Mehmet Gorgen wrote:Mehmet Marsan wrote:Ben Carrusca'dan hala umitliyim.
Sn.Marsan, ben tersini düşünüyorum. Ricxardinho, oıliveira gibi gibi yıldız oyuncuların transferini görünce Carrusca çok vasat bir oyuncu .
Aydın ile kıyasladığımda bile Aydın'ın özellikleri Carrusca'dan daha iyi.
Carusca;
Fabio pinto gibi gereksiz ve boşuna bir transferdir. Göndermek istediğimizde verdiğimiz parayı bile kurtaramayacağız.
Bilmiyorum. Carrusca ile ilgili olarak 2 tane ümit veren unsur var.
Bir tanesi genc olmasi, öbürü ise Arjantin milli olmasi. Genc oyuncu ile kumar oynanmasi daha mantikli. Ayrica Arjantinlilerin Avrupada tutunmasi
daha yuksek olasilik. Arjantinli ve Brezilyali arkadaslarim olmus.
Arjantinliler butun Guney Amerikalilara biraz yukaridan bakarlar ve kendilerinin Avrupali veya ne bileyim daha batili gibi gorurler. Avrupa karakterine daha yakindirlar. Ayrica Turkiye ilede tarihinde ve ekonomisinde cok ortusen nokta oldugundan uyum saglamasi muhtemel.
HA sen dersen simdi ben onun Arjantindeki halinide bilirim, ona birsey soyleyemem tabii. Ama gelismeye acik ve yetenekleri olan bir futbolcubir oyuncu gibi geldi bana. Birde GSdeki yasitlari ile uyum saglarsa , cok faydali bir transfer olur. Brezilyalilar ise cok ustasini almadiktan sonra bizim yapiya(GS) pek uymuyor gibi. Tecrübeli Capone ve Batista istisnai, ama onlarinda birinin oncesinde uluslararasi tecrübesi, oburununde Turkiye tecrubesi vardi.
GS'nin mali yapisi ve halihazirdaki karakteri 1-2 yildiz ve kalburustu yabanci oyuncudan fazlasina el vermiyor. O oyuncularda Song ve Mondragondur.Onlarda cok yildiz degil, ama taninan bilinen oyuncular. Ustune 1-3 usta Balkan/Dogu Avrupa oyuncusu (Ilic , Tomas) olur.Ondan sonrada bence ileriye donuk 1-2 genc yildiz adayi diye portfoy yapilir. Heinz bir yanlislikti.
Ama o da GS'nin Ergunumsuler saplantisi icin alindi. Olmadi , olamazdi.
Adnan Sezgin yapi itibariyle ileride para edecek oyunculari almaya calisir. Ist. spordada boyleydi, buradada boyle olacak. Simdi Romen ümit on libero bakiyorlar, ama ben olsam atletik olmasi bakimindan genc ve yetenekli Batı Afrika/Asya asilli on libero bakardim.
Cihani begenmeyenlere soruyorum. 4 buyukler basta olmak uzere hangi takimin sag bekini alirsiniz? Baki Mercimek mi? Serkan mi? Emrah mi?
Geretsin kendisi zaten sagbekti hayati boyunca. Eksiklik gorse buraya transfer isterdiki gerek yok bana gore. Birde arkasinda Ugur bekliyor.
Gelelim yildiz transfer isimlerine. Her yil oldugu gibi basin sayfa doldursun ve tiraj yapsin diye 2-3 onemli isim sallanir, belki kelepire getiriebilirmiyiz diyede ugrasilir. Ama alinmaz, strateji boyle.