GALATASARAY 1-4 ARSENAL

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Adem Aygun
Posts: 205
Joined: Sat Jan 17, 2009 12:21 pm
Location: edirne
Contact:

GALATASARAY 1-4 ARSENAL

Post by Adem Aygun »

Galatasaray 1-4 Arsenal


Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında İngiltere ekibi Arsenal ile karşılaştı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki maçı konuk ekip 4-1 kazandı.

Maç: Galatasaray Arsenal
Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Tarih: 9 Aralık 2014 Salı Saat: 21.45
Yayın: Star TV
İnternet: www.galatasaray.org (Canlı Anlatım)

Galatasaray: Sinan Bolat, Tarık Çamdal (Dk. 46 Hamit Altıntop), Semih Kaya, Hakan Balta, Alex Telles, Felipe Melo, Emre Çolak, Bruma (Dk. 77 Olcan Adın), Wesley Sneijder, Burak Yılmaz (Dk. 46 Yasin Öztekin), Umut Bulut

Yedekler: Eray İşcan, Furkan Özçal, Yekta Kurtuluş, Veysel Sarı

Arsenal: Wojciech Szczesny, Mathieu Debuchy (Dk. 77 Stefan O'Connor), Per Mertesacker, Calum Chambers, Hector Bellerin, Alex Oxlade-Chamberlain, Mathieu Flamini (Dk. 46 Gedion Zelalem), Aaron Ramsey (Dk. 46 Ashley Maitland-Niles), Joel Campbell, Yaya Sanogo, Lukas Podolski

Yedekler: Emiliano Martinez, Glen Kamara, Alex Iwobi, Chuba Akpom

Sarı Kartlar: Dk. 15 Mathieu Flamini (Arsenal) Dk. 33 Felipe Melo, Dk. 43 Tarık Çamdal, Dk. 57 Semih Kaya (Galatasaray)
Goller: Dk. 3 ve 90+2 Lukas Podolski, Dk. 11 ve 29 Aaron Ramsey (Arsenal) Dk. 88 Wesley Sneijder (Galatasaray)

İlk Yarı
1' Arsenalli oyuncuların vuruşuyla karşılaşma başladı.
3' Podolski, konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Alman futbolcu, beklenmedik anda çok sert ve düzgün bir vuruşla yakın köşeyi buldu.
6' Burak Yılmaz sağ kanattan ceza sahasına girdi, Aaron Ramsey'in müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem penaltı noktasını göstermedi.
7' Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Arsenal savunmasının dışarı sektirdiği topa çok uzak mesafeden Alex Telles gelişine vurdu. Kaleye doğru yönelmekte olan top, bilardo topu misali birkaç futbolcuya çarptıktan sonra Hakan Balta'nın önüne düştü. Tecrübeli oyuncumuzun karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruş kaleyi bulmadı.
9' Yine sağ kanattan gelişen atağımızda göbekte topla buluşan Burak çok iyi döndü ve topu solundaki Wesley Sneijder'a aktardı. Sneijder'in topu her zamanki gibi sağ ayağına alıp kaleye gönderdiği şut Szczesny'de kaldı.
11' Arsenal ikinci kez kalemize geldi ve ikinci golü buldu. Aaron Ramsey. Hücuma çıktığımız anda sağ kanattaki Tarık Çamdal, arkadan Podolski'nin müdahalesiyle yerde kaldı, oyun devam etti. Hızlı çıkan konuk ekipte Aaron Ramsey, boşalan kanatta buluştuğu topu köşeye plaseledi ve farkı ikiye çıkardı.
15' Mathieu Flamini, Bruma'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.
19' Felipe Melo'nun bir anda çıkardığı nefis şut az farkla dışarı gitti.
20' Oxlade-Chamberlain'in topuk pasıyla buluşan Podolski, golü attığı yere çok yakın bir noktadan bir kez daha kaleyi denedi, üst direkten döndü.
28' Podolski yine aynı yerden vurdu, bu kez Sinan Bolat topu kornere çelmeyi başardı.
29' Aaron Ramsey, yaklaşık 30 metreden maalesef harika vurdu... 3-0 oldu skor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda top ceza sahası dışına sekti. Ramsey gelişine çok estetik bir şut çıkardı ve top köşeye gitti.
32' Sağ kanattan ceza sahasına giren Tarık Çamdal'ın çaprazdan şutu yakın köşenin üstünden az farkla auta çıktı.
33' Felipe Melo, Joel Campbell'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.
36' Bruma'nın düşürülmesiyle kazandığımız serbest vuruşu Burak kullandı, top dışarı gitti.
38' Sneijder'in ortasına yükselen Umut, topa kaleci Szczesny'den önce müdahale etti ancak top kaleyi bulmadı.
41' Sinan Bolat, dördüncü golü çıkardı. Sağdan ceza sahasına sızan Campbell'ın şutunu ayaklarıyla kornere çeldi kalecimiz.
42' Melo'nun pasıyla buluşan Wesley Sneijder çok uzaktan kaleyi denedi, az farkla aut.
43' Semih Kaya'nın pas hatasının ardından Sanogo tek pasla savunmanın arkasına sarktı. Son anda yetişen Tarık Çamdal rakibine faul yaptı ve sarı kart gördü.
45' İlk yarı sona erdi.

İkinci Yarı
46' İkinci yarı başladı. Galatasaray'da Hamit Altıntop ve Yasin Öztekin, Arsenal'de Ashley Maitland-Niles ve Gedion Zelalem oyunda. Çıkan oyuncular Tarık Çamdal, Burak Yılmaz, Mathieu Flamini ve Aaron Ramsey.
49' Yasin Öztekin'in sol kanattan şutu üstten auta çıktı.
53' Sneijder ceza yayı önünde aldığı topla rakibini geçti, şut açısını buldu ve plaseyi yaptı ancak topun aldığı kavis kaleyi bulmasına yetmedi.
57' Semih Kaya sarı kart gördü.
60' Yasin ceza sahasının sol köşesinden sert vurdu, Szczesny'de kaldı.
62' Yasin aynı yerden üçüncü kez denedi, yine Szczesny başarılı.
64' Yasin topu iyi kaptı, hızlı çıktı, Sneijder'a oynadı. Sneijder ceza sahasına sokuldu, sağ tarafa oynadı. Umut Bulut'un topuğuna çarpan topu önünde bulan Bruma'nın şutu etkili olmadı.
65' Bu kez Bruma araya girdi ve takımımızı hücuma çıkardı. Sneijder'ı çekerek Galatasaray hücumunu kesen Debuchy'ye çalan faul düdüğüne itiraz eden Podolski sarı kart gördü. Serbest vuruşun ardından Arsenal ceza sahasında yaşanan büyük karambolden de gol çıkmadı... Yasin'in çizgiden içeri çıkardığı topa Umut'un vuruşunu savunma kayarak son anda engelledi.
68' Sneijder vurdu, aut.
74' Umut Bulut'la çıktık, Yasin topu iyi sakladı ve sağından bindiren Hamit Altıntop'u gördü ancak Hamit'in vuruşu istediği gibi olmadı.
77' İki takım, son değişiklik haklarını da aynı dakikada kullandı. Arsenal'de Mathieu Debuchy'nin yerine Stefan O'Connor, Galatasaray'da Bruma'nın yerine Olcan Adın oyunda.
78' Soldan yine Yasin Öztekin'le zorladık, karambolden yine gol çıkmadı.
79' Melo getirdi, Sneijder vurdu, top yine iki takım oyuncuları arasında gitti geldi, yine gol gelmedi... Sonrasında Hamit sağ çaprazdan gelişine etkili bir şut çıkardı ancak top az farkla üstten dışarı gitti.
86' Sneijder uzak mesafeden serbest vuruşta kaleyi denedi, Szczesny iyi çıkardı.
87' Hamit Altıntop'un şutu Mertesacker'in elinden döndü. Çok tehlikeli noktadan bir serbest vuruş daha kazandık.
88' Sneijder... Harika vurdu. Çıkması imkansız noktaya. 3-1. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi tarihindeki 100. golü.
90+2' Maçın son saniyesinde Lukas Podolski skoru 4-1'e getirdi ve karşılaşma bu golle birlikte sona erdi.
TALİHİM YOK,BAHTİM SARI-KIRMIZI
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: GALATASARAY 1-4 ARSENAL

Post by Selcuk Samli »

Bugunku macin ilk yarisini seyrettim. Tek kelime ile uzuldum;yenilgiye degil futbol oynayamamamiza uzuluyorum. Arsenal 2-3 pasla bizim ceza sahasina gelebiliyor, biz ise mehter takimi gibiyiz, 2 ileri bir geri.Kanat oyunculari calimla adam gecmeye korkuyorlar, denemiyorlar bile.Surekli topa basip geri donuyorlar, ya da ortaya dogru kosuyorlar. Bu kadar zaman harcarsan karsi savunma yerlesir tabii.
Turkiye'de iki ileri bir geri oynayip mac kazanabilirsin de, SL'nde sokmuyor.

Ferguson(hoca iken), Wenger dunyanin bircok yerinden oyuncu transfer ediyor(du). Bir tane Turk oyuncu transfer etmediler.Neden acaba?( Mesut var tabii, Almanya'da yetisen en iyi Turk oyuncu)
Dunya capinda oyuncu yetistiremiyoruz da ondan.

U-19 takimimiz da cogu macini kaybetmis, dun fark yemisler. Sasirmadim, 5 senedir, akademi'den, A takimda ilk 11'i zorlayan bir tane oyuncu gelmedi.Semih ile Emre 5 sene once de vardi.Tik yok, sorgulayan da yok. Herkes memnun halinden...
25-2025

nefvakfi.org
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: GALATASARAY 1-4 ARSENAL

Post by Hasan Tezcan »

Ilk yari defansta ciddi sorunlar yasadik. Tarik gununde degildi, Hakan bocaladi bana sorarsaniz. 2. yari rakibin isi rölantiye alma hevesi GS'i daha atak gösterdi, ve iyi de oynadilar, ama firsatlari degerlendiremediler. Bu is zaman alacak, Hamza enkaz devraldi desem abartmis olmam, reset yapmalari lazim...bunu ilk yari net gördum.

Dun gösterdi ki Tarik'in bir firin ekmek yemesi lazim. Sinan Bolat'in maca hic bir katkisi olmadi, onun hakkinda birsey söylemek guc, fark etmiyor. 2. yari olumlu olan Emre Colak'in orta saha oyunu, topa hakimiyeti, takimin kanatlardan gelisi, Yasin'in sahada ki tavri ruh hali (felaket kostu, cabaladi).

Selcuk'a katiliyorum, ama dedigim gibi takimin reset atmasi gerekiyor. 1.5 sezon zehirlendiler mubarekler.

Ayrica, dun Selcuk'u cok aradim.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Re: GALATASARAY 1-4 ARSENAL

Post by Mehmet Marsan »

Bir senede CLde tur atlama seviyesinden Balikesire yenilen bir takim haline geldik. Takimi 5 dakika oyunda tutamadigi icin 4 yememizin bas sorumlusu kaleci Sinan. Sozde kontratinda 5 kere oynama sarti varmis. Tarik ilk golde ne yapacagini bilememesi ve sonrasinda gittikce daha kotuye gitmesi benim icin macin en uzucu yaniydi.

Sinan’i gecelim kadro cok yanlis. Hamza havaya girmis, aklinca Arsenal’I yenecek, kendi kredi toplayip takima ivme kazandiracak. Ileri gidip gelemiyen ne kadar oyuncu varsa sahaya dizmis. Arsenal her rakip gibi elini kolunu salliyarak orta sahayi gecti. Anadolu takimlarida geciyorda onlar atamiyor. Bari Yekta, Dzameli den biri ilk 11de olsaydi. Bruma bu macda adam gecmeyi denemiyecekde ne zaman deneyecek bilmiyorum. Yerine giren Olcan dahada kotuydu. Takim olarak her itis kakisi, omuz omuza mucadeleyi kaybettik. Snejder, Yasin onur mucadelesi verdiler, gerisi havaydi. Teves kadromuza hic uymuyor, ilk satilacak olmali.

Hamza Hoca’nin guven kaybina ugramis, paralarini alamayan, kariyer icin transfer olmaya bakan oyunculari toparlayip sampiyon yapmasi su durumda uzak ihtimal gorunuyor.
Post Reply