Cem Yılmaz: "Eğitim şart"

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Zekeriya Uykan

Cem Yılmaz: "Eğitim şart"

Post by Zekeriya Uykan »

Selam,

Bugünkü ırkçılıkla ilgili tartışmalar gösteriyor ki, futbol taraftarları olarak Türkiye'mizde daha alınacak çok yol var. Eğitim, eğitim, eğitim.

Cem Yılmaz'ın bir reklam filmi vardı epey seneler evvel: Gayri resmi ve gayri ahlaki yollardan karanlık kapalı merdiven altı bir yerde kaçak olarak papates cips üretirken Polise yakalanıyor Cem Yılmaz ve arkadaşları. Polis, "nedir bu?" dediğinde, "sadece kendimiz yemek için üretiyoruz, hadi yiyin arkadaşlar" diyor. Tabi Polis kelepçe ile götürürken, Cem Yılmaz'ın son sözü şu: "Eğitim şart".

Evet, gerçekten de eğitim şart. İnsanlığın yücelmesi, ve evrensel değerlerin tüm dünyada öğretilmesi için spor, ve en yaygın şekilde sevildiği için özellikle futbol, mükemmel bir araç olabilir. Ayrıca, spor sadece fiziksel gelişim için değil aynı zamanda ruhen gelişim için de mükemmel bir araç... Sevinçler, mutluluklar, hüzünler, hayal kırıklıkları, oto kontrol, centilmenlik, dürüstlük, iyi, güzel, çirkin, vs vs, hayata dair herşey futbolda var, ve futbol ülkemizde bu kadar çok seviliyor. Bunun için gençler, mutlaka iyi ve centilmen taraftarlık konusunda eğitilmeli. Spor ile ilgili kötü ve çirkin bireysel veya toplu davranışlar, yasa ve yönetmeliklere göre en ağır şekilde cezalandırılmalı. Cezalar caydırıcı olmalı. İyi, güzel ve örnek davranışlar teşvik edilmeli. İlgili birimler mutlaka bununla ilgili ciddi resmi çalışmalar yapmalı.

Her zaman iyinin yanında yer alan sağduyu sahibi büyük GS Taraftarı, ülkemizdeki diğer bütün kulüp taraftarlarına bu konuda da örnek teşkil edecektir diye düşünüyorum. Spor mücadelesi, yarışı, hep iyilikte, güzellikte ve centilmenlikte olmalı.

Eğitim şart.

Sevgiler.

ZU
Hasan Tezcan
Site Admin

Re: Cem Yılmaz: "Eğitim şart"

Post by Hasan Tezcan »

Ben butun olan bitenii bir bati özentisi diye görmekteyim. Bizde adet bu.

AY'in ortami 1 gun önce germesi oyunculari, taraftarlari ve uyeleri bir hale sokmus, ama bu hep böyle, sonra medyayi suclariz.

Burada TFF'nin tutumu cok önemli, ama önceden belli ne olacagi. Sivastirilip örtbaz edilecek, her olayda oldugu gibi. TR'de en cok bagiran kazaniyor, yaptiklarin yanina kar kaliyor. Bu durumda cözume ulasmak zor. Ben Sabri'nin yerinde olsam yasal yollari yoklardim. Sokakta bir insan böyle tartaklansa ne olurdu mesela. Bu sahsin vukuatlari var gecmiste ama Sabri'nin yok, ne kufur etmisligi vardir ne de kimseye saldirmistir...bana o da yapti diye kimse anlatmasin. GÖruntuleri defalarca izledim. Top disari ciktiktan sonra Sabri'nin bir tepkisi var 'neden sert giriyorsun' niteliginde o kadar. Sonra adam sapitiyor adeta. Lincoln olayi geldi aklima.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Zekeriya Uykan

Re: Cem Yılmaz: "Eğitim şart"

Post by Zekeriya Uykan »

Evet, maalesef Türkiye'de sistemi, görev ve yetkilerini suistimal edenlere bir yaptırım uygulanmıyor. Yanlarına kar kalıyor en fazla bağıranlar. Halbuki ilgili cezalar öyle caydırıcı olmalı ki, kimsenin aklına bir daha sistemi, görev ve yetkilerini kendi menfaatleri için suistimal etmek gelmesin... Futbolcu, taraftar, yönetici, TFF, her kişi ve kurum için bunlar dikkatle ve mutlaka uygulanmalı... Bütün bunları daha güzel yarınlar için yapmalıyız toplum olarak... Ve tabi umutlu olmak lazım gelecek için.

Umut fakirin ekmeği :)
Post Reply