e biz portekiz karsisinda 4-3-3 falan oynamadik. benim gorebildigim resmen 4-2-4 oynadik. mevlut nihat forvet; kazim tuncay kanatlar. orta sahada sadece emre aurelio var. hazirlik maclarindaki 4-3-3u oynasak bu kadar kisiliksiz olmazdi.Ali Kaya wrote:Yenilgiden daha çok kişiliksiz oyuna çok üzüldüm. Maalesef Fatih Terim fazla forvet elemanı oynatmak ile atak bir futbol oynanabileceğini düşünüyor. 4-3-3 ile karşındaki rakip top oynamayı bilmiyor ise baskı kurup gol pozisyonu vermeden pozisyona girebilirsin. Karşında Portekiz varsa böyle şapa oturursun. Bence diğer tercihler sinir bozucu olsada detay. Diğer 2 maçtada bu 4-3-3 zırvalığı devam ederse turnuvayı sıfır puan ve sıfır gol ile bitiririz. İsviçre küçümsenecek takım değil. Çekler zaten belli. Düşük ihtimal fakat Terim yanlışından döner adam gibi, sağlam bir orta saha ile 4-4-2 yada 4-5-1 oynarsa hala şansımız var.
Bu arada dünkü maçta yönetmen önemli tekrar pozisyonları yerine bol bol Terim'in abuk sabuk haraketlerini gösterdi. Birileri bu adamı uyarsa iyi olur. Rezil olmanın da bir alt sınır var, inşallah bu sınırı geçmeyiz.
Ali Kaya
boyle bir sistem mi olur. orta sahayi emre-aurelioya birakmissin; aurelio kesinlikle top yapabilen bir oyuncu degil, emre desen bolgesini terketmemek adina mi yoksa kondusyon eksikliginden midir nedir sol ic bolgesinde 20 metrelik bir hat icinde oynadi. takimda orta sahada atak olgunlastirabilecek tek isim hamit beke mahkum edilmis ki felaket kotu oynadi sagbekte.
zaten bu haldeki bir takimin degil oyuna hukmetmesi, topu ayaginda tutabilmesi dahi mucize. nitekim guc bela kazandigimiz toplari da sisirerek hediye ettik portekizlilere.
bunca sistem yanlisindan sonra, gokhan zan'i oynatma, arda'yi kenarda bekletip tuncay'a tahammul etme, rezalet oynayan nihat'i sahada tutup sisirilen toplari tutabilen tek isim mevlut'u kenara alma, gokhan yerine emre asik'i oyuna alma gibi bireyse oyuncu tercihlerini elestirmeye tenezzul etmek bile istemiyorum.
terim bu kafayla eskaza gruptan cikarsak turk futbolunun basina en az bir dort-bes yil daha bela olur. cikamazsak ondan kurtulabilme sansimiz dogar.