Ve karsinizda Mehmet Aurelio

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Savas Macun

Post by Savas Macun »

Akli selim arkadaslar ile maksat spor olsun diye Fener'e ve yonetimine sallayan arkadaslar arasindaki fark ve cogunluk hemen belli etmis allahtan.Mustafa Dogan gibi annesi babasi Turk olan bir oyuncuya devsirme denmis.Ailemin Rumeli'den 80 yil once goc ettigini dusunursek bende herhalde o kategoriye giriyorum, eminim burada da bir cok arkadasin durumu buna benzerlik gosteriyordur.Devsirmeyiz yani.

Boyle sakat bir zihniyetin kalkip da ona buna mafya demesi, dil uzatmasi, insanlarin kokenine devsirme demesi ancak Girgir dergisinin karikaturlerine konu olur.

Aurelio'ya gelince, basindaki TD secimidir bu, hatta TFF bile karisabilir cunku eminim onlarinda belli bir politikalari vardir, bunu da anlayislar karsilamak lazim, onlarin tasarrufunda olan bir konu.Ben acikcasi Milli Takimda oynamasina cok sicak bakmiyorum ancak ote yandan da dunyada hatta Almanya gibi bir ulkede Siyahi oyuncular Milli takima kadar yukselip oynadi.Uzakdogu ulkelerini ve 3.dunya ulkelerini katmiyorum ancak Almanya gibi futbolda marka olan bir ulke bunu yapiyor kisacasi.

Bu isi once TFF baslamis, bakanlar kurulu tarafindan onaylanip Cumhurbaskanina sunulmus o da hic veto etmeden yururluge koydurmus.Bunun yaninda da FIFA gereken izini vermis.Daha ne olsun.

Bu ise komplo gozuyle bakanlarin da GS'in Aurelio'yu transfer etmek istemesini unutmamalari lazim.Kimbilir belki de TFF hesabi sasmistir.Hadi buyrun burdan yakalim!!

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Sorunda bu zaten! "Aurelio nasıl bir ruhla mücadele edecek, ne verebilecek?" dedin.. Bende onu söylüyorum! Mesele sular seller gibi Türkçe konuşması değil! O sadece bir gösterge olur! Neyin göstergesi? Bu takımda görev almayı samimi olarak çok istediğinin göstergesi!

Kendini bu ülkeye ait hissettiğini, futbol hayatını riske edecek kadar bu işe gönül vereceğini ben nerden anlayacağım? Bu adam kendi isteğiyle mi Türk vatandaşı oldu, yoksa işgüzar FB yöneticileriyle ters düşmemek, huzurunu bozmamak içinmi kabullendi? Milli takımda kendini bu ülkeye ait hissettiği için mi, yoksa "ömür boyu nasılsa Brezilya milli takımına seçilemeyeceğim bari kendimi Türk Milli takımında göstereyim, iyide prim toplarım" diye düşündüğü için mi oynamak istiyor, ben bunu açık ve net olarak görmek, bilmek istiyorum!

Fenerbahçe yöneticileri onu TC vatandaşlığına geçirmek istedi ve -uygun şartlar sağlanıncada- geçirdi. Aurelio buna itiraz edebilir mi? Hayır! itiraz etmesi içinde bir sebepte yok tabi, hayatını olumsuz etkileyecek birşey değil bu!

Milli Takımda oynaması meselesi konusunda Fenerli yazarlar bir kamuoyu oluşturmaya, Terimi sıkıştırmaya çalışıyor. Bu uzun zamandır yapılıyor. Aurelio bu konuda "Onur duyarım" demiş ama zaten aksi birşey söyleyebileceğine ihtimal vermiyorum!

Hasılı, benim istediğim Aurelio'nun bu aidiyet duygusuna sahip olup olmadığını görebilmek! Ama mümkünse Milli Takıma seçilmeye gerek görmeden göstersin! Seçilsin oynasın anlaşılır diyorsak 5 yıl bekletmeye gerek yok, başka bir Milli Takımda oynamamış herkesi deneyebiliriz!
Ozan Ersoy wrote:
Mehmet abinin dedigi onemli. Bizler Avrupa'da Amerika'da ikinci sinif vatandas gibi gorulmekten yakiniyoruz, bize yerel insanlarin haklarinin kolay verilmedigini soyluyoruz. Turk vatandasi olup bizim icin calismak isteyen birisine hayir dememeliyiz. Dersek celisiyor olabiliriz. Ama bu bir ruh meselesi. Neden Alman'lar artik bizim cocuklara kucak aciyor, "gelin size hemen vatandaslik verelim, para verelim, krallar gibi yasatalim bizim icin oynayin" diyorlar da bizim Nuri Sahin'ler Yildiray'lar hala Turk milli takimi icin oynuyorlar? "Hadi len sen benim anama babama kardesime senelerce eziyet etmissin, essek gibi calistirip adam yerine koymamissin, simdi mi degerimi anladin, ben Turk'um Turkiye icin oynarim" diyorlar da ondan. Ait olmadiklari sey icin oynamak istemiyorlar. Tersinden bakinca is degisiyor. Ait olma, ait hissettirme, milli ruhu yakalama bunlari da dusunmek zorundayiz.

Ozan Ersoy
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Peki burdan yakalım...
Almanyada siyahi futbolcuları oynatmama gibi bir zihniyet söz konusu iken, bundan vazgeçip oynatmaya başladıysalar, bu onlar adına sevindirici bir gelişme tabi ama bizim için örnek teşkil etmez, çünkü bizde öyle 'ırkçı' bir yaklaşım sözkonusu değil! Geçen sene BJK tribünlerinin ismini hatırlayamadığım siyahi bir futbolcuya 'maymun' falan deme terbiyesizliğini gösterdiği rezil hadiseyi saymazsak, bizde bu türden hadiseler pek yaşanmaz zaten! Aurelio'nun Milli Takımda oynamasına cild rengi yüzünden karşı çıkmaz kimse!

TC vatandaşlığına geçişi esnasında yaşanan süreçte kim neden karşı çıksın ki? Federasyonun böyle bir uygulamaya geçmesini tam olarak çözmüş değilim ama diğer hadiseler gayet doğal. Cumhurbaşkanı neden karşı çıksın mesela?

Bu işin komplo olduğunu falan düşünmüyorum. Kimsenin Aurelio'ya özel bir gıcığı falanda yok! Mesele samimiyet meselesi!

Savas Macun wrote: Ben acikcasi Milli Takimda oynamasina cok sicak bakmiyorum ancak ote yandan da dunyada hatta Almanya gibi bir ulkede Siyahi oyuncular Milli takima kadar yukselip oynadi.Uzakdogu ulkelerini ve 3.dunya ulkelerini katmiyorum ancak Almanya gibi futbolda marka olan bir ulke bunu yapiyor kisacasi.

Bu isi once TFF baslamis, bakanlar kurulu tarafindan onaylanip Cumhurbaskanina sunulmus o da hic veto etmeden yururluge koydurmus.Bunun yaninda da FIFA gereken izini vermis.Daha ne olsun.

Bu ise komplo gozuyle bakanlarin da GS'in Aurelio'yu transfer etmek istemesini unutmamalari lazim.Kimbilir belki de TFF hesabi sasmistir.Hadi buyrun burdan yakalim!!

Selamlar
Savas
Serif Halimler

Post by Serif Halimler »

Eger Türk Milli takimi teknik heyeti Mehmet Aurelio dan yaralanmak istiyorsa yararlanmasindan yanayim.

Almanya da zencilerin oynamasi meselesibe gelince :

1. Alman milli takiminda oynayan zenciler Almanya da büyümüsler, son 5 yil Almanya da yasayan futbolcu degiller.

2. Onlari oynatma cesaretini gösteren Klinsman di.
Turnuva da Almanya grup maclarinda iyi sonuclar alincaya kadar istinasiz tüm Alman medyasinin alay ettigi Klinsman. "Amerika da yasayan ve sacma sapan Amerikan metodlari ile takimini dünya kupasina hazirliyor" seklinde sürekli suclanan , fakaaat iki mac kazaninca milli kahraman ilan edilen Klinsman.

3. gencliginde demokratligi ile bilinen ve Amerika tecrübesi olan Klinsmann yerine sadece Almanya da yasamis hicbir Alman teknik direktör Zenci oyuncu alma cesaretini gösteremezdi.

4. Alman milli takiminda baska ülkede dogup Almanya ya göc eden, fakat alman asilli olan futbolcular da vardi (bizim Naim Süleymanoglu ya benzer fakat ayni degil)
En carpici örnekleri Klose ve Podoslski . Ikisi de cok golcü oyuncular, fakat Almanya - Polonya macinda asiri gerginlik dolaysisiyla garanti posizyonlari gole ceviremediler ikisi de.
Anlasinal Alman asilli da olsalar da dogup büyüdükleri ülke Polonya ya karsi rahat oynayamiyorlar, ne kadar profesyonel de olsalar da.
UEFA'da Arsenal'i, Süper Kupada Madrid'i.....
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Kazim Kanat milliyetciligin otesinde biraz da irkci galiba. Aurelio milli takimda oynarsa ulusal marsta ayaga kalkmayacakmis. Aurelio Mustafa Izzet'ten daha Turk bence.

Birakin oynasin ya, Aurelio gibi kac tane var ki zaten? Vatandasliga basvuracak da, 5 sene oynayacak da, bir de kendi milli takiminda oynamamasi gerekiyor, 40 yilda bir gelir, o da oynasin iste faydali olacaksa. Milli takima cok faydali olacagini dusunuyorum. Tam da o mevkide iyi bir kesiciye ihtiyac var.

Yalniz ben olsam Turkce kursuna gitme sarti kosarim. Bu zamana kadar epey Turkce ogrenmis olmasi gerekir, Saidou catir catir konusuyor. Aksi halde Turkce kursu alsa iyi olur.
ULUSAL MARŞTA AYAĞA KALKMAM!

Olamaz... İsyan ediyorum. İtirazım Marco Aurelio'nun Mehmet Aurelio olmasına değil. Olabilir. Adam Türkiye'de ekmek yiyor. Daha çok para kazanmak için ismini Mehmet yapabilir. F.Bahçe kendi çıkarları için 6 yabancı barajını bu uyanık taktikle delebilir. Buna da itirazım yok.
İtirazım şurada; Marco bir günde Mehmet yapılırsa ve O Mehmet'te en yüksek değerimiz olan Ulusal formayı giyerse ben de isyan ederim. Biliyorum ki bu konuda beni suçlayanlar, faşist , ırkçı diyecekler. Hatta bana globalleşen bu dünyada sen ne geri kafalı adamsın diyecekler. Dünya'ya bak. Fransa, Hollanda ve İngiltere'de kimler oynuyor diyecekler.
Desinler efendim, desinler.
Bakınız beni dinleyin;
Siz Didier Six'i bilir misiniz?
Bilmezseniz hatırlatayım. İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar'ın torpili ile bir günde Türk vatandaşı oldu. Dündar Siz ismini aldı. Galatasaray'da top oynadı, para kazandı ülkesi Fransa'ya döndü. Bir gün Türkiye'ye geldi. Gümrükte, Türk değil Fransız pasaportunu polise uzattı.
Polisin "Siz Türk vatandaşısınız" sorusuna küstah bir bakış attı.
Bakınız efendim; benim Marco'm, sizin Mehmet'iniz yarın Brezilya'ya döner. Bir gün tatile gelirse Türk polisine Brezilya pasaportunu uzatır.
Olayın özeti budur.
Peki siz o ulusal forma altında duygusuz ve sadece parayı düşleyen bir oyuncuya nasıl bakarsınız. Ben şöyle bakacağım. Eğer Fatih Terim Marco'yu Ulusal takıma alırsa. O maçta Ulusal marşlar çalınırken ben de ayağa kalkmam. Bu konuda susmayacağım. Devşirme sporcularla kendimizi kandırmayalım . Sizi bilmem ama Elvan koşarken değil, Süreyya koşarken heyecandan ölüyorum...
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Bence yararli olacaksa oynasin. Genc yasinda gelmis Turkiye'ye,
kendide istiyor oynasin. Tabii ben FT olsam, ''Git su Turkceyi biraz daha ilerlet, burasi milli takim , geri kalma, konusulani, taktigi,
ince laflari, terimleri tam anla'' derim, FB'nin tercumanli ortamindan kurtaririm. Bu adam Trabzonda sakir sakir Turkce konusuyordu, FBde ise bitti Turkcesi.

En azindan denerim. Diger oyuncular kadar ruhla oynuyorsa, adapte oluyorsa, yararliysa neden olmasin? Osmanli ordusu savaslari kazanirken
40 milletten adam vardi orduda. Onlarin kazandigina Turklerin zaferi diyorsunda, Aurelio'nun oynamasina ne laf ediyorsun? Zaten konum olarak bir gecis ulkesi oldugunu gore ve kulturel mozaik olmaktan, dinlerin bir arada bu topraklarda kardesce yasadigi soyledikten sonra bu ayirim niye? Eger rengine takdiysaniz (ve de acik edemiyorsaniz), bende size sunu soyleyeyim, ozelikle Egede kole olarak getirilip sonra serbest birakilmis Afrika kokenli insanlarin koyleri vardir. Tabii zenci birinin '' geliveedin, gidiveedin'' falan diye konusmasi ayrica hos bir goruntu oluyor. Yani o mozaigin icinde bu renkte zaten var.

Milli olamayan Turk oyuncular ders alsinlar. Bu adam 20 yasindan kucuk geldi bu memlekete, ayni havadan soludu, ayni yemekleri yedi, bu noktaya kadar geldi. Sen giremiyorsan Milli Takima, gelistiremiyorsan suc sende. Ayrica iddia ederim, Brezilyadaki gecmiside, ortalama Turk futbolcusunun genclik yillarindan daha cok sefalet icinde gecmistir ustune ustluk.

Hatta belki zaman zaman Milli takimda koyu milliyetciligin dogurdugu fanatizmide biraz etkiler, dengeler. Abukluklar yapmayiz, bunun bir oyun ,
oyuncularinda islerini dogru yapmasi gereken profesyoneller oldugu hatirlatir digerlerine.

Kazim Kanati ise hic anlamiyorum. Kanserden kil payi kurtuldu, ulan biraz inanc sahibi ol, biraz iyi ol insanlara karsi. Hep kotuluk, iftira, dedikodu,
polemik, negatif, tartisma, fanatizm. Iyilesmesini biraz da Allahin kendisine sundugu bir 2. sans gibi algilasa da, daha iyi biri olsa , yasamdan daha cok zevk alacak.
NO ADNANS, NO CRY !!
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Bende Milli takimda sunnetsiz adam istemiyorum. Icabina bakilsin.
Post Reply