belirsiz seyi (ki bunu kafasi basmadigi ve basiretsizligi yuznden yapti) bulayarak GS'in bugunku 300M dolar borcunun ana temelini atti. Karini degil gelirini dagitan bir olgunun her sene dipsiz kuyu gibi alta oynayacagini gormemek nasil bir izansizliktir bunun aciklamasi yok elbette.

Canaydin'a gelince. Bu adama durust degil ahlaksiz denecegini hic sanmam. Sadece ne yaptigini bilemeyen ve bir spor klubunun nasil isletilmesi gerektiginden habersiz onun bunun agzina bakan kalbi GS sevgisi ve baskan olma atesi ile yanan (hepsi topu topu bu kadardi) bir kisi olarak goruldu ve biliniyor. Bu Seyrantepe isinde verdigi ugrasi tek bir poztif yani ama benim gordugum ile o stadin yapilmasiyla bu sorunlarin cozulecegini sananlar buyuk yanilgi icindeler. Stadin icinde luks localarin olmasi yemek/lokanta/icki servisi filan gibi seyler sadece goz boyamaga yonelik gostermelik olarak kalacak. Onemli olan o stadi her mac (rakip ikinci ligden olan kupa eleme maci bile olsa) agzina kadar o stada gelip para harcamak isteyenlerle doldurulmasi disardan atilip tutulma ile yapilacak bir is degil. Bunun nasil olacagi konusunda kimseden daha bir fikir duymadim. Bu ancak bir futbol macini sadece 1.5 saatlik mac olarak degil macin disinda gosteri haline cevirmekle mumkun. Culsuz hergele takimini mac cekirdek yenerek seyredilmez diyerek koltuklara tuneterek tribunden davul zurna esliginde anirtmakla olacak is degil elbette.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Ercan Dumlupinar »

Bende ligtv ozetleri dinledim, tabiki gazeteciler onemli yerlere atlamis olabilir ama soylediklerinde hicbir sey yoktu biraz daha hazirlanmasi lazim. Mulk satmadan borcu iki sende odemek, tv, dergiyi bedava yapmak biraz Ciller donemi cift anathar - yesilkart muhabbeti olmus, yani somut birsey yok.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Alpay Dedeoglu »

Mert sormus, Adnan Ozturk hakkinda bildiklerimizi anlatalim artik.

Kendisi eski Arcelor, acquisationdan sonra,yeni Mittal celik devinin bu bolgedeki birinci adami.Mittal dunyanin en buyuk celik devi. Hurda, insaat demiri ve yassi demirde
Karadeniz, Akdeniz ve Ortadoguda da cok aktifler.
Sahibi Ingilterede yasayan bir Hintli ve aklimda yanlis kalmadiysa
Abramovicten zengin.

Adnan Ozturk Uluslararasi Profesyonel yonetici. Liselidir ama muhafazakar kanattan degildi. Eski sporcu olup olmadigindan emin degilim ama olma ihtimali yuksek (Voleybol, basketbol kurek, yuzme, vs.. olabilir). Is hayatimda yolum bir kere kesismek uzereydi,olmadi. Net bildigim sey cok agresif ve hirsli olmasi. Kafasina koydugunu yapiyor,
hirsli, didismekten ve kavgadan kacinmiyor. Ama akilli, profesyonel yoneticiligin sinirlarinda.

Bir donem yoneticiydi, aklimda kalan bir baglantisiyla cok dusuk maliyete Ribery'i getirmesi,
birde Kalpakcioglunun ipinin cekilmesinde kivilcimi yakan kisi olmasidir. Kalpakcioglunun klube ne kadar zararli oldugunu gorup, bunu haykirarak savas acanlardan biridir.
Ozellikle Riberynin kacmasinda ve odemenin zamaninda yapilmamasinda Kalpakcıoglunun
odenek ayrilmasina ragmen odenmenin zamaninda yapilmayip acik sucu olmasindan oturu
kendisine karsi bir kizginligi oldugunu tahmin ediyorum ama cok emin degilim, sadece tahmin.

Ortaya cikip boyle gumbur gumbur adayligini aciklamasindan gerekli destegi
aldigini zannediyorum. Hukumetle Polata nazaran daha iyi iliskiler kurabilecegini zannediyorumki bu konuda GS biraz tikandi.. Cok denk kuvvetler secimi olacak. Adnan Polatin yanindaki Yigit Sardan,Haldun Ustunel, Isın Celebi(gerci biraz kusturuldu) gibi isimler hakikaten iyi ama AÖ buna karsilik herhalde birilerini cikartir. Birebir karsilastiracak olunursa Adnan Polattan biraz daha kalibreli ve kalifiye. Unal Aysan, Abdurrahim Albayrak gibi isimlerin destegini alacak gibi. Canaydinin secim ekibini yanina cektiyse bir adim one gecmis olabilir.

Dezavantaji dernek spor klubu yonetimde yeterince bulunmamasi, oldukca agresif olmasi ve muhalefetin degisik kanatlarini biraraya getirme zorlugu.

Sahsen kendimi iki adaya ayni mesafede hissediyorum, Adnan Ozturkun listesi cok onemli.
NO ADNANS, NO CRY !!
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Mehmet Gorgen »

NO COMMENT.

"Adnan Öztürk hayal görüyor.."
Galatasaray'ın efsane başkanlarından Ali Uras, başkan adayı Adnan Öztürk'ü eleştirdi.


Galatasaray’ın efsane başkanlarından Ali Uras, “Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk” diyen ve gayrimenkul satmadan 2 yılda tüm borçlar ödeyeceğini söyleyerek başkanlığa aday olduğunu açıklayan Adnan Öztürk’ün hayal gördüğünü söyledi. Öztürk’ün vaatlerini gerçekçi bulmadığını belirten Uras, NTV Spor Radyo’ya verdiği demeçte, “Bu tip arkadaşların sonu genelde hüsrandır. Galatasaray’da tecrübe önemlidir. Adnan Polat’a biraz daha zaman verilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote:NO COMMENT.

"Adnan Öztürk hayal görüyor.."
Galatasaray'ın efsane başkanlarından Ali Uras, başkan adayı Adnan Öztürk'ü eleştirdi.

.....
Eee yani kafasi calisan biri bunu soiylecek herhalde. Adam bol keseden atmis. Borclari asagi cekecekmis. Nasil yapican dediginde verdigi cevaplarda ortada. Klubu taraftara acacak, dergi'den kazanacak, sifresiz TV ile reklamdan kazanacak falan filan. Bu konusmayi yapmadan bir gece oncesi icin "donsuz yatip kici acik kalmis" demek yerine hayal goruyor demisadam ne desin iste?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Can Ergun »

Adnan Polat hem camia hem de taraftarlar tarafında çok sevilen ve göreve daha yeni başlamış,buna rağmen vizyonunu ortaya koyarak birçok yeniliğe imza atmış ve el attığı konuların çoğunda başarılı olmuş veya olmak üzere olan bir isimdir.

Şu aşamada karşısına çıkan herhangibir isim yetersiz kalacağı gibi, türlü ali-cengiz oyunları ile başkanlıktan indirilirse buna taraftarın ve takımın vereceği tepki ciddi olur.

Sadece GS lisesi mezunu bir grup tarafından tanınan,daha önce yönetimin herhangibir kademesinde kendini kanıtlmamış kişilerin başkan adayı olarak Adnan Polat gibi bir ismin karşısına çıkmasını komik ve gereksiz buluyorum.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Ismail Gezer »

Klubün işe yaramaz -vede yaramamış- eski yöneticileri toplanıp GS'nin başına kimi diksek diye konuşup durmuşlar.
Ali Dürüst
Faruk Süren
Fatih Altaylı
Ergun Gürsoy vb...

Olay son derece açık! Bu klup çok zor zamanlar gördü. Ama zor zamanda GS'nin iyiliği için kendini ortaya koyan adam bulmak pek mümkün olmuyor. Şimdi bunlar ortalığa çıkıp kendilerine başkan adayı aradıklarına göre GS'de tünelin sonunda görünen ışık var demekki!

Adnan Polat'ın hataları oldu ama bunların içinden çıkacak bir adaydan Allah GS'yi korusun!

Bu arada, Faltaylı GS'nin borcu 800 milyon lira dedi. Bunu bi açıklaması lazım. Kendisi pek güvenilir bir şahsiyet olmadığı için ispat etmesi gerekir!
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Alpay Dedeoglu »

Liseye ezbere sallamadan evvel, bir bilgilendirin kendinizi. Fatih Altaylı yazmış:

Galatasaray'ın borcu 600 milyon lira!

YİĞİT Şardan mesaj atmış dün.
Yurtdışındaymış.
"Bugün Galatasaray'ın 800 milyon TL borcu olduğunu yazmışsın. Sana 1. ağızdan söyleyeyim. Birleşme sonrası, yani birleşme için kullanılacak 70 milyon dolar hariç Galatasaray'ın borcu 200 milyon dolardır. Yıllık geliri 150-180 milyon dolara gelmiş bir kulüp için çevrilmesi ve geri ödenmesi hiç de zor olmayan bir tutardır. Dostlarına söyle, gönül rahatlığıyla seçime girebilirler."
Yiğit böyle yazınca ben de Yiğit'in dostum dediği -ki bütün Galatasaraylılar benim dostumdur- Süren, Dürüst ve diğerlerine söylediklerimi burada da yazmalıyım.
Yemekte Galatasaray'ın durumu konuşulurken ben aynen şunları söyledim:
"Kulübün kötü yönetildiğine katılmıyorum. Adnan Polat'ın imajla ilgili hatalar yaptığında hemfikirim. Ancak nakit akışında sorun yaşamıyorlar. Ödenmeyen paralardan artık söz edilmiyor. Borcu çevirebildiklerini görüyorum ki, Faruk Süren de bunun en önemli unsur olduğunu hep söylerdi, heyecan veren transferler yapıyorlar. Rijkaard bile başlı başına bir heyecandır. Ben daha iyi bir alternatif olmadıkça bu yönetime oyumu veririm. Size de aynı şeyi tavsiye ederim."
Bu sözlerden sonra masadakilerin de büyük oranda bu fikri paylaştığını ancak bazı konularda şikâyetleri olduğunu gördüm.
Bunun üzerine Ali Dürüst'e, "Sen çık o zaman" dedim.
Çıkmayacağını söyleyince Faruk Süren'e, "Başkanım, siz çıkın madem öyle" dedim.
Ben mevcut iki aday arasında Adnan Polat'ı çok daha uygun gördüğümü her yerde söylüyorum.
Adnan Öztürk'ün kulübü öğrenmesi zaten iki sene sürer.
Ve gördüğüm şu ki, genel kanaatin aksine mektepliler arasında Polat'ı destekleyenler daha fazla. Mektepsizler arasında ise Öztürk'ü.
Bu arada borçla ilgili Yiğit'in söylediklerine katılmıyorum.
Eğer Sportif AŞ'ye olan borçları hesaba katmıyorsa söylediği doğru.
Ama Sportif AŞ'ye olan borçları da eklersek benim 600 milyon TL dediğim rakam doğru.''

Bende dahil birçok liseli Adnan Polatin, Yigit Sardan, Ustunel, Helvaci ve Isin Celebi
listesinde tutarak devam etmesini istiyoruz eger Adnan Ozturk daha bomba gibi daha iyi bir liste cikarmazsa ki bu sa an zor gozukuyor. Hangi tarafta olursa olsun, liseli-lisesiz ayrimindan istifa edeni degil, bu ayrimin lafini etmeyip liseye saygiyi gösterip
camianin standartlarina uygun ve GS'ye deger katacak degerli insanlari klube kazandirip onlara deger veren baskan ve yonetim istiyoruz. Beni ve bircok GSliyi mutlu eden yonetimdeki liseli sayisi degil, klubun dogru yonetilip takimlarimizin Avrupada basarili olmasidir.
Kaldiki Adnan Polata o gorevi altin tepside sunan liseli,
Yigit Sardan kendisi - kardeside dahil- liseli, Ustuneli GSli yapan dayisida liseliki bu (yuzden camia degerlerine saygilidir). Yani Adnan Polati destekleyen liselileri destekliyor demektir, bu ne yaman celiski, bu ne yaman diyalektiktir !!!
Bu arada Hakan Sukru ve k.hakan Ozturku destekliyor.
Lutfen lutfen dusuk IQ'lu, kotu niyetli muhabirleirn gazina gelmeyin, bilgilendirin kendinizi.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Ismail Gezer »

Altaylı dün 800 milyon dediği borcu bugün 600 milyona çekmiş :D
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Altaylı dün 800 milyon dediği borcu bugün 600 milyona çekmiş :D
Yahu birakin Allahaskina bu herifi kendi haline. Bunun lafi ile sicmaya giden bir tek Cansun vardi. Ama bunun gibileri de ayni kafada olanlar bir gun baslarina sececekler.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Murat Biricik »

Sn. Adnan Ozturk un listesi yavas yavas belli oluyor. Internet haber sitelerine dusen aciklamalarindan bir bolumunu asagiya kopyaliyorum. Onumuzdeki Pazartesi gunu GS Adasindaki resepsiyona katilmaga calisacagim. GS Adasi icin neler yapmagi dusundugunu detaylari ile duymak istiyorum. Adanin GS Spor Klubu uyelerine kazandirilma fikrinin icerigini bilmek istiyorum. Daha once ozel sektor yatirimi olmadan kirik bardak ile servis alinan, GS sampiyon oldugu gun dahi sari kirmizi bir flamanin bulunmadigi bir yerdi. Daha iyi sartlarda yine ozel sektore kiralayip GS Spor kulubune geliri artiracak bir alternatif dusunuluyorsa, bu alternatif icinde GS Spor Klubu uyelerine ek avantajlar saglaniyorsa cok guzel.

Alpay in daha once paylastigi bilgilerde onemli detaylar var, kirmizi ile hatirlatmakta :wink: yarar var.
"Adnan Öztürk, Sarı-kırmızılı kulüpte Futbol A.Ş'nin başına, eski yöneticilerden Ali Dürüst'ü getirmeyi planladığını ifade ederek, "Profesyonel anlamda Futbol A.Ş'nin üst düzey yönetici olacak kişi adayları belli ve o arkadaşımız içlerinden biri değil. Bu görev için Ali Dürüst ağabeyimizi düşünüyorum. Kendisi, 22 milyon dolarlık bütçelerle UEFA Kupası kazanmış bir ekibin içindeydi. Teklifimi kabul etmiş olması benim için gurur verici" şeklinde konuştu.
Ali Dürüst'ün, yönetim kurulu listesine de gireceği ileri sürüldü. Öztürk, yönetim kurulu içinde yer alacak isimlerin sorulması üzerine, Mehmet Cibara, Hayrettin Kozak ve Murat Ece isimlerini vermekle yetindi."

Alpay Dedeoglu wrote:Mert sormus, Adnan Ozturk hakkinda bildiklerimizi anlatalim artik.

Kendisi eski Arcelor, acquisationdan sonra,yeni Mittal celik devinin bu bolgedeki birinci adami.Mittal dunyanin en buyuk celik devi. Hurda, insaat demiri ve yassi demirde
Karadeniz, Akdeniz ve Ortadoguda da cok aktifler.
Sahibi Ingilterede yasayan bir Hintli ve aklimda yanlis kalmadiysa
Abramovicten zengin.

Adnan Ozturk Uluslararasi Profesyonel yonetici. Liselidir ama muhafazakar kanattan degildi. Eski sporcu olup olmadigindan emin degilim ama olma ihtimali yuksek (Voleybol, basketbol kurek, yuzme, vs.. olabilir). Is hayatimda yolum bir kere kesismek uzereydi,olmadi. Net bildigim sey cok agresif ve hirsli olmasi. Kafasina koydugunu yapiyor,
hirsli, didismekten ve kavgadan kacinmiyor. Ama akilli, profesyonel yoneticiligin sinirlarinda
.

Bir donem yoneticiydi, aklimda kalan bir baglantisiyla cok dusuk maliyete Ribery'i getirmesi,
birde Kalpakcioglunun ipinin cekilmesinde kivilcimi yakan kisi olmasidir. Kalpakcioglunun klube ne kadar zararli oldugunu gorup, bunu haykirarak savas acanlardan biridir.
Ozellikle Riberynin kacmasinda ve odemenin zamaninda yapilmamasinda Kalpakcıoglunun
odenek ayrilmasina ragmen odenmenin zamaninda yapilmayip acik sucu olmasindan oturu
kendisine karsi bir kizginligi oldugunu tahmin ediyorum ama cok emin degilim, sadece tahmin.

Ortaya cikip boyle gumbur gumbur adayligini aciklamasindan gerekli destegi
aldigini zannediyorum. Hukumetle Polata nazaran daha iyi iliskiler kurabilecegini zannediyorumki bu konuda GS biraz tikandi.. Cok denk kuvvetler secimi olacak
. Adnan Polatin yanindaki Yigit Sardan,Haldun Ustunel, Isın Celebi(gerci biraz kusturuldu) gibi isimler hakikaten iyi ama AÖ buna karsilik herhalde birilerini cikartir. Birebir karsilastiracak olunursa Adnan Polattan biraz daha kalibreli ve kalifiye. Unal Aysan, Abdurrahim Albayrak gibi isimlerin destegini alacak gibi. Canaydinin secim ekibini yanina cektiyse bir adim one gecmis olabilir.

Dezavantaji dernek spor klubu yonetimde yeterince bulunmamasi, oldukca agresif olmasi ve muhalefetin degisik kanatlarini biraraya getirme zorlugu.

Sahsen kendimi iki adaya ayni mesafede hissediyorum, Adnan Ozturkun listesi cok onemli.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Murat Biricik »

Murat Sabuncu nun 17 Mart 2010 gunu Milliyet gazetesinde yayimlanan yazi/soylesi den bir bolum

"
Tarihimizdeki en büyük hata, AIG’ye hisse satmaktır’
İnan Kıraç üç cümlesine “Beni üzen” diye başlıyor. Birincisi “seçime tek listeyle gidilmemesi”. İkincisi ise “Tarihimizdeki en büyük hata” diye andığı AIG’ye hisse satmak. Bu satış Faruk Süren’in başkanlığı döneminde yapılmıştı. Kıraç, Adnan Polat başkanlığındaki bugünkü yönetimin o günden kalan ve “kansere” benzettiği konuyu çözmek için büyük çaba sarfettiğini söylüyor. Bu çabayı “Şapka çıkarıyorum” diye övüyor:
“Tarihimizdeki en büyük hata ki bu beni çok üzmüştür AIG’ye hisse satmak oldu. 22 milyon dolara sattığımız hisselerimizi geri almanın maliyeti 150 milyon dolara çıktı bize. AIG’ye sattığımız hisseleri geri alabilmek için Ünal Aysal 28 milyon dolar verdi. Ünal sonraki süreçte vermiş olduğu parayı yani 28 milyon doları geri aldı. Üzerine aradaki faizleri koy. Bugünkü yönetimin yüzde 37.5 hisseyi geri almak için borçlandığı 70 milyon doları da ekle. 150 milyon dolara ulaşıyorsun. Bu Galatasaray içindeki bir kanserdi. Bugünkü yönetim bu kanserden kurtulabilmek için çok doğru bir hareket yaptı. Şimdi bu hataları yapan eski başkanlar sanki hiç hata yapmamışlar gibi konuşuyorlar. Biliyor musunuz bir önceki idare döneminde GS kulübüne çek karnesi vermiyordu bankalar. O günlerden bugün, şahıslara değil kulübe 5 bankanın 70 milyon dolar kredi verdiği döneme geldik. Eğer bu sorun içimizde kanser olarak kalmaya devam etseydi batırırdı bizi.
Galatasaraylıların bazı şeyleri çabuk unutabilmelerini hata yapanların da çıkıp bu şöyleydi diye kafa karıştırmalarını anlamıyorum. Galatasaray toplumu efendi bir toplum. Hataları içine gömen bir toplum. İçimizde gömülü kalsın ama bunun fiyakasını buna sebep olanlar hiçbir şey olmamış gibi yapmasın.”

‘Galatasaray Adası işini kongrede bozmak yanlış oldu’

Galatasaray’ın şubat ayındaki mali kongresinde beklenmedik bir gelişme oldu. Başkan adayı Adnan Öztürk’ün çabasıyla adanın 2015 yılına kadar uzatılan sözleşmesi iptal edildi. Kulüp Mehmet Koçarslan ile bir anlaşma yapmıştı. Kıraç’a bu konuyu da sordum.
“Vakıf başkanı olduğum için bu konu beni meşgul etti. Bir zamanlar çoğumuzun gidemediği küçük bir adamız vardı. İmkânları sınırlıydı, bakımsızdı. Sadece Galatasaray’ın deniz şubesi üyesi olanlara açık bir yerdi orası. Bugün ada herkese açık, yatırım yapılmış havuzuyla, tesisiyle kaliteli bir yer haline geldi. Adam bunun için yatırım yaptı. Yap-işlet-devret modeli vardır. Yaparsın, işletirsin, sonra paylaşırsın. Uzatmadığın zaman az yatırım yapar veya hiç yatırım yapmaz. Kongrede bunu bozmak yanlıştır
"
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Hasan Tezcan »

Daha önce neredeydi, diye sormazlar mi. Ali Durust mesela. Elini tasin altina sokan baskalari oldu, simdi görev istiyorlar. Bence listeler birlessin, baslatilmis isler neticelenmeden degisim olmasin. Mevcut yönetim iyi islemiyor, isler yurumuyor diyorsaniz o baska, ama öyle görunmuyor. Aday olan, ve listeye girenler bu sartlar icinde bence buyuk ayip icindeler. Emege saygi acisindan bir sure görev istemesinler, istegim budur, yoksa kendilerini inandirici veya en önemlisi samimi bulmuyorum.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Adnan Ozturk - baskan adayi

Post by Ismail Gezer »

İşler kötüyken ortada görünmeyip de bugün meydanı boş zannedenlerin gözümde en ufak bir değeri yok. Adnan Polat'ın hata olduğunu düşündüğüm birçok kararını sayabilirim ama doğrularının daha fazla olduğunu düşünüyor ve klube zor zamanında sahip çıktığı için bir sonraki dönem başka olmayıda hakettiğine inanıyorum. Adnan Öztürk'ün ve listekilerinde kişilerin önem arzettiği tek nokta tek adaylık bir seçime gidilmemesini sağlamış olmaktır. Seçilme şansları yok falan demeyeceğim elbette. GS kongresinde ne dolaplar döndürülebileceği konusunda bir fikrim yok. Bunlar kaliteli adamlardır diye bir önyargımda yok. Herşey olabilir...
Post Reply