Kerem Tezic wrote:
Gerci ustte bu konuyu kapatalim dedim ama yazdigini görunce eklemeden yapamadim. 2001 haziran'i G8 toplantisi icin Bush Isvec'e geldi. Buyuk olaylar oldu. Gözlerimle gördum Isvec polisi ustune kaldirim taslari ile gelen kalabaliga silahini dogrultup iki kisiyi vurdu. Hem de direk hedef aldi havaya falan ates acmadi direk silahsiz cocuklari vurdular. Biri haftalarca ölum kalim savasi verdi hastanede ama kurtuldu. Polisler cok suclandi ama yirttilar. Olay yillarca konusuldu ustune kitaplar yazildi. Olaylar sirasinda Mahmut Deger abi de gazeteci olarak gelmisti. Demokrasinin besigi denen Isvec'te polisin mudahelesi görmeyenin inanamayacagi turdendi. Her yerde böyle isliyor devletin kolluk kuvvetleri. FB maci icin konusulacak birsey yok. Isteyen tekrardan göruntulere baksin. Önce asagiya koltuk yagiyor pek cok kisi yaralaniyor ardindan FB taraftarlari kendi aralarindan bir kisiyi ölduresiye dövuyorlar, tribundeki 3-5 polis mudahele edince onlar da dayaktan nasibini aliyor sonra cevik kuvvet dayanamayip mudahele ediyor. Nasil mudahele edecekti? Olaylar o noktaya geldigi zaman her yerde cigirindan cikiyor dedigim gibi ben bunu gözlerimle Isvec'te gördum. Hem de o cok övulen demokrasinin besiginde. Gözunun yasina bakmiyor. Hele ki kendi meslekdasi tehlikedeyse masum haydut ayirt etmiyor basiyor sopayi. Bana istisna tek yer göstersinler.
Yanlis her yerde yapiliyor diye dogru mu Kerem'cim? Burada da ayni seyi yaptilar. NY'da Afrikali bir vatandasa dur diyorlar, anlamiyor, elini ceketine goturuyor. Tam 41 kere vuruyorlar 3 polis. Tam 41 kursun. Adamin elinden cuzdani cikiyor. Meger Ingilizce'si kitmis, anlamamis, kimligini gosterecek adamcagiz.
Yaaa... Butun insanlar sokaklara dokuldu, polis protesto edildi. Hatta Bruce Springsteen 41 shots diye muhtesem bir rock ballad besteledi (dinle benim icin, icini titretir) Sonra NY polisi Springsteen'in konserinde guvenlik saglamiyoruz diye ortaya ciktilar. Bak sen... 3 polis yargilandilar onlar da yirtti beyaz bir juri tarafindan ama sag duyu sahibi insanlar bunun yanlis oldugunu her yerde haykirdilar.
Senin linkte her sey belli olmuyor. Ben maci naklen izledim. Mac sonu keyiflen (oyle FB yenilmis) spor yazacagim, kursagimda kaldi. Cocugun biri bir baskasinin ustune yigilmis korumak amaciyla, polis sirtina sirtina, bir iki uc 5, 10, 15 saydiriyor. Adam kemikleri dagilmis, ellerini aciyor aci bana yalvariyor, hala vuruyor. Oha lan... Geberdi lan cocuk. Herifin posasi cikti, kemikler un ufak oldu. Ya o joplardan biri kafasina gelse, beynini dagitsa. Bu mu polise yumruk atmanin cezasi. Bu bile olsa bunu polis mi verir, senin mahkemen mi.
Hani nerede bir tane tutuklanmis FBli. Hepsi hastanelik oldu. Boyle mi hallollacak holiganizm. Ne hallolacak yarin bu itler, bir zavalli polisi koseye sikistirilar, iki kere sislerler biter is...
Halbuki...
1) Ilk once bir dur seyret.
2) Biraz durulsun, iki uc tane polise saldiran, bir seyler firlatini tespit et.
3) Fazla sayida adamini al, bu iki uc taneye baskin yapip, sprey mi cop mu, bir iki hamlede etkisiz birak, tak kelepceyi gotur nezarahathaneye.
4) Polise saldirmaktan tutuklu yargila.
5) 3 ay sonra davasi gorulsun, suclu bulunsun, 1 sene icerde yatsin.
6) 3 ay bile yatsa, siciline isler, ne pasaport alabilir, ne universiteye girebilir, ne subay olabilir, ne oy verebilir, ne iyi bir yerde is bulabilir.
Bu sahis yaslaninca ogluna genclere nasihat eder. "Bak ben gencligimde bir esseklik yaptim, sonra hayatim boyunca cektim, sen etme" der.
Hayvanliga hayvanlikla cevap vermenin sonu yok. Bu isin yasasi, mahkemesi var, dayaktan daha agir cezasi vardir. Benim de gorusum budur. Aslinda hukuka hayatini vermis bir ailenin cocugu olarak benim tereciye tere satiyor olmam gerekiyor burada. Bu yuzden uzuntum bir kat daha artiyor.
Ozan Ersoy