Aynen öyle yapacağız demek.Mehmet Cirak wrote:Mac 4-1, ortada kasaplar geziyor, 5'e 6'ye gitmek icin Kewell ve Baros'u riske edecegiz demek... 470 basarili pas yaptik bugun, cok ciddi bir rakam. Bir ara da onde oldugumuz donemlerde dakikalarca top cevirdik, Konya dokunamadi bile. Bunlar bosuna yapilan paslar gibi gelebilir size, ama ondeyken tempoyu dusurebilmek, sonra hizlandirmak falan dgoru seyler...Bben bu GS'i sevmeye basladim... Bir de yasinizi merak ettim, Salih Bey...
Milan-Inter maçının 40 dakikalık kısmını izledim. Oradaki tempoyu görmeliydiniz.
İki takım da öyle varyasyonlar yaptı ki, top bazen 10 saniyede bir kaleden diğerine geldi, üç pasta orta sahadan diğer kaleye pozisyona girildi. Pas böyle olur.
470 rakamını vermişsiniz... Kaçı dikine pas, kaçı oyun kuran pas, kaçı pozisyon hazırlayan pas?
Yoksa, al gülüm ver gülüm mü?
Bir takımın çok pas yapması anormalliktir. Modern futbolda mümkün olduğunca az pasla mümkün olduğunca kısa süre içinde karşı kaleye gitmek var.
Bizim tembeller durarak oynayınca, yan paslar ve geri paslar çoğalıyor.
Dikkat ettiyseniz topu alır almaz sırtı dönükken kaleye yüzünü dönen ve driplinge başlayan veya topu hemen uygun arkadaşına çıkaran oyuncu sayısı da az bizde... Savunma oyuncusu orta saha oyuncusuna topu pas veriyor, sonra verdiği gibi geri alıyor... Topla oynamak isteyen mi var doğru dürüst?
Futbolda futbolcu "Top bana gelsin" derse olmaz. Ya kendisi topa gelecek ya da arkadaşının top göndereceği yerlere deplase olacak. Baros sağolsun, o olmasa bu örnekleri izleyemeyeceğiz.
...
Yaşım 33.