Valla yazacaktim ben de simdi, "bu nasil hesap" diye. Bu bizim Kara da muhendisdi hatirladigim kadariyla. %65 vergiyi nereden buldu acaba? Sanki kapitalist duzende cok para kazananlara uygulanmasi gerektigini dusundugu, kalbindeki gizli rakami yazmis gibi. %65 yetmez, %90 olsun, herkes esit olsun.Ali Gursel wrote:
Sevgili Murat, o nasıl hesap öyle brüt 7 milyon ise, vergi de 35% ise vergi eder 7 x 35% = 2.45 melyon, Lincoln'e kalır vergiden sonra 4.55 melyon (rakamları biraz da Ozan'ı matematiğimle etkilemek için yazdım ). Yani Lincoln 2.5 değil 4.5 milyon kazanıyor olur.
Ortada bir tam vergi ödeme gibi hatalı bir varsayım olsa dahi hesap tutmuyor yani Lincoln her halukarda hesap hatası yapmış.
Ali: Cok etkilendim. Cidden...
Adnan Sezgin de seninle ayni seyleri demis. Lincoln "yanlis hesap yapmis, sozlesmede butun rakamlar yaziyor, bunlari da federasyona verdik" demis.
Basinin bu 7 milyon Euro olayina kartal gibi atlamasina dikkat cekerim. Su anda anti-GS medya bu transferin cuk oturdugunu, cok onemli faydalari olacagini, hatta fiyatinin bile cok iyi oldugunu biliyor. Tek umitleri GS'in odeme sikintisi yasamasi ve Lincoln'un alacagi paranin takimin huzurunu ve uyumunu bozmasi Sene boyunca surekli bunu pisirip pisirip sunacaklar.
Bunu onlemek icin iki sartin yerine gelmesi gerekiyor.
1) GS'in odemelerde mumkun oldugunca abartmadan, zamaninda hareket etmesi (3-5 gun gecikme olabilir ama bir iki ay degil)
2) Lincoln'un sene sonunda gol+asist toplaminda 30 gol gibi bir rakama ulasacak oranda oynamasi. Yuruyerek oynayan Alex ortalama 40 golle oynuyorsa, Lincoln'un en az 30'a ulasmasi buyuk olasilik. Eger Lincoln yatarsa takimda huzursuzluk cikar. Diger futbolcular aldigi parayi sorun ederler. Ama bunun olacagini sanmiyorum.
Ozan Ersoy