TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY GENÇLERBİRLİĞİ 1-0 (Daddy)

Post by Ozgur A. Boztepe »

Yonetimin bu mactan sonra yeniden secilmesi cok zor kanimca. Bu kadar aciz bir sekilde 11 genc adam cakallarin onune atilmaz. Belli birileri tutuyor hayalardan, Adnan Polat'in sali gunku "bariscil" aciklamalarindan belli idi.

Mehmet'in soyledigi gibi, Turkiye Fifa ve uefadan bagimsiz kurallarala oynuyor futbolu. Hayat kazik yeyip o kaziklarin acisini baskalarindan cikarma arasinda gidip gelen onursuzca bir yasam memlekette. TSL'de, Sahadada, Internettede.

Futbolculara helal olsun, bu kadar gucsuz yonetim, ve boyle bir kokusmus sistemde mac kazandilar.

Yarin baslik " CIMBOM ZAR ZOR".. Soylenecek laf yok, canin cehennemeden baska.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY GENÇLERBİRLİĞİ 0-0

Post by Ercan Dumlupinar »

Acil ortasaha takviyesi lazim, Topal ve Sarp'la olacak is degil bu. Baris daha canli oynadi Topal'un yerine girince. Caner hucumda iyi, ama bek oyuncusu degil. Hakem icin soylenecek kelime yok, verdigi kararlar birbirini tutmuyor. Neyse zorlada olsa 3 puan guzel.

Elona'ya pas vermeme yemini etmis sanki takim. Iste orta sahanin oyun kurmasi ::: Topal topu aliyor ya sol kanata Arda'ya yada geriye veriyor, baska birsey yok. Ikinci yari, Keita unuttular, Alman onlem almis, ama G.S oyuncular hic kanat degistirmediler bile Arda ile. Arda hizli oynamali, yoksa el freni gorevi goruyor takimda.
Last edited by Ercan Dumlupinar on Sun Dec 20, 2009 1:26 am, edited 1 time in total.
Burak Ayyildiz
Posts: 303
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:58 pm
Location: Istanbul

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Burak Ayyildiz »

Kotu kalpli cakallar ve hakem bir tarafa (bu mevzular temel problemden ayri tartisilmalidir; yoksa bizi problemin özünden uzaklastirir ve zarar görmemize neden olur)
ortada gün gibi bir gercek var: Biz kotuyuz! Bunun lami cimi yok!
Elano topla bulusamiyor ve mucadele edemiyor. Birak topla bulusmayi, ekrana bile sayili girdi. Cünkü cok gücsüz topa yaklasacak mecali yok. Zaten Keita-Arda-Kewell üçlüsü yumusakcalar kontenjanindan oynuyor. Bir de bunlara Elano katildiginda takimin mücadele gücü iyice düsüyor.
Takimin orta-sahadaki beyinleri olmasi gereken iki adam (Topal-Sarp) cifte takozlari oynuyor. Ayhan'in tez zamanda kazanilmasi, Tobi'nin de ufak ufak takima girmesi lazim. Topal ve Sarp'tan ancak biri, Ayhan-Tobi ikilisinin yanina ücüncü olur. Topal'in stoperde de faydali olacagina inaniyorum. Play-maker olarak degil ama stoper olarak topu oyuna sokusu digerlerinden daha iyi.
Last edited by Burak Ayyildiz on Sat Dec 19, 2009 11:50 pm, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Cengiz Akgun »

Ikinci yari ilk 15 daikada GB nasil 3-0 one gecmedi hayret. Turkiyede degil Dunyanin hicbir yerinde elle (carpsin ya da kasten olsun fark etmez) atilan golu hakem vermez. Rugby ya da Amerikan futbolu oynanmiyor.

Ikinci sayilmayan gol yan hakemin takdiri. Olup olmadigini iki uc kere durdurup bakarlar TV'den. Hakemlerin bu luksu yok. Suphelendi mi vermek zorunda. Aksi durumda basina gelecegi biliyor.

Vucut vucuda ayakta kalan devam eder seklindeki mucadeleyi EPL de seyredin. Tekme atmadan omuz yada dirsek atmadan gogus goguse omuz omuza erkekce mucadele mubah. Arkadan ve yandan kayarak topa dokunma oldugu surece mudahaleye de devam diyor hakem. Biraz once Arsenal Hall City macini seyrettim. Simdi de M.City Sunderland macini veriyor FOX. Tavsiye ederim. Futbolun besiginde bu mereti boyle oynatiyorlar. Bizim beyzadelere agir geliyorsa Brezilya'ya transfer olsunlar. Bu arada EPL oynayanlar UEFA maclarinda bu hareketlerinde sari gorup itiraz ediyorlar. Bunu inkar edecek degilim.

Su anda M.city ilk yari 3-2 onde. Macin ritmi bizi cocuken oynadigimiz langirt oyunun hizina yakin. Nasil utanilmiyor bu ise milyonlarca Avro dokenlerin kurdurdugu takimin. ASY de oynadigi su oyununu bunlari gorunce diye hayret etmemek elde degil.. Hala hakemlerle ugrasa durun. Onunuzde gugus oynaniyor gugus futbol adina. Keita soyle imis Arda boyleymis.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Kerem Gulec
Posts: 169
Joined: Thu Aug 14, 2008 11:58 pm
Location: Los Angeles

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Kerem Gulec »

Ben fazla iyimserim herhalde. Puan tablosuna bakinca oldukca cetin bir lig oldugu belli olmuyor mu? Sanki bizim dengimiz olan Fener ve Besiktas gibi takimlar her mac dagitiyorlar rakibi. Bence en iyisi Galatasaray yine de. Bursa ve Kayseri'yi de kucumsemeyin. Haftada bir mac yapiyorlar ve oldukca iyi oyunculari var. Ozellikler Bursa'nin seyirci potansiyeli ve altyapisi uc buyuklere rahatlikla rakip olur. Herneyse macla ilgili bir kac birsey...

Kewell'in ilk attigi gol (sayilmayan) superdi ama cok hafif de olsa bir ofsayt vardi bence. Hakemi keskin gozlerinden dolayi tebrik etmek lazim! Fazla takilacak bir sey yok. Arda'nin golu de cok zor bir pozisyon ama bence nizami bir gol. Arda topu uzak koseye vurdu ve sansina eline carpip bir diger koseye gitti top. Elle ayak arasindaki 50 santimlik mesafede, kasti elle oynama bana sacma geliyor. Dunyanin heryerinde boyledir seklinde benzetme de olsa olsa "strong statement without any subtantiation" olur. Yani ici bos bir benzetme diye de cevirebiliriz.

Bence mucadele gucumuz yerindeydi dogru duzgun pozisyonu yok Genclerbirligi'nin uc istisna disinda. Ikisinde garip bir ofsayt taktigi sayesinde, 3. de Mehmet Topal'in onundeki adama kornerden vurdurdugu direge carpan top. Oncelikle bu acayip ofsayt taktiginden vazgecilse iyi olur. Sanirim Rijkaard'in bu taktige kafayi takmis bazi oyunculari "overrule" etmesi lazim (bence bu uygulamayi son gorusumuzdu bu mac). Ozellikle kisa mesafedeki ikinci toplarda Huseyin Bolt gelse ofsayta dusuremez rakibi, neden adam gibi yerlesip beklemiyoruz anlamiyorum? Ofsayt taktigi biraz tembellik gibi geliyor bana.

Bir diger olay Mehmet Topal (biraz kafayi takmis da olabilirim). Topa 7-8 kere degmeden vedalasmiyor. Cok yavas dusunuyor, Aurelio, Senna gibi bir adam olmasi lazim onun oynadigi bolgede eger takima en kisa yoldan bir upgrade yapilacaksa. Defansi fena degil ama yetmez. Yine de takimda alternatifi yok pek, Linderoth'a da guven olmaz. Mustafa Sarp mucadele ediyor ama onunda potansiyeli kisitli. Iyi formda bir Ayhan'i Mustafa'nin kesme sansi sifir bence. Ama yine de Ayhan'in artik 33 yasina geldigini, cok da formda olmadigini dusunursek teknik direktoru elestirmek yersiz bu konuda.

Ugur ve Hakan Balta'yi begendim. Ugur'un ortalar cok iyi yerlere indi. Fakat Baros gibi rakibe hamle ustunlugu saglayacak bir adam olmadan ortalarin cogu kaynadi. Nerdeyse 45 orta yapmisiz, inanilmaz bir istatistik! Hakan Balta'ya gelince onun kadar defanstan topu akli basinda cikaran adam yok takimda. Mucadele, fizik, ozellikle de zeka yerinde. Ornegin bazi oyuncularda olan, topu defanstan cikarken 25 metre surme hastaligi yok, tik diye veriyor pasi olmasi gerektigi gibi. Bence kesin stoperimiz olmali. Kanatta Caner'i de begendim. Tabii ki bu performansi surekli hale getirmesi lazim o da zor gorunuyor simdilik. Yedek kulubesini boylarsa surpriz olmaz.

Arda'ya gelince super bir "killer instinct" var ama ozellikle her topu ortalamak yerine bazilarinda ortada genelde bos olan Elano'yu gorse iyi olur. Elano bu tip yakaladigi tek pozisyonda kalitesini konusturdu. Kisaca Arda'nin takim lideri olarak Elano'dan daha fazla faydalanmasi lazim. Elano iyi oyuncu, fakat bir de olayin bir diger tarafi var. Bu kadar para harcayacaksak onceligi defansif orta sahaya versek daha iyi olurdu sanki. Ornegin Ernst gibi 2-3 milyon Euroluk oyuncunu Besiktas'a katkisi inanilmaz. Hem hucumu oldukca iyi hem defansi ve mucadele gucu.

Baros gelecek dertler bitecek! (Atletico Madrid'in anormal defansif zaaflari var bu arada.) Defansin arkasina depar atan (biraz Keita haric) kimse yok. Herkes rakip defansin kucaginda oynuyor. Arda, Kewell ve Nonda cok cevik olmadiklari icin genelde hamle ustunlugu saglayamiyorlar yan toplarda. Baros bu yuzden cok onemli bence, ayrica dikine toplarda da cok hizli oldugu icin defansi cok rahatsiz edip kaleciye yaklastiriyor, takim da rakip sahaya cok daha iyi yerlesiyor.

Hakeme fazla takilmayin, liderligin keyfini cikarin bence. Genclerbirligi'nin yeni forma bulmus genc oyunculari kendilerini gostermek cok kastilar bu mac, biraz hakem acisindan sikinti yaratti. Yalniz ozellikle orta hakemin potansiyeli cok dusuk, pek anlamiyor futboldan, kolay suzemiyor pozisyonlari. Kisa zamanda emekli edilse iyi olur.

Cengiz abi son lafim sana, "Galatasaray neden ilk yari 3-0 one gecmedi hayret". Olaylara bakis acindaki siglik sasirtiyor beni bazen. Yapici bir iki birsey yazsan (arada bir).
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Mehmet Cirak »

Iptal edilen goller degil sorun. Macin genel idaresine bakmak lazim. Bir takim futbol oynamak istiyor, diger takim ona engel olabilmek icin sertlik gosteriyor. Dunyanin her yerinde hakem top oynamak isteyeni kollar, sertlik yapani cezalandirir. Erman'i fazla seyretmekten futbolun basit kurallarini unutmus artik herkes.

Premier league'in hemen hemen butun maclarini izlemeye calisiyorum. Hakemler asla bu tip pis futbola izin vermiyorlar. Bir futbolcu basit bir faulu bile arka arkaya 3 kere yapinca kart goruyor, faulun sert olmasina bile gerek yok.

Rijkaard'in hakemi takdir ettigini soyledigindeki yuz ifadesine bakin. Ben kizmiyorum, belli bizimkiler bir politika benimsemisler, belki de futbolculara hakem onemli degil, biz oyunumuza bakacagiz mesaji veriliyor.

Sanki Gencler kazanmayi haketmis gibi bir hava da yaratildi hemen. Biz adam olmayiz, bir yere varamayiz. Turkiye'de futbol adami olmak istemezdim spor yazarligi disinda... Allah yardimcisi olsun top oynamak ve oynatmak isteyenin.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Salih Bora »

Bizim en büyük problemimiz, iyi yönetilememek.
Düşünün, kendi sahanızda maç oynuyorsunuz ve son dakikalara 1-0 önde giriyorsunuz... Sonra maç sonunu panik içinde topa depik atarak ve ikinci topları rakibe bırakarak kendi ceza sahanıza kapanıyorsunuz.
Anadolu takımı olan hangisi? Galatasaray mı, rakipleri mi?
Manisa maçı, Belediye maçı, bugünkü maç...
Takımın köndisyonu yetersiz. 60'tan sonra topa koşacak halleri kalmıyor.
Karşımızda fizik olarak diri bir takım bulduğumu zaman son dakikalar azap gibi oluyor.
Orta saha ve defans oyuncularımızın ilk müdahalede yetersiz olmaları ve birbirlerinden uzak oynamaları da eklenince, rakip takımlar oyunu domine ediyorlar.
Açıkçası takım zekası olarak da büyük eksiklerimiz olduğu anlaşılıyor... Barış, Sarp, Topal, Balta, Servet... Bunlar panik içinde kendilerinden geçen, felekleri şaşan oyuncular.
Hücuma da katıldıkları yok.
Bugün Gençlerbirliği tandeminin zar zor çeldiği topları alıp ikinci atağı başlatma becerimiz hiç olmadı.
Dönen toplar hep Gençler'li oyuncularda kaldı.
Dört oyuncuya dayalı hücum anlayışına rağmen o 4 oyuncunun çok iyi oynamaları sayesinde pozisyonlar da bulduk fakat yararlanamadık.
Galiba hücum oyuncularında da bir psikolojik çöküş var... Son vuruşlardaki beceriksizliği ben özgüven eksikliğine bağlıyorum.
Bunun yanısıra, kornerlerdeki adam paylaşımına ve akıl almaz ofsayt taktiğine ne demek lazım bilemiyorum.
Kısacası çok şeyin değişmesi lazım Galatasaray'da.
Transfer döneminin verimli geçmesi lazım.
Teknik Ekibin de artık şapkasını önüne koyup nerelerde yanlış yaptıklarını analiz etmeleri gerekiyor.
Yarın Fener puan kaybeder de ilk devreyi biz lider bitirirsek, korkarım Rijkaard ve ekibi "Herşey düzgün gidiyor" sanısına kapılacaklar... Bütün işaretler böyle.
Son olarak... Keita'nın hakkını teslim etmek gerekiyor.
3 kişinin arasına bile girse ne yapıp edip topla çıkmayı başarıyor.
Rakibinin üstüne üstüne gidiyor, dikine oynuyor, alan katediyor, rakip savunmayı bozuyor... Dripling tarzıyla da rakip savunmacıları tereddüte düşürüp hataya zorluyor.
Bizim Arda Şaş ise, topu ne zaman ayağından çıkarıp ne zaman tutacağını hala öğrenemedi.
AYRILMAZ İKİLİ
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Cengiz Akgun »

Kafa hakemin vermedigi degil Kewell'in atamadiklarina takilsa idi ve ikinci yari rahat atacagiz denmese ve evvelce bu sene kondusyonumuz gecen seneden daha iyi denilmese o tur bir siglik yapmazdim. ikinci yari pil bitti bitecek hale gelinmese GB atamadiklarini neden hatirlatayim ki. Yilmaz Vural da soyledi diger Anadolu takimlarini calistiranlarda biliyorlar artik. Ilk yari yor birak oynasinlar ikinci yari yorulduklarinda arkalarina sark islerini bitir. Bu kadar basit oldu bu is.

Ele carpip sayilan bir gol gosterin uluslararasi veya baska hatiroi sayili lig de soyledigimi geri alayim. Maradonanin Meksikada hakemin gormedigi Ingiltereye attigi ilahi el golu disinda ve en son Irlanda Fransa macinda olanin disinda hakemin gorup verdigi bildiginiz ele atilan gol var mi? Hakem gorecek ve ele carpti kasdi degildi diyerek verdiklerini soruyorum. Gormedigi var elbette suru ile en unluleri de bu yukarda bahsettiklerim. Hadi Halep ordaysa arsin burda ici bos mu dolumu gorelim
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Mert Tokman »

Maci kazandigimiz icin sevincliyim - bu maci ilk yarida oynanan oyunla kazanmayi hakettigimizi dusunuyorum - ikinci yarida sacmaliklar oldu ama bu bana ilk yarida oynanan senenin en iyi futbolunu unutturmaz.

Ofsayt diye sayilmayan gol bana gore buz gibi goldu... Bircogunuz EPL'i takip ediyor - sadece FOX Soccer'da degil cumartesi sabahi ESPN2'de de var artik EPL maclari - Kewell'in attigina benzer bir pozisyonda gecen hafta bir gol oldu (hangi macti tam hatirlamiyorum - saniyorum Stoke City'nin maciydi) - mactan sonra konusan yorumcu iki oyuncu ayni hizadaysa hakem hucum oyuncusundan yana karar vermeliydi dolayisi karar dogru dedi - yani EPL'de kimse 8cm-10cm ileride olcmuyor - Keita orta yaptigi sirada iki adam ayni hizadalar dolayisi ile "Sencan" isimli hakemin hucumcu lehine vermesi gerekiyordu kararini... ben hakem yorumu kabul etmiyorum bu pozisyonda...

Yorum ise ilk sayilmayan golde var --- top Arda'nin ayagindan ciktiktan sonra kolunun bir bolgesine carpip yon degistirip gol oluyor --- o carpma sirasinda top yon degistirmemis olsa hakem golu pekala verebilirdi - ama yon degistirdigi icin bana gore hakli.

Sayilmayan gollerle beraber GS'in toplam 8 gol posizyonu var ilk yari boyunca ve Genclerin tek pozisyonu yok --- bu savunma/hucum takim halinde GS'in ilk devrede gosterdigi en iyi performansti bana gore.

Ikinci yarida savunmadaki problemler yine patlak vermeye basladi. Genclerin buldugu ve atmadagi 3 bariz pozisyonda korner ile baslayan pozisyonlar. Ilk ikisinde Antalya macinin kopyasi ofsayt taktiginin iyi uygulanmamasi sonucu yasadik tehlikeleri, 3.sunde yine adam adama kontrolu yapamadik. Savunmanin bir lideri olmasi lazim - ofsaytlar icin savunmacilari ileri cikaran, herkese kimi tutacagini gosteren, konusan ve lafi dinlenen bir adam - zamaninda Popescu ve Song yaptilar bu isi simdi o is Servet'e dusuyor ama ya Servet o isi beceremiyor yada lafi dinlenmiyor. Ilk oncelikle ofsayt taktigine bir son verip sonra da kornerlerde adamini kacirana 10bin dolar ceza kessinler bakalim - birazcik cepler yansin - bagirip cagirmakla cozulmuyor bu is.

Umit ediyorum devre arasinda defansa alincak adam sadece kendisi iyi performans gostermekle kalmaz defansa liderlik de eder.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Cengiz Akgun »

Mert Tokman wrote: Kewell'in attigina benzer bir pozisyonda gecen hafta bir gol oldu (hangi macti tam hatirlamiyorum - saniyorum Stoke City'nin maciydi) - mactan sonra konusan yorumcu iki oyuncu ayni hizadaysa hakem hucum oyuncusundan yana karar vermeliydi dolayisi karar dogru dedi - yani EPL'de kimse 8cm-10cm ileride olcmuyor - Keita orta yaptigi sirada iki adam ayni hizadalar dolayisi ile "Sencan" isimli hakemin hucumcu lehine vermesi gerekiyordu kararini... ben hakem yorumu kabul etmiyorum bu pozisyonda...

Yorum ise ilk sayilmayan golde var --- top Arda'nin ayagindan ciktiktan sonra kolunun bir bolgesine carpip yon degistirip gol oluyor --- o carpma sirasinda top yon degistirmemis olsa hakem golu pekala verebilirdi - ama yon degistirdigi icin bana gore hakli.
....
Erman ve Sansal piero miero diye sacmaliklarla santimine kadar olcerlerse ben de hakem olsam vermem her ne kadar kural yan yana olunca hucum oyuncusunun avantaji dese bile. O yuzden ister istemez bunu kabul edeceksin.

Ikincisinde top acik ele carpip gol olursa bunu verecek cesarette bir hakemi goremiyorum Dunyada. Kusura bakmayin. Bunun ici dolumu disi bos mu bilemem. Her hali ile acik ele carpan top yon degistirecektir. Cok hizli vurup ele degse bile yonunu az degistirse de kol aciksa buna hicbir hakem cesaret edemez. Top istem disi olarak carpti diye penalti verilmeme yonunde hukum vermekle ayni kefeye ancak robot olsalar konulur belki. O yuzden burada duz mantik islemiyor.

Ilk yarida GS daha derli toplu oldugunu da kabul ettim. Zaten pek sesim cikmiyordu. Kewell'e de atgamadi diye kizamadim cunku adami zoraki santrafor oynatanlarin ayibi idi bu. Nonda'yi alin sey yapin dedim durdum. GS en buyuk hatalarindan biri de bu adami almakti.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Ozgur A. Boztepe »

Bir iki satirda teknik konuda yazalim.

GS --caner hakan servet ugur-- gibi futbol IQ'su yuksek bir geri dortlu ile basladi. Balta stopere alistikca daha iyi oynuyor. Caner ise defans fundementali kazanmak zorunda, turk oyuncular icinde bu kalitede az adam var.

Elano'nun pas alamamasinin 1. sebebi belkide herkezin soyledigi gibi takimin onla oynamamak istememsi. Bilmedigim bir konuda iftira atmak istemem. 2. sebebi ise galatasarayin devamli kanatlardan oynamak istemesi, ortadan oynamai bilmemesi. Bunun disinda atigi her pas etkili ve ileri dogru idi. Adam gecti, mucadelelerde yilmadi. Golde attigi pasi Lincoln atamazdi, cunku iki mucadelede ayakta kalamazdi. Attigi pasin teknigi ise mac icinde attigi bir cok pastan daha basit onun icin, ama obur paslari turk izleyicisi cozemiyor.

Biz baskalarinin gunahlarini diger insalara yuklemeyi cok seviyoruz, Lincoln'un gunahlarini Elano cekiyor. Kor etmis kin insalarin gozlerini, yazik.

Elano ileri geri yine cok iyi calisti, defansta cok zekice mudahaleler yapti.

Tecrubeli bir stoper sart, herkez biliyor bunu, ama daha onemlisi ardanin elano ve topalla ortada oynamasi.

Sonuc, her brezilyali sadece 10 numara oyunc kurucu degildir, brezilyadan defansif orta sahada cikar, mucadele eden adamda.

Tabi bunlarin hepsi detay, asil olan, yonetimin oyuncularini koruyabilmesi, yoksa hic bir anlami yok bunlarin.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Hasan Tezcan »

Ilk yarinin en iyi maclarindan bence. Caner kalici, benden söylemesi. Elanor dun gene iyi oynadi. Tatli sert oyuncu, ayni zamanda teknik. Duran toplari cok iyi kullaniyor. GS icin bir kazanc olur onun takima monte edilmesi. Umarim basina bir sansizlik gelmez. Oynadikca isinacak...kafa yapisi Lincoln'e benzemiyor.

Dun GS takim olarak iyi mucadele etti, iyi yoldalar yani. Ikili mucadeleler zaman zaman kiran kirana gecti. Buna cok sevindim, cunku GS'in ihtiyac duydugu olay, gol atmanin, pozisyon yaratmanin yaninda maca asilmasi. Dun bunu yapmaya calisti. Caner solbeke hareketlilik getirdi, 30-40 metrelik ortalarini, hani karsi kale diregine yolladigi toplari begendim, ve cok özlemisim. Sahada durusu, tavirlari GS'a yakisiyor, olgun bir hali var.

Ilerde Harry cok gayretliydi. Helal olsun sana Harry, hep böyle devam et sen. Benim gibileri bile sana laf edemeyecek :-) Calisana, özveri gösterene canim feda. Golu atman bonus oldu, ama senin hakkinda fikrimi degistirmezdi.

Ilk yariyi iyi bir sekilde kazasiz belasiz kapattilar. Liderlik onlarin olsun. Öyle degil mi arkadaslar. Arayi iyi degerlendirsinler. Takviye yaparken akilli davransinlar. Hedefimiz Ispanya, tipki Mallorca'yi yendigimiz gibi. Bu takimin kapasitesine inaniyorum, yeter ki denge olsun. Sadece primadonnalardan kurulu bir takim ile basari elde edilemez.

Simdiden herkesin yeni yilini kutluyorum.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Mehmet Cirak »

Caner'in kalmasini cok istiyorum. Bu cocuk cok yetenekli, ama cok fazla zamandir futbol oynamiyordu, ciddi mac eksigi var. Sans verilirse iyi olacak, Arda'yla da uyumu zamanla artacaktir. Boylece bir tane de stoper kazanmis olabiliriz: Balta... Balta diger stoperlerimizden daha iyi top cikarabiliyor defanstan.

Bu arada iki hatali ofsayt taktigimizde kabak Caner'e patladildi. Halbuki ilk pozisyonda ofsayti bozan Balta'ydi. Ikincisinde Caner'di, ama fazla gerideydi, ileri depar yapmasina ragmen ofsayti bozdu. Ama ona suc bulamiyorum o pozisyonda...
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Cengiz Akgun »

Macin ozetini koyalim. Bu arada Kewell'in offside durumuna da dikkat edin ikinci sayilmayan golde.


Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: TSL 17. Hafta:GALATASARAY G.BİRLİĞİ 1-0 (Daddy Cool))

Post by Hasan Tezcan »

Ofsayt degil, ayagi son GB oyuncusu ile hizada. Dedim daha önce, orta hakemden cok yan hakem gundeme oturdu son zamanlar.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Post Reply