Aziz Yildirim 8 senede 5 GS sampiyonlugu gormedi. Birincisi en onemli yanlislik burada.Ismail Gezer wrote:Özhan Canaydınla dedemi bile kıyaslasak başarılı görünür zaten! Farkındaysanız yazdığım cümleler sadece kurduğu takımla ilgili! 8 yılda 5 Galatasaray şampiyonluğu görmek nasıl bir başarıdır? Madem öyle Mehmet Cansun yaklaşık bir yılda Aziz Yıldırıma tur bindirecek kadar başarılıydı? Üstelik Avrupada da maç kazanan bir takımı vardı! Aziz Yıldırımın kurduğu takımlar kaç maç kazanmış? İşe böyle bakarsak Faruk Sürenle hiç kıyaslanamaz zaten!
Ali Gursel wrote:Yine bir sampiyonlukla hesaplarimizi sasirmisiz. Aziz Yildirim bildigim kadariyla 8 sene baskanlik gordu (yarim sezonu da katarsaniz 9 diyelim). Bu surede FB uc kez sampiyon oldu.Ismail Gezer wrote:12 milyona Sol Campell almak gibi bir iki transfer yaparlarsa, belki takım daha başarılı olur ama bunun masrafının altına kolay kolay kimse girmez! Gidecek başkanın transfer yapması saçmalığın daniskası! Sen bu işten o kadar anlıyor olsan müzendeki kupa sayısından bu anlaşılırdı zaten! Transferleri bu yönetim yapıyorsa, yeni başkanında bu yönetim içinden çıkması gerekir!
FB 48 senelik ligde 16 kez sampiyon olmustur (ayni bizim gibi). Yani uc sampiyonluktan biri FB'ye, biri GS'a gider, kalanlar BJK, TS.
Aziz Yildirim'in goreve geldigi seneyi katarsaniz 9 senesi vardir, o zaman 9 senede 5 GS sampiyonlugu gormustur. Yok katmazsaniz 8 senesi vardir, 8 senede gordugu GS sampiyonluk sayisi 4tur (geldigi sene GS sampiyon oldugundan). Once o isi bir duzeltelim 8te bes diye bir durum yok yani. Ya 9da 5 var ya 8de 4.
5 sampiyonluk gordu diyecekseniz, 9 seneye bakmaniz gerekir, o 9 senenin dokumu 5 GS, 3 FB, 1 BJKdir (100. yil). Bu hesapla AY FB'nin 48 senelik yuzdesini esitlemistir. Diger FB baskanlarinin ortalamasina erismis, ama onlarin hicbirinin hayal bile edemeyecegi baska isler de yaparak.
Yok 8 seneye bakarsaniz, 8de 3 ile daha da basarili gozukur.
Aziz Yildirim'in doneminde GS cok sampiyon olduysa bunda basarisiz olan Aziz Yildirim degil, BJK, TS ve de diger Anadolu klupleridir.
9 sampiyonlugun 8i GS + FBye gitmistir, FB hakkini almistir, GS hakkindan (uzun donemde yuzde olarak) fazlasini almistir, diger klupler basarisiz olmuslardir. Yani GS hakkindan fazlasini BJK ve diger kluplerden almistir, FB'den degil. Ingiltere liginde onumuzdeki 20 sene 11 sene Arsenal 9 sene Chelsea sampiyon olsa, herhalde kimse donup Chelsea son 20 sene basarisiz oldu, cunku Arsenal'e bak, 11 kez sampiyon oldular demez.
Aziz Yildirim'a duydugunuz kisisel antipati verileri zorlamaniza sebep oluyor. Aziz Yildirim futbolda sonuc acisinda en az ortalama FB baskanlari kadar, diger konularda ise onlarin fersah fersah otesinde basarili olmustur. Bu donemde cidden futbolda basarisiz baskan ariyorsaniz BJK ve TS'a dogru bakin.
Bir de Aziz Yildirim'i gecmis GS baskanlariyla karsilastirmak da bir garip, ozellikle 8 kusur sene gorev yapmis birini bir sene gorev yapmis biriyle karsilastirmak iyice garip. Ayrica basariyi bu kadar bire bir sampiyonluk sayisina nasil indirebilirsiniz? AY geride Anelka, Appiah, Aurelio, Alex gibi oyunculari bonservisiyle birakiyor, Mehmet Cansun giderken ne birkamis, kiralik Fleurquin vs.den baska? Stad, tesis, gelir vs. kismina hic girmiyorum.
Faruk Suren icin ise, eger bundan sonra basari taniminiz Faruk suren'in 4 senede aldigi futbol sonuclari ise, ne sizin ne benim omrumde bir daha herhangi bir klupte basarili baskan goremeyiz. Tabii bu arada FS ve AY kluplerinin maddi yapisina, stad vs. durumuna ne yapmislar dersek, buyurun devam edin.
Yani Aziz Yildirim'i ya gecmis FB baskanlari ile karsilastirin, ya da su anki GS baskani ile. Ikisine karsi da son derece basarili oldugu ortadadir. Yok gecmisten cimbizla bir GS baskani secip, onun da sadece futbolda aldigi sonuclar acisindan karsilastirirsaniz, baskan karsilastirma yapmak gibi degil de bagci dovmek gibi gozukur biraz.
Aziz Yildirim'in basarisizligi camiasini Turk futbol kamuoyuna antipatik yapmak konusunda olmustur, biraz da Avrupa'da belki daha iyi sonuclar alabilirlerdi. Birinci konu icin ben kendisini cidden basarisiz buluyorum. Ikinci konuda ise onun basarisizligi kadar GS'in Avrupa'da son 10 sene icinde yaptiklarinin ne kadar onemli oldugu tekrar dank ediyor kafama.
Ali