Arda Kaç Para Verirlerse Satılsın? (satılmasın cevap değil)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Yasin Gürel
Posts: 176
Joined: Sat Jan 01, 2005 1:17 pm
Location: Ankara

Post by Yasin Gürel »

Metin Kuruçay wrote:Sevgili Mert ve Yasin,

Benzer görüşlere sahip olduğunuz için ikinize beraber yanıt veriyorum bu mesajda. (Sakın düşüncelerinizi değersiz bulduğumu sanmayın.)

Ben Galatasaray' da bir oyuncunun Galatasaray' ı sıçrama tahtası olarak kullanmasını kabul etmiyorum. Belki tekrar oldu söylediklerim ama bunlar benim samimi fikrim ve bütün düşüncelerime temel aldığım düşünceler.

Bu yüzden de C.Ronaldo gibi Arda' nın takımda tutulmasını doğru ve gerekli buluyorum. Kulübümüz bize gelecek oyunculara veya altyapıdan yetişen gençlerimize öncelikle Galatasaray' ın büyük bir kulüp olduğunu ve sıçrama tahtası olarak kullanılamayacağını, Avrupa' nın "Anadolu Takımı" olmadığını öğretmelidir.

Gelelim lig kalitesine... Şu an Anadolu Takımı tabir ettiğimiz takımların nerdeyse tümünün stad projeleri var. Hatta Banka Asya ligine düşen Rize bile stadını tamamladı. Buradan gelmek istediğim nokta şudur: Belki EPL ile Turkcell Super Lig arasında uçurumlar olabilir. Ancak gerek tesisleşme gerekse iyi oyuncuların ülkede tutulmasının lig kalitesini artıracağını düşünüyorum. Herşeye sürekli uzun vadeden bakmamalıyız.

Bir de şu var. Artık üzerimizdeki doğu' luluk kompleksini atmalıyız. Yani Avrupa Avrupa duy sesimizi sloganını bırakıp Avrupa' lı olmalıyız. Arda veya Mehmet Topal Liverpool' da oynayacak diye ben gururlanmamalıyım artık. Bırakalım bunları ve kendi takımımızı ve kulübümüzü o seviyeye getirmenin yollarını arayalım.

Ki bunlar yapılıyor. Kendi kulübümüzde devasa projeler üretiliyor. Bunlardan en önemlisi Aslantepe hayata geçti bile.

Bütün bunlar olurken, sanki kulüpte hiç birşey değişmiyormuş gibi eski tas eski hamam "satalım ve kar edelim" düşüncesini anlamakta zorlanıyorum.

Aslantepe yapıldıktan sonra Galatasaray' ın paraya ihtiyacı mı olacak? O futbolculardan gelen para ile ne yapılacak?

6 yabancı ile çıktığınız lig maçlarında 5 yerli oynatıyorsunuz zaten. En önemli yerli oyuncularımızı satarak hangi hedefin peşinde koşacağız?

Benim düşüncemde şu var. Lig kaliteli olmayabilir. Ama bu ligin Bayern Münih' i Galatasaray' dır.[ Bayern' den ne kadar zor futbolcu alıyorsanız, Galatasaray' dan da o kadar zor oyuncu alabilirsiniz. ]

Turkcell Süper Ligi, hiç bir zaman EPL seviyesine gelemeyecek, bunu hepimiz biliyoruz. Gelemeyecekse kaderimiz budur diyerek teslim olmak yerine mevcut potansiyelimizi harekete geçirip[ki adımları atılıyor] zihniyetimizi değiştirmemiz gerekiyor. Hem de acilen.

Eğer altyapı ile bir yerlere gelinseydi, Ajax mevcut durumda en güçlü kulüp olurdu. Peki öyle mi? Siz son yıllarda Ajax' ın hangi başarısını duydunuz? Yani yetiştirdiklerinizle altyapıdan adam çıkararak ve satarak başarı modeli geliştirmeniz Ajax gibi bir kulüpte bile işledi mi?

İşlemediyse, işlemeyen modeli neden örnek alıp Avrupa' nın küçük kulüplerinden biri olalım?

Hıncal Uluç bazen yazar bu tip konularda; kendimizi küçük görüyoruz diye. Haklı. Ne zaman bir Avrupa Şampiyonası olsa hep kötümserlik ve kendimizi hakir görme hakim olur geniş çevrede. Oysa bu böyle değildir. Her başarımızı da "doğu" mantığı ile birilerini alaşağı ederek zafer kazandık edası ile yorumlarız. Bir kere de alaşağı edilmek istenen sısnıfa yükselmek düşüncesi kafalarımızda yerleşse fena mı olur? Neden hep kendimizi diplerde görüp bir yerleri yükseltiyoruz, yüceltiyoruz da sonra onlara karşı elde ettiğimiz başarıları tarihsel bir olay olarak görüyoruz. Bırakalım artık mucizeleri de onlardan biri olalım.
Sıçrama tahtası olarak görmelerini bende istemem ama böyle bir gerçek varken bizim onları suçlamaya veya zorla takımda tutmaya hakkımız varmı? Arda'nın şu anda yıllık ücreti ne kadarsa İngiltere'de bunun en az iki katını alacak(abartmıyorum).Bu durumda siz olsanız takımda kalmayı kabul edermiydiniz hakkınız olan parayı vermedikleri halde ? Hemde dünyanın en çok izlenen ve en heyecan verici liginden vazgeçerek? Ben olsam gitmek isterdim ve bunuda açık açık dile getirirdim yönetime.
C.Ronaldo örneği bizim için uç bir örnek Manchester onu takımda tutmakla iyimi yaptı kötümü onu sezon performansına göre yorumlarız.Ben takımda kalmak istemeyen bir oyuncunun takıma faydalı olamayacağını düşünüyorum.
Üzülerek katılıyorumki evet Türkiye ligi hiçbir zaman Premier lig gibi olamayacak Galatasaray ne kadar büyürse büyüsün bu ligin Bayern'i olarak kalacaktır.Ve bizim maddi olanaklarımız Bayern'inkine yaklaştığı zaman bizim oyuncularımızda hakettiği paraları alacak ve avrupaya gitme konusunda kendilerini zorunlu hissetmeyecektir.Umarım bugünleri bizde görürüz ama şimdilik Arda ve M.Topal'ın 3-4 sene daha kalması (bu ücretlerle ve lig kalitesiyle) çok zor görünüyor. O yüzden ilk yazımda söylediğim gibi onların yıllık ücretlerini hakettikleri seviyeye çıkarırsak belki takımda kalma sürelerini uzatabiliriz.
SARIYLA KIRMIZIYLA ALNIMIZIN AKIYLA!!!!!
Yasin Gürel
Posts: 176
Joined: Sat Jan 01, 2005 1:17 pm
Location: Ankara

Post by Yasin Gürel »

Ozgur Huseyinoglu wrote:
Yasin Gürel wrote:Anlaşamadığımız nokta şu ben gitmek isteyen bir oyuncunun zorla (C.Ronaldo gibi) takımda tutulmasını çok saçma buluyorum.Arda,M.Topal,Servet gibi parlayan yıldızlarımız avrupa liglerinde oynamak istiyor.Biz dünya çapında büyük takım olma idealinde bir kulüp olsakta oyuncularımız maddi kazanç ve lig kalitesini gözeterek yurt dışında oynamak istiyorlar(özellikle İngiltere ligi )Onları bu konuda suçlayamayız kabul edelimki hem maddi olarak (yıllık ücretlerden bahsediyorum) hem futbol kalitesi olarak özellikle İngiltere ligi ligimizden çok önde bir lig.Durum böyleyken oyuncularımızı gitmek istiyorlar diye suçlayamayız.Yapılacak şey doğru zamanda , doğru fiyata oyuncuyu satmaktır.Bende isterim Arda ve M.Topal'ın futbolu Galatasaray'da bırakmalarını ama onların ne istediğide benim için çok önemli.
Bu konuda, ben tam tersi fikirdeydim. Arda ve Topal'dan yana yani. Ikisi de, benzer tip sorulara, "GS da Avrupa kulubu/buyugu" tipinde cevaplar veriyorlardi. Bu yaz Arda transferi cok deseleniyor olunca da, hep "buyuklerim uygun gorurse, gitmemin daha iyi olacagini dusunurlerse" filan gibi laflar duymustum.

Yani, bu basligin varsayimindaki hesap, Abramovic'in amca oglu filan da bir kulup alip da, "gel oglum Arda, sana 40 milyon Euro" diyecek olsa, haliyle bizim yonetimin de bir agiz suyu akma olasiligi olup, gonderme taraftari olabilirler belki ama, hep bunlar varsayimda kaliyor, ve bence cok cok kucuk olasiliklar. Lafin ozu, Arda ve Topal'in oyle "gitme isteklisi" diye hatirladigin demeclerinde (tamam hepten kapiyi kapatiyor degillerdi hic bir zaman ama) biraz hatlar karismis olabilir diye dusundum Yasin Hocam senin yazdiklarini okuyunca. (Aklima da "saglikli yasam icin spor yapmayan" bir rakip oyuncusu geldi arada :) ).

Servet icin durum daha senin vurguladigina yakin ama herhalde sanirim...
Onlar demeçlerinde tabiiki gitmek istediklerini belli edemiyorlar çünkü henüz çok ciddi talipleri yok M.Topal'ı Everton istediği zaman açıklamalarını hatırlıyorsunuz eğer başkanımız izin verirse gibi laflar ediyordu.Arda şimdilik gitmek istediğini söylemedi ama yarın büyük bir takım ciddi bir teklif yapsa(bir-iki sene içerisinde) gitmek isteyeceği çok açık bence laf arasında ilerde Avrupa'da oynamak hedefinin olduğunu söylediğini hatırlıyorum eğer hatlar karışmadıysa :lol:
SARIYLA KIRMIZIYLA ALNIMIZIN AKIYLA!!!!!
Metin Kuruçay
Posts: 60
Joined: Wed Jul 30, 2008 10:47 am

Post by Metin Kuruçay »

Ersin Taner wrote:
Metin Kuruçay wrote:
Yok değilse, Arda hiç bir yere gidemez. Manchester United Ronaldo' yu gitmek istediği için bıraktı mı? Real Madrid alabildi mi? Alamadı.
Manchester United dünyanın en çok kazanan 2. spor klübü(sadece futbol değil, tüm spor klüpleri arasında), 2007-2008 sezonundaki tahmini karı(ciro değil kar) bizim aynı dönemdeki ciromuzun 2 katı...

C.Ronaldo sadece M.United'da değil ligde en çok kazanan oyuncu, Arda ise Lincoln'un %30'u kadar para alıyor. Bütün bunlara rağmen sanırım seneye C.Ronaldo Real'e transfer olur.

Dediğiniz seviyede klüp olup yıldızlarımızı elimizde tutabilmek hepimizin hayali ama Aslantepe'yle bile yakın gelecekte o seviyeye ulaşacağımızı düşünmüyorum.

Arda'nın yurtdışında oynama hayali varken onu 1-2 sene dışında Türkiye'de tutmak çok zor diye düşünüyorum.

Arda'nın değeri konusunda ise Ozan'a katılıyorum. Şu andaki değeri 15-20 milyon civarı, Adnan Polat ne derse desin 25-30 milyon civarı bir teklif gelirse güle oynaya satılır.
Aslantepe ile neden bu gelirlere ulaşamayacağımızı düşünüyorsunuz. Bununla ilgili elinizde bir veri varsa paylaşmanızı rica edeceğim. Zira benim elimde veri var.

Aslantepe, bir Galatasaray fabrikasıdır. Daha bacası tütmeden isim hakkı satılmış ve forma gelirleri ve diğer gelirler ile 150 milyon€' luk bir katkı yapmıştır kulübe.

Bazı arkadaşlarımız isim hakkı satışına karşı çıktılar. Onların gözünde Aslantepe koltuk sayısı artırılmış, modernleştirilmiş bir stadtı sadece. Ama Aslantepe bunların çok ötesinde her bir köşesinden faydalanabileceğimiz gerçek bir fabrikadır. Galatasaray bir şirket ise onun en değerli fabrikasıdır. Daha 150 Locası ve 10000' e yakın VIP koltukları satılmadı mesela. Buradan kulüp 300 milyon$ gibi bir gelir beklese de benim hesaplarıma göre yaklaşık 230 milyon$ gibi bir gelir elde edilecek. Bitti mi? Bitmedi. Tribünlerin isim hakkı, otopark gelirleri, konser ve diğer organizasyonlar, restaurant, lounge gelirleri, stad reklamları vs vs diye gider. Bunlarla da bitmiyor. Daha değerlendirilecek Riva arazisi, Florya-Büyükçekmece gibi inanılmaz projeler var. Bunlar durmuyor, hergün birinde gelişme oluyor. ASY çadır arazisi üzerine iş merkezi bu sene içinde başlayacak.

Yani anlayacağınız bu kulübün potansiyelleri bir bir harekete geçiriliyor. Bende daha fazla bilgi var projelerle ilgili ama yeterince konudan saptığımı düşünerek burada kesiyorum.

Asıl konuya gelirsek, şimdiden ayağa kalkmış kulübümüzde, şirketin işçisini başka ülkede çalışmak istiyor diye rakip olarak gördüğümüz şirkete göndermek, hiç bir şirketin işine gelmediği gibi, Galatasaray' ın da işine gelmez. Madem endüstriyel futbol olarak düşünüyoruz, o zaman bu şekilde düşünelim. O şirketlerin seviyesine işçilerimizi satarak nasıl gelebiliriz bunu da düşünelim... Yok onları biz rakip görmüyoruz ama arada sırada uluslararası başarı sağlarsak gururlanırız diyorsak, ya da işçimizden hiç onların seviyesine ulaşamayacağımızı düşündüğümüz rakip şirketlerin elinde çalıştığını görerek onlarla "gurur" duyacaksak, o zaman Avrupa' ya da çıkmayalım. Bizim ülkemiz bize yeter. [eğer diyorsak]

Ben demiyorum.
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Metin Kuruçay wrote:
Aslantepe ile neden bu gelirlere ulaşamayacağımızı düşünüyorsunuz. Bununla ilgili elinizde bir veri varsa paylaşmanızı rica edeceğim. Zira benim elimde veri var.

Aslantepe, bir Galatasaray fabrikasıdır. Daha bacası tütmeden isim hakkı satılmış ve forma gelirleri ve diğer gelirler ile 150 milyon€' luk bir katkı yapmıştır kulübe.

Bazı arkadaşlarımız isim hakkı satışına karşı çıktılar. Onların gözünde Aslantepe koltuk sayısı artırılmış, modernleştirilmiş bir stadtı sadece. Ama Aslantepe bunların çok ötesinde her bir köşesinden faydalanabileceğimiz gerçek bir fabrikadır. Galatasaray bir şirket ise onun en değerli fabrikasıdır. Daha 150 Locası ve 10000' e yakın VIP koltukları satılmadı mesela. Buradan kulüp 300 milyon$ gibi bir gelir beklese de benim hesaplarıma göre yaklaşık 230 milyon$ gibi bir gelir elde edilecek. Bitti mi? Bitmedi. Tribünlerin isim hakkı, otopark gelirleri, konser ve diğer organizasyonlar, restaurant, lounge gelirleri, stad reklamları vs vs diye gider. Bunlarla da bitmiyor. Daha değerlendirilecek Riva arazisi, Florya-Büyükçekmece gibi inanılmaz projeler var. Bunlar durmuyor, hergün birinde gelişme oluyor. ASY çadır arazisi üzerine iş merkezi bu sene içinde başlayacak.
Yakın gelecekte o seviyelere gelemeyiz dedim. Elbette 4-5 sene önceki karanlık günlerde değiliz.(Çok net söylüyorum ki adımız ve geçmişimiz sayesinde ayaktayız. Hiç bir kayırma yapılmadan Uefa kriterleri birebir uygulansaydı, ligdeki takımların çoğu küme düşürülmüş durumdaydı. En kötü durumda olan ise biz olacaktık)

Yapılan anlaşlamalarla artık tünelin ucundaki ışığı gördük ama bir anda zenginler klübüne girdik havalarına girmeyelim.

Telekomla yapılan anlaşmalarla gelecek olan 150 milyon€ çok iyi de her yıl bu parayı alacakmış gibi konuşmuşsunuz. O parayı 10 yılda alacağız. Bahsettiğiniz seviyedeki takımlar 10 yıllık toplam gelirleriyle Telekomu satın alabilir.

FB ile karşılaştırma yapmayı sevmem ama sadece futbol gelirleri 100 milyon€ civarında(her nsene 6-7 milyon€ bütçe açıkları olsa da)olan onlar bile ellerindeki oyuncuları tutamıyolar.

FB'yi geçtim, eğer oyuncuları çok büyük yıldızsa O.Lyon, W.Bremen, Roma gibi gelirleri bizim 2-3 katımımız olan ve çok daha iyi liglerde oynayan takımlar bile oyuncularını dev takımlara gitmekten alıkoyamıyorlar.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ersin Taner wrote: FB'yi geçtim, eğer oyuncuları çok büyük yıldızsa O.Lyon, W.Bremen, Roma gibi gelirleri bizim 2-3 katımımız olan ve çok daha iyi liglerde oynayan takımlar bile oyuncularını dev takımlara gitmekten alıkoyamıyorlar.
Juninho Lyon'dan ayrilmadi, daha onemlisi Totti'yi hic kimse Roma'dan almayi dahi dusunemedi (Totti milli takimi birakirken Roma milli takimdan daha onemli diye demec verip tepki gormustu Italya'da, ama bunun gosterdigi yildizlar hala forma askiy la da oynayailiyor). Ne Real, ne Man U., ne Barca, ne Milan Gerrard'i alamaz (bunlarin gelirleri Liverpool'un cok ustunde olsa dahi).

Totti tartismasiz Italya'da neslinin en iyi oyuncusuydu, ne iki Milano ekibi, ne Juventus ne de bir baska Avrupa buyugu alamadi. Roma yapiyorsa, biz de yapariz. Tabii bu her yildizla olmaz, ama hic olmaz demek disaridaki gercege uymuyor.

Eskisi kadar olmasa da hala kluplere mal olan isimler var. Siz Arda'ya hakettigi parayi verin, sonra bakilir kaliyor mu kalmiyor mu.

Ali
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Ali Gursel wrote:
Juninho Lyon'dan ayrilmadi, daha onemlisi Totti'yi hic kimse Roma'dan almayi dahi dusunemedi (Totti milli takimi birakirken Roma milli takimdan daha onemli diye demec verip tepki gormustu Italya'da, ama bunun gosterdigi yildizlar hala forma askiy la da oynayailiyor). Ne Real, ne Man U., ne Barca, ne Milan Gerrard'i alamaz (bunlarin gelirleri Liverpool'un cok ustunde olsa dahi).

Totti tartismasiz Italya'da neslinin en iyi oyuncusuydu, ne iki Milano ekibi, ne Juventus ne de bir baska Avrupa buyugu alamadi. Roma yapiyorsa, biz de yapariz. Tabii bu her yildizla olmaz, ama hic olmaz demek disaridaki gercege uymuyor.

Eskisi kadar olmasa da hala kluplere mal olan isimler var. Siz Arda'ya hakettigi parayi verin, sonra bakilir kaliyor mu kalmiyor mu.

Ali
Totti bir istisna bence... Roma altyapısından yetişmiş, Roma'yı çok seven, takımın sembolü, kaptanı olan ve yılda 5 milyon€ alan bir oyuncu... Benzer durumdaki başka oyuncular dev takımlara transfer oldular ama dediğim gibi Totti bir istisna...

Juninho'nun en iyi olduğu dönemde Avrupa'nın devlerinin ya ona ihtiyacı yoktu ya da ellerinde daha iyisi vardı(Zidane, Ronaldinho, Kaka, Del Piero) Eğer isteselerdi Real, Barca, Milan, Manchester'in Juninho'yu alabileceğini düşünüyorum.

Tuncay'ın 2.5, Emre'nin, Nihat'ın 3 milyon€ aldığı bir ortamda kendini geliştirmiş bir Arda'ya-hele bir de bonservissiz transfer olursa- yılda 3.5-4 milyon€ verecek klüpler çıkacağını düşünüyorum.

Arda'nın da(bu sene olmasa da) Avrupa'da oynama hayali olduğunu düşünce nasıl tutacaksınız bu çocuğu GS'de?
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ersin Taner wrote:
Ali Gursel wrote:
Totti bir istisna bence... Roma altyapısından yetişmiş, Roma'yı çok seven, takımın sembolü, kaptanı olan ve yılda 5 milyon€ alan bir oyuncu... Benzer durumdaki başka oyuncular dev takımlara transfer oldular ama dediğim gibi Totti bir istisna...

Juninho'nun en iyi olduğu dönemde Avrupa'nın devlerinin ya ona ihtiyacı yoktu ya da ellerinde daha iyisi vardı(Zidane, Ronaldinho, Kaka, Del Piero) Eğer isteselerdi Real, Barca, Milan, Manchester'in Juninho'yu alabileceğini düşünüyorum.

Tuncay'ın 2.5, Emre'nin, Nihat'ın 3 milyon€ aldığı bir ortamda kendini geliştirmiş bir Arda'ya-hele bir de bonservissiz transfer olursa- yılda 3.5-4 milyon€ verecek klüpler çıkacağını düşünüyorum.

Arda'nın da(bu sene olmasa da) Avrupa'da oynama hayali olduğunu düşünce nasıl tutacaksınız bu çocuğu GS'de?
Bir istisna oldugunu soyledikten sonra konu kalmiyor ki, Juninho'ya da gerek yok (hos, orada da tam anlayamdigim, Arda'yi almak isteyip 20 milyon Euro verecek takimlarin sol aciklari mi yok ellerinde?), bir istisna dahi yeter.

Totti Roma'nin altyapisindan yetismis demissiniz. Arda ile bir benzerlik dikkatinizi cekti mi? Roma'yi cok sevsin, Arda da GS'a gicik degildir sanirim, GS'da oynama hayaliyle buyumus, ruyalari gercek olmus bir cocuk. Kaptan zaten olacak, Totti performansina ulasirsa da kac milyonsa degeri verilir. Yazdiklariniz Totti'nin neden farkli oldugunu degil, durumunun Arda ile ne kadar benzer olabulecegini gosteriyor.

Bunlarin aynisi Gerrard icin de gecerlidir, ne Real ne baskasi alamazdi, Liverpool alt yapisindan geldi, Liverpool'u seviyor, kaptan oldu, esek yukuyle para aliyor.

Arda kalir, tutarsiniz demiyorum, ama cocugun onune bu vizyonu koymak, bastan gider zaten diye dusunmemek daha dogrusu diyorum.

Bu arada Arda bonservissiz nasil transfer olur, GS buna musaade eder mi? Bu kadar ogrenmiyorlarsa zaten gecmisten birseyler, Arda da gitsin, Servet de, o da bu da klubu kapatalim.

Ali
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Ali Gursel wrote:
Bunlarin aynisi Gerrard icin de gecerlidir, ne Real ne baskasi alamazdi, Liverpool alt yapisindan geldi, Liverpool'u seviyor, kaptan oldu, esek yukuyle para aliyor.

Arda kalir, tutarsiniz demiyorum, ama cocugun onune bu vizyonu koymak, bastan gider zaten diye dusunmemek daha dogrusu diyorum.

Bu arada Arda bonservissiz nasil transfer olur, GS buna musaade eder mi? Bu kadar ogrenmiyorlarsa zaten gecmisten birseyler, Arda da gitsin, Servet de, o da bu da klubu kapatalim.

Ali
Gerrad'ın Chelsea'ye transferi neden gerçekleşmedi araştırıp bulun isterseniz... Gerrard gitmek istiyordu, Chelsea'de Liverpool'un istediği parayı verecekti ancak Gerrad'ın küçüklüğünden beri bağları olduğu Liverpool mafyası ailesini tehdit edince ayrılmaktan vazgeçti.

Daha fazla yazmak manasız, ama GS'nin en azından sözleşme uzatma konusunda akıllandığını söylemek lazım. Arda ile yıllığı 800 bin€ karşılığında son yılı opsiyon olmak üzere 2012'ye kadar sözleşme yenilendi.

Ama önümüzdeki sezon Bayern Arda'ya 3 milyon€, GS'da 25 milyon€ teklif ederse bu transferin gerçekleşmeyeceğine inanan var mı?

Önümüzdeki 1-2 yıl içinde Arda'nın gitmesini istemiyorsak yıllık ücretinin 2-2.5 milyon civarına çıkartılması lazım... Ona rağmen büyük bir takım isterse elimizde tutabileceğimizi sanmıyorum.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Arda karakterli bir çocuk. Gerçi -aksini iddia eden bir yığın insan olmasına rağmen- bir zamanlar paragöz çocuk içinde aynı şekilde düşünürdüm. Taraftarlık bakış açısını daraltabiliyor demekki, neyse...

Ufak tefek sendelemeleri oldu ama düşmedi. Galatasaraylılığından şüphe etmek imkansız. Başkalarının aldığı parayı dert edeceğini sanmıyorum. Ama şampiyonlar ligine girer ve birazda başarılı olabilirsek, nispeten daha az kazanan oyuncuların ücretine zam yapılabilir. Böyle birşeyi başarabilirsek bunda Arda'nın büyük pay sahibi olacağını söylemek kehanet sayılmaz.

Yukarda da denildiği gibi, Ardaya kalmak isteyeceği şartlar sağlanmalı. Pat diye değil tabi. Azar azar. Katkı sağladıkça kazancının artacağını, enayi muamelesi görmeyeceğini anlasın. Neyse, benim bu konuda bir endişem yok. Şu ŞL'ne kalalımda, gerisini hallederiz :D
BarisCakan
Posts: 207
Joined: Fri Oct 17, 2003 10:19 pm
Location: istanbul, türkiye

Post by BarisCakan »

Ersin Taner wrote: Önümüzdeki 1-2 yıl içinde Arda'nın gitmesini istemiyorsak yıllık ücretinin 2-2.5 milyon civarına çıkartılması lazım... Ona rağmen büyük bir takım isterse elimizde tutabileceğimizi sanmıyorum.
Bizim de dediğimiz o. Önce hakettiği parayı verirsin. Takımı CLde tur atlayacak kıvama getirirsin, stadınla, locanla sınıf atlarsın. Ondan sonra Arda gider ya da gitmez. Bunları yapmayıp 20 milyon iyi para diyerek Arda'yı satarsan yanlış yaparsın. Biz takım mıyız küçük esnaf mı? İyi futbol, güzel sonuç mu görmek niyetimiz yoksa finansal değerlerimizi maksimize etmek mi?

Arda'nın bu olaydaki duygusal etkenleri kadar benim de taraftar olarak duygusal yanım var bu konuda. Ben çok sevdiğim bu adamın kaptanlık pazubandını takıp Galatasaray'da mümkün olabilecek en uzun süre oynamasını istiyorum. Endüstriyel futbolur gerçekleri beni bağlamıyor. "Çok yanlış ve gerçekçi değil" diyebilirsiniz. O sizin yorumunuz. Ama ben örneğin 2012'de sözleşmesi bitiyorken, 2011 yılında "bari bonservissiz gitmesin" diyerek satılmasını istemem. Onun bir sene daha benim yıldızım ve kaptanım olması o gelecek paradan daha önemli bana göre. Bu da benim yorumum.

Bu para mevzunu hafife alıyor değilim. Ama sanki kimileri takımın sahadaki varlığını, oyuncularla camianın ilişkilerini biraz hafife alıyor gibi.
Yasin Gürel
Posts: 176
Joined: Sat Jan 01, 2005 1:17 pm
Location: Ankara

Post by Yasin Gürel »

Arda'nın satılmasını hiçbirimiz istemiyoruz sadece iyi bir teklif gelince Arda'nın gitmek istemesi durumundan bahsediyoruz.Gitmek isterse zorla tutulamayacağını söylüyorum ve eğer hakettiği parayı yönetim ona vermezse gitmek isteyeceği aşikar, hakettiği paranın verilmesi en öncelikli meselemiz bence. Gerard veya Totti alacakları paradan feragat ederek takımlarında kalmadılar onlara haketttikleri paralar verildi.Eğer Arda'yada hakettiği para(2-2,5 milyon avro civarı) verilirse Avrupaya gitmeyi zorunluluk olarak görmeyecektir ve böylece 3-4 sene daha takımda kalması sağlanabilir. Yönetim Arda'yı üç kuruşa oynatmayı marifet görüyorsa büyük hata yapıyor çocuğu küstürmeden ücretini makul seviyelere yükseltmelidir.
SARIYLA KIRMIZIYLA ALNIMIZIN AKIYLA!!!!!
Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

Adnan Polat'ın bu konudaki görüşlerine sonuna kadar katılıyorum.CL veya UEFA kupasını kaldırmadan bir yere gidemez(ler).

Ne kadar yetenekli olsalar,canlarını dişine takarak,fedakarca oynasalar da onları yetiştiren/bulan,100 yıllık bir camia'nın futbol takımında oynama şansını ve vitrinini veren,yeteneklerini geliştirmesi için gerekli ortamı sağlayan Galatasaray Spor Kulübüdür.Bu oyuncuların da Galatasaray'a olan bu manevi denilebilecek borçlarını, uluslararası çapta bir başarı kazanarak ödemeleri beklenir.

Bu işin etik tarafı,taraftar olarak istediğimi ise Barış Bey özetlemiş :
Ben çok sevdiğim bu adamın kaptanlık pazubandını takıp Galatasaray'da mümkün olabilecek en uzun süre oynamasını istiyorum. Endüstriyel futbolur gerçekleri beni bağlamıyor.
Ozgur Soy
Posts: 16
Joined: Thu Oct 24, 2002 5:53 am
Location: Philadelphia

Post by Ozgur Soy »

Piyasa oluştu 20' nin üstünde biyerlerde :)

- Telekonm anlaşmasının 150 milyon € olduğunu sanmıyorum. Çok farklı rakamlar uçuştu, kulübün anlaşmadan çok memnun olduğunu da bizzat biliyorum ama bu rakam çok abartılı (Türkiye Liginin kat kat üzerinde paranın döndüğü Ingiltere Premier Ligininin uzak ara en büyük anlaşması 100 milyon pound ile Arsenal Emirates anlaşması ve bu anlaşma 15 yıl stad isim hakkı, 10 yıl forma içeriyor. Bizimki 10 ve 5, bu kadar olmasına bence imkan yok.)

http://www.airtalk.org/general-interest ... 65832.html

(bu haber Arsenal resmi sitesinde de vardı, ama silinmiş galiba)

- Galatasaray' ın durumu düzeliyor evet, ama "ihtiyacı yok" noktasından çok çok uzaktayız henüz.

- Adnan Polat kurtuluş projeleri olarak Riva ve Florya' nın satılmasından bahsediyor, bizzat gördüm TV' de. Goldman Sachs ile büyük bir borç restructuring anlaşması yapıldı. Yerine Guiza gibi birini almak için değil, 25 milyon sıcak paranın yaratacağı rahatlık için ihtiyacımız var. Mümkünse Riva ve Florya' yı satmayalım, Arda, Topal ve Servet' i satalım.

- Son olarak Galatasaray' ın 25 milyon Euroluk bir futbolcu oynatma lüksü var mı sorum hala geçerli. Ekonomik anlamda 25 milyon Euroluk bir asset almakla 25 milyon Euroluk bir asset' i satmamak aynı şey (Tamam biri denenmiş bildiğin, sevdiğin adam, diğeri daha riskli).

Takımının ortalama değeri 10-15 milyon Euro ise 20 milyon Euroluk adamının satmayabilirsin. Ama ortalaması 3-4 milyon Euro ise satarsın, satmalısın. İhtiyafcın yoksa ortalamanı yükseltirsin.

Sevgiler,
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ozgur Soy wrote:Piyasa oluştu 20' nin üstünde biyerlerde :)

Sevgiler,
Bu arada ben bu tartismanin gelecek yil uzerine oldugunu saniyordum ama hararetli sekilde herkes "satilsin satilmasin" deyince sunu animsatmak istedim.

Arda bu yil artik hic bir yere gidemez. Arda'ya 20 + milyon Euro verecek kulupler bu tip transferlerden yuksek getiri bekleyen zaten cok iyi takimlari olan kulupler. Yani CL'de en az ceyrek final oynayacak, cok fazla gelirleri olan, ligleri en fazla izlenen kulupler. Bu da Ingiltere'de 4 (ManU, Chelsea, Liverpool, Arsenal), Ispanya'da 2 (Barca, Real), Italya'da 3 (Milan, Juventus, Inter), Almanya'da 1 (Bayern) kulup. Bu takimlarin hic biri Arda'yi bu sene CL'de oynatamaz cunku Bukres macinda oynadi. Oynatamayacaklari oyuncuya bu kadar para verecek kadar salak olmadiklarini biliyoruz.

Geriye kalan takimlarin hepsi ucuz bulup bu yukarda saydigim takimlara pahaliya satmaya calisan bir politika izliyorlar. Lyon da dahil bunlara. 20+ milyon bu takimlari a$ar. Bir tek Arda'yi alip CL'yi kazanamayacaklarini biliyorlar. Bu da onlari disarda birakir.

Bu yil CL'ye kalalim, Arda orada bir oynasin. Lincoln, Kewell, (gelirse) yeni santraforla bir doktursun bakalim gelecek yil pazarda degeri ne kadara cikiyor ya da ne kadara iniyor?

Ozan Ersoy

Not: Arda'nin takimin lideri yapilip, hakettigi paranin verilmesi konusunda gorusum sabittir. Bir Gerard, Raul, Totti, Maldini, Del Piero'umuzun olmasi gerekiyor. Bu forumda yaklasik 10 senedir bunu soylerim. Hem gelecek nesillere ornek olmasi hem de GS'in sportif acidan basarili olmasi istegimdir. Stad yapilip icinde oynatacak adam olmayinca stadin bes kurus para etmeyecegini herkes biliyor sanirim. Arda'yi 20'ye sat, yerini doldurmak icin 3-4 senede 30-40 harca, ekonomik olarak hic bir anlam icermiyor.
Ozgur Soy
Posts: 16
Joined: Thu Oct 24, 2002 5:53 am
Location: Philadelphia

Post by Ozgur Soy »

Piyasa oluştu 20' nin üstünde biyerlerde

Sevgiler,

Bu arada ben bu tartismanin gelecek yil uzerine oldugunu saniyordum ama hararetli sekilde herkes "satilsin satilmasin" deyince sunu animsatmak istedim.
Topic' i açan kişi olarak ilk başta sorduğum soru "kaç para olursa satılsın" dı. Bu yüzden piyasa oluştu demekteyim.

Dediğiniz gibi büyük ihtimalle geçti bu sene (zaten bu sene olmasın artık, bu saatten sonra takımın dengesini bozar). NC United, T. Hotspur gibi 2nd Tier Premiership takımları teklif verebilir hala aslında.

(NC forumuna göre EC2008' in hemen öncesinde 9m pound teklif etmişler, GS 13m istemiş. Taraftarlar da kızıyordu, cimriliğinizden Modric gibi bunu da kaçırıcaz diye :)
Post Reply