Altta bir resim koyacagim bu resim GS-FB voleybol derbisinden bir hatira. FB'li oyunculardan bir tek ayakta ortada olan Nevzat Karazincir'i biliyorum. Bizimkilerin oldugu takim senelerce yenilmez armada idi. Bu resimde Deger abi 10 numara, 12 numara Ayhan Demir (Payidar Demir abinin babasi), 11 numara Sinan Erdem, 6 numara Oral Yilmaz, 13 Erdogan Tezic, 4 ise Yigit Ayaslioglu.

Bu takim ayni zamanda 1956 dunya sampiyonasina da katilmisti milli takim olarak yani GS=milli takimdi ve milli takimin parlak donemleri idi o donem. Ayrica FB'li oyuncularla beraber Kalamis'ta hep eglenirlermis mac sonralari (tabii ki bambaska bir Istanbul'dan söz ediyoruz bizlerin göremedigi).
Deger abinin ne kadar zipladigi dillere destandir ve Turk voleybolunun gelmis gecmis en onemli oyuncusu olarak bilinir. Bugun cenazede benim GS'da oynadigim 80 yillarinin sonlarindan abilerim Metin Gorgun, Ismet Kir, Ibrahim Celik ve Ahmet Gulum ve nerdeyse tum voleybol camiasi ordaymis hepsi selamlarini iletmisler, telefonda babam anlatirken gozlerim doldu. Aradan seneler gecti o 80 sonlari bir alemdi. Gunde cift idman yapardik, arada Deger abi de gelirdi izlemeye ve hep kendinden bahsederdi ve herkes cok severdi. 88'de klup 20 kusur seneden sonra o karli kis gununde sampiyon oldugunda tum eskiler arkamizda bize destek olmuslardi.
Bu da o dönemden bir ani :
Voleybolun yaşayan efsanesi Değer Eraybar, Galatasaray'ın İTÜ Salonu'nda Darüşşafaka ile oynadığı bir maçtaki anısını şöyle anlattı: "Erdoğan maça çıkmadan önce beline kapsülüni biraz fazla sürmüş. Kapsül poposuna doğru kayınca başladı sahada zıplamaya. Bir ara antrenörümüz olan Oral Yılmaz mola aldı ve kenara çağırdı. Erdoğan sahada koşuyor ve zıplıyordu o ara. Oral, Erdoğan'a buraya gelsene dediğinde o 'Bana bakmayın, siz konuşun, ben biliyorum' demişti. O yanma ile Erdoğan çok iyi oynayarak, daha yükseğe zıplayarak maçı kazanmamızı sağladı."
Bu da Vala Somali'nin kaleminden Deger abi
http://www.voleybolx.com/KoseYazisi.asp?ID=135
Maalesef bugun cenazede klupten nerdeyse kimse yokmus.