Hasan Tezcan wrote:Benim hicbir iddiam yok, sartlanmadimda. Ben görduklerimi yaziyorum.
Kupaya sacma dedin, buna cevaben yazdim. Neresi sacma, tekrar
soruyorum?
Dusunceme gelince. 16 senedir yaziyorum, bu sana göre karamsarlik.
Halbuki karamsar bir insan degilimdir...sacma sapan ligimiz ile basasa
kaldik. Sacma sapan kupa var, evropa kupasi.
Tekraren, sezon nasil kapanirsa kapansin siz hep hakli kilinacaksiniz.
Biz nesne olmayan, biz kasaba tuccarlari isimize bakalim en iyisi.
Yazdıklarından UEFA'ya katılmak konusunda senin endişelerin varmış gibi çıkıyordu, eğer yoktuysa benim kupayı saçma bulmamda sorun gördüğün şey nedir? Yani ikimizin de UEFA'ya gidebilme endişesi yoksa sorun nerede?
Neresi saçmayı tekrar yazayım: GS bu kupayı 14 kere kazanmış, ardından gelen takımlar Trabzon ve BJK 7şer kere kazanmışlar, FB 4 kere. Prestij olarak bunu 15-7-7-4 yapmanın senin açından marjinal faydası nedir bilmiyorum ama benim açımdan adam yormaya ya da sakatlama riski almaya değmeyecek kadar küçük.
Ama sen çıkıp Servet'in omzu sakatlansın, Lincoln'ün dizi sakatlansın, Barış sedyelerle sahadan çıksın, değer şu durumu 15-7-7-4 yapmak için diyorsan buna da lafım olamaz, tercih meselesidir, anlamam, katılmam ama tercihine bir şey diyemem.
Senin benim saçma bulmama itirazını da anlamıyorum, sebebi Avrupa'ya gidemem endişesi ise ben eminim, iddiaya girecek kadar dedim. O değilse nedir?
Bu arada GS yanılmıyorsam bu ligde FT'in son senesi (ikinci FT dönemi)haricinde son 15 senedir falan ligi hep ilk üçte bitiriyor, hatta ilk ikide, bu işin biraz mantığı varsa bu senede aynı şey olacak, ben bundan gayet eminim, ne yapayım kibarlık olsun diye ya 10. olursak ligde, kupa çok lüzumlu mu diyeyim?
Hem ayrıca ben bunu senin taş attığın "elendikten sonra kupa önemsizdi derler" dediğin kişiler gibi GS elendikten sonra değil, geçen sezondan beri, bu sezon her kupa maçından önce aynı şekilde yazıyorum.
Ligimiz saçma sapan olabilir ama en azından bir mantığı var, tek maçlı gruplarla oynanan, sonradan aynı grupta oynayan takımların birbirine düşebildiği, gruptan kaçıncı çıktığının bir anlamı kalmayan, herkes elemeleri tek maç oynarken çeyrek finalden sonrası çift maça dönme gibi format saçmalıkları ile dolu kupamız kadar saçma mı ligimiz emin değilim.
Hoş saçma da olsa ligi oynamaya mecburuz, CL'e gitmek için, lig tarhinde bize yakın bir rakip olduğu için.
Evropa kısmına saçma demedim, çok önemli buluyorum, bir yanlış anlama olmuş orada.
Bu sezon nasıl kapanırsa kapansın siz haklı kılınacaksınız serzenişini daha önce de okudum. O paragrafın sonundaki sözler bana ait değil, böyle şeyler yazmadım, ima da etmedim. Öyle şeyler düşünmediğimi, kimseye kasaba tüccarı tipi şeyler demediğimi tekrarlamak isterim.
Siz hep haklı kılınacaksınız serzenişine gelince, bazı yazdıklarından (Meira hakkında mesela), aynı hissi ben de senden ediniyorum. Yani GS bu sene Meira ile oynayıp UEFA'yı kazansa sen aynı şeyleri yazacakmışsın gibime geliyor. Meira da çoğu futbolcu gibi bazı maçlar iyi bazı maçlar kötü oynuyor (bence) ama sen
nisbeten daha iyi oynadığı maçlardan sonra da kötü oynadığı maçlardan sonra yazdıklarının aynısını yazıyorsun. Ne olursa olsun haklı çıkacaklar grubuna dahil olmadığına emin misin?
Son olarak, benim yazdıklarım size değil sana idi. Kimseyi kimse ile karıştırmıyorum, senin yazdıklarını futbol görüşün doğrultusunda, gördüğün gibi yazdığından şüphem yok (Ümit Karan hakkında bu forumda ikimiz kadar uzun süredir olumsuz yazan kimse yoktur mesela), yani kendini mesih gibi ortalara atıp, cimbom.org'a mesaj verme maksadıyla falan yazdığını düşünmüyorum, bazı konularda da seninle aynı fikirdeyim, sadece gelecek ile ilgili düşüncelerim sana göre daha iyimser, ne yapalım?
Ali
Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions.--Thomas Jefferson