Cengiz Akgun wrote:
Benim Murat'in sorusuna kar$ilik soylediklerimden ba$ka ne soylemi$?
Cengiz Akgun wrote:Murat sormu$ ben de soyleyeyim. Gerets gitsin filan derdinde degilim. GS'yin ba$indaki bu sersemlerin kalkip ondan iyisini bulamayacaklari gun gibi a$ikar. Onceleri Gerets icin daha positif du$unmeme ragmen son zamanlarda yaptiklari onun da capsiz bir yabanci TD oldugunu ve GS teknik acidan hicbir $ey kazandirmadigi ortaya cikti.
Evet ilk senesinde kafa kafaya son haftaya $ampiyonluk icin girmesi ba$arili dedirtecek duzeyde olabilir. Ama ben balikcilara kaybedilen Avrupa hulyasinda onun bir sucu olmadigini saniyordum. Bugun oyle du$unmuyorum. FB ile yapilan 4 macin ucunu kaybeden bir TD yaptigi hatalardan ders almiyor kendini hazirlayamiyor demektir. Hele hele ki son macta artik her $eyin ortaya cikacagi macta madara oldu sectikleri ile. FB takim olarak GS'dan kaliteli olabilir ama eninde sonunda onlari da kendi sahasinda yenenler oldu. BJK bu adamlara senelerdir verdigi dersler var. Gorulen o dur ki herhangi bir di$li takim kar$isinda Gerets vasatin altinda bir TD. Bu adamla bu sene CL katilinabilme de buyuk bir risk altinda. Elinde adam yok ne yapsin denilmesine de kar$iyim. Kefilim diye Avrupadan getirdikleri ya da aldiklari ortada. Ustelik bu adamlara bonservis parasi da verildi. Yani i$In garibi bu adamin iyi futbolcu ke$finde de hicbir huneri yok. GS'yin defans konusundaki zaafleri bunca sene defans oynami$ bir adamin yapmayacagi $ekilde hazirliksiz ve cali$tirilmami$ vaziyette. Bir de kafama takilan bu Suat Kaya i$i var. $ampiyon olmu$ PAF takiminin hocasinin klupten kovdugu ya da kovdurdugu soylentleri ustune tuz biber ekmekte. Bunlara bakilirsa Gerets GS'da uzun bir donem kalmasinin GS yarardan cok zarar getirecegi gozukuyor. O halde zararin neresinden donulurse kardir.
Teknik konuda hicbir $ey veremeyen, iyi futbolcu secemeyen, ve hatalarini gorup cali$mayan, cali$tiramayan, ustelik her kritik iddiali macta sacmalayan bir adama GS'yin kaderini teslim etmek yaki$iksiz olur. Bilmiyorum gelecek sene kendini toparlayabilecek mi. Ama gordugum ve agzindan duydugum umit verici degil. Gelecek sene yine eli mahkum onunla olunacak. Sebebini de yukarda soyledim. Bu sene $ampiyon olunamaz ise butun suc onun. Kimse de suc aranmasin.
Senin mesaja cevap verememistim. Zaten cingen gibi bu konuyu bir orada bir burada ele aldigim icin, bu bahaneyle senin yaniti buradaki dogru basligin altina tasiyayim.
Gokmen Ozdemir senin dediklerinden baska seylerde demis ama hepsi zirva seylere benziyor. Futbolcularla Gerets'in arasinin kotu oldugunu soylemis ve her TD ile futbolcusu arasinda olan seyleri abarta abarta kanit olarak gostermis. Kaldi ki GS inanilmaz bir mali baski altinda iken bu tur stresler yasanmaktaydi. Gerets benim bu yonuyle, yani supermen olmadigi icin ve insan oldugu icin hosuma gidiyor. Elbette yeri geldiginde kizacak, yeri geldiginde tavir koyacak. Bunu Hagi gibi abartmadiktan sonra yapmasi cok saglikli bir durum.
Sen demissin ki "FB ile yapilan 4 macin ucunu kaybeden bir TD yaptigi hatalardan ders almiyor kendini hazirlayamiyor demektir." Simdi burada biraz insafli olmak gerekir diye dusunuyorum. Denizli de FB ile oynadi ve torba dolusu goller yedi, zira gucu buna yetmedi. Hafta sonu FB'den puan alirsa, bu FB'nin comert hatalarindan dolayi olacaktir.
Bu yilki GS ile FB'yi karsilastirinca da arada buyuk farklar var. 3 yildir oturmus bir kadro ve ayni TD ile oynayan, ayrica kadrosu oldukca yetenekli futbolculardan kurulu bir takim FB. Bunun yaninda GS'nin elindeki imkanlar belli. Simdi bu durumda Gerets ne ogrenecek ve hangi alternatifler ile FB'yi alt edecek, eger FB hata yapmaz ise. Luce bu isleri biraz daha iyi yapiyordu ama sonucta Barcelona'ya hayati macta Istanbul'da 0-1 yenilmisti. Cunku takimin kapasitesi belli idi. Mucizeler olabilir elbette ama nereye kadar.
Ben GS'nin kadrosunda ne problem var ki diyenlere sasiriyorum. Necati ile Nobre'yi karsilastirmak mumkun mu? Tuncay ile Sabri karsilastirilabilir mi? Saudou ile Alex'i mi karsilastiracagiz? Yoksa Ilic ile Anelka'yi mi? Appiah'a sira bile gelmedi daha!
FB'li futbolcular ile GS'li futbolculari yanyana koyun, sonra da Gerets ile Daum'u yanyana koyun, kimin ne oldugu ortaya cikar.
Bu kosullar altinda Gerets'in alternatifleri nedir? Tek bildigi bloflu oyunu oynatip FB'ye kafa tutatacak. Nitekim tuttu da! Ama bu blofu Daum gordugu zaman, sapka dustu kel gorundu. Bence olay bu kadar basit. Zaman icersinde bu bloflu futbolu, takimin defansif yonunu guclendirerek gelistiremezse o zaman ogrenme ozurlu oldugu tam olarak ortaya cikacaktir ve geregi yapilir. Gelistirirse o zaman UEFA'yi kazanan takimin oynadigi futbola yakin bir futbol tarzi ortaya cikar.
Sanirim Gerets bu yilki performansi ile bu kadarcik bir krediyi hak ediyor. GS'nin elinde baska imkanlar olsa bile Gerets ile devam etmesi normal olurdu.