Tolga Girici wrote:Feldkamp, İstanbul'da
Galatasaray'ın prensip anlaşmasına vardığı teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, sarı-kırmızılı kulüple görüşmek için İstanbul'a geldi.
Tecrübeli çalıştırıcı, Erik Gerets'ten boşalan teknik direktörlük görevi içinen güçlü aday...
NTVSPOR
Güncelleme: 23:38 TSİ 3 Haziran 2007 Pazar
http://www.cimbom.org/forum/viewtopic.p ... 3&start=30
Fanatiklerin gazetesine bir bakayım dedim, yukarıdaki açıklamalarla ilgili hazırlanan haberde şöyle bir bölüm var:
Feldkamp İstanbul`da
Galatasaray, teknik direktörlük görevine getirmeyi düşündüğü Alman çalıştırıcı Karl Heinz Feldkamp'ı İstanbul'a getirdi.
03.06.2007 - Fanatik
...
'Takımda kötü oyuncular var'
Futbolcuların 6 hafta içinde kendilerinin iyi bir seçim olduğunu göstermeleri gerektiğini anlatan Alman çalıştırıcı, sarı-kırmızılı ekipte eskiden birlikte çalıştığı oyuncuların bulunduğunun hatırlatılması üzerine de, "Galatasaray’da eski oyuncu yok, iyi ve kötü oyuncu var, bunu da göreceğiz" diye konuştu.
"Eski oyuncu yok, iyi ve kötü oyuncu var" diyen bir hocanın sözlerinden "Takımda kötü oyuncular var" diye bir başlık çıkartabilen, art niyetli bir zihniyet medyaya hakimse, mucizeler yaratsa bile takımın başarılı olabilme ihtimali yok kadar az demektir.
Bu tip art niyetli haberler yapıldıkça Galatasaraylılar birbirine düştü; GS'liler birbirine düştükçe de birbirine düşürücü, moral bozucu, marka değerini zedeleyici haberler arttı. Şimdi bu fanatiklerin ortaya koyduğu tabloya bakarsak, yönetim, futbolcu ve taraftarlar sürekli bir iç savaş içerisinde:
Futbolcu yönetim savaşı:
Futbolcular tedirgin
Karl Heinz Feldkamp’ın bugün İstanbul’a gelerek, yöneticilerle görüşecek olmasının, futbolcular arasında huzursuzluk yarattığı öğrenildi.
Cüneyt KARAKAYA / Fanatik / 03.06.2007
Karl Heinz Feldkamp’ın bugün İstanbul’a gelerek, yöneticilerle görüşecek olmasının, futbolcular arasında huzursuzluk yarattığı öğrenildi. Kulüpten 9 milyon 300 bin dolar alacağı olan Sarı-Kırmızılılar’ın, “Geleceğimizle oynamasınlar. Kim gidecek, kim kalacak, belirlensin artık. Bizi oyalayıp, transferin son gününde kapının önüne koyacaklarsa, bunun bize zararı çok büyük olur” diye dert yandığı iddia edildi.
Taraftar yönetim savaşı:
Taraftar yıldız istiyor
İnternet siteleri ve forumlarda buluşan Galatasaraylılar, yönetimin bir an önce yıldız transferler yapmasını istiyor. Takımdaki futbolcuların tek tek gönderilmesine rağmen Servet dışında somut bir transfer gerçekleştiremeyen Sarı-Kırmızılı yönetimi topa tutan taraftarların ortak görüşü şu: “Juninho gibi bir yıldız elden kaçırıldı. Bu takıma kesinlikle bir ‘10 numara’ alınmalı. Bu isim Lincoln olamaz. Yine de buna razıyız. Yeter ki Lincoln de elden kaçmasın.”
Futbolcular tedirgin / Cüneyt KARAKAYA / 03.06.2007
Yönetimin kendi içinde savaş:
İstifanın eşiğindeler
Galatasaray’da tansiyon yükseliyor... Karl Heinz Feldkamp’ı takımın başında görmek isteyen Adnan Polat’ın Almanya’ya gidişini fırsat bilen bazı yöneticiler, dün kulüp binasında bir toplantı düzenleyip rahatsızlıklarını Başkan Özhan Canaydın’la paylaşmıştı. Dün de yönetimdeki gerginlik sürdü. Feldkamp transferinin oldu-bittiye getirilmesine tepki gösteren birçok idarecinin istifanın eşiğine geldiği bildirildi.
Kullandıkları Canaydın resmi:
Bunlar sadece bugünkü haberler. Yeniden yapılanma sürecinde medya sorununa da çözüm bulunmalı. Bedelleri neyse ödenip satın alınabilirler, ya da taraftar-yönetim-futbolcu arasında öyle bir birlik havası oluşturulur ki kimse, kötü niyetli "bildirildi, ifade edildi, ileri sürüldü" haberleri yapamaz.
Medya böyle bir şey işte. Utanmadan aşağıdaki gibi bir haber yapabilen beyin ve onur yoksunu insanların ve onları kullananların elinde çok tehlikeli bir silah olabiliyor.
Marmaris sohbetleri!
Muğla Marmaris’te bir araya gelen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Ali Şen, artık sıranın Avrupa’da başarıya geldiğini dile getirdi.
31.05.2007 - Fanatik
Birisi, iyi bir Fenerbahçeli olarak tanınan Türkiye Cumhuriyeti’nin 7. Cumhurbaşkanı, diğeri Fenerbahçe tarihine adını silinmeyecek şekilde yazdırmış eski Başkan Ali Şen. Bu ikili bir araya gelince, konu da doğal olarak Fenerbahçe oluyor. Marmaris’te bir araya gelen ikili saatler boyu koyu bir sohbete dalarken, ortak bir görüşte birleşti: Avrupa’da başarı. 100. yılda elde edilen şampiyonlukta tüm camianın emeği olduğunu dile getiren Evren, “Herkes büyük bir gayretle çalışarak, bu sonuca ulaştı. Şimdi sıra basketbolda. Orada da şampiyon olacağız. Aziz Yıldırım’a telgraf çekip kutladım ve futbolcuların gözlerinden öptüğümü söyledim” dedi.
‘Futbol şans işi’
Sıranın Avrupa şampiyonluğuna geldiğini söyleyen Kenan Evren, “Bu zoru başarır mı, başarmaz mı bilemiyorum. Futbol biraz da şans işi. Bu oyunda yüzde 25’i şansa bağlarlar. Yüzde 75 de gösterilen gayrettir” açıklamasını yaptı. 7. Cumhurbaşkanı, ne zamandan beri Fenerbahçeli olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Şimdi Kenan Evren Lisesi olarak adlandırılan okulda okurken Fenerbahçeli oldum. Hâlâ da Fenerbahçeliliğimiz devam ediyor. Bir gazeteciye, ‘Artık Fenerbahçe’yi bırakıp, Galatasaraylı olacağım’ deyince manşet olmuştum.”
‘Zico başarısız’
Bu seneki şampiyonluğun en zorlarından biri olduğunu dile getiren Ali Şen ise ...
İnsan durup gazeteciliğin ne demek olduğunu, 12 Eylül'ün ne demek olduğunu biraz sorgular.
" (12 Eylül darbesi sonrasında) 400 gazeteci için toplam 4 bin yıl hapis cezası istendi, Gazetecilere 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi, 31 gazeteci cezaevine girdi, 300 gazeteci saldırıya uğradı, 3 gazeteci silahla öldürüldü, Gazeteler 300 gün yayın yapamadı, 13 büyük gazete için 303 dava açıldı, 39 ton gazete ve dergi imha edildi.." (Bkz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/12_Eyl%C3%BCl_Darbesi)
Bizim spor habercisi bozuntusu fanatik yazarımızsa, düşünmek, sorgulamak şöyle dursun K. Evren'le "muhabbet" yapar, b.k varmış gibi sırıttığı resmi de yaptığı "haber" in altına basar:
Spor sizin neyinize? Gazetecilik onuru sizin neyinize?