23. Hafta GSaray-V. Manisa 4-2 (Necati, Volkan, Song, Umit)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Fatih Mutlu wrote: ben zaten 4. golu uzun topla attigimizi yazdim. bi daha okuyun cengiz abi mesajimi. eger boyle oynasak daha rahat kazanabilecegimizi dusunuyorum diye yazdim. yani ben o kadar seyi gorunmez puntoyla yazmadigima gore, bana "sen uzun top oynamadik diyosun ama bak 4. gol nasil atilmis" diye yazmanin bir anlami kalmiyor. macin buyuk cogunlugunda ayaga pasla ya da driblingle cikmaya calistik. hatta hakan unsal mac icinde "enteresan, galatasaray hakansiz oynarken uzun yuksek topla oynuyordu, simdi pas yapmaya calisiyor" diye hayretlerini belirtti.
..
Hakki mi yeme ben ilk golu de uzun topla atildigini soylemi$im ama. $akasi bir yana. Johanna'yi birak uc tane defans adami bizim forvetlerin ba$Inda. Yani Hakan'a ozel bir iltimas yok demek istedim. Hicbiri yerinden kimidamadi Song'un onunde koca bir bo$luk. Hayatinda antremanda bile boyle bo$luk bulamami$tir.

Ben maci seyretmedim. Hasan Utku $ahidimdir Orhan Ayhan abim anlatti ben dinledim (o da dinliyordu). Ilk devre Hakan ortalarda yok boyle bir kalitedeki adamin boyle bir gunde olmasi uzucu filan gibi laflar etti. O da Hakan $ukur du$mani olabilir orasini bilemem. Hakn'in dordunce goldeki hakkini ve Necati'ye al da at diye verdigi pasi da gordugumu soyledim. Ama bu arada Hakan ilk yarida Orhan abimin dedigi gibi hayalet gibi idiyse Hasan Kabze'ye yazik oluyor. Cunku Kabze de boy da var bacakta var. Umit'e yazik oluyor demiyorum o durumunu kurtardi. Hakan'i kazanalim diye genc birini feda etmek pek i$ime gelmez acikcasi. Hakan yedek kalabilir ve macin son 20-30 dakikasinda gencler bir $ey yapamaz ise girebilir diyecegim ama Hakan boyle bir olayi kaldiramiyor malasef. Yikici oluyor.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Feb 27, 2006 4:44 am, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Post by Ercan Dumlupinar »

Dogru ben internetten takip ettim seyretmedim: Hurriyet, Sabah, Aksam, Fotomac, Fanatik, Milliyetin yazarlarini okudum; hicbiri Hakan soyle oynadi boyle oynadi mukemmeldi demiyor..... Hatta yazilarina bile almamislar ikisi haric Ilker Yasin ( hurriyet ) : G. S 10 kisiliyle oynada: Turgay Seren ( AKSAM -sevmesemde kendisini ) : Hakan Sahada 1 kez gordugu yazmis....
Yanlis anlamazsan ben onlara daha fazla inaniyorum..............

Simdi maci tamamini seyreden, dinleyen, veya benim gibi okuyanlar, spor yazarlarindan daha iyi yorumlamis olamaz ( umarim onlarda T.V seyredip yazmiyorlardir ). Birazda objective olmak lazim Song golu, Sabrin'in golu Vestel kalecisinin G.S hediyesi....... Sicrama ile cirpinma ile olacak seyler degil.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ercan Dumlupinar wrote:Dogru ben internetten takip ettim seyretmedim: Hurriyet, Sabah, Aksam, Fotomac, Fanatik, Milliyetin yazarlarini okudum; hicbiri Hakan soyle oynadi boyle oynadi mukemmeldi demiyor..... Hatta yazilarina bile almamislar ikisi haric Ilker Yasin ( hurriyet ) : G. S 10 kisiliyle oynada: Turgay Seren ( AKSAM -sevmesemde kendisini ) : Hakan Sahada 1 kez gordugu yazmis....
Yanlis anlamazsan ben onlara daha fazla inaniyorum..............

Simdi maci tamamini seyreden, dinleyen, veya benim gibi okuyanlar, spor yazarlarindan daha iyi yorumlamis olamaz ( umarim onlarda T.V seyredip yazmiyorlardir ). Birazda objective olmak lazim Song golu, Sabrin'in golu Vestel kalecisinin G.S hediyesi....... Sicrama ile cirpinma ile olacak seyler degil.
Maci seyrettim, acikcasi Hakan calisti cabaladi, mucadele etti. Yasitlari pes edip birakirken hala oynamak istemesini takdir ediyorum, saygi duyuyorum. Ama fazla bir sey yaptigini soyleyemeyiz. Yapamamasi sadece kendi formsuzlugu ile alakali degil, orta sahanin ayaginda top tutamamasi, rakip yari sahaya yerlesememesi ile alakaliydi.

Hakan set hucumunda daha verimli olabilecek bir oyuncu. Kenardan bol bol isabetli ortalarin geldigi, rakip yari sahaya yerlesilen hucumlarda is yapabilir. Ama dun bu olmadi, tam tersine ozellikle ilk yari Vestel bizim yarisahamizdaydi. Hakan da eskisi kadar hareketli olamadigi icin fazla bir sey yapamadi. Song'un golunde Hakan'a pay cikarilmaya calisilmasi bana komik geliyor. Sutun nereden gidecegi belli degil, Hakan orada bir yerlerde sabit duruyor, tabi ki bir oyuncu Hakan;i tutacak, Umit Karan olsa ayni oyuncu Umit'i tutacakti.

Ben Hakan'in bu macta ilk 11 oynamasina karsi degildim, ama Umit Karan'in yedek olmasina sasirdim. Hakan Umit'in attigi golleri atsa kesinlikle yedek kalmazdi. BU cifte standardi anlamiyorum. Bu mac Necati yedek kalabilirdi ama o da gol atti bir sey diyemiyorum. Uc forvet oynanabilirdi. Futbolcular golden sonra Umit'e kostular. Gazeteler de hemen gerets oyuncularla tartisti turunden haberler yapmaya basladi. Adam elinden geleni yapiyor, herkesi oynatmaya calisiyor, daha kulubede gariban Hasan Kabze var, onun halini soran yok.

Benim korkum Hasan Kabze'yi kaybetmek. Hasan olmasa, Ozgurcan olmasa tamam Hakan oynasin , ama onlar varken Hakan'a cok ihtiyac kalmiyor. Hakan'a verilen sanslar Hasan 'a verilse o cok daha buyuk bir yildiz olur. Gecen sene bunu gostermisti, hem ayak hem de kafayla cok basarili. Ben Hakan'in Tanju'nun rekorunu kirdiktan sonra futbolu birakmasi veya yurtdisina gitmesi taraftariyim. Sanirim 12 gol var kirmasina.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Mustafa Dogan wrote:Ersun Yalan uzun forvetlerle oynamadı mı? Havadan oynadı mı demişim ben? Önce düzgün oku sonra salla!
Sen sevmediğin adamlar hakkında atıp tutma hakkına sahipsinde, senden başkası konuşamaz mı? Bu forumda fenerliler bile senin kadar yalan yanlış konuşmuyor, konuşsada en azından mevzu futbol oluyor! Sen maşallah bütün ideolojik saplantılarını kusuyorsun! Bu forumda sallama hakkı sadece sende değil, bunu kafana sok!
Ozan Ersoy wrote: Elestirecegiz diye yalan yanlis konusmayalim.

Ozan Ersoy
Tarzin ve kullandigin kelimeler hic hos degil. Ozanla ayni fikirde olmayabilirsin ki olabilir. Ben defalarca tartistim. Ama hicbir zaman degerini, yorumlama gucunu ve bilgisini gozardi etmedim, her zaman saygi duydum ve deger verdim. Cokta severim insan olarak ayrica. Ayrica sunu soyleyeyim FB'yide en azbenim senin kadar sever, emin ol:-))

Onun icin kisisellesmeden uzak dur ve lutfen kelimelerini dogru seciver. Sallamak, kusmak, yanlıs konusmak,
gibi kelimelerden ve emir cumlelerinden uzak durmani rica ediyorum.
Bu kelimeleri ve emir kipini kullanmadan soylediklerini acikliyamiyorsan,
lutfen cevap yazma.

Devam ederse, mudahale etmek zorunda kalacagim.

Yukarıdaki yaziyi mesela soyle yazabilirdin:

''Ozan Ersoyun futbolla ilgili yorumla yapma hakki oldugu kadar, her forum katilaninin olmalidir. Katilsakta katilmasakta saygi duymaliyiz. Ersun Yanal'in Hakani Milli TAkimda sisteme uymuyor diye cikarmasina ragmen, kendi takimlarinda ısrarla uzun ve pivot forvetle oynattigindan , Hakani dislamasi bence sistemden degil, FB lobisinin Hakani ve milli takimdaki GSlileri elimine etme stratejisi sonucudur. Yani kisiseldir ve kotu niyetlidir.

Ayrica forumda , forum kurallarina aykiri bir sekilde politik yaklasimlarin yazilmasi hos olmuyor''

O zaman ben dahil bircok kisi sana katilirdik, simdi ise hos karsilamiyoruz.
----

Cengiz agbi hakli. Sabrinin yaptigi dogru. Eger ofsaytta degilsen, her GS oyuncu topu sonuna kadar iceri itmeye gayret etmelidir. Top camura takilir,yon degistirir, adam celer. Sen isini garantiye al.Kaldiki pozisyonun basinda sutu ceken o, yani baslattigi pozisyonu takip ediyor, ki bu da bir nevi rebound toplamak. GS'nin amaci Karani gol krali yapmak degil, olabildigince cok gol atip puan toplamak.

Necati ve Volkanin, Karana kosma dingilligi ise cok ayip. Su Volkani, Karan yakiyor zaten. Cok temiz kalpli ve iyiniyetli oldugu soyleniyor, ama bir turlu Karanin uydusundan cikamadi.

Galatasaray , ne olursa olsa, kac para isterse istesin , Songu birakmamali.
Bu takima ruh veriyor,liderlik yapiyor, mücadele ediyor. 4 yillik mukaveleyi koyar ve kaptan yapilmali, en azindan 2. kaptan. Adam hali hazirda Afrikanin en cok milliolmus oyuncusu ve Kamerun gibi bir takimin kaptani. Yasida 30'un altinda. Songun golunde Hakanin ne yaptigini bende cok anlamadim ama, yagmurdan kaygan olmus zeminde o sutu cikarmayi akil eden Songun hakkini bence ilk once verin. Bir de tabii adama (Vestelli) gelmeden falso da aliyor.


Dun Hakanin 90 dakika oynamasi gerekiyordu, bu klubun sembollerinden biridir, sahadaki 11'i belirleyen her zaman form ve fizik durumu degil, ama bazen boyle ilkelerde ve durusta konulmalidir. Buyuk takim olmak bunu gerektirir. Belki fizik gucunden darbe alirsiniz, ama moral gucune ve takim olma ruhuna katki yaparsiniz. Yani '' Biz sembol olmus cocuklarimizi yedirmeyiz, ite ugursuz yem etmeyiz, sonuna kadar arkasinda dururuz''. Dusunsenize yeni yetisen genclere nasil kuvvetli bir mesaj veriyorsunuz, ne kadar ait olma duygusu ve ruh kazandiriyorsunuz. Birde tabii rakip takima yarattigi psikolojik etkiyi dusunun. O Yas grubu Hakani seyrederek buyudu. Karmasik duygular icindeler. Hem bos birakmiyorlar, hem saygi duyuyorlar, hemde sert girmiyorlar. Kafa karisikligi yaratiyor. Ayrica dunku Vestel uzun boylu bir takimdi, gerek havadan gerekse yerden defansta katkisi oldu Hakanin.

Bundan sonraki maclarda 30-35 dakika sonradan girsin , zaten o da bunu kabullenmis.
NO ADNANS, NO CRY !!
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Macin tamamini seyrettim.Manisa iyi takim olmus seneye gbirligi tarzi basari elde edecekler gibi gorunuyor.

Yalniz ben iki kisiyi cok begendim Arda ve Ferhat.Ugur'da gayet iyi.Ucunun ortak ozelligi kafalarini kullanarak top oynuyorlar ki bu egitim altyapida asilanmis olacak cunku ayni egitimi gormusler.Iclerinde ARDA'yi ise inanilmaz begendim.GS akillik yapmis kiralik vererek 1 sene falan psitikten sonra rahatca ilk 11 oynayacak ve etki edebilecek duzeyde olur.

Ugur-Ferhat-Arda-Aydin bunlar takimin iskeletini degistirecek kapasitede yanina tecrubeli bir Turk ile iyi yabancilarla GS bence 3-4 seneyi gayet rahatlikla min duzeyde gider ile basa guresecek hatta Avrupa'da basari yakalayabilecek duzeyde olur.

Selamlar
Savas
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Utku wrote: Cengiz hocam pozisyonu bir daha izle istersen.. :)

Hakan'ın orda yaptığı tamamıyla ustalık isteyen bir durum.Song topa vurduğu anda Hakan eğilip rakibini de şaşırtıyor,onu da toptan korkup eğilmeye zorluyor..Kaleci de topun falso alacağını hesaplayamadan kontrpiyede kalıyor..
...
Adamin adi efsaneye cikmasin bir kere. Yere du$erken kafasina top carpar gol olur vay be denir. Bu kendini yere atmasi da buna benzemi$. Farkinda degildim. Hasan beni yanli$ anlama. Ben Hakani sever ve profesyonel du$uncesini cok tutarim. Bugune kadar kendine bakan, aldigi parayi son kuru$una kadar vermeye cali$an pek nadir adamlar arasinda Turk futbolu tarihinde. Bu konuda $imdi Turkiyede kim deseler ba$ka gosterilecek adam yok. Ondan onu 10 Sergen'e degi$mem bu konuda.

Ben Hakan'i bir gun (1993 filan olmali) cok $iddetli bir grip olup I$ten mecburen kaytarip (cok nadirdir boyle i$i astigim Hakan'dan iyi olmayim bu konuda ama) yatarken evde $ansa Italyan TV'un verdigi Roma GS macindan tanidim. O zamanlarda nerde Amerikada GS'yi ya da Turk futbol macini TV'den canli seyretmek. O gun Ugur mu ne idi serseriligi yuzunden Roma'da 3-1 yenilip geldilerdi. Hakan daha 20 ya$inda filandi. Hala Italyan spikerin "Akan, Akan, Akan, Akan (H'leri soyleyemiyorlar onlar da Fransizlar ve Rumeliler gibi) aaahhhh aaahhh" diye bagirta bagirta attigi golu unutmadim. Bir de Bursa'da Hollandaya caktigi o kafa ile yerini aldi kalbimde. Belcika maci ise $amda kayisi. Hic kale almam Fettulah Settulahi Tarikati mescid istedi namaz kildi laflarini. Adam i$ini yapiyorsa bana ne kimin elini etegini operse opsun. Yeterki munafikliklarda bulunmasin. Siyasi politik hicbir rolu olmayan adam ozel hayatinda ne bok yerse yer. Burada Tom Cruz'u John Travoltasi L. Ron Hubbords'in Dianetics'ini okuyup Scientology klisesini reklamini yapiyorsa Hakan'da Turkiyede Fettulahci olmu$ ne yazar. Ama artik arkasindan gelenleri desteklemek onun gorevi. Evet belki cebinden cikarip veriyordur Kabze'ye ama yetmez. Cunku vermesine gerek yok. Biraz da al formami desin ve gonlunden versin. Buyukluk bunu icap ettirir. Ortada hoca var filan deme Gecen gun Gerets hakkinda ne du$unduklerini soyledin.
Last edited by Cengiz Akgun on Tue Feb 28, 2006 1:58 am, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Mustafa Dogan wrote:Song bir iki gol daha atar inşallah, gol sevinci çok tatlı :)
Ulkesi Kamerun, sembolu Arslan, Klubu Galatasaray, sembolu Arslan... O da Arslanlar gibi kukremeye karar vermis herhalde! :D Sevdim ben de...

Resmi siteyi cozemedim yalniz, daha uzun hallerini de koyacaklar mi sonra bilmem ama, son 2 gole bayagi uzun videolar koyup, bizim ilk 2 golumuzu ve Vestel'in gollerini kisacik gecivermisler?!?

Son gol resmi olarak Sabri'ye mi yazildi bu arada? Video'da top cizgiyi bayagi bir gecmek uzereyken vurmus gibi gorunuyor:
Image
Hoscakalin,
Özgür
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Oyunda TRT'den gelen seslerde saha ici anonsunda golu Sabri'ye verdiler. Ben taa Amrtikadan duydum. Sabri Sabrii Sabri Sarioglu diye biri anirir gibi haykiriyordu. Malum gol sonrasi gosterisi bunlar. Orhan Ayhan abim bu arada kekeledi. O Umit Karan atti diyordu. Orhan abiye saygisizlik yapip golu Sabri'ye yazdim once burada. Sonra ben de TRT'den macin ozetinde gordum ve golu Umit Karan'a verdim. Elbette GS da Umit Karan'i gol krali yapmak icin riske girilmeyecek. Ama adamin attigi gole Sabri maydonoz olmu$. Aslinda o golde katkisi cok bunu Umit de inkar etmez. Yine de Umit agabeysine kiyaklik etmesi gerekirdi. Perdeler ve golun Umit'e yazilmasi kucuk Sabri'yi daha da buyuturdu herkesin gozunde. Oyunun heyacani olsa gerek. Bu arada soyledim topu takip etmesi cok guzel. Eger Vestelli biraz atik olsa o topu cikarirdi. Gidip resmi siteden gorebilirsiniz olanlari. Umit'e aferin Sabri'ye de prafo (bravo degil prafo. Bu espiriyi bilmeyenler Horoz Nuri filmi seyretmemi$ olanlardir.)
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Cengiz Akgun wrote: ..
Ha bu arada dorduncu golde. Sabri $utu atiyor top kaleciden geliyor. Kaleci artik yerde lok gibi. Orada sari$In bir Vestelli var. Zelenka'mi o? Oyle seyrediyor Umit ile bir ba$ka Vestel'li topa hamle ederlerken.
Hay Allah. Evdeki eski CRT monitorde (birde karanlik cikiyor bizim sitenin videolari ikiye bir video ayari yapip kontrasti aciyorum) ciplak kafayi $arisin gormu$um. Gozumu almi$ pariltisi kontrastida acinca. I$ yerimdeki flat screen'de renkler canavar gibi. Kabak kafa Joanna herhalde. Bu arada soyleyeyim. Ak$am siteye baktigimda gol Umit'e verilmi$ti diye gordum. Hatta aferin dedimdi icimden. Bugun ise Sabri'ye donmu$. Bunu da bir kenera kayit edelim.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Feb 27, 2006 11:32 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Cengiz Akgun wrote: ..
Ak$am siteye baktigimda gol Umit'e verilmi$ti diye gordum. Hatta aferin dedimdi icimden. Bugun ise Sabri'ye donmu$. Bunu da bir kenera kayit edelim.
`

Biz de resmi siteye uyup konu başlığındaki 4.golü Sabri'ye yazalım mı? :lol:
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote:
Cengiz Akgun wrote: ..
Ak$am siteye baktigimda gol Umit'e verilmi$ti diye gordum. Hatta aferin dedimdi icimden. Bugun ise Sabri'ye donmu$. Bunu da bir kenera kayit edelim.
`

Biz de resmi siteye uyup konu başlığındaki 4.golü Sabri'ye yazalım mı? :lol:
Yok canim. Bir de hakem golu kime verdi o da onemli. Kayitlara onun ki geciyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Cengiz Akgun wrote: Adamin adi efsaneye cikmasin bir kere. Yere du$erken kafasina top carpar gol olur vay be denir. Bu kendini yere atmasi da buna benzemi$. Farkinda degildim. Hasan beni yanli$ anlama. Ben Hakani sever ve profesyonel du$uncesini cok tutarim. Bugune kadar kendine bakan, aldigi parayi son kuru$una kadar vermeye cali$an pek nadir adamlar arasinda Turk futbolu tarihinde. Bu konuda $imdi Turkiyede kim deseler ba$ka gosterilecek adam yok. Ondan onu 10 Sergen'e degi$mem bu konuda.
...
Cengizim,Hakan hakikaten gerçek bir efsane,artı dünyada futbolcu adına tanınan tek markamız..Biz yetişkinliğimizi Cemillerle,Fatihlerle,Tanjularla geçirdik..Ama hiç biri çağınının futboluna bu kadar yakınlaşmadı..Ha diyorsun ki,kafasına çarptı,yere düştü kıçına çarptı,her güzelin bir kusuru olur..Bak Liverpool'de var genç bir benzeri,Peter Crouch..Sakarlıkta Hakan'ı eş almış belli,ama adam koşuyor,dağıtıyor,arkadaşlarına boş alan yaratıyor,atabiliyorsa da atıyor.Hocası da kazanmak için inatla yer veriyor ona..Eminim ki sabrederse kazanacak da..Biz bilmesek de adamlar işi biliyor sonuçta..

Hakan,hepsini geçelim,topsuz oyunun en önemli adamı ligimizde,bilirim ki Song'un vurduğu topta yere yatıp savunmayı öyle şaşırtacak akılda adam yok bu ligde..Yukarda Tolga'da yazmış,takımda belirli şartlar oluştuğu zaman daha verimli olacak,ama artık bizim ligimizde ne set oyunu oynayacak,ne de iki pası doğru dürüst yapacak takım yok,uzun bir sürede olmayacak sanırım..O zaman biz Hakan gibi değerlerimizin tecrübesinden son demine kadar yararlanma yolunu seçmeliyiz..Hooijdonk kaç yaşında Fener'den ayrıldı,adam gittiği yerde durmadı,Feyenoord'da lig kazanmaya çalışıyor hala..Başka örneklerde var,kimse yanlışa düşmemeli Hakan hakkında..En azından futbol topuna ayıp..Hatırlarsın belki,rahmetli Metin OKtay için de benzer mevzular geçmiş,yaşlandı maşlandı derken son sezonunda şampiyonluğa taşımıştı Galatasaray'ı..

Madem yazdın,ben de Hakan'ı tanıdığım maçı söyleyeyim sana..Başabakanlık kupasıydı sanırım,Fener'e karşı çok iyi oynamıştı,3-1 almıştı Bursa..Hakan'ın da golü ya da golleri vardı..Çay bahçesinde biramı yudumlarken,hah dedim,işte futbolcu geliyor..Yanıltmadı beni Hakan,ama Hasan Kabze için yanıldım mı bilmiyorum..İki sezon canlı seyrettim..Özel maçına gittim..Çok iyiydi,Hakan'ın yerine koydum onu,mücadele,pres,son vuruş her şey var,kafa şutları eksikti biraz..Ama çok kötü sakatlandı,iyileşti ama hala kendine gelemedi bence..Tereddüte düştüm,hala devam ediyor tereddütüm..Eminim ki Hakan'da ona yeterli desteği ve gayreti veriyor,günü gelecek formasını da verecek elbet...Ama ne olursa olsun,yanında Ümit Karan,Necati..bakıyorum da.. Hakan Şükür olabilmek hakikaten zor be Cengiz.. :)
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Hakan Turkiye'nin gelmis gecmis en basarili futbolcus belki de, bundan suphe edenle tartismaya bile degmez bana kalirsa. Kaldi ki, basarisindan baska disiplini, kendine bakmasi, kendini ve takimini gelistirmeye calismasiyla diger futbolculara ornek olmus biri, bunu Cengiz Agabey de burada defalarca bir suru tartismada yazmistir.

Yalniz Hakan'in sezon basindan beri kac gol attigina bir bakmak lazim. GS sampiyonluga oynayan, hem de binbir zorlukla mucadele etmek zorunda kalarak zar zor ligde yerini koruyabilen bir durumda. Bu takimda 9 numara giyen oyuncunun belli bir sayida gol atmasi lazim, adi ne olursa olsun. Hakan Sukur ne kadar buyuk futbolcu olursa olsun doganin kanunu geregi buyuk bir dususte. Bunu gormeyenler ne yazik ki bence duygusal davraniyorlar. Halbuki Hakan'i oynatmamak ona vefasizlik etmek, ya da ondan yararlanmak anlamina gelmiyor. Hakan hala cok iyi bir yedek olur eger yedek olmayi hazmedebilirse. Gerektiginde de sonradan oyuna girerek bir suru maci da cevirir. Dunyanin her yerinde yaslanan futbolcu yedek olmaya baslar, 90 dakikadan az oynayarak da cok daha yararli olabilir. Hagi futbolu biraktiginda su andaki Hakan'dan daha mi kotu durumdaydi fizik veya kapasite olarak? Ama ne dedi, artik bacaklarim ve dizlerim bu tempoyu kaldirmiyor, zorlamanin anlami yok dedi. Hakan'in da yavas yavas yedek kalmasi tabu olmaktan cikmali. 90 dakika oynayan Hakan bu takima bir yuk su anda genelde. Gene iki hareket yapar mac cevirir, ama GS'in bu iki harekleti yapacak diye bekleyecek hali yok. Kaldi ki arkasindan gelenlere de yazik.

Bu defansi yoruyur, bogusuyor hikayesi biraz duygusalliktan ibaret. Tamam o bir efsane, her zaman da oyle olacak, ama gercekleri inkar etmek onu efsane olmaktan uzaklastirmaz. Kac mactir izliyorum, ne yazik ki ne eski golculugu ne de eski bogusma gucu var. Isin kotusu de defans ve orta saha oyunculari ona surekli top atmaya calisiyor onun yeteneklerini bilerekten ama olmuyor artik iste...
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Iyi demi$sin Hasan. Hakan'in takdir edilecek yanlari cok. Tanju diyorlar. I$te soyleydi boyle idi boyle vururdu filan ne oldu. Kendine etti.

Hakan Turkiyede ornek alinacak bir futbol hayati ya$iyor. Hatalari ufak tefek oldu. Jeep istedi paragoz dendi. Para ederken hakkini istedi vermediler gitti aldi istedigini. Biraz $u duygusal olma i$ini kontrol etse Nihat Kahveci ve Emre'den daha da ba$arili olurdu. Nedense bu kusme huyu ve kafaya takmasi onu frenliyor. Gunahini da cok aliyorlar. Ben bunun da farkindayim. Adi cikti bir kere. Nerde bir mikropluk olsa onun adini atiyorlar ortaya cakallar basinda. Kendisi de biraz canak tutmadi degil laf aramizda. Her neyse. Nasil Hagi Emre'nin potinlerini bagladiysa o da aynisini Kabze'ye yapmali. Benim soyledigim de bu kadar. Dedigin gibi boyleleri pek az yeti$iyor. Tecrube aktarilmali.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Cengiz Akgun wrote:Kendisi de biraz canak tutmadi degil laf aramizda. Her neyse. Nasil Hagi Emre'nin potinlerini bagladiysa o da aynisini Kabze'ye yapmali. Benim soyledigim de bu kadar. Dedigin gibi boyleleri pek az yeti$iyor. Tecrube aktarilmali.
Bak bu çanak tutma meselelerinde bazen gereksiz açıklamalarını ben de tasvip etmiyorum..Sonuçta sahada verilene göre konuşurum genelde..Mesela sen sevmesen de,Fatih Terim'i de idoğru/yanlış o gözle değerlendiririm aslında..

Emre demişsin de;Galatasaray yeni genç neslini tekrar özlenen şekle sokacaksa Emre'nin dönüşünü bekleyecek kanısındayım..Üç yıl mı olur,beş yıl mı olur artık,geç olsun güç olmasın..

Hakan konusunda görüş bildiren arkadaşlara teşekkürler..Herkesin görüşüne mutlak saygım var,ama biz de bu top oyununa bu kadar yıl gönül vermişsek,bizim de nacizane tecrübelerimiz es geçilmesin deriz..
Post Reply