Kimsenin bahsetmedigi bana gore baska bir gercekten bahsedeyim. Diyarbakirspor'un en buyuk silahi ve avantaji patates tarlasindan farki olmayan kendi sahasidir. O saha daha yetenekli ayaklari olan, danduna degil, paslasmaya dayali top oynamaya calisan her takima dezavantajdir. Keza Diyarbakir'da sampiyonluk adayi 4 takim da defalarca puanlar biraktilar. Diyarbakir'da oynanan maclar "genelde" kisir, kalitesiz, kotu gollerin oldugu, pas hatalarinin yuksek oldugu maclar olmustur. O yuzden Diyarbakir deplasmanlari benim gozumde hep zor deplasman olmustur. Seyircisi, havasi, takimin gucu yuzunden degil.
Diyarbakir'i cekin o sahadan hic bir tehlikesi kalmiyor. Zaten 1. lige ciktiklarindan beri, deplasmanda 3 buyuklere karsi aldiklari sonuclara bakin, rakamlar cekinelecek rakip olmadiklarini kanitlar.
Yarin GS'in rahat kazanmasi gereken bir mac. Zaten bu lig gercek sporsevere hakaret gibi bir lig. Bence FB-GS 7 mac uzerinden play-off yapip sampiyonunu belirlesinler, daha iyi olur. En azindan gercek sampiyon belli olur.
Tolga Girici wrote:
Ferhat-Ergun tercihinde kesinlikle Ferhat'dan yana kullanirim oyumu. Ferhat Diyarbakir'a karsi oynamayacaksa hangi macta oynayacak. Bir tek Hakan Unsal'i uzmekten korkuyorum
Sahada Ergun ve Hakan Sukur'den birisi olmadigi zaman 60inci dakikada basliyor "Bu dakikalarda Gerets degisiklige gitmesi lazim, bence tecrubesiyle Hakan-Ergun faydali olabilir. Ama Gerets onu isindirmiyor bile, kisisel sorunlarini kadro tercihlerine yansitmamasi gerekir." diye soylenmeye.
Gecen hafta GB macinda ise bu iki oyuncu sahada oldugu icin ikinci yari acil degisiklik ihtiyaci oldugu halde hic konuyu acmadi. Son 3 dakika Ferhat Ergun'un yerine girerken bile laf atti, "Ferhat'in tek avantaji genc olmasi, yoksa Ergun tecrubesiyle orada oynamasi gereken oyuncu" seklinde./
Tolga, sence bu bizim takim abilerinin, eskilerinin senelerce nasil grup yapip, hocalari etkileyip, ona buna pas atmayip, sevmedikleri yabancilari dislayip, oynamadiklari zaman sorun cikarmalarini gayet acik sekilde kanitlamiyor mu? Ergun'un yuruyecek hali yoktu ikinci yari. Bir tane dogru durust ortasi yok. Tomas aciklarini kapatmaktan bir hal oldu. Hakan Unsal'in yorumlarini duyunca benim midem bulandi.
Siz saniyor musunuz Hakan Unsal sahada olsa, Ergun ya da Sukur yorumcu olsa farkli bir yorum gelecek?
GS'in bu devri kapatmasinin, yeni nesillerin de ayni kumpasi kurmasini engelleyecek kurallari, disiplini saglamasinin zamani coktan geldi geciyor.
Ozan Ersoy